Last news in Fakti

3 Декември, 2022 05:39 1 460 17

Ивайло Вълчев: ИТН е готова за избори

  • ивайло вълчев-
  • има такъв народ-
  • избори

Поуките са взети, изводите са направени, заяви бившият депутат

Ивайло Вълчев: ИТН е готова за избори - 1
Снимка: БНР

"Поуките са взети, изводите са направени. Знаем, че за много от нещата, за които бяхме сочени с пръст, последните седмици показват, че сме били прави. Партията е жива и като нормална политическа сила, разбира се, че е готова да вземе участие в следващи избори", заяви бившият депутат от Има такъв народ (ИТН) Ивайло Вълчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той мисли, че хората все още имат доверието и нуждата в тази система да има някого, който не е роден и възпитан в нея и да следва нейните правила, защото сме видели как влизат в системата нови политически партии с амбиции за промяна, но твърде бързо се научават да бъдат като останалите и започват да играят тяхната игра.

"Ние бяхме тези, които приеха машинния вот. Ние сме "за" това да се гласува с машини, да се гласува по интернет, да се гласува от разстояние, да се направи всичко възможно човек да изрази политическата си воля, без да чака по опашки. За последните избори ние продължаваме да вярваме в машините, но няма как да вярваме след всичко, което се чу, в операторите на машините", посочи Вълчев пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че много компютърни специалисти, не само от ИТН, но и от други партии, са проявявали желание да погледнат, доколкото е възможно, как точно оперират машините, колко чисти са кодовете, защото е "друго, когато го види професионално око".

"Когато най-важната работа на един току-що конституиран парламент, който трепери заради това, че не знае колко дълго ще продължи да съществува, се превърне в това да приеме бързо нов кодекс, който ще осигури нови резултати – това винаги изглежда жалко. Не съм видял и не съм разбрал да има много притеснени хора от това, че се гласува с машини", каза гостът.

Вълчев потвърди, че имат съмнения в машинния вот от 2 октомври, също така не вярва, че президентът може да спре чрез вето това, което парламентът вече е решил да направи.

Той коментира темата за желанието на партията България да стане президентска република. "Никога не сме искали да попитаме: "Искате ли президентска република". Ние не сме идиоти, знаем, че начинът на управление на републиката не се променя с един въпрос. Още когато го спомена за пръв път, г-н Трифонов каза, че ние ще попитаме хората дали искат президентска или парламентарна република. Това, за което ние говорим, е президентско-парламентарен модел на управление", поясни Вълчев.

Той обясни как действа такъв тип държава и даде за пример Франция, а по-късно отбеляза, че се партията се готви и за местните избори следващата година.

"Няма как всички да се наредим в парламентарни листи и всички да станем депутати. Последните избори го показаха. В нашата структура има хора, които са разпознаваеми по места, много преди да я има партията ИТН. Те са се ангажирали с различни местни каузи и тези лица със сигурност ще намерят подкрепа", категоричен е Вълчев.

"Ние може да сме идеалисти в политиката, но сме практични във вършенето на работа. Знаем, че няма да бъде лесно, знаем какво коства докосването до властта, знаем в какво бяхме обвинени", отбеляза гостът.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Група избиратели

    29 5 Отговор
    Вие сте готови,но ние твърдо НЕ! Славчо Беше и Утече..

    Коментиран от #17

  • 2 пепо

    22 4 Отговор
    Вие живи ли сте,бе ?
  • 3 Ицо

    23 4 Отговор
    Късно е либе за китка вас отдавна ви отсвири народа
  • 4 ха ха

    14 2 Отговор
    Някои обърнат ли се кръгом, задните им мисли излизат на преден план. - И не се учудвай, че не харесват продукта на мисълта ти.
  • 5 Чочо

    15 4 Отговор
    Оххх,пак ли.
    Времето лети,остаряваме,а трябва да ги чакаме да се учат на политика.
  • 6 ИМА ТАКИВА НАИВНИЦИ

    17 4 Отговор
    Колко още ша ви дондуркаме....
  • 7 Късно е либе за китка!?

    15 4 Отговор
    Мандалото падна, разбрахме що за стока сте, народ един път можеш да излъжеш, повтори ли се, значи е много глупав, а вие на това се надявате, затова години наред го опростачвахте с тъпото си шоу.
  • 8 Те тия

    9 3 Отговор
    Са си комедианти :) успех
  • 9 Така ли?

    10 3 Отговор
    Вие, чалгар долен и подлога на учиндолското чудовище сте готови единствено и само да продължавате да се разлагате на бунището и да воните на леш!
  • 10 Дрън дрън та пляс

    11 3 Отговор
    Герп вече ви дари с целувката на смъртта, така че ще ходите при магарешки, шкембе войводата, валерката и воленчо, скоро и курнела ще е при вас
  • 11 Да бе

    5 3 Отговор
    Такива злостни соросоиди и русофоби има достатъчно в НС! Не сте актуални с евроатлантическата си позиция!
  • 12 Бамбука

    8 3 Отговор
    И така нататък имали какво да предложат на народа. Съчинили нова чалга песен в съпровод на гъдулка.
  • 13 Ха ха ха ха ха ха

    5 1 Отговор
    Ха ха ха ха ха ха
  • 14 Чалга

    3 2 Отговор
    Автора на " с два пистолета във всяка ръка" , да си драска там
  • 15 вие приключихте

    4 2 Отговор
    Колко пъти поуки и изводи?
  • 16 ИЗБИРАТЕЛ

    4 2 Отговор
    Ние не сме идиоти, знаем че и на вас ви хареса СУБСИДИЯТА.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове