Last news in Fakti

27 Ноември, 2022 20:45 2 622 59

Борислав Сарафов: Тъжно и унизително е, че преследваме мигрантите, вместо "каналджиите"

  • каналджии-
  • мигранти-
  • прокуратура

Надявам се, да има максималното наказание за Георги Семерджиев и той да бъде изолиран от обществото за немалък срок, каза директорът на НСС

"Каналджийството" е високоорганизирана престъпна дейност и се прави от много хора, имащи различни функции. Това каза заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов в предаването „120 минути“ по bTV.

"Каналджиите" са организирани по начин, по който осъществяват контакти с международните си партньори. В Истанбул и в Одрин има "борси" за "каналджийски" услуги и мигрантите, които искат да стигнат до Западна Европа, ги търсят, посочи Сарафов. На определени места се оставят до 5 хил. евро, като тези суми се отблокират, когато мигрантът пристигне в друга държава. Тогава той праща клип, за да може парите да бъдат отблокирани на съответните организатори в Турция, и това е нещо като застраховка, каза още Сарафов. Лицата стигат да българската граница, минават през оградата, откъдето ги поемат българи. По думите му мигрантите се качват на бус и се транспортират до българо-сръбската граница. В тази престъпна дейност са заети много лица, като верига, допълни Сарафов.

По думите на Борислав Сарафов най-тъжното и унизително за нас е, че преследваме мигрантите, вместо "каналджиите".

В отговор на въпрос дали е нормално да има само условни присъди за превозващите мигранти, включително и за този, който уби двамата полицаи в Бургас, Сарафов посочи, че шофьорите са най-дребната брънка във веригата. Суровите присъди трябва да получат стоящите над шофьорите, но за това трябва да има оперативна, професионална работа, която в момента МВР не извършва, каза още той.

Присъдите се налагат от съда, не от прокуратурата или следствието, заяви Сарафов. Дали е нужно повишаване на санкциите или не, това е преценка на законодателя, добави той. Сарафов отправи апел към прокуратурата да иска възможно максимално строги и ефективни присъди за всички категории извършители. По думите му наказанията трябва да са неизбежни. В момента МВР се бори с последствията, а не с причините, допълни той. Не мисля, че са необходими по-тежки санкции, а да се прилага законът, добави Сарафов и посочи, че е било изключително лош знак към колегите му закриването на специализираните съд и прокуратура.

Борислав Сарафов коментира и негативните позиции на Нидерландия и Австрия за приемането на България в Шенген, посочвайки, че това е очаквано с оглед на случващото се на българските граници.

Сарафов посочи, че в случая, в който Георги Семерджиев блъсна с джипа си две момичета в София, се борят за ефективно и справедливо наказание. Прокуратурата, надявам се, да иска максималното възможно наказание и този човек да бъде изолиран от обществото за известно време и то за немалък срок, допълни той.

Сарафов изрази мнение, че съдът ще наложи присъда за непредпазливо деяние на причинителя на смъртта на журналиста Милен Цветков.

По случая, в който друг шофьор причини смъртта на френска гражданка на околовръстното шосе на София и в близост е имало и полицейска кола, която след инцидента се оттегля, Сарафов каза, че това е „тъжна и жалка, нелепа история“. По думите му в МВР има проблеми в момента. Колегите от полицията трябва да се огледат, да „поразчистят къщичката и наистина да структурират правилно това министерство“, добави Сарафов. В отговор на въпрос дали проблемът е само в МВР, Сарафов каза, че в момента най-видимите дефекти са там.

Случая с прокурорския син от Перник Сарафов коментира, че бащата се е провалил като родител, но не може да бъде накаран да напусне системата, въпреки че главният прокурор го призова да си подаде оставката. Моралните категории не са по-маловажни от законите, каза още Сарафов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НИКО

    38 5 Отговор
    ЗАЩО ГИ ПРЕСЛЕДВАТЕ ТЕ ДАЖЕ НЕ ИСКАТ ДА ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ
  • 2 Тъжно и унозително е,

    41 3 Отговор
    Че НЕ преследваме корумпираните съдии и прокурори, който покровителстват ЦЯЛАТА престъпност в България 🧐
    А иначе следствието е ПОРЕДНАТА останка от руския комунизъм, без никаква функция в България, ОСВЕН удрянето на неудобни и прикриването на удобни. Да не забравяме, че виден неин служител е Шиши 🤣

    Коментиран от #10, #50

  • 3 ГЕРБ=ДПС=БСП

    37 6 Отговор
    Мигрантите са нарушители, влезли са незаконно. Трябваа да бъдат върнати откъдето са дошли.

    Коментиран от #12, #15

  • 4 Исмаил

    16 7 Отговор
    А бе що ни гоните
  • 5 ТаУмВзе

    18 0 Отговор
    Ако искаха и можеха де, щяха да заключат валерко оградката и натам. Но както знаем, тва Никога няма да стане.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 1 Отговор
    така Е мафията мутрите гонят търсят БЪРЗИ ПАРИ загиват ПОЛИЦАЙ върнете ГРАНИЧНИ ВОЙСКИ и ги ВЪОРЪЖЕТЕ с МОДЕРНИ оръжия НИКОЙ не бяга от ДОБРО каналджии УБИХА ДВАМАТА полицай като пометоха ПАТРУЛКАТА онзи ден имаше тежко ранен ПОЛИЦАЙ а акулите СИ ПЛАЩЯТ ПЛАЩАТ и НАДПЛАЩАТ това са КАНАЛДЖИЙСКА мафия
  • 7 Кога ще започнем

    30 3 Отговор
    Да преследваме и каналджиите които вкарват съвсем легално чужденци у нас настаняват ги в хотели и им осигуряват издръжка и всичко необходимо за живот
  • 8 всяко зло

    18 1 Отговор
    за добро! Покрай изчезването на детето от Перник по изловихте някой и друг педофил!
  • 9 На Исмаил брат му

    10 1 Отговор
    Бягай да бягаме. Тук е лошо. Реджепи да фащамИ пътя.

    Коментиран от #16

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Тъжно и унозително е,":

    ФАКТ е ПЕЕВСКИ е касиер на БГ мафията
  • 11 Тони

    18 2 Отговор
    На тоя големоноско синът му е наркодилър. Ама Гешев ги пази.

    Коментиран от #17

  • 12 Наблюдател

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Пристигна ли ти от украйна по кой закон са настанени у нас посочи ми го за да го прочета

    Коментиран от #57

  • 13 Кирил Шутков

    10 5 Отговор
    Трябва да пускаме мигрантите, защото така ми казаха началниците от НПО "отворено общество". Така е демократично.
  • 14 Рязън

    10 1 Отговор
    Абиииии... големи заграждения има в Бг
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    герб дпс бсп са ОТБОР с КАНАЛДЖИЙСКО МИГРАНТСКАТА АКУЛО мафия
  • 16 Исмет

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "На Исмаил брат му":

    И забирайте нашите талибани с вас.

    Коментиран от #20

  • 17 РОМО

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "Тони":

    ЗАЩО лъжеш
  • 18 Хохо Бохо

    14 2 Отговор
    Тъжно и унизително е, че преследваме корупцията, която е абстракция,
    а не преследваме корумпираните, които всички ги знаем
  • 19 Сменям си ник-а

    12 5 Отговор
    Отидох в Украйна за Волга, върнах се с Олга. Сега цяло село я кара...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 калмар от родопите

    2 4 Отговор
    Исмет - провери ли сметището за смет?!
  • 22 Иванушка 🇷🇺⁰⁰

    9 2 Отговор
    Сарафчо ще лежи в затвора с шайката на буци
  • 23 нннн

    23 0 Отговор
    Ама ако преследваме каналджиите, може да ги хванем и те да изпеят за другите, другите за по другите... най- другите. Току-виж сме останали без министри!
  • 24 ббрр

    12 0 Отговор
    Каналджийството се практикува май от властта- Парламент, Гранична Полиция, Съд и Прокуратура.Няма друго обяснение.В момента МВР им лови пратките- парите--мигрантите вътре в страната.Добрата новина е, че парите са им безопасност по сметките на хорицата.
    Я да вземат да направят в центъра на София няколко застави на гранична Полиция, а и да ловят криминалитетите във властта.
  • 25 Гражданин за Евро Развитие на Борисов

    4 3 Отговор
    Не го съдете момчето пратете го в манастир нали е набожно. Бойко също е набожен той все се кръсти и кълне в Бога. Спасете Бойко. Спасете Семерджиев. Прошка трябва.
  • 26 Верно бе

    5 0 Отговор
    Мистър Бийн и Каскета тръгнали да разказват лекции какво не и е наред на системата..ей другар тоз проблем е от близо 10 години
  • 27 Закон нямали казаха

    10 0 Отговор
    Туй в момента е бизнес за 200 300 милиона евро на година да предполагаме ли кой е намесен
  • 28 Истинското място на България

    8 2 Отговор
    е в Африка. Провинция на Судан.
  • 29 Лелееееее

    9 0 Отговор
    "..че преследваме мигрантите, вместо "каналджиите"

    ми елементарно е бе "ум" - бутате измислената ограда и каналджиите автоматично изчезват , а незаконните мигранти, които могат да носят оръжие(вкл. биологическо и химическо), зараза, наркотици...ще е унизително да ги преследвате и ще се размятат необеспокоявани!!
    Вече имаме ли държава, или не?
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор
    33 ГОДИНИ СЪСИПАНА СТРАНА ето ЧЕСТИТА ДЕМОКРАЦИЯ РАЗРУХА ФАЛИТИ БЕДНОСТ БОЛЕСТИ СМЪРТ ПРИВАТИЗИРАХА и съсипаха ИКОНОМИКА ИНДУСТРИЯ ЗДРАВЕ ОПАЗВАНЕ цари БЕСЗАКОНИЯ
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 4321

    12 2 Отговор
    Е как ще преследват каналджиите? Току- виж хванали висши полицаи, може и политици, щото нисшият полицейски кадър си заработва със сигурност, няма престъпна схема без полицейска логистика...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ци.ани

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Трак🇩🇪🇺🇦🇮🇷🇧🇬🇮🇹🇯🇵":

    Комунисти
    Това е проява на лош вкус или не познаване нравите на съответния етнос

    Коментиран от #38

  • 35 Пипи

    1 1 Отговор
    Ами що не ми преследваш оня със сцепената гола глава, а?
  • 36 Човек в 21 век

    3 0 Отговор
    Някои хора искат аз да бъда клошар ?!
    Защо ?
    Не ги кефя ли?
    Тези хора, това че с власт , не означава, че са БОГ или велики!

    Коментиран от #41

  • 37 Ако те

    6 3 Отговор

    До коментар #31 от "Тракиец🇩🇪🇮🇹🇯🇵🇧🇬🇺🇦🇮🇷":

    Бяха комунисти пиле нямаше да може да прехръкне
  • 38 Тракиец🇩🇪🇮🇷🇺🇦🇯🇵🇧🇬🇧🇬

    3 3 Отговор

    До коментар #34 от "Ци.ани":

    Ооо познавам ги много добре . Повярвай ми
  • 39 Даааа....

    3 0 Отговор
    Така и не разбрахме откъде са парите за апартамента на детенцето...?! Та хората гледат и се дезинтегрират от държава и общество ! Затова индианците преследват дедовия...първо искат да догонят по стандарт детенцето на вожда !
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    КОГА ще станеме ДОБРЕ УРЕДЕНА БЯЛА ДЪРЖАВА
    МОЛЯ
  • 41 МАФИЯ

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Човек в 21 век":

    ЖИВКО ВАРНЕНСКИ как си го НАПРАВИШ
  • 42 Търновец

    3 0 Отговор
    Един от духовните лидери на глобализма в Европа е проф. Чарлз Купчан от университета в Georgetown но е завършил Харвард, и в една своя книга той твърди че Европа на бивало да се превръща в крепост за Християни, както Византия, и днес калните мюсюлмани дето прескачат границата са носители на многокулторизма в Европа а у нас са спонсорирани от хора като Доган, Соломон Паси, Бойкикиев, а тези избират и прокурори и съдии, а който има по-дълбоко интерес може да гледа на тубата клипове на професори от Тел Авив че: "...Юдеите са използували мюсюлманите срещу Християните, а има и още...
  • 43 Тъжно и унизително е, че

    6 1 Отговор
    ни управляват некадърни преизбирани от миряните си които ни дърпат на дъното в класацията на най бедни, най зле, най болни, най измиращи, най неграмотни, най корумпирани и най най най
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    мафията задкулисието желаят да овладеят СТРАНАТА ни
  • 45 Патето Яки

    2 0 Отговор
    Преследвате мигрантите защото полицаите лесно ги пребъркват-обират парите им.
  • 46 таман

    2 0 Отговор
    Съ светнах как аджиба са прай каналжииството.
    Бог да го поживи афтурът.
    Ся почвам нов бизнест.
  • 47 Ами те

    3 0 Отговор
    Каналджиите няма да съществуват без мигрантите !
  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 1 Отговор
    меркел ги покани нагости вие ги гоните защо? оставете гостите да се отзоват на поканата!

    те и без това няма да останат тук, тук е мизерия, никой не иска да живее тук
  • 49 А нещо да кажеш за...

    2 0 Отговор
    ...битите протестиращи младежи зад колоните от твоите подчинени-първобитните полицаи...?!?!
  • 50 Орлин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тъжно и унозително е,":

    Ченгетата на ДС и изобщо разследващите в районните управления по време на комунистите бяха като питбули за всякакъв вид престъпници и ги вкарваха в затворите за отрицателно време .....изобщо не се заигравай на тази тема . Каквито са управляващите политици , такива са и полицаите .Политиците ядат и пият с престъпниците , ако полицаите ги раследват , политиците им спират разследванията и после , ама полицаите не ловят престъпници, ами няма да ловят .
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 бай Даньо

    1 1 Отговор
    Да не си слаб и да попаднеш в ръцете на българите , виж на силните силно облизваме отзад отдолу ... абе дет се пее в песента с едни строги с други справедливи ...
  • 53 Уса

    2 0 Отговор
    Щом и този нищо не може да направи да напуска поста и даде шанс на хората.Озаптили власта номенклатурчици само се оплакват и си придават патриотичен геройски вид
  • 54 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Нищо не трябва да преследваме след отказа за Шенген . Махайте и оградата и гранична полиция защото е излишен разход на бедна държавата без ясна възвращаемост за нас. Емигрантите не остават в България , но за да не създават проблеми трябва да се помисли за транспорт до северозападната граница топла храна и временно настаняване докато поемат по пътя си за кедето са тръгнали. Това не е наш проблем а на северното европейско блато пълно с надрусани гейове ... съвсем сериозно говоря , изключил съм цинизма и иронията дори , но не вярвам някои да вдене от това наше сервилно племе и безцелна държава ...
  • 55 Мафиотската Д-ва

    0 0 Отговор
    Като знаем кой поиска оставката на МВР Министъра и кои всъщност, май там се води борбата за приза ГЛАВНИЯ каналджия.Ми това са хартиената коалиция.Вдигнаха врява, че Кирил им крадял изборите, а всъщност и изборите са им като каналжийството.Сега се намеси и НСС, явно и те се борят за паричките на мигрантите.Няма ли да се намери един смел журналист, дето да ги пита тези чадърджии и матрьошки, има ли такава професия каналджия на запад от нас.За изток от нас има и май ние нямаме нищо общо нито със сърбите, нито със европейците.
  • 56 ннннннн

    1 0 Отговор
    В България има официално професия КАНАЛДЖИЙСТВО.И тя е лигитимирана от ето такива видни представители на властта.
    Що така в Сърбия няма такава професия.
  • 57 Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Наблюдател":

    Пристигналите от Украйна не са си изхвърлили паспортите и не влизат незаконно в БГ.
    Те не са извършили престъпление.
  • 58 Баш софиянец

    0 1 Отговор
    А къде бяхте вие (прокурорите), когато Валери Симеонов окраде милионите зо охрана на границата?
  • 59 Унижение

    0 0 Отговор
    Унижение за България е такъв тъп милиционер да е на такъв висок пост.Няма как да се оправи държавата с такива ръководители.Ще си тъпчем на едно място в комунистическото блато.Гешев не може да назначи друг освен себеподобни.Горката на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове