Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 13:11 1 164 14

МВнР излезе на протест за по-високи заплати

  • мвнр-
  • служители-
  • заплати

Те настояват за увеличаване на ниските им възнаграждения спрямо високите изисквания, които има към тях

МВнР излезе на протест за по-високи заплати - 1
Снимка: БГНЕС

Служители на Министерството на външните работи излязоха на протест тази сутрин, съобщава БГНЕС. Те се събраха в двора на МВнР да изразят своето недоволство.

Те настояват за увеличаване на ниските им възнаграждения спрямо високите изисквания, които има към тях. Служителите в МВнР изтъкват отсъствието на прозрачност, липсата на интерес към професията, занижаването на критериите за прием, както и лошите условия на труд.

Те са недоволни и от липсващата практика за преизчисляване на заплатите.

Българските дипломати започват първата в историята на страната стачка. От петък се прекратяват консулските услуги и заверки и спира работата в Централното управление на Министерството на външните работи (МВнР) в София.

Дипломатическите и консулски представителства на България в чужбина имат готовност да се включат също в ефективните стачни действия, ако исканията на протестиращите не бъдат чути от властите.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 3 Отговор
    да напущат и да отиват в частния сектор да видят как се изкарват парите
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 3 Отговор
    то не става с нищо правене , по цял ден в офиса и после дайте големи заплати

    Коментиран от #12, #14

  • 3 ъъъ

    23 3 Отговор
    а трябвате ли ни изобщо?
    и без това други командват и дават нареждания
    вие само го преразказвате и четете какво е написано на листчето
  • 4 ДДРОнег

    14 5 Отговор
    Мда, милиционерите пак искат пари и само пари ... Не искат повече безопасност, не искат повече права за своята безопасност, след като в последните седмици загинаха няколко полицая ... Не искат реформиране и оптимизация на структуроте на МВР ...
    Ами съжалявам, дано НЕ ви дадат никакви пари, докато сте все още едни прои милиционери, НЕработещи за благото на народа, а само лапачи на трудно изкараните от нас пари !!!

    Коментиран от #7, #11

  • 5 първо резултати

    12 3 Отговор
    Да ги вдигат,но когато започнат да защитават интересите на обикновените хора а не на бандюгите.
  • 6 Да затварят

    10 3 Отговор
    Да затварят, само ни излагат пред света, всичките им решения са антибългарски.
  • 7 ъжгпжпж

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "ДДРОнег":

    това ,не е онова !
    прочети пак ...
    МВнР - МВР
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 3 Отговор
    "На който не му харесва, молбата и през вратата, навън мераклии колкото искаш ❗"
    /шефа/

    Коментиран от #13

  • 10 Бири

    7 3 Отговор
    Как не ги е срам. Най сладката работа за нищовещи на държавна издръжка хрантутници на престижни длъжности. Марш от там, повече чужд език не знаят и образование нямат.
  • 11 Бъркаш!

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "ДДРОнег":

    Милиционерите искат пари периодично и си ги получават. Там е проблемът. Това е друго министерство - на ВЪНШНИТЕ работи! В него работят онези, които спасяват душичката на бай Ганьо, когато си загуби паспорта или го оберат зад граница, организират изборите, пишат речите на прехваления президент и повечето от другите ни така наречени политици и се опитват да защитават интереса ни в чужбина. Малките души с големи джобове начело на държавата - тези, които обикновено се подиграват на работата на професионалните дипломати с опитите си да се харесат на тази и онази чужда столица, са именно онези, които сега отказват да актуализират заплатите и командровъчните на дипломатите ни. В една служба, в която искат минимум магистър и два езика, за да те пуснат дори в двора, а плащат стартово 900 лв., колкото и чистачките в моловете биха отказали...
  • 12 Нищо?

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Нищо правят някои други хора и това е проблемът. Администрацията има хроничен проблем, но едни министерства, начело с МФ, си гласуват увеличения, а на други винаги бюджетът се орязва. Давате ли си сметка, че МВнР е на бюджет по-малък от този, който е имало през 2007 г.? Не, вие работите в частния сектор и държавата не ви е нужна! Знаете ли, че това Министество се самофинансира на повече от 30 % с приходите от консулски услуги в София и зад граница. Че е една от малкото служби, която носи приходи на бюджета. Но и може би единственото министерство със стартова заплата 900 лв., на колкото не би се съгласила и чистачка в мола. А иначе по закон, за да постъпиш, се изискват магистър и минимум два чужди езика. Колко млади хора биха се съгласили да работят за тези пари, за да може след 10 години да вземат заветните 1500 лв., след като в колцентровете дават по 2500 лв. за здравей дори на студенти?

    От тези хора се очаква да спасяват душичката на бай Ганьо, когато си загуби паспорта или го оберат зад граница, да пише речите на прехваления президент и повечето от другите ни така наречени политици и да се опитват да защитават интереса ни в чужбина, да мажат след като треторазрядната ни съдебна система за пореден път се изходи и ни спрат я за Шенген, я по еврофондове, я за друго. Да преговарят за ЕС и НАТО, да връщат отвлечени, да администрират работата на куп наши фирми зад граница, да преговарят за медицински сестри в третия свят, да носят паста за зъби в затвора
  • 13 За 900 лв. едва ли!

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За 900 лв. едва ли има толкова мераклии. На последните конкурси назначават по-малко хора от обявените свободни места. Стартова заплата 900 лв. за магистър с два езика.
  • 14 Нищо - продължение

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Продължение... да носят паста за зъби в затвора на българските престъпници, излежаващи присъди за работата си в "частния сектор" зад граница. И още куп неща. Малките души с големи джобове начело на държавата - тези, които обикновено буквално се подиграват на работата на професионалните дипломати с опитите си да се харесат на тази и онази чужда столица или на собствените си кукловоди, са именно онези, които сега отказват да актуализират заплатите и командровъчните на дипломатите ни, които за 20 години служба 5-6 пъти се местят в различни държави, сменят местата на които учат децата им, разбиват си семействата и понасят и други негативи, които би следвало да имат достойна цена. И ми е любим този мит за "огромните" заплати (командировъчни), които вземат дипломатите ни в чужбина. Ами, всъщност, на фона на спецификата на работата и изискванията към тях, средната им заплата е по-ниска от заплатите на шофьорите, работещи в дипломатическите мисии на други държави от втория и третия свят.

    Колкото и да не му харесва на Бай Ганьо, тази служба е една от водещите за сигурността на страната. И докато отношението към нея е като към ТКЗС-то в Козлодуй, не ни чака нищо добро. Имат право на справедливо заплащане и достойни условия на труд не само момчетата с два пръста чело, но и хората, които пазят националния интерес и националата сигурност и не си позволяват да мрънкат всяка година като колегите си от МВР, въпреки че заплатите им се преизчисляват веднъж на няколко ви
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове