Last news in Fakti

4 Декември, 2022 06:53 3 212 31

Костадинов: Подкрепа за кабинет на ГЕРБ е невъзможна

  • костадин костадинов-
  • възраждане-
  • правителство

С тях имаме много сериозни политически, принципни и идеологически разминавания, заяви лидерът на "Възраждане"

Костадинов: Подкрепа за кабинет на ГЕРБ е невъзможна - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че подкрепа за кабинет на ГЕРБ не е възможна, защото имат много сериозни политически, принципни, идеологически разминавания, предаде БТА.

Много е странно защо нашите европейски партньори толкова много държат да ни вкарат в еврозоната, а не искат да ни пускат в Шенген, каза още Костадинов и попита защо никой не задава този въпрос, освен „Възраждане“. България им е нужна като територия - буфер между Европа и Азия, от която да изсмукват пари, хора, ресурси, полезни изкопаеми, всичко друго, но не и тук да има силна и стабилна държава, каза Костадинов. Как да направим правителство с партия, която прокарва тази убийствена за България политика вече 12 години, попита риторично той.

В коментар за приетите промени в Изборния кодекс, лидерът на „Възраждане“ каза, че с тях ще се върнем обратно в „изборната вакханалия“ от април м.г., когато се гласува смесено, с безброй злоупотреби, броене до 5-6 часа сутринта, стоене в РИК, носене на чували, всичко това, което вече гледахме 30 години назад във времето". Костадинов се обърна към другите политически сили, които са против хартиеното гласуване и не искат изборният процес да се фалшифицира, да направят заедно необходимото така, че във всяка една секция да има минимум по шест човека представители на политическите сили, които няма да допуснат това. "Ако старите бандити си мислят, че по този начин ще успеят отново да си върнат властта и да доунищожат България, просто няма да стане. По вероятно е да има революция и бунтове, отколкото да допуснем това, което те вчера приеха, да се случи", каза Костадин Костадинов. По думите му всичко в българската политика е предпоследно и декларира, че „Възраждане“ ще спечелят изборите и ще върнат машинното гласуване.

Костадин Костадинов призова президента Румен Радев да наложи вето на промените в Изборния кодекс, като изрази мнение, че едва ли президентът ще го направи. Очевидно е, че президентът някак си е встрани от дебата, поне засега не се изказа по темата, посочи лидерът на „Възраждане“. "Практиката е показала, че това, което поискахме досега от него и получихме няколко последователни отказа, най-вероятно ще имаме и поредно разочарование и едва ли ще има вето върху Изборния кодекс", коментира Костадинов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 11 Отговор
    ПРАВИЛНО
  • 2 Хммм

    12 34 Отговор
    Костаки, щом ти си в Парламента за 2-ри път значи всичко е възможно!! Натискай копчето и си трай.. че скопр ще останеш без работа.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 6 Отговор
    герб пп дпс СА мутро мафия

    Коментиран от #8, #15

  • 4 м иии

    20 0 Отговор
    И самия Хитлер са го считали за клоун...

    Коментиран от #20

  • 5 Принципните антиваксри се яаксинираха

    8 20 Отговор
    Иначе са против ваксините.По принцип!
  • 6 Браво Коце

    29 7 Отговор
    Не ми допадаш но на фона на тези които връщат папироса си цвете и нищо чудно да гласувам за теб а не за старите муцуни
  • 7 Възрожденец

    27 15 Отговор
    Скоро всички ще разберат, че ВЪЗРАЖДАНЕ е единствената партия в Парламента, която защитава националните интереси!

    Коментиран от #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Е па кой

    14 10 Отговор
    Ви пита кво ще крепите?!
    Лапайте по 10 000 лева депутатска заплата и кюфтета по 50 стотинки.И си трайте.Че се не знае докога ще вътре
  • 10 Агата Кристи

    10 18 Отговор
    Копейки,
    Много рехав митинг.
    БЕЛА ЗЛАТКА събираше повече...

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Деса конят

    8 12 Отговор
    Само 62 човека събрани на опашката на коня?
  • 13 А мн а сега БЕЛА ЗЛАТКА

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Агата Кристи":

    Не мое си плати тока!
  • 14 Протести

    7 17 Отговор
    за приемането на рублата като платежно средство в Е.С.
  • 15 Въпрос

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Трябва ли постоянно да ни демонстрираш малкото сиви клетки, които притежаваш ?
  • 16 ПЕТКО ЛИЛОВ ОССЕ български пед-ас

    10 8 Отговор
    Гласувах за Възраждане но относно хартиената бюлетина не съм съгласен с Костадинов . Проста така правата на определена група български граждани са ограничени , а това че изборите се манипулират е не от принципа на гласуване а от СЕМЕТО . С или без хар. бюлетина българските политици едва ли ще спрат да крадат !!!?
  • 17 Здрасти Копейка.

    8 18 Отговор
    Чужди мекерета като вас никой не ви иска.И никой няма да ви иска каквато и да била подкрепа.
    Времето на Златния Пръст отмина безвъзвратно.
  • 18 нннн

    19 7 Отговор
    Ами, прав е!
  • 19 Госあ

    18 1 Отговор
    Ами явно това е съдбата на България. Тя е изсмукана вече и не за първи път е използвана като буфер. По време на руско-турската освободителна война, западняците са били на страната на анадолците.
  • 20 Къв Хитлер те гони?!

    12 15 Отговор

    До коментар #4 от "м иии":

    Зад фюрера е стоял целият германски капитал,цялата германска индустрия.Зад Копейката стоят шепа оръгфляци ,клошари и лузъри.
  • 21 Българските избиратели

    6 12 Отговор

    До коментар #7 от "Възрожденец":

    Не може да си възрожденец след като подкрепяш фашистите на копейкин!
  • 22 Всеки ,

    8 3 Отговор
    който ги подкрепи , подкрепя мафията , милиардните им грабежи , смътността , беззаконието , изчезвне на населението (първи в света) и всичко правещо живота на хората непоносим !
  • 23 УРА,, Ура

    5 2 Отговор
    Не може да бъде! Копейкин един път да бъде прав и да не гласува "въздържал се"!!
  • 24 Анонимен

    7 3 Отговор
    Прав е за пореден път! Може би е един от най-добрите ни политици в момента. Не си сменя мнението, както повечето от другите - днес едно, утре друго, а прави трето.

    Коментиран от #26

  • 25 Васил

    10 1 Отговор
    Който се хванал с мафиотите от Герб е потънал,
  • 26 Той и Болен Лидеров на плямпане беше все

    4 6 Отговор

    До коментар #24 от "Анонимен":

    Затова сега партията му е от 5 човека
  • 27 хартия-корупция

    3 5 Отговор
    Тия никога не гласуват срещу ГЕРБ. Гласуват с "въздържал се". И така исканията на ГЕРБ се приемат. Какво тръгнал да заблуждава хората?

    Коментиран от #30

  • 28 Исторически парк

    4 3 Отговор
    Черната Златка видяла, че подковават вола и тя надигнала крак...
  • 29 Ген. Гурко

    5 1 Отговор
    Дръж се Коце. Времето работи за теб сега. Гледай ги от птичи поглед как се щурат като обезумели предателите на българските интереси.
  • 30 Минувач

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "хартия-корупция":

    Ти май си нямаш никаква идея за гласуването в парламента. За да мине едно решение и закон, трябва мнозинство с гласове ЗА, те са важните. Гласовете ПРОТИВ и ВЪЗДЪРЖАЛ се дефакто са против, като въздържалите си показват единствено, че има еди-колко си депутати, които са с особено или без мнение. Но пак ти казвам - трябват над 50% гласове ЗА и дори, ако са 49% ЗА и 51% ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ, решението няма да се приеме.
  • 31 Български гражданин

    0 0 Отговор
    До коментар 16
    Защо да са ограничени правата на, когото и да е било с машинно гласуване?Това са глупости, но явно не сте от хората, които после часове наред стоят и чакат след, като са били членове на комисии или не Ви интересува, че някой може да драсне върху бюлетината Ви и да я направи невалидна по този начин.Отделно драскане по протоколи и много други трикове покрай хартиеното гласуване с, което герп и баце (пък и останалите от статуквото) беше на власт 12 години и сега за това драпаха да си го върнат!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове