Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 09:12 1 180 14

Крум Зарков: Последното ни препятствие пред Шенген е Нидерландия

  • шенген-
  • машинно гласуване-
  • изборен кодекс

Методът на гласуване не определя резултата от изборите, той може да помогне на тези, които мамят, смята служебният правосъден министър

Решението за присъединяването ни към Шенген ще бъде взето на 8 декември, а България има всички шансове да постигне резултат - да се признае правото на страната ни да бъде в Шенгенското пространство.

Това заяви служебният правосъден министър Крум Зарков пред БНТ. Той допълни, че през последните месеци страната ни е успяла да привлече подкрепата по въпроса от страна на евроинституциите на най-високо ниво. Извършени са и няколко проверки на границата ни - всички със заключението, че изпълняваме изискванията за Шенген.

"Имаме последно препятствие – позицията на Нидерландия. Вярвам, че Нидерландия ще застане на правилната позиция, защото няма практически аргументи да се противопостави. Предприехме един фронтален и честен подход, поставяйки всичко на масата и показвайки какво се прави. Всички инциденти на границата, включително и трагични, трябва да са сигнал за европейските ни партньори, включително и за Нидерландия, че България дава жертви за тяхната сигурност и че влизането в Шенген подобрява сигурността, а не обратното. Когато границите с Гърция и Румъния станат по-проходими, ние ще можем да концентрираме допълнителни усилия и да укрепим охраната на българската граница. Не може страната ни да изпълнява всичките ни задължения, а гражданите ни да не ползват произтичащите от това права", коментира Зарков.

Според служебния министър на правосъдието Народното събрание не е трябвало да отваря дебата за Изборния кодекс и е грешка, че БСП се превърна в основен флагман на тази тема. Според него авторите на твърденията, че изминалите избори са били фалшифицирани, трябва да носят отговорност за думите си.

Крум Зарков защити изцяло машинното гласуване и коментира, че каквото и да решат депутатите оттук нататък, то ще навреди на доверието в изборния процес заради всичко, изречено до момента.

"Методът на гласуване не определя резултата от изборите. Той може да спомогне на тези, които мамят. БСП не е от тези партии, никога не е била и се надявам никога да не бъде. Затова не методът на гласуване ще помогне на БСП да привлече гласове", изтъкна той.

Зарков коментира и призивите на лидера на БСП Корнелия Нинова към бившите ѝ съпартийци да се завърнат в редиците на партията. Според него обединение в ляво може да се получи едва след като БСП претърпи обновление, което задължително включва и смяна на председателя на партията.

"Напрежението в БСП нараства – прилича на херметическа тенджера. Все по-изолираното ръководство натиска капака и клапанът започва да изпуска. Обновлението на БСП е първата крачка преди обединението на левицата. Дали обединението е възможно, зависи от обновлението на БСП. Докато херметическата тенджера е в тази ситуация, аз лично няма да помагам да нейното експлодиране", уточни Зарков.

Той изрази надежда 48-ия парламент да си свърши работата като приеме необходимите закони и състави мнозинство. Призова партиите да бъдат открити.

"Това хипотетично говорене за трети мандат, обвито в мъгли и сенки, не внася яснота. Колкото по-честно бъде казано, толкова е по-вероятно да бъде прието", коментира Крум Зарков.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    14 2 Отговор
    Като купите на кредит старите холандски самолети и това препятствие ще падне.
  • 3 Реалист 6548

    10 3 Отговор
    Поне 8 от старите държави са против но само Австрия и Нидерландия го изявяват открито, тези държави са Белгия, Холандия, Люксембург, Франция, Германия, Австрия, Дания и Швеция. Ако ви стиска що не направите Брекзит

    Коментиран от #9

  • 4 Нашите управници

    10 1 Отговор
    станаха смешни и жалки с моленето си за Шенген!Започваме да приличаме на с македония!За това е актуална поговорката:"Те го не щат в селото,той пита за попската щерка"!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Факти,факти

    7 0 Отговор
    направо съм отвратен от вас!Едни коментари триете без причина,а други като номер 1,толерирате!Срам и резил!!!
  • 7 Дядо

    5 1 Отговор
    Мани го тоя Шенген. Кажи нещо за пенсиите. А и дъщерята - на минимална заплата е...
  • 8 Не зарчо крумов

    5 0 Отговор
    Не позна! Единственото ни препятствие пред Шенген сте вие комунистите! И ТИ го знаеш, на училище, не знам, и не ме интересува дали си ходил, НО по партийните ви школи са те влачили от бебе там са ти го обяснили,
  • 9 Защо се напъваш?

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист 6548":

    Прави са хората от Европа! НИКОЙ ама никой, не иска и да чуе, за комунисти, камо ли да ги пусне в къщата си! Не виждаш ли че откак Мунчо Крадеф узурпира властта трета година от Европа няма, и един цент, за България подарък, само милиарди заеми на непосилни лихви, но тия не ги притеснява те ще духнат със гепените милиардчета а "умен Ганъо" ще прави като вятъра много дъъъъъъъъълго време!!!
  • 10 Перо

    5 0 Отговор
    Дневно,през зелена граница преминават около 1100 чужди престъпници,които пълнят Нидерландия и шефката на гранична полиция е непричем, няма никаква вина! Даже и забележка не и е направена! Щом тази калинка,без никакво понятие за зелена граница стои над всичко и може да загиват още полицаи, Шенген ще се вижда,само през крив макарон!
  • 11 цербер

    3 3 Отговор
    От Холандия искат да признаем ЛГБТИ-обществото. Ние не го правим и затова холандците не ни искат в Шенгена. Нали е ясно? Не става въпрос за комуни и соци,а за смяна на пола,за да пишем то вместо той или тя и децата да могат сами да решават от кой пол са. Това е искането на Нидерите.
  • 12 А такива като тоя

    5 0 Отговор
    мушморок са най - голямото препятствие за нормален живот в България. Преди кърваво червени, сега първи еврограйндери, атлантици. За келепирец продават каквото им падне. Изключително вредна сган.
  • 13 Дядото

    3 0 Отговор
    Спрете се да КРАДЕТЕ И НАШИТЕ ПАРИ И РЕАЛНИ ОСИГУРОВКИ - НАМАЛЕТЕ ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕ И ЛЕКАРСТВАТА - ТАКА КАКТО Е В ЕВРОПА !!! НАГЛЕЦИ АЛЧНИ...ВСЕ ДРУГИТЕ СА ВИ ВИНОВНИ , ЧЕ СТЕ СТРАХЛИВИ НЕКАДЪРНИЦИ!!!
  • 14 Иванчо

    2 0 Отговор
    Последното ни препятствие е и единственото такова - корупцията. Именно тя е и в основата на овладяната съдебна система. Оттам идва всичко. Шенген - през крив макарон. Аз ако бях на мястото не само на Холандия, а на всички други - също нямаше да искам такива като нас в Шенген.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове