Last news in Fakti

3 Декември, 2022 06:31 3 537 40

Ирена Савова: Иванчева и Петрова ли са знаковите лица на корупцията в България?

  • ирена савова-
  • адвокат-
  • десислава иванчева-
  • биляна петрова

Върху тях продължава да се упражнява една небивала жестокост, заяви адвокатът

Ирена Савова: Иванчева и Петрова ли са знаковите лица на корупцията в България? - 1

"Върху тях (Биляна Петрова и Десислава Иванчева) продължава да се упражнява една небивала жестокост, която започна от първия ден на тяхното задържане до деня, в който пристъпиха към действията по изпълнение на присъдата. Медиите много широко отразиха, че полицаите отидоха, за да ги задържат и да привеждат присъдата в изпълнение без решението да им е връчено, без решението на Върховния съд да е връчено на адвокатите. Изобщо ние разбрахме и успяхме да се запознаем с решението на съда едва на втория или на третия ден."

Това заяви в предаването "ЕвроДикоФ" на телевизия "Евроком" Ирена Савова, адвокат на бившия заместник-кмет на столичния район "Младост" Биляна Петрова, която беше арестувана заедно с кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева по обвинения в корупция и взимане на подкуп.

"Член 415 от НПК дава възможност прокуратурата да съобрази конкретното състояние на лицата, когато трябва да приведе една присъда в изпълнение. При тях също една учудваща бързина и всичкото това нещо буди недоволството на хората. Аз не считам, че трябваше да се действа по този начин, с такава бързина, с такава изключителна жестокост. Някой чука сутринта в 7 часа на вратата ти и казва, че отиваш в затвора за 6 години и трябва да си стегнеш багажа за половин час. Това е нещото, което ще се запечата и в моето съзнание, и в съзнанието на много други хора. И всички тези спонтанни протести, които се организират, цялата тази подкрепа, която тези жени намират в хора, които дори не ги познават, това е отражение на тази изключителна жестокост по отношение на тях", каза адвокат Ирена Савова.

"Това ли са знаковите лица на корупцията в България? Разбира се това съвсем не е така", добави адвокат Савова.

"В конкретния случай има една целенасоченост и една показност, която разклаща моето доверие в институциите", каза в заключение адвокат Ирена Савова.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Една клика мачка целия народ!

    38 3 Отговор
    Нали видяхме колко "различни" са и тези след Боко Тиквата, президента нима не мълчи гузно за шефа на НАП и искания подкуп от 250 000 лева! Държавата ни е превзета от мафия, а са ни назначени за управници краварски марионетки!
  • 2 8765

    13 41 Отговор
    Да е мислила преди да иска подкуп.Със сигурност има и други но явно са по умни и няма доказателства.На времето всеки е знаел ,че Ал Капоне е убиец но в затвора е влязъл за неплатени данъци.
  • 3 оня с коня

    19 15 Отговор
    И пита Адвокатката тези Двечките ли са знаковите лица на Престъпността в БГ,сякаш не знае че Не са.Така и не се сеща обаче че това Дело и осъдителните присъди бяха ЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ към въпросните "Знакови лица на корупцията" че ако не внимават в Картинката ще ги сполети същата участ!Затова и присъдите им са НАЗИДАТЕЛНО ВИСОКИ, като Съдът е подходил според принципа "Казвам ти дъще,сещай се снахо".Между другото не е толкова глупава колкото изглежда и ще обжалва решението на съда в Страсбург.Това което ще спечели е НЕ намаляване или отмяна на присъдата защото Решенията на тоя съд поради Претрупаност на Институцията идват със закъснение 6 до 10г и дотогава тя ще си е излежала присъдата,но има възможност да изкара късмет и Държавата ни да бъде осъдена,като по този начин Иванчева ще спечели "Некой лев" да си има за Харчлък след Затвора.
  • 4 Последния Софиянец

    33 17 Отговор
    Свобода за Иванчева!
  • 5 СТИГА ДЕ

    11 39 Отговор
    Всеки, който пипа да лежи. До вчера ревахте, че няма осъдени за корупция по високите етажи, сега протести и петиции да ги освобождаваме. Е последно какво искате?

    Коментиран от #23

  • 6 Иван костов

    41 10 Отговор
    В затвора са, но не за подкуп!!! А е политически рекет от мутрите на власт. За затвора са всички които спретнаха това, включително и ваклото агънце за даване и участие в рекет. А чувалите с пари, а милиардите за непостроени магистрали, а пачките и кюлчетата, Барселона - това не е "истина" нали?
  • 7 Ахил и Патрокъл

    24 3 Отговор
    Не..не како! Въпросът ти е зададен некомпетентно..и тенденциозно! А би трябвало да напишеш: "Ако Иванчева и Петрова са тези осъдени корупционери..какво да кажем за Ония по върховете".....
  • 8 единен

    8 6 Отговор
    Една пасмина от малкотоНДК и една тиква.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ооо

    7 5 Отговор
    Крали са за други, както беше и жълтото бентли. Разбирате за кого, коя партия. Някой се отърва, но тези го отнесоха и за другите.
  • 11 Крум

    15 3 Отговор
    Така се случва, когато не изпълняват и не подписват каквото им се диктува от партията.
    Трябва да се радват горките, че са между живите, защото помним много известни личности, които си отидоха при нелепи обстоятелства Мишо Бирата, собственика на БОНИ,единствения кандидат и опонент за главен прокурор срещу Гешев, шефката на Нова телевизия, ген. Танов и много други загинали при нелепи обстоятелства по времето на управлението на партия ГЕРБ.
  • 12 ПСР

    15 2 Отговор
    Ами сигурно са-други не са посочени от родното правосъдие .Нещо се каза за луксозен хотел от магистрални пари,за нЕкакви чували с пари....но Гешев не побесня по тези теми.ББР отписвала едни наши 300 милиона...от които 150 мнл."лош кредит"на един добър Вълк!А той пък,съвсем законно имение си вдигал...но,нищо.Иванчева/Петрова са осъдени.
  • 13 Николов

    13 6 Отговор
    Абе в моята кола, защо някой не сложи 100000€ ?

    Коментиран от #31

  • 14 Свобода за крадците

    9 7 Отговор
    Крадливите им пръстчета още светят
  • 15 Запомнете

    6 6 Отговор
    Краденото носи само нещастие Който краде не може да го яде

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 50 лева да си получил като подкуп

    4 2 Отговор
    Си ПРЕСТЪПНИК.
  • 18 Артилерист

    14 5 Отговор
    Всичко беше постановка. Гешев, прокуратурата му, телевизия, репортери-целият сценичен състав-са на мястото за задържане преди нарочените да са пристигнали. Мутренската държава обслужи строителната мафия за назидание на непослушните. Същият театър се повтори и за сплашване на Президента. Това е уличното правосъдие в България. Така както го е практикувал с бухалката главната мутра на мафията Б. Борисов. Доказан член на трибуквена мафиотска групировка, което е известно и на американските господари и въпреки това го крепят 12години начело на правителството. Удобен им е. Да си прокарват политиката и пропагандата. Затова уверено сме се запътили към Третия, вместо към развития свят.
  • 19 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 10 Отговор
    ДА ТЕ СА , ЗНАКОВИТЕ ......... ЛИЦА НА КОРУПЦИЯТА ........ ДОКАЗАНО В СЪДА ....... И ОСЪДЕНИ ....... ФАКТ !

    Коментиран от #33

  • 20 789456

    8 9 Отговор
    Осъдени са на три инстанции има триста страници дело - това срещу твоите адвокатски приказки за часове по БЕЛ втори клас. Знаем, че работиш за хонорар, но знаем и че лъжеш като от махалата. Да лежат!
  • 21 чичо стамат шумков

    6 4 Отговор
    "Това ли са знаковите лица на корупцията в България? Разбира се това съвсем не е така", добави адвокат Савова.====================================================================================== ===Те са едни от тях.
  • 22 А бе

    7 8 Отговор
    Не са знакови фигури. Така е. Но здраво се нагушиха.
    Нагли до безобразие.
  • 23 Минго

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "СТИГА ДЕ":

    Да няма толкова прости хора тук на територията!
  • 24 това си е

    5 6 Отговор
    Адвокат на дявола.
  • 25 гоггог

    8 7 Отговор
    Да бе, невинни са като бели агънца и момини сълзи. Две дррти корумпирани браннтии. Стига вече, да си лежат, даже малко им дадхоа - трима заговорници за подкупи - това си е ОПГ. Аре стига вече.

    Коментиран от #29

  • 26 младен иванов

    11 3 Отговор
    Сигурно Иванчева и Петрова ще са виновни за отказа България да влезе в Шенген,а не прогнилата ни съдебна система,толерираща истинските крадци и далавераджий в страната,които се подвизават по високите етажи на властта.
  • 27 3ф3р3

    6 3 Отговор
    Правораздавателната система в Бг винаги проявява особена жестокост спрямо жени. Ловът на вещици е широко прилаган в Бг. Много се говори за правата на хората, разни фондации, защитници, за терора, жестокостта и репресиите над хората, но мерки срещу този терор не се вземат. Нищо!
    В Европа ли живеем, или в арабския свят, или Северна Корея?
  • 28 СОФИЯ

    4 2 Отговор
    А ДА ПИТАМ АЗ, КАК ЩЕ Я НАРЕЧЕТЕ ИВАНЧЕВА И КОМПАНИЯ, КОГАТО ИСКА ДА ВИ ПРОДАДЕ ИМОТ С ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ ЗА "СОБСТВЕНИК", ИЛИ В ТАЯ ОБЩИНА "МЛАДОСТ", СЛУЖИТЕЛИТЕ ТИ РАЗДАВАТ ЛИЧНИТЕ ДАННИ КАТО ЛОТСРИИНИ БИЛЕТИ, ТАКА, ЧЕ НЕ ЗАЩИТАВАЙТЕ ХОРА БЕЗ ДА ЗНАЕТЕ МНОГОООО НЕЩА ЗА ТЯХНАТА НАИСТИНА ДЕЙНОСТ КОГСТО СЕ ДОКОПАТ НА КЛАТЕЩИТЕ СЕ СТОЛОВЕ.
  • 29 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "гоггог":

    Лошото е , че когато докажат в Европейския съд как са "сготвени" , няма да плащат Гешефт и компания , а ние ‼️‼️‼️
    - НЯМА НИТО ЕДНА ГОДНА УЛИКА ❗
  • 30 Ъъъ

    2 2 Отговор
    Да си стегнеш багажа за половин час.Еми там където отиват много багаж няма да им трябва.
  • 31 КАТО СЛУЧАЕН КМЕТ НА МЛАДОСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Николов":

    ОТ НИКОЯ ПАРТИЯ А ОТ НАРОДА ША СЕ НАМЕРЯТ И НА ТЕБЕ ЦАКАТА СТРОИТЕЛИТЕ..... АМА НЯМАШ ТОЛКОЗ АКЪЛ И СМЕЛОСТ.
  • 32 Българин 🇧🇬

    2 0 Отговор
    Единствено физическото отстраняване на този боклу.к гешеф е решението за независима съдебна система.
  • 33 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Пълнят ли ти яслата от герп , че така яростно и безмозъчно ги защитаваш тези българоубийци от герп ?
  • 34 Изи

    1 0 Отговор
    Вместо защитната теза на адвокатите и осъдените, защо не публикувате мотивите на съда по произнесена та присъда, а ние сами ще си направим изводите и заключенията
  • 35 Тото 1 и Тото 2

    0 0 Отговор
    Докато съществува лицето Борисов и неговата ШАЙКА , няма и не може да има по-знакови корумпирани лица !
  • 36 ПЪГУОШ

    0 0 Отговор
    Има ли нормални , небойковизирани хора в България , които да мислят , че тези 2 женици са по-корумпирани от Борисов , Цветанов , Пеевски и други от елита на Шайката ?
  • 37 Пийпинг ТОМ

    0 0 Отговор
    Винаги съм се питал защо фена на Борисов , Антон Тодоров , нарече ГЕРБ с красноречивата дума ШАЙКА ?
  • 38 Петер Брьогел

    0 0 Отговор
    Не знам защо , но аз с нетърпение чакам да видя лицето ББорисов в затвора. И оттам той ще има възможността да ни нарича тулупи и матРИял , но няма да може да ползва прости-тутко-манекенките си !
  • 39 Погонат

    0 0 Отговор
    При тази правосъдна система , при този главен прокурор , при това статукво , няма как Борисов-Тиквата-Тулупа да лежи в затвора ! Ще изгърмят само пионки като тези 2 жени. За да се имитира някаква дейност........
  • 40 ежко БЕЖКО

    0 0 Отговор
    Да живее просташката БОЙКОВЩИНА , която е обхванала цяла България и то на всички нива. Засега тя все още е непобедима и безнаказана ! А докога ли.....зависи само от нас - нормалните хора !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове