Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 12:52 1 762 24

Радев: Дадох достатъчно време за закони и за диалог. Ако партиите искат избори веднага - няма проблем

  • румен радев-
  • време-
  • закони-
  • диалог-
  • партии-
  • избори

Президентът ще покани „Български възход” на консултации за съставяне на кабинет следващата седмица

Радев: Дадох достатъчно време за закони и за диалог. Ако партиите искат избори веднага - няма проблем - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще покани „Български възход” на консултации за съставяне на кабинет следващата седмица. По думите му този парламент има да свърши важна работа.

„Дадох достатъчно време за закони и за диалог. Ако партиите са единодушни, че желаят избори веднага - няма проблем. Мандатите могат да се извъртят много бързо. Дал съм на партиите възможността да решат”, посочи той, цитиран от Нова телевизия.
На партиите, които искат оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев, президентът отговори: „Да си направят редовно правителство и да си искат, колкото си искат оставки. Министърът много ясно се аргументира какво прави МВР в момента, за да запълни дефицити, налагани с години. Сега МВР тръгва по оздравителен път”.

„Позицията на „Продължаваме Промяната” показа още веднъж, че ръководството на партията все още има проблеми с познаването на законите в България. Съгласно тях, президентът не участва в ръководството на службите”, каза той относно желанието на ПП шефовете на служби да се назначават без президентска намеса.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 13 Отговор
    Радев да не се ослушва а да вади танковете и да разтури този бардак в парламента.

    Коментиран от #14, #20

  • 2 Петров

    27 3 Отговор
    Радев: Дадох достатъчно време за закони и за диалог. Ако партиите искат избори веднага - няма проблем......действай Радев, а не говори ! До сега само се губи време и беше ясно на всички че излишно това бавене....

    Коментиран от #10

  • 3 Лешник

    10 13 Отговор
    Само така Румба, покажи им как караш 29ката надолу с главата! Гледах те на живо на Враждебна 2014г.
  • 4 Точно така

    18 8 Отговор
    Човека ги чака, а то кво стана? Само пасквили и плюване. Видя се, че няма, а и не искат да се разберат, айде на избори и тоя път ще видят тези с маймунджолъците как ще бъдат наказани от избирателя.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пробита подводница

    3 3 Отговор
    Купува тенекии
  • 7 адаша

    10 2 Отговор
    Ако някой може да ми обясни какво означава, че "Сега МВР върви по оздравителен път", ще съм му благодарен...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ххх

    13 7 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ ИСКАМЕ ИЗБОРИ СЕГА !!!! Интересно докога ще има офсе, които да гласуват за БСП, ГЕРБ, ДБ и ПП ?????

    Коментиран от #13

  • 10 И като действа

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петров":

    каква полза? Нещо ще се промени ли? Не узрее ли народа, резултата ще е същият! Мафията в парламента!
  • 11 Някакъв коментар

    9 3 Отговор
    За разказа на граничните полицай в който със скрита самоличност обясниха колко са безпомощни и как ще ги осъдят и вкарат по затворите ако умре мигрант вместо полицай при опит за спиране на трафик и как назрява бунт сред служителите срещу ръководството на МВР за оставянето им сами без оборудване и под заплахи за наказания на произвола на мигрантите, някой няма ли да поиска обяснение от министъра или президента или пак сами си налагат автоцензура?
  • 12 Дрифт

    12 3 Отговор
    Румене все по хлъзгав ми се виждаш. Да не захапеш и ти някое паве заедно с останалите 240 гьонсурати.
  • 13 Лаврентий Берия

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ххх":

    Докато не се гътне и последния простак който гласува за Възраждане?

    Коментиран от #16

  • 14 Лаврентий Берия

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кои танкове? Онея изгнили съвеЦки железа дето Радев обгрижва и братушка ли? Ако започне патаклама, нема да изкарат и ден по улиците. Много си зле ДрОгарю, май ти се иска нова 9 Септемврийска Милиционерска власт? Може би си мислиш, че ще ти "оправи спатиите" а? Е, да ти кажа скъсания гъZ си остава такъв завинаги.

    Коментиран от #17

  • 15 НЯКОЙ

    4 2 Отговор
    Хубаво е да си на върха и да казваш какво може и какво не може, всички да са под тебе и никой над тебе - тази съблазън трудно се изпуска - затова ще се мотаем, ще си играем на служебно правителство, ще чакаме да видим кой ще победи във войната в Украйна, ще екскурзиантстваме, ще произнасяме речи, в които не казваме нищо съществено и ще си получаваме заплатата, ще си ползваме превилетиите и т.н. ЕХ, ЖИВОТ !!! А народът - той си е свикнал да страда и да си мълчи !
  • 16 Най-големите простаци

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Лаврентий Берия":

    са тези, гласуващи за фашистите национални предатели от пп, дб, герб, дпс и бсп.
  • 17 Военна диктатура

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Лаврентий Берия":

    катран и пера за фашагите.
  • 18 Жълтопаветничка

    5 1 Отговор
    Радев = на БГ позор!
  • 19 Демократ

    3 2 Отговор
    Радев се изгаври с надеждите на хората, които му повярваха.В момента доказва,че е част от мафията и протака връчването на мандатите,за да даде време на мафията да се вкопае навсякъде,върна всичките герберски кадри в служебното си правителство, което явно ще управлява още 6 месеца.Ще закопае България .
  • 20 Ей червен червей

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    какви танкове,и кой е Крадеф да ги извади?? Това мекотело главата плешива, не може да си извади от полата, на ген. Деса!!!!
  • 21 уви ФАКТ

    1 1 Отговор
    1980та в България има само работници, но се продават 100 000 нови автомобили, а в най-развитите държави само 25% от работниците имат автомобил средно на 15 години. ....... През социализмът изоставахме с 20 години от САЩ и 15 години от Франция. Сега и преди 1944г разликата е 100 години. НРБ през 2022г. е равно на КНР през 2037 г. Външният дълг 1985 г. преди Чернобил е 22,5% от БВП, чернобилското спиране на износът поради радиация и перестройката не се броят - но е повишило дългът до 47,5%, това са не изхарчени пари - неусвоен дълг до 1990та. Сега дългът е над 60-70%. Икономиката се разпада в СССР и България след 1989г. поради скъсване на търговията, доставките, пазарите, и неизпълнение на обещанията от Запад за пазари, валутен борд, и кредитни линии, но няма път назад, червената буржоазия направи пропаганда против социализмът, народът чака да заживее като Гулденбургови, бизнес да правят - а сега просят за пенсия. Пък и почти всички от държавна сигурност и БКП БЯХА КУПЕНИ И ИЗНУДВАНИ ОТ ЦРУ, И НЯМА ПЪТ НАЗАД. 60 000 апартамента получаваха работниците, сега нула. 100 000 нови автомобила купуваха работниците сега нула. Животновъдството пада 4 пъти с толкова и хранителната промишленост и с толкова селското стопанство, с толкова и делът на икономиката ни от световната икономика. Средно 5% от българите сега имат 200 лева в банката - до 1000 лева, над 1000 до 5000 имат 2%, и 1% са по богати, през социализмът 90% имаха в банка средно по над 1000 лева - равни сега
  • 22 СЕРИОЗНО

    1 0 Отговор
    Дясното винаги е на страната на силният и винаги рита падналият. БКП-ЕЛИТ и ДС-ченгета били предали нещо си? Не, те и тогава бяха десни. Бяха ченгета и сега са ченгета и статукво. Опозиция ли са били, че после да са опозиция. Хищника яде месо, агнето яде трева. Правителство 100 на България, или 20 то след НРБ, новата конституция. Това, което Севрюкова казва, е дословно: „Два пъти по толкова правителства /и сочи пръстите на двете си ръце/ ще се сменят, преди да дойде доброто за българския народ”. .................................................... ....... Трябва един свестен българин който да намери 5 свестни българи в България и 5 свестни българи в чужбина, мислещи, честни, оратори, с големи познания - енциклопедисти. Да инициират 5-пет промени ПЕТ ЗАКОНА. ЕДНО: Само гласуване с бюлетина за всяка партия отделна, броене пред публика, и с видео - което се изпраща с подписите на всички от публиката в протоколът, Няма чували и разнасяне. ДВЕ: Данъците и заплатите се вдигат според спестяванията и печалбите на бизнесът, всички заплати се изваждат от консумацията, и колко от спестяванията са на бизнесът и колко на работниците. Така данъците се вдигат - ако бизнесът спестява повече и повече печалби има, данъци за бизнесът от 10% до 25%, а минималните заплатите от 25% от БВП на зает до 40% от БВП на зает. ТРИ: 20 болници на средно ниво, 5 супер болници, и 100 спешни болници и 1000 клиники за диагностика, безплатни, извън здравни каси, обслужващи и чужденците безпл
  • 23 СЕРИОЗНО

    1 0 Отговор
    ЧЕТИРИ: Държавните пенсии извън НОИ, да са социални, и да са на база 15% от БВП. Средствата в НОИ да се инвестират в лични сметки в акции - към хранителната промишленост, водоснабдяване и водни ресурси, агро фирми, енергетиката, строителството, електрониката, магазини, облекло и обувки, под управлението на синдикати - профсъюзите. ПЕТ: 100 милиона или 0,1% от БВП да се дава за кино, толкова за изобретатели, толкова и за серияли, толкова и за спорт, толкова и за музикални проекти, толкова и за сценични изкуства - цирк и театър, опера... 10% за пропаганда и управление, 30% за 100 филма по 300 000 всеки, 30% за 20 филма по 1,5 милиона всеки, 30% за 4 филма по 7,5 милиона всеки. Така с всички проекти, и изобретения, разпределени. За да има визионери и не връзкари от статуквото, трябва всички да имат шансове да се покажат и докажат, само така връзкарството ще разбере къде му е мястото - на сметището на историята. Колективизмът е семейството на Блудният син, отишъл в индивидуализмът, но се връща в колективизмът. Индивидуализмът е отдалечаване от себе си, път към злото и тъмнината. Колективизмът е екологичен. Индивидуализмът-капитализмът-егото ЕГО-ЛОГИЧЕН - казва ммайната им на другите. Колективизмът казва - това което е добре за другите е добре за мене, свободата на другите е моя свобода. (тази година 3,6 милиарда лева отиват за субсидии в селското стопанство, а бвп от него е 3 милиарда дол., но няма старт от 100 милиона за дребни ферми - 1000 ферми годишно по 1
  • 24 Дани

    2 0 Отговор
    Народа иска истински Български политици и не продажници крадци мафиоти каквито са в момента апти начело на всичкоюЖалко жалко за хубавата ни Родина защото държавахняма само корупция кражби лъжи фатмак
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол