Last news in Fakti

27 Ноември, 2022 17:00 1 448 24

МВР: Проверени 7475 коли, съставени 1914 фиша и 504 акта

  • мвр-
  • алкохол-
  • наркотични вещества

32-ма са карали след употреба на алкохол, 10-след проемане на наркотични вещества

7475 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 19761 водачи и пътници.Това къобщиха от МВР.

Съставени са 1914 фиша и 504 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 32 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 18 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 14 - с над 1,2 на 1000, а един, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 души, а осмина, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 1958 МПС и 2234 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 494 фиша и 129 АУАН. Установени са 9 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 5 – с над 1,2 на 1000. Двама са засечени да управляват под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    21 0 Отговор
    Кажете и колко взятки са направени та да е пълна картинката.
    "И сега кво ша праим?"

    Коментиран от #2

  • 2 Сменям си ник-а

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Баце":

    Ти колко пъти си давал и защо?

    Коментиран от #10, #11

  • 3 Адам Хилтън

    21 0 Отговор
    Останалите 470 са им съставили акт за някоя дреболия (и за това че са бедни), и няма как да си наемат адвокат да обжалват като някой с регистрационен номер 666666 или 88888888.
  • 4 Само

    20 0 Отговор
    Това можете, там са парите за заплатите ви! За друго неставате!
  • 5 ха ха

    13 0 Отговор
    сладка баница
  • 6 Агата Кристи

    19 0 Отговор
    Фишовете и актовете носят пари. Тия пари къде отиват? За по-добри пътища, или за боноси на чантаджиите ?
  • 7 От Кат

    17 0 Отговор
    КАТ си намериха един добър и привидно законен източник на доходи!
  • 8 Варненец

    10 1 Отговор
    Като те спрът през нощта, а и си съм в колата - даваш. Избор нямаш. Последно ми поискаха 2х100 лева /защото, както се казва във вицовете - били двама /. В центъра на София, до Южния парк. В около 2 часа през нощта кацнах на на летището. Към 2,30 се прибирах към кв. Гоце Делчев по бул. П Тодоров. Отдясно от пресечката изскочи една патрулка, спряхаме /пак напомням - сам съм в колата/, взеха ми документите, и оттам нататък - познатия сценарий....... та ми прибраха 2х100 лв. кото стой та гледай.
    Може би и фактът, че съм от Варна - колата ми е с варненска регистрация, беше допълнително "утежняважо вината ми обстоятелство". В 2 часа посреднош на кого да звъня, в чужд град съм /вянро, че познавам много добре София, но какво от това/, сам съм.......
    Даваш и псуваш /ама едва като потеглиш, пред тях - лошо/.
    Не сам мишок, напротив несъм от тия дето лесно се плашат, но..... ния с патрулката са "професионалести". Имат богат опит и знаят как да те обработят.

    Коментиран от #12

  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 0 Отговор
    Днес по целия път до Вилата,която е на 14км от калотина,нямаше и Кьорав с униформа на полицай....На връщане при Бандитска среща на разклона имаше една патрулка,която тръгна нагоре към Петрохан....Явно днес са дали картбланш за ......масово движение на мигранти към сръбско!!!
  • 10 Уабала

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сменям си ник-а":

    Ти колко пъти ще си сменяш ника бе ка,,,пу,,,т?
  • 11 Варненец

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сменям си ник-а":

    Като те спрът през нощта, а и си съм в колата - даваш. Избор нямаш. Последно ми поискаха 2х100 лева /защото, както се казва във вицовете - били двама /. В центъра на София, до Южния парк. В около 2 часа през нощта кацнах на на летището. Към 2,30 се прибирах към кв. Гоце Делчев по бул. П Тодоров. Отдясно от пресечката изскочи една патрулка, спряхаме /пак напомням - сам съм в колата/, взеха ми документите, и оттам нататък - познатия сценарий....... та ми прибраха 2х100 лв. като стой та гледай.
    Може би и фактът, че съм от Варна - колата ми е с варненска регистрация, беше допълнително "утежняважо вината ми обстоятелство". В 2 часа посреднош на кого да звъня, в чужд град съм /вянро, че познавам много добре София, но какво от това/, сам съм.......
    Даваш и псуваш /ама едва като потеглиш, пред тях - лошо, ще вдигнат тарифата/.
    Не съм мишок, напротив не съм от тия дето лесно се плашат, но..... тия с патрулката са "професионалести". Имат богат опит и знаят как да те обработят.

    Коментиран от #15

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Варненец":

    Вече не ме спират........Вкарах един в съда.НА НЕГО МУ ОБЕЩАХ,Че ще го Вкарам в съда!!!Другия не ,защото стоеше и чакаше ...рекета!На него не му обещах....Докараха го със Съдебна полиция.делото го загубих,защото агнето се жалва на вълка от Вълка....НОООО от тогава са много внимателни учтиви и на всичко отгоре оправиха светофар за ,който оказвах на Делото с ...Двама скъпо платени адвокати...Които искаха да обжалваме....Ставаше въпрос за Дветофар в 6 сутринта ляв завой влизам в кръстовището на кубрат и на прага Жълто,излизам и катаджия заек скача пред колата...Минахте на червено.....От тогава мина много време и както реших така и направих вече съм и със Златен...талон...Златото е с цвят лай...ян!Ако им бях дал 50-так щеше да ми излезе 10 пъти по евтино,но Принцип!!!

    Коментиран от #16, #24

  • 13 А подкупните ченгета

    5 0 Отговор
    в затвора кога? Обикалят кварталите и събират такса спокойствие от наркодилърите.

    Коментиран от #14

  • 14 Да.........

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "А подкупните ченгета":

    Тия последните пътни полицаи, дето ги хванаха за рекет, да не би да отидат в затвора!? Най-много да ги уволнят, но и това не вярвам да се случи. Сигурно то МВР ще им наложят тежкото наказание "забележка". След това ще има "последно предупреждение" и т.н. Такто казваше старшината в казармата "днес - едни, утре - други, всеки ден едни и същи"!
  • 15 оня с коня

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Варненец":

    Остави подробностите колко е бил Часът,с какъв Номер си и колко си дал- Кажи имаше ли ПОНЕ ЕДНО НЕЩО което да ти е в ред?И ще обясня на всички тука,дето КАТ,Митничари,Данъчни и т.н. вземали Подкупи на поразия:НИКОЙ ОТ ТЯХ Гаспада Афицери няма да ви бръкне в Джоба и да ви вземе парите - ВИЕ ИМ СИ МОЛИТЕ да ги вземат за да минете по "Тънката лайсна" и да надхитрите Закона,според който би следвало да е охарчите ПОНЕ ДВОЙНО!

    Коментиран от #17, #18, #20

  • 16 А какво беше някога..., къде сме сега

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Затова вече няма мутри. Останаха без работа. А бившите мутри повишиха квалификацията си и станаха полицаи. И е по-доходно и е по-законно да заработват хиледарка на ден. А и е по-гарантирано. Едно мреме мутрите се гърмяха по улиците, защото бяха конкуренти. Днешните фурашки са си разпределили регионите /по регламент/ и не се гърмят, дори се прикриват и си помагат. Е, това означава че е и по-безопасно.
  • 17 Варненец

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Ти явно си от чесните полицаи и не си попадал в "ситуация". Гумите ми били износени! В 2,30 пред ноща ми проверяват гумите! А и номерът ми отзад бил зацапан /колата ми е комби и отзад се цапа повече от лимузините/! Извадих мокра кърпичка за да го забърша, но това се оказа, че било "прикриване на улики".... А, бе излязох престъпник отвсякъде! Алтернативата, според тях беше да ми отнемат колата !!!!! и да се прибера без нея, книжката - също, за 6 месеца, и не разбрах каква си глоба ми се полагала - от 600 лв.!!!!!
    Пожелавам ти и ти, съвсем искрено, съвсем скоро да попаднеш в такава ситуация, за да ме резбереш. Но сега има и инфлация, така че ти пожелавам 2х200.

    Коментиран от #21

  • 18 слез от коня

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Оня с коня, слез от коня и се качи на автомобил! Къде живееш, във въображаем свят ли? Такива като теб може и да се молят, защото са гнусни мекотели и/или мазухисти. Нормалите хора биват принуждавани, изнудвани и унижавани от хората с униформа. Както писа някой преди мен, тия са по-опасни и от мутрите през 90-те. А защита от тях не чакай, въпреки огромните отчисления от моята заплата за техните заплати.
  • 19 Истина

    0 0 Отговор
    ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД !
  • 20 Българин

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    А бе м.а.л.о.у.м.н.и.к, варненеца е бил с крадена кола, пиян с10 промила алкохол, дрогиран с коктейлче от 4 вида дрога наведнъж, с 30 авганестанеца в багажника, 5 съндъка оръжие на задната седалка и трима заложници /деца на видни държавници/. Освен това при спирането му за "ротинна" проверка е изпразнил един пълнител от автомат калашников, при кето и ранил, осакатил и умъртвил голям брой преминаващи наоколо /в 2 през нощта/ мирни граждани. Не стига това, ами бил резедент на 3 чужди разузнавания.
    Ей, това комунистите приемате всеки човек за престъпник до доказване на обратното!
    Човека ти дава пример с нещо което му се е случило, а ти като дърт чекист, ще го изкараш и виновен?
  • 21 оня с коня

    0 6 Отговор

    До коментар #17 от "Варненец":

    Не САМО в 2,30ч,а и в 3,30,и в 4,30 и НОН СТОП ще ти се проверяват гумите щом си на пътя!И не словоблудствай че Гумите ти "били" износени,а направо са си Галоши И СЕГАщото най вероятно не си ги сменил.Колкото до зацапания ти номер- ЗАЩО Моите номера НИКОГА не са зацапани,нещо повече БМВ-то ми с Цвят Черен БЛЕСТИ от чистота като Лъснат Немски Ботуш?Има обаче една подробност,много съществена - ЧЕ ТИ НЕ ЗНАЕШ Закона,а там си пише черно на бяло колко е глобата за Изтрити гуми,както и за зацапан номер- мисля че беше 50лв,като в случая изобщо не може да се говори за отнемане на Кола и Книжка.ТЕ/Катаджиите/ обаче са те усетили че си Балък и те финтират с разни Страшни работи за да ти вземат КинтитеАма така и няма да осъзнаете такива като тебе - ЧЕ ЗНАНИЕТО Е СИЛА!

    Коментиран от #23

  • 22 Шопо

    6 0 Отговор
    Най голямата организирана престъпна група е МВР.
  • 23 Асан

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    Е, страшен си бате. И аз имам БМВ, ама нема кой да го мие. Ша та цаня да ми миеш БМВто, че кат кача циганетата да им е кеф. Ша ти плащам, ама искам да е лъснато кат немски ботуш. Нали така обеща? Аид дай номера на мобилното да ти звъня.
    Че и си окумуш. И за правилата и за законите си чел. Нъл моиш да четеш? Бравос! Ша учаш сиганетата на зокони, че да станат законни, сега са галиба незаконни.
  • 24 Браво

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Постъпил си правилно.
    Но то нередностите са всеки ден. Ако бяха само катажиите и полицаите за съд, със злато да ги позлатиш. А добави и чиновниците, и НАП-ажиите и, и, и........ Не стигат силите, нервите и времето да се бориш с всички несправедливости в живота. Не искам част от мремето ми, част от живота ми да бъде отнета от хората на които ние плащаве заплатите за да ни пазят, а не да ни рекетират. Аз поне не се чувствам Дон Ки Ход. Но се възхищавам на хора като теб. С повече хора като теб можем са заприличаме на европейци и държавата ни да започне да се цивилизова.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове