Last news in Fakti

5 Декември, 2022 11:07 1 431 15

ПП внесе сигнал в ДАНС заради БАБХ

  • пп-
  • данс-
  • бабх-
  • сигнал

От партията посочват, че е възможно престъпно деяние срещу националната сигурност на България

ПП внесе сигнал в ДАНС заради БАБХ - 1

"Продължаваме промяната" (ПП) внася в ДАНС сигнал за защита на интересите на Агенцията по храните. От партията посочват, че е възможно престъпно деяние срещу националната сигурност на България. Допълват, че сигналът е свързан с „установени бездействия, които възпрепятстват Агенцията от защита на интересите ѝ във връзка с граничния контрол на пункта „Капитан Андреево".

„Всички вече знаем, че България е напът да получи пореден отказ за присъединяване към Шенгенското пространство. Българите все още няма да можем да пътуваме без паспорт, както останалите европейци. Въпреки че нашите служби и администрации са положили много усилия през последните години и технически страната ни е готова. Но на нас ни се каза от партньорите в Нидерландия, че България има сериозен проблем с корупцията и с прилагането на закона и правовата държава по принцип. Правителството „Петков” започна мащабни реформи, за да възвърнем доверието както в българските граждани, така и в нашите партньори в ЕС. Акцията на ГКПП „Капитан Андреево” беше основополагаща, за да може европартньорите ни да видят, че една от най-големите сухопътни граници в Европа може отново да е сигурна”. Това заяви Даниел Лорер от ПП, съобщи novini.bg.

По думите му обаче БАБХ изглежда саботира акцията, подета от кабинета „Петков”. „Сигналът, който ще внесем, касае бездействието на тази институция по отношение на мерките, които взехме, за да не се повтаря ситуацията там”, подчерта Лорер.

Христо Даскалов обяви, че е безобразие и престъпление това, че всички дела, които са заведени от БАБХ, когато той е управлявал Агенцията, сега са на улицата. За това какви са причините, той коментира, че всичко било свързано с това, че добре се е работило с тях, а дали в основата има политика, не знае.

"Сега, ако отиде някой на "Капитан Андреево" ще види, че там няма никакво видеонаблюдение. "А искаме да сме в Шенген, няма как да стане", напомни Даскалов.

За изграждането на видеонаблюдение е било осигурено абсолютно всичко, обясни той.

Имало е и подозрения за неформални връзки между служители на БАБХ и "Евролаб". Затова е била въведена една ротационна система, която не функционира в момента, каза още Христо Даскалов.

„Сигналът към ДАНС е 4 страници. С приложенията е 25-30 страници. Той материализира нашите притеснения, че със своите действия или бездействия сегашното ръководство на БАБХ застрашава националната сигурност на България и компрометират държавния интерес”, заяви от своя страна Иван Христанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    18 6 Отговор
    Накрая всички ще ядете от протеиновите барчета директно от на Кире завода.
  • 2 Вълк единак

    11 20 Отговор
    Брей Пирогов бил инкубатор на Герб за политици. Преди 2-3 г. Борисов возеше на задната седалка на джипа един кадър от Пирогов.
  • 3 Ялчин

    9 23 Отговор
    Дерзайте момчета с Вас сме да си отвоюваме държавата от мафи,,,,,,
  • 4 браво бе факти

    19 7 Отговор
    тия двамата измикяри да не са се абонирали с вас каква е разликата между главата и тия измамници,че тия са по бързи и по лакоми и ше строшат държавата по бързо ако им се даде възможност по добре за ръчичка и комплект у врачанския ще ползват групова промоция
  • 5 Червеите се размърдаха

    15 6 Отговор
    Предизборно... Както с ББР... После маски, сертификати, НАТО... Войни...
  • 6 Дам

    15 6 Отговор
    Тия нерваците да не дават акъл ами да си взимат копчетата
  • 7 ПеПерудите

    19 7 Отговор
    с каквото се захванаха, нищо не направиха като хората - само лъжи и вопли.
  • 8 Трак🇮🇹🇮🇷🇯🇵🇩🇪🇧🇬🇺🇦

    5 18 Отговор
    Браво на ПП ! И малките деца знаят че в България БАБХ е най неработещата и пропита с корупция институция .. следвана от НАП и съдебната система . Заради БАБХ българите са масово болни и умират . Магазините са заляти с отровни храни ГМО ,имитационни храни, нитрати пестициди и вскяка една га-дост която може да съществува а БАБХ е няма никаква —- СЛУЧАЙНОСТ
  • 9 дедко

    19 5 Отговор
    Оххх ,само пушилка ,само мъгла ,само кьор-фишеци и лъжиии ,лъжиии ,лъжии! Как не им омръзна на тези двамата?! Вие сте пътници ,бре! Не го ли проумяхте?

    Коментиран от #10

  • 10 Дада

    4 17 Отговор

    До коментар #9 от "дедко":

    Пътник си ти и теоята БКП ( ГЕРБ ДПС БСП ) бе ка-пут

    Коментиран от #12

  • 11 Тракиец🇩🇪🇯🇵🇮🇹🇧🇬🇮🇷🇺🇦

    5 14 Отговор
    Тези ЛА-ЙНА които плюят по ПП …. Млякото по магазините не е ли химия ? Колбасите от какво вещество са ? Не са ли от цялата менделеева таблица ? Млечните продукти на 90% ( БЪЛГАРСКИТЕ) не са ли имитиращ продукт. Зарзавата от Турция и Гърция не е ли бъкан с нитрати пестициди и отрови а и не са ли чиста пластмаса без вкус и мирис ? Хляба не е ли 20 то качество !?? Безалкохолните имат ли нещо общо с тези на евро пазарите ? Отговорете мъ-рши БКП гербаджийски депесарски болшевишки безродни предатели и майцепродавци

    Коментиран от #13

  • 12 дедко

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Дада":

    Мдаа ,пращиш от "интелект" моето момче ,пращиш! Проблемът е ,че и тези ,които защитаваш са по зле и от теб. Ама ,то е речено - какъвто господарят ,такъв и слугата.
  • 13 само спокойно

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Тракиец🇩🇪🇯🇵🇮🇹🇧🇬🇮🇷🇺🇦":

    Бъркаш - няма ЛАЙ-НА които плюят по ПП, защото всички ЛАЙ-НА са именно в ПП/ДБ . И по спокойно , де - ще вземеш да се гътнеш от злоба .
  • 14 милите

    7 3 Отговор
    нали ги разбихте еди път БАБХ и глухите и слепите В БЪЛГАРИЯ РАЗБРАХА И БЯХТЕ НА ВЛАСТ? СЕГА КАКВО ПРЕТОПЛЯТЕ ПРОКИСНАЛАТА СИ СУПА ПОНЕЖЕ НЯМА КАКВО ДА ИЗЛЪЖЕТЕ ВЕЧЕ СЪЩИТЕ СТЕ КАТО ГЕРБ И КОМУНЯГИТЕ ЛЪЖИ И САМО ГОЛЕМИ
  • 15 Българските избиратели

    2 0 Отговор
    Положението на държавата след две години революции и шест месеца на ръчно управление е катастрофално и преки виновници за това са Кирил, Асен и тяхната клика.

    Все по-бързо и все по-ясно става, че краткото управление на Почтените братя е същинска разруха за държавата.
    Не просто са изпълнявани поръчки на чужди правителства, крадени са пари, разпределяни са комисионни, назначавани са свои хора, всичко това е вършено некадърно от некадърници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове