Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 07:32 1 164 7

Габриел Вълков за ФАКТИ: Вярвам, че ще успеем да променим нашата страна

  • габриел вълков-
  • бсп-
  • политики

Председателят на Младежкото обединение в БСП разказа за част от разписаните политики на среща за бъдещето на лявото в България

Този уикенд с Младежкото обединение в БСП проведохме една изключително важна за бъдещето на лявото в България среща. Събрахме всички областни председатели на МО в БСП заедно с националното ръководство на младежите и в продължение на 3 дни разработвахме нова лява платформа с политики за младите хора в България. Освен за младите, в нея включихме няколко много важни неща като:

- Прогресивен данък дивидент на фирмите, защото 5% е прекалено малко и несправедливо спрямо все по-бързо отварящата се ножица между бедни и богати в България. Този данък трябва да бъде прогресивен спрямо печалбите на бизнеса, за да бъде справедливо разпределението на задължения от бизнеса съм държавата спрямо възможностите на всеки и да се намалят неравенствата у нас.

- Зелени политики, свързани със залесяване на повече гори, зелена енергия и подпомагане на пчеларството в страната и механизъм за данъчни облекчения при рециклиране.

- Социални мерки за борба с демографската криза като пълно финансиране на инвитро процедури от държавата за всички семейства с репродуктивни проблеми. Промяна в системата за майчинството, базирана на специален точков механизъм, обвързан с минималната работна заплата в България, доходите и образованието на семейството.

Друга хубава идея е свързана с майчинството – определен период от време след края на майчинството майката да премине на 6-часов работен ден в продължение на 2 години, за да може да отделя максимално много време на своето дете, получавайки заплата и осигуровки като за 8 часа.

- Съществени предложения за реформи в образованието

- Отделяне на 1% от БВП за култура, увеличаване на финансирането на български филми и въвеждането на “Културен чек“ за всички 18-годишни в размер на 200 лева.

- Външни одити за киберсигурност на държавните системи с цел защита на личните данни и предотвратяване на тяхното изтичане.

Това са само част от общо 18 политики, които разписахме.

В неделя пък се проведе заседание на Националния съвет на Младежко обединение в БСП, на което поканихме Корнелия Нинова заедно с Изпълнителното бюро на партията, ръководството на БСП в Пловдив и областта, кметове и депутатите от БСП в региона. Наш гост беше и зам.-министърът на електронното управление Благовест Кирилов. Пред тях ние представихме тези политики, както и предложения за промени в устава на партията с цел по-активно младежко участие и взимането на решения във всички органи на БСП. Новото ляво в България идва от новите леви хора. Голяма част от тях членуват в нашето Младежко обединение. Ние сме основата на модерното ляво, от което България има нужда. Аз вярвам, че ние с подкрепата на всички млади хора, борещи се за една по-справедлива България, ще успеем да променим нашата страна и да я направим едно по-добро място за всички ни.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ибряя

    4 1 Отговор
    Няма какво да вярваш, ние такованката на родината, последните 32 години
  • 2 Някоя си

    5 1 Отговор
    То хубаво тва....ма младежите са идеалисти....когато преминат като редовни членове вече са озверели от алчност и лакомия.....😉
  • 3 Те вярват

    5 3 Отговор
    Че българия може да се промени но и без тяхната вяра промяната се случва по посока на все по-бързата МУРГАВИЗАЦИЯ на населението
  • 4 Патил, спрете цен зурлата

    4 1 Отговор
    Когато пчели се роят е нормално, естествен процес. Когато се роят търтеи е модерно!, но не нормално и обречено като също естествен процес.
  • 5 Я какво нахилено

    4 3 Отговор
    шумкарско куч... внуче! На нас се смее хора! Тия се гласят, да си направят бкп със 300г. "история", а в цяла Европа са забранени! Както и да се прекръстят !
  • 6 Анонимен

    4 3 Отговор
    Ще я промените в полза ляв джоб, за вас и родата си. Мерси. Бъдете здрави, не думи празни, а дела трябва на народа изстрадал от 1944 до днес.
  • 7 Уредени дечица

    1 0 Отговор
    Най-добро бъдеще за България, ако тази партия на деца и онуци на ДСта изчезне от политическото пространство на България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове