Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 11:33 1 241 26

Панчугов: Доверието в политиците е толкова ниско, че хората биха повярвали и, че Петков е предложил кодове на БСП

  • христо панчугов-
  • доверие-
  • ниско-
  • политици-
  • кирил петков

Според проф. Росен Стоянов вървим към политически фарс. "В политиката хората трябва да спорят с аргументи. Дълбоко се загнезди недоверие към техническите процедури и институциите", допълни той

Панчугов: Доверието в политиците е толкова ниско, че хората биха повярвали и, че Петков е предложил кодове на БСП - 1
Снимка: NovaNews

Никой смислен политик не може да говори по тема, която не разбира. Сблъсъкът е с цел всеки за себе си да създаде служебно предимство на изборите. Идеята не е да организираме свободни и честни и избори, а да си извоюваме повече гласове. Това каза политологът Христо Панчугов за "Твоят ден".

"Без значение дали думите на политиците са достоверни, хората могат да им повярват. Доверието в българските политици е толкова ниско, че хората биха повярвали и, че Петков е предложил кодове на БСП. Не беше оставено време ЦИК да организира машинния процес, отново бяха приети промени в последния момент. Имаше и политически натиск да се върне "Сиела" в организацията на изборите. Досега не е имало случай, когато избирателната система да не отрази обществените нагласи правилно и коректно. Няма политическа формация, която да си позволи да обърне тенденцията. Как да има плаващи мнозинства, като липсва устойчивост", посочи той. И допълни, че очаква изгубилият следващите избори да каже, че не са били честни.

Според проф. Росен Стоянов вървим към политически фарс. "В политиката хората трябва да спорят с аргументи. Дълбоко се загнезди недоверие към техническите процедури и институциите. ЦИК има своите дефицити. Всички се боричкат между себе си и обвиняват независимия коректив. Кой е интересът на хората? Как твърдят, че работят за него? България все още няма политическа доктрина, нещо около което всички да се обединят", смята той.

По думите му партиите винаги си намират "дъвка" - дали енергоизточниците или кодовете. "Това е технология на политиканстване и агитационно говорене. Умишлено изместване на задължението на политиците - да правят нещата, които обществото изисква от тях", подчерта политологът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    20 11 Отговор
    Типично в стила на Кирчо е подобно изказване - ще ви дам кодовете.
    Така че вярвам.
  • 2 Петьо Петров

    13 4 Отговор
    Всеки който живее с илюзията, че има разлика м/у старите и новите комунисти, либерали, демократи, неомарксисти и все евроатлантици е в голяма заблуда. Мантрата "Свобода, братство, равенство!" е неумиращато мото водещо всички. Утопията обещаваща всичко и вземаща всичко. Мечтата на мързеливите консуматори. И те я постигат...живеейки като свободни,равни, вече и хомосексуални братя и сестри в бедност, лицемерие и надежди.
    Е, ще се дистанцирам от тази общност,не я възприемам като удачна за мен. Чуждата слободия не е моята свобода и моята мечта! Мечтая за свободна и независима четвърта българска държава. Третата я продадоха предишни и поредни месии.
    Политици, спрете да ни спасявяте, продавайки ни! Нужни са ни държавници! Нужна ни е държава, наша си, не европейска, руска или американска. Съюзите са временни, а националните интереси вечни. Границите са отворени, нека европейците да си живеят в Европа, а ние в България! Нека не се срамим да се наричаме българи!
    Припомнете си думите на Аспарух:- Народ без държава е обречен на изчезване!

    Коментиран от #10

  • 3 ПП измама

    19 6 Отговор
    Ама той Киро утайката наистина ги предложи съвсем не на шега!
  • 4 Ъхъ

    15 5 Отговор
    Панчугов с кризисен пиар в полза на измамниците! Като си пееш Панчугов, кой ли те слуша!
  • 5 Последния Софиянец

    5 14 Отговор
    Кодовете нямат значение.В Арена Армеец се зачитат само протоколите от избирателните комисии.Машината е само уред за печатане на разписки и краен отчет.
  • 6 # идиоти вън

    12 2 Отговор
    Може да сме функционално неграмотни и дебили, но не сме прости та да вярваме на тези, които служат на чужди господари и техните придворни лакеи-политолизи!!!
  • 7 сирене

    13 1 Отговор
    Доверието ли?! Колко трябва да си арогантен, да обвиниш "ДОВЕРИЕТО НА ХОРАТА" вместо поведението на политиците?
  • 8 Заверата е Бойко-Нинова

    4 15 Отговор
    От там се опитват да отклонят истината за хартиената коалиция.
  • 9 црррр

    5 1 Отговор
    Петков е предложил по 3 400 лева пенсии на депутатите. И те веднага са приели,като увеличението на заплатите си на 11 200 лева. Златни синджири и гривни са си накупили. И маратонки "Адидас".
  • 10 милиони

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    плюсове от мен!
  • 11 зачуден

    14 1 Отговор
    Ами , той сам си призна за това , какво повече да поискаме за да НЕ повярваме ?! В прав текст , г-н Пачунгов ли е , Пачангов ли е , иска ... да не вярваме на очите и ушите си , ами да вярваме ... на Кирчо ???!!! Който , какво ... не лъже ли , лъже и на сън - това добре го знаем ! Хайде , чакам да видя , как Кики дава цялата ПГ на БСП на съд и как ще докаже , че не им е предлагал да си купят (чрез отказ от бюлетината) още депутати ! Ама съм сигурен , че баш това - Кики няма да направи , може да е луд , ама чак толкова луд не е ! ПП. Па може и да е .
  • 12 Ха,ха

    10 2 Отговор
    Че то си е на 100 % истина.
  • 13 Минева

    1 9 Отговор
    Биха повярвали зомбираните избиратели!!!

    Коментиран от #15

  • 14 развеселен

    11 0 Отговор
    Пачунговите вопли и стонове са петнадесетият "материал" днес , "посветен" на отбраната на флашките (и ПП/ДБ съответно) и "громящ" гласуването с хартиена бюлетина ! Много е забавно , как "Цялото кралско (на крал Прокопи) войнство" , като едни Матросовци са се запецнали на амбразурата . Сигурни сме , че до довечера , ще има още поне петдесет подобни "материала" .
  • 15 Че ти си

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Минева":

    Една от тях.Личи си от км.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мнение

    6 2 Отговор
    След като Кирчо няколко пъти ни поднесе лъжи,опаковани в "маректингова опаковка" не му вярвам на нито една дума вече.На другите повече вярвам.
    Така му порастна носа от лъжи,че ако продължава трябва да ходи на ринопластика.
  • 18 Факт

    8 2 Отговор
    Да вярваш на Кико,доказан лъжец от Конституционния съд е много наивно,даже глупаво.
  • 19 ТИЯ НИ ПРАВЯТ НА ИДИОТИ

    4 4 Отговор
    КОЙТО Е ГЛАСУВАЛ ЗНАЕ - ВСЕКИ СЕ ПОДПИСВА СРЕЩУ ИМЕТО СИ И БРОЯ НА БЮЛЕТИНИТЕ И ПОДПИСИТЕ ЩОМ СА РАВНИ КАК МАШИНАТА ДАВА РАЗЛИКИ? КОЙ КАСОВ АПАРАТ НАКРАЯ НА ДЕНЯ ДАВА ГРЕШКА В СБОРА? И ТАМ ИИМА КАСОВ БОН ЗА КЛИЕНТА И СБОР НА ЦЕЛИЯ ОБОРОТ ЗА ДЕНЯ.ЕДИН КАСОВ АПАРАТ СТРУВА 500 ЛВ. А ЕДНА МАШИНА 3000 ЛВ И ГРЕШИ?

    Коментиран от #24, #25

  • 20 КАК ЗАЩИТАВАШЕ ПП ПРЕДИ?

    9 0 Отговор
    ПАНЧУГОВ Е ПЕНЮГА.
  • 21 Мисля

    3 0 Отговор
    Изборите касаят само 30%от избирателите,останалите им плащаме сметката без да ни интересуват техните терзания.
  • 22 66666

    4 2 Отговор
    Петков арестува. Защо да не предлага и кодове? От този недорасляк могат да се очакват всякакви дивотии. Политическият ни зверилник става все по-кръвожаден и арогантен. Правосъдие за овластените от нас няма. Политическата отговорност е разрешително за безнаказано мърсуване.
  • 23 НЯКОЙ

    3 6 Отговор
    Всички станаха специалисти по кодове и флашки ! Тоя неграмотен народ, но с големи претенции, лесно се манипулира от глашатаите на ГЕРБ, ДПС и БСП, които ни убиват бавно, но сигурно ! Защо не слушате специалистите какво говорят, ами повтаряте глупостите на неуките !?! Така по-умни ли изглеждате ???

    Коментиран от #26

  • 24 Немо

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "ТИЯ НИ ПРАВЯТ НА ИДИОТИ":

    По едър шрифт нямаш ли? Лъжите , които пишеш и с буквички от по два метра да ги напишеш - файда няма , това - не го ли разбра?
  • 25 много мъка има по този свят

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "ТИЯ НИ ПРАВЯТ НА ИДИОТИ":

    Специално тебе не те правят - ти си си .
  • 26 По скоро

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "НЯКОЙ":

    Кирчо и Кокорчо на убиват.При тяхното управление покупателната способност с пенсийката ми намаля два пъти .Въпреки прословутото им увеличение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол