Last news in Fakti

27 Ноември, 2022 11:29 2 043 84

Кирил Петков: Предложих одит на кодовете, за да не вкарваме хартиена бюлетина

  • кодове-
  • хартиена бюлетина-
  • борисов

Ако имаше някакви вълшебни кодове, щяхме ли да дадем на г-н Борисов да е с 25%?“, коментира бившият премиер

Казах - нека да одитираме кодовете и да вкараме някакви предложения за одит на кодове от външни одитори, така че да сме сигурни и да не вкарваме хартиената бюлетина, посочи Кирил Петков в ефира на bTV в отговор на въпрос какви са бил думите му към народния представител от "БСП за България" Георги Свиленски.

На 25 ноември Кирил Петков обяви от парламентарната трибуна, че следващата седмица ще подаде иск срещу Георги Свиленски от "БСП за България" заради негово изказване по време на дебата по второто четене на промените в Изборния кодекс, припомня БТА.

По думите на Петков след това Свиленски е решил да ползва лъжа, преправяйки казаното. "Отидох и говорих с него, дадох му втори шанс - да се поправи от трибуната, че е имал предвид одит на кодовете. Но той го повтори и затова ще заведа иск, заяви Кирил Петков днес. От "Продължаваме промяната" биха подкрепили всякакви предложения във връзка с прозрачност и сигурност на машинното гласуване", стана известно от думите на Петков.

„Аз казах – "одит върху кодовете". Аз никога не съм ги виждал. Абсолютно безумно е да съм го казвал – такава инсинуация. Гледах г-н Борисов. Идеята, че някой има „тайните кодове“. Ние сме втора политическа сила. Нашите най-близки партньори са шеста. Ако имаше някакви вълшебни кодове, щяхме ли да дадем на г-н Борисов да е с 25%?“, коментира бившият премиер.

Заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски посочи по време на дебатите за Изборния кодекс, че бившият министър-председател е казал: „Оттеглете закона и ще ви дам кодовете“.

Той коментира темата и днес в ефира на Нова телевизия. Свиленски каза, че има опасения, че Петков ще трябва да съди цялата парламентарна група - аз не съм го обвинил в нищо, цитирах негови думи, не съм казвал, че той ги държи, след като той има възможност да ни ги даде, значи някой някъде ги има, посочи Свиленски.

Организационният секретар на Изпълнителното бюро на БСП и член на парламентарната група на левицата Борислав Гуцанов също заяви в ефира на Nova News, че неведнъж от БСП са чували думите на Кирил Петков “Оттеглете закона и ще ви дам кодовете“. По думите на Гуцанов цялата парламентарна група на “БСП за България“, която стои на първите редове в пленарната зала, са чули думите на Кирил Петков “Оттеглете закона и ще ви дам кодовете“. „Разговори е имало и в стаята на групата ни, когато е идвал г-н Петков да коментира Изборния кодекс“, обясни социалистът и допълни, че от левицата са предложили същия закон за смесено гласуване преди около две години.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 2 Отговор
    ПОЛИТИЦИ ЗАСРАМЕТЕ се защото НАРОДА СТРАДА

    Коментиран от #4, #43

  • 2 Свиленски не можа да излъже

    22 23 Отговор
    Даже избирателите.

    Коментиран от #41

  • 3 сирене

    76 13 Отговор
    Кирчо тук си призна "ако можех, щях да наруша законът" и то относно изборите. И как смятаме това леке да ни помогне с държавата??

    Коментиран от #40, #49

  • 4 избирател

    10 41 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Знаете ли,
    че...

    Тодор Живков определи,
    за свой наследник на комунистическата мафия
    Бойко Борисов!

    Знаете ли,
    че...

    Тодор Живков на Корнелия Нинова,
    завеща
    носталгията на старците
    по социалистическата им младост!

    Знаете ли,
    че...

    Тодор Живков на Доган
    завеща
    ДПС-черпакът за порции!

    Знаете ли,
    че...

    Славянството,
    русофилията
    и носталгията по социализма
    са психическо заболяване!

    Коментиран от #8, #10, #15, #42

  • 5 Васко

    64 0 Отговор
    Имам едно предложение за добавяне към Изборния Кодекс : Трудово възнаграждение на народен представител се полага след като има съставено правителство и работещ парламент. За циркови представления в сградата на НС от избори до избори през няколко месеца не се полага възнаграждение

    Коментиран от #14

  • 6 един

    13 41 Отговор
    Комунистите ще си измислят всякаква причина само и само да върнат хартиената бюлетина за да могат да си купуват власт!Никакви кодове не им пречат,пречат им единствено машините,щото при тях няма невалидни бюлетини и купуването на ромски гласове е по-малко!

    Коментиран от #81

  • 7 Българка

    11 52 Отговор
    Колко елементарни са лъжите на хартиената коалиция. Те се опитват да внушат у хората твърдението, че ПП и ДБ имат достъп до кодовете и са манипулирали резултатите. Ако имаше и частица истина, то двете коалиции трябваше да имат голямо мнозинство и вече да имахме реформаторско правителство. Само че фактите говорят друго. Изборите ги спечелиха ГЕРБ. И ако продължават с лъжите си, то трябва да бъдат разследвани за фалшофоцоране на изборите чрез пипане на машините и подмяна на вота в своя полза

    Коментиран от #18, #25

  • 8 Индийски БИВОЛАР

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "избирател":

    ИЗДИШАТЕ ИЗБИРАТЕЛЮ -ИЗДИШАТЕ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "избирател":

    ГЛУПОСТИ 32 ГОДИНИ ВЕЧЕ съсипана БЪЛГАРИЯ
  • 11 електрически Москвич

    56 8 Отговор
    Никъде в "демокрациите" не гласуват само с машини, дори в повечето няма такава опция. Кирил Шутков и Асен Кризата са измамници! Софтуерът е на израелска компания, техни хора на Лорер.
  • 12 Стоян Хлебаров

    6 10 Отговор
    Михаил Константинов: Новоизлюпения провокатор-професор....Колко ти платиха,за да си кривиш душата?
  • 13 Не се

    21 0 Отговор
    обяснявай на професионални мошеници , овълчени за власт и трупане на още милиони от всякакви врътки и далавери , ощетяващи страната и всички граждани !
  • 14 един

    8 12 Отговор

    До коментар #5 от "Васко":

    Тез комунистически морафети отиди ги разправяй на децата!Без заплати трябва да останат тия които събориха правителството и сега не съставят ново!В този хор пееше и Румен Радев,сега и той трябва да е без заплата!Апропо,какво работят 160/ако се не лъжа/ чиновници в президенството,а в Прокуратурата защо получават големи заплати/че и бонуси отгоре/след като няма осъдени политици по-високите етажи на властта,би ли ми отговорил на тия въпроси?

    Коментиран от #33

  • 15 МАФИЯ

    4 13 Отговор

    До коментар #4 от "избирател":

    ВИЕ сте гербераст мутра нискочлна
  • 16 УРА,, Ура

    6 15 Отговор
    БСП се чудят накъде да се за въртят, за да оцелеят. Сега се гушнаха и с мафията. Станишев днес им каза, че правят голяма грешка с бюлетините. Във вторник в НДК ще им се реши съдбата. Затъването им е неминуемо.
  • 17 БЪЛГАРОФИЛ

    18 1 Отговор
    НЕКА ПРАВО НА ИЗБОР ДА ИМА КОЙТО Е В БЪЛГАРИЯ а не ОТВЪД НЕЙНИТЕ ГРАНИЦИ ! ТАКА Е В ГЪРЦИЯ...
  • 18 Здрав разум

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Защо тогава Пп и ДБ са се запънали като магаре на мост? Смесената система позволява всеки да избере. Ако техните избиратели използват машини никой няма да фалшифицира или обяви за невалидни гласовете им. Ако има невалидни бюлетини ще страдат техните опоненти. Елементарна логика. Ама не. Основният довод, че с машините няма невалидни гласове е тъпа и несъстоятелни опорка.

    Коментиран от #23, #24, #29

  • 19 па говориш глупости кире

    24 2 Отговор
    Кире назобено , какво означава "одит върху кодовете" бе , че не ми е ясно , проверка включва прозрачност и в известна степен публичност , как мислиш да проверяваш кодовете , които са генерирани с определена степен на сигурност , която е професионално известна на специалистите отговорни за защитата на софтуера на машините .
  • 20 Зеленият чорап

    16 1 Отговор
    е крайно време да връчи първия мандат,за да спрат цирковете!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ха ха ха

    21 4 Отговор
    Голям страх ги тресе , голяма жал ги е обхванала по флашчиците , че повече парламент няма и да помиришат подмянаджийте .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Брои се на ръка,подправят се

    3 13 Отговор

    До коментар #18 от "Здрав разум":

    протоколите,сменят се чувалите и т.н

    Коментиран от #32

  • 25 Здрав разум

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Слабото представяне на,, нехартиената коалиция,, показва ниската подкрепа за тях. Дори с манипулации и неимоверно раздаване на секциите в чужбина не спечелиха. Ако ги няма машините изтичат в канала. С всички последици: прокуратура, съд, КОМПИ и общо известния бай Ставри.
  • 26 Ихууууууууу

    12 2 Отговор
    Какъв неспирножалековвой настана само , за едни манипулируеми флашчици , просто не е истина .
  • 27 сара

    12 1 Отговор
    Ако повече си мери приказките нямаше да се стигне до тука.
  • 28 Реалист

    15 5 Отговор
    Не ни пука Кириле! Ние харесваме САЩ и искаме да имаме избори като там- с хартиена бюлетина и даже с правото да я пускаме по пощата! Ти защо не харесваш САЩ? В Канада между другото как гласуват? Искаш да кажеш, че на всякъде където има хартия изборите са фалшиви ли? Значи цяла Европа е с фалшиви парламенти, така ли? ЕС структурите са избрани с фалшиви избори, така ли? Хората имат право да избират дали да гласуват с машина или с хартия. Никой няма право да им отнема това! Кой си ти Кириле? Кой? Живеем в демокрация и си искам правото да мога да избирам. Освен това, както казах, харесвам американците и смятам че даже трябва да можеме да гласуваме и по пощата! Нещо да кажеш по въпроса, Кириле?!

    Коментиран от #36, #53

  • 29 Боко тулупа

    6 11 Отговор

    До коментар #18 от "Здрав разум":

    Излизат да гласуват с хартиена бюлетина "мъртвите души"!

    Коментиран от #37, #44

  • 30 Тъй тъй

    15 5 Отговор
    Горкото момченце пак орева света , но то когато усеща ,че му идва края , така става със всеки провалил се ......
  • 31 Винкело

    13 3 Отговор
    Пак не го разбрали какво искал да каже. Ами като не знае ни български, ни английски като хората... И ей тъй някой ден, докато обяснят на Ердоган, че Простото тръгва за Истанбул не да го завладява, ами да се забавлява...
  • 32 Здрав разум

    9 4 Отговор

    До коментар #24 от "Брои се на ръка,подправят се":

    И как става това при контрол от представители на всички политически сили в комисиите и неограничен брой застъпници? Някога бил ли си в секционна избирателна комисия?

    Коментиран от #34

  • 33 Анонимен

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "един":

    Братчед, защо имам чувството, че и ти си към тази хранилка...
  • 34 Що бе

    7 4 Отговор

    До коментар #32 от "Здрав разум":

    Не им обяснявай на евтиноплатенитетролчета , просто си губиш времето .
  • 35 К Петков?? Това, с одит на кодовете е

    7 14 Отговор
    Праеилно предложение!! Но нее, Проблема в Кодовете!! Много години ГЕРБ И ДПС правиха, Далавери с Хартиената Бюлети на, за това натискат за нея!! Не са, проблем нито машините, нито кодовете, трябва им Далаверата с Хартиената Бюлетина!! Те свикнаха с тая далавера!!Без тази Далавера, отиват на Бунището на Историята!! И МИШО Костантинов Реве за хартиените бюлетини!! Не трябва да, се допусне ГЕРБ и ДПС да Маниполират за, пореден път Изборите, благодарение на хартиените Бюлетини!! Тея Бандити искат да ни върнат 15 год назад!! Не го допускай те!! БСП и Нинова или са Уплашени от ГЕШЕВ или нещо им е обещано!! Ще се разбере за, какво става дума!!
  • 36 един

    6 7 Отговор

    До коментар #28 от "Реалист":

    Да ти отговоря аз вместо Кирил,в Европа и Канада няма комунистически мошеници като в България и познай къде другаде ............позна в Русия!Затова толкова браните Путин и Русия,щото без тях и тяхната корупция сте за никъде!

    Коментиран от #47

  • 37 Здрав разум

    9 2 Отговор

    До коментар #29 от "Боко тулупа":

    В секционните комисии има живи хора, представители на всички парламентарно представени партии. Как ще се получи на практика гласуване на,, мъртви души,,? На времето една червена демократка смяташе, че от Костинброд пътували микробуси с двойни дъна, в които са натоварени палети с бюлетини. Резултат - кабинета Орешарски и същата тая предложи Пеевски за шеф на ДАНС. Сега е най - върл демократ. Извън парламента. Щото няма кода.
  • 38 Алохааааааа

    15 4 Отговор
    Некадърен доказан лъжец ,с невярна декларация и нарушаване на конституцията , кой ли го чете тоя , той просто е бита карта , а това са последните му конвулсии
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Кирето е

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "сирене":

    ПИЧ!

    Коментиран от #80

  • 41 ПП двайте!!!

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Свиленски не можа да излъже":

    Вече променяте статуквото !!!!
  • 42 Много си

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "избирател":

    ПРАВ!!!!!!!!!
  • 43 Член на Комисия! Хартиената

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Бюлетина се манипулира много лесно!
  • 44 Хи хи

    4 6 Отговор

    До коментар #29 от "Боко тулупа":

    Не само " мъртвите души излизат да гласуват с хартиена бюлетина, но и " неродените " излизат да гласуват с хартиена бюлетина. Смешко !
  • 45 спри се

    13 2 Отговор
    Какво за Бога, ти пречи хартиената бюлетина ?🤔 Проблемът е в некомпетентните комисии. Ами обучавайте ги. И стига с това бързане още същия ден да имаме точни резултати . Хайде по-спокойно, по-зорко, по-компетентно, с повече наблюдатели. Защо е тази истерия.
    ХОРАТА ИСКАТ АЛТЕРНАТИВА.
    ХОРАТА ИСКАТ ПРАВО НО ИЗБОР.
    И това "дърпане" от ваша страна вече е твърде съмнително. Криете ли нещо , господа от Промяната ?

    Коментиран от #46

  • 46 Виж какво

    2 9 Отговор

    До коментар #45 от "спри се":

    Аз съм бил в комисия няколко пъти! Много лесно се манипулира хартията! Има обучени хора които знаят как да го правят!

    Коментиран от #51

  • 47 Реалист

    13 2 Отговор

    До коментар #36 от "един":

    Да бе, няма! Ходил ли си да видиш? Ако не си, иди! И още нещо. Щах да повярвам на Кирил ако бяха броили бележките от машините, които пускаме в урната, за да се докаже че това, което изписва софтуера съвпада с това, което е пуснато в урната. Но те изрично не го позволиха. Помните нали? И за да е още по-точно ще ти кажа как става лъжата- залагаш в кода, че когато се грасува за ПП например 1 глас се брои 1,49. Не е 2, нито 1,5 и по математика е точно, защото е приблизително парно на 1. Когато се брои за БСП 1 гласувал се отчита като 0,5, което е приблизително 1 математически, но не е в дейстнителност. И сега гледай какво става с натрупването - при гласували 10 човека за ПП и 10 за БСП примерно машината плюе 14,9 човека за ПП и 5 човека за БСП, т.е. тотално изкривяване на резултата. И това и само с едно елементарно пипане на брояча, при това напълно правилно отговарящо на правилата на математиката. Сега схващаш ли защо ТРЯБВАШЕ да се броят бележките в урните?!

    Коментиран от #67

  • 48 Агата Кристи

    11 2 Отговор
    Тая лъжа ПАРАПЕТАДЖИЙКАТА ли ти я подсказва?
    Ти си бащата. Била плодна...
  • 49 Българин

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "сирене":

    А твоят идол тиквата как ще ни помогне с 500 000 невалидни бюлетини?
  • 50 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 2 Отговор
    ОСНОВНАТА ЦЕЛ НА........ ДРУГАРЯ ОТ СНИМКАТА Е ....... ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ И ........ САМО С КОДОВЕТЕ ДА СЕ ....... КОНТРОЛИРА СИСТЕМАТА И ........ ДА СЕ ПРЕЛИВАТ (КРАДАТ) ГЛАСОВЕ ОТ ЕДНА ПАРТИЯ И ........ ДА СЕ ДАВАТ НА ....... "ПОЧТЕНАТА И ПРАВИЛНА ПАРТИЯ" ........ ФАКТ !
  • 51 да добавя

    9 0 Отговор

    До коментар #46 от "Виж какво":

    И аз бях. И видях, как в края на раб.ден всичко се "претупва", как бързат да се приберат и как никой не иска да придружи председателя и бюлетините. Дори представителите на отделните партии не се интересуват чак толкова от резултата.Тук там има по някой супер пристастен. Видях хора притеснени и отказващи се, заради машините.
    За мен, проблемът е в чувството на отговорност в комисиите и наистина в тяхната компетентност.
  • 52 ЧАПАЕВ

    6 0 Отговор
    Я ПО-ДОБРЕ БЕЗ КОДОВЕ!
  • 53 Българин живеещ в Германия

    5 4 Отговор

    До коментар #28 от "Реалист":

    В цяла Европа няма купен и корпоративен вот , ясно ли ти е реалисте ? 17 години следя изборите в Германия и пред нито една секция не съм виждал полиция. Немците имат съвест , а такива , като теб в България нямат.

    Коментиран от #60

  • 54 Страх тресе кочината

    1 11 Отговор
    Свиленски ще бъде осъден

    Коментиран от #73

  • 55 С МАШИНИ МОЖЕ ПОВЕЧЕ

    10 1 Отговор
    В ЕДНА СЕКЦИЯ ГЛАСУВАТ 500 ИЛИ ПО-МАЛКО ГЛАСА. С ХАРТИЯ ДА ИЗМАНИПУЛИРАШ 10. АМА ВСИЧКИ 7 ЧОВЕКА ОТ КОМИСИЯТА ГЛЕДАТ И АКО И ТЕ ИСКАТ ДА ИЗМАНИПУЛИРАТ ЗА ТЯХНАТА ПАРТИЯ ОЩЕ ПО 10 ГЛАСА КВО ПРАВИ - 70? БЕЗ ГЛАСОВЕ ЩЕ ОСТАНАТ МАЛКИТЕ ПАРТИИ БЕЗ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В КОМИСИЯТА. ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ГОЛЕМИТЕ - БСП, ДПС, ГЕРБ, КОЕТО Е И ПО ДОБРЕ! КОЛКОТО И ГЛАСОВЕ ДА ОТКРАДНЕШ ПОВЕЧЕ ОТ 1000 ИЛИ 10000 НЯМА ДА СА - ЗА ЕДИН МАНДАТ ТРЯБВАТ 25 000 ГЛАСА? С МАШИНИТЕ МОЖЕ И 100 000 ГЛАСА ДА ИМ РАЗМЕНИШ МЕСТАТА!
  • 56 ГЕРБ=ДПС=БСП

    8 0 Отговор
    Аз лично не вярвам на машинното гласуване, защото машината/черната кутия/, може да изплюе какъвто си сика резултат, заради програмиста или техника, който я поддържа.

    За мен най-сигурно е хартиеното гласуван защото там всичко става пред погледа на много хора.

    Ако ще се гласува с машини, нека да е електронно, т.е. през телефона така както банкирам. Так хем ням да се налага да ходя до изборна секция. Хем ще станат излишни членовете на секционните комисии, помещенията за гласуване, секциите в чужбина итака ще се спестят много средтва за помещения, транспорт, възнаграждения на членове на комисии ...

    Всички по-големи парламентарни бг политически партии, без изключение не предлаган неща, които аз бих искал да станат. Не само при избирателния закон и правила, но и при правосъдието, РЕДА/полицията/, ОСИГУРОВКИТЕ, ДАНЪЦИТЕ, заплащането, образованието, здравеопазвяането, аптеките ...

    Коментиран от #62

  • 57 СИГУРАЦИЯ!

    9 1 Отговор
    КАКВО ПРЕДЛАГА КИРЕТО? ЩЕ ВИ ВКЛЮЧА В ДАЛАВЕРАТА АКО СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ ХАРТИЯТА? Я ВИЖТЕ КАК ИЗТРИХ ЧАЛГАРИТЕ! КЪДЕ СА СЕГА?
  • 58 Алексей Сергеев

    9 1 Отговор
    Kирч0, Кирчо.. пак лъжеш
  • 59 ЧАПАЕВ

    9 1 Отговор
    СВЪРШИ СЕ С ПРОМЯНАТА, ВРЪЩАМЕ СИ СТАБИЛНОСТТА, СИГУРНОСТТА И БАТЕ БОЙКО!
  • 60 ГЕРБ=ДПС=БСП

    6 2 Отговор

    До коментар #53 от "Българин живеещ в Германия":

    "В цяла Европа няма купен и корпоративен вот , ясно ли ти е реалисте ?"

    А колко хора си задават въпроса, защо в България има хора, които си продават гласа? За 50 лева или за чиновническа заплата 2000 лева месечно или за да не ги уволни шефа "бизнесмен" или заради 470 лева пенсия вместо 370 лева или за 3800 лева месечна пенсия ... Отговора е много прост, защото 70% от хората са докарани до огромна мизерия и затях въпроса не е дали ще се продадат. А дали ще оцелеят ако не се продадат. Защото 70% от хората в България, ако не се продадат или подчинят на РОБОВЛАДЕЛЕЦА. Са обречени на гладна смърт. Защото, ако човек се опълчи на злодея остава без работа=доходи и го чака глад. Защото в България няма социална грижа за изпадналите в тежка ситуация хора и ги чака глад. защото, ако не се подчиниш, върхушката злодеи ще те унищожи по много начини/глад, партиен произвол, главен порокурор, полицейски произвол, чиновнически произвол .../ Алтернативате е или да са роби или да умрат от глад.

    Коментиран от #65

  • 61 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 2 Отговор
    НА СНИМКАТА , ПРОСТО КИРО МИ СЕ ВИЖДА ...... ДОСТА ОМЪРЛУШЕН ........ ЯВНО , КРАЯТ НАБЛИЖАВА И .......... КАТАСТРОФАТА ЩЕ Е КАТО ПРИ ........ ПУТЛЕР ....... ФАКТ !
  • 62 нннн

    6 1 Отговор

    До коментар #56 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Мързи те да отидеш до секцията и искаш по телефона? Ами, ако чорбаджията или друг, от който зависиш, те накара да гласуваш ,,правилно" пред него? Представям си тарторите на маалите как привикват ,гласоподавателите" и последните после си тръгват доволни с 50 лв в джоба...
  • 63 Хи хи хи !

    8 0 Отговор
    Тоя на снимката кой е ?????
    Прилича ми на човек който го е подгонил голям Смок със едно око !!!!!
  • 64 КИРО - ПРОСТОТО ...ОТИВАЙ СИ !

    9 2 Отговор
    Не те искаме повече !
  • 65 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #60 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Големи глупости си написал без изобщо да си наясно защо хората си продават гласа. Продават го най вече от тарикатлък и ти отговарят / ако си разговарял с такива хора / , защо да ни ги взема щом ми ги дават а за кого ще гласувам аз си знам. . И тук става въпрос за хора с възможности ,не за мизерници.
  • 66 НЕ СТАВА И НЕ СТАВА!

    7 1 Отговор
    МЛАДИТЕ ОПИТАХА ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА С ПЛЕЙСЕЙШЪН И С ДЖОИСТИК, АМА НЕ СТАВА! НЕ СТАВА И АКО ТЕ Е СТЯГАЛА ЦЯЛ ЖИВОТ ФУРАЖКАТА. НЕ СТАВА И С СЪРПОВЕ И ЧУКОВЕ В ГЛАВИТЕ!
  • 67 един

    0 7 Отговор

    До коментар #47 от "Реалист":

    A ве човеко,Кирил ти го каза,"ако аз имам възможност да манипулирам гласовете,няма ли да направя така че да спечеля изборите",кво по-ясно искаш от това?Ти на негово място как би постъпил?Аз знам какво искате,искате да властта да е изцяло ваша/както беше при Борисов/,да крадете и народа да не ви знае далаверите,ей това искате вие,и си измисляте несъществуващи причини!Раздадохте 1млрд.лв. кредити от ББР и парите са невъзвращаеми,т.е. откраднати,ей затова не ви стигат реалните/и част от тях са купени/гласове,и как да ги постигнем,много лесно,ще дискридетираме машинното гласуване и ще върнем хартиената бюлетина и живот майка,член 1 е налице,както избираха БКП преди 89-та,и сега искате същото!Само че тоя филм и лъжите ви,сме ги гледала вече!Петков предлага и външен одит на машините,и това не приемате,защото няма как да лъжете и да купувате гласове,да подправяте протоколи и да драскате хиляди бюлетини и да ги броите за невалидни!Този път с тия измами ще бъде запознат и Брюксел,и ще стане както в Унгария,ЕС ще ни спре еврофондовете !

    Коментиран от #70

  • 68 ТИ НЕ СИ КИРЧО

    7 0 Отговор
    ТИ СИ К-УРЧО.МОЖЕ БИ АКО ГО НЯМАШЕ КОДА ЩЯХТЕ ДА СТЕ НА 4/5 МЯСТО НА ИЗБОРИТЕ.КИРЕ РАЗБРАХМЕ ИЗМАМНИК СИ.КИРЕ КАЖИ ИМА ЛИ В СВЕТА МЯСТО ДА СЕ ГЛАСУВА САМО С МАШИНИ.В КАНАДА КАК ГЛАСУВАТ.КАК ДА ТИ ВЯРВАМЕ ЩОМ РАЗДАВАШ ФЛАШКИ С КОДА ЗА МАШИНИТЕ.
  • 69 Баста бе ей

    6 1 Отговор
    Седнал да говори водача на най пропадняшката шайка некадърници , ай на май .....
  • 70 Рашко просташко

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "един":

    Може би ако няма флашка с която да си добавя фалшиви избиратели ПП ще са след Нинова и БСП.

    Коментиран от #72

  • 71 БгТопИдиот

    4 0 Отговор
    Убавец наш (техен) КИР-чо ,убавец....
  • 72 един

    4 1 Отговор

    До коментар #70 от "Рашко просташко":

    Може-може,при комунистите всичко може,едно време за БКП гласувахме 99,99% от избирателите,нямаше ПП нямаше ДБ!Колко му е, и сега да е същото,ама ще си играем с кодове и флашки на демокрация!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ФакТ

    5 1 Отговор
    Колкото и да ревът жълтопаветните псевдодемократчета лъжливи , просто си остават фалшиви и това всички го виждат.

    Коментиран от #75

  • 75 един

    2 4 Отговор

    До коментар #74 от "ФакТ":

    И слепите прогледнаха, че комунистите направлявани от Кремъл крадат и разоряват България,другото е пропаганда за наивници!Сигурно жълтопаветниците окрадоха КТБ и преди това банките през 96/97год,сигурно жълтопаветниците подариха милиарди на Русия за реактори и газопровод,сигурно жълтопаветниците скриха Пътната газова Карта и не я показват,и още и още.......!

    Коментиран от #77

  • 76 8765

    6 0 Отговор
    Кирчо Ментата пак излъга.Че той пренебрегна конституцията, като излъга за гражданството си.Какви скруполи може да има един изпечен лъжец.Разбира се,никакви.Ще съдиш ама друг път.
  • 77 То защото

    5 0 Отговор

    До коментар #75 от "един":

    Жълтопаветниците са много "умни" за това плащаме кашкавал 30 лева ,сирене 20 ,олио 8 лв и всичко останало на тройни и четворни цени.Смех.
  • 78 Истината

    6 0 Отговор
    Каквото и да каже Кирил Петков от трибуната на парламента няма никакво значение. Защото той всичко може да каже без оглед на истината. За съжаление е натоварен с ефекта на клоуна. Този ефект обезценява всяка теза, изказана от него, дори да е смислена.
  • 79 да да

    3 0 Отговор
    Това недораслото с повтарящото се бръщолевене , като го видя и насмях ме напушва, все едно съм на цирково представление с клоунада ...
  • 80 ъхъ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Кирето е":

    Категория ка.
  • 81 ПРИПОМНЯНЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "един":

    Далаверката с машините свърши, ще се отчитат само разписките от тях...Страшен страх тресе ПП, че ще им лъсне далаверката с машините и флашките при провеждането на новите избори...Най-добре ще бъде за тях да се саморазпуснат и да не участват....
  • 82 страх тресе киро, какво ли е наказанието

    0 0 Отговор
    което байдън е приготвил за неуспехите на киро и кокора ! ........... ТОВА С КОДОВЕТЕ БЕШЕ ЧЕРЕШКАТА !
  • 83 МАШИНИТЕ ДА СЕ ПЛОМБИРАТ С 20 ПЛОМБИ

    0 0 Отговор
    И ДА ИМ СЕ ЗАПУШАТ СИЧКИ ДУПКИ ...........ДАЖЕ И ЗАХРАНВАНЕТО С ТОК Е НАЧИН ЗА МАНИПУЛАЦИЯ НА ДАННИТЕ .............................
  • 84 БАЙДЪН СБЪРКА С КИРО ТЪПАКА

    0 0 Отговор
    ................................... И ЗЕЛЕНСКИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове