Last news in Fakti

6 Декември, 2022 16:44 8 884 28

"Арсенал" търси 2000 души за работа, заплатите - с ръст от 63% за година

  • арсенал-
  • работни места-
  • заплати

Всеки нов работник получава между хиляда и две хиляди лева допълнително, платими два пъти – след третия и след шестия месец от назначаването му

Оръжейният завод "Арсенал" в Казанлък откри свой офис в центъра на Стара Загора, в който ще бъдат приемани и придвижвани документи за работа и всеки желаещ може да се запознае на място със свободните позиции. По време на откриването изпълнителният директор на "Арсенал" АД и "Арсенал 2000" АД Христо Ибушев обяви, че предприятието търси около две хиляди работници и специалисти в различни направления.

"Най-важното е да се знае, че работните места в "Арсенал" са изключително сигурни", подчерта Ибушев и посочи, че дружеството има сключени договори за следващите две години. По думите му през настоящата година заплатите на работещите в предприятието са увеличени с 63 на сто, което е три пъти над официалната инфлация в страната, съобщи БТА.

"Заплатите са по-високи от средните за сектор машиностроене", посочи още той и отбеляза, че "Арсенал" предлага и много добри придобивки за хора с висше образование и специалности. "Ние сме едно от малкото останали големи предприятия в държавата, което означава, че амбициозните хора имат възможността да се развиват професионално", коментира Христо Ибушев и отбеляза, че от над десет години заводът е най-големият работодател в страната. По думите му в момента в предприятието работят около 8000 души, а през 2015-2016 година служителите са били 11 600.

"Осъзнаваме, че това е доста амбициозно, но в момента целта ни е да станем 10-11 хиляди души", каза още той. Според Ибушев основната цел на откриването на новия офис е всички желаещи от Стара Загора и региона да могат да получат на място информацията, която им е необходима, както и да подадат документи за работа, без да се налага да пътуват за това до Казанлък. "Искаме да отговаряме на въпросите на нашите потенциални работници лично, а не по телефон или имейл", коментира той.

Пламен Стайков, ръководител направление "Кадри" в дружеството, уточни, че разнообразието от длъжности и професии в завода е огромно. "Имаме почти 700 вида професии, а вариантите за работно време са около 48", посочи той и допълни, че "Арсенал" е един от малкото останали работодатели в страната, които предлагат втора категория труд. "Това е доста атрактивно за много хора, защото предлага по-ранно пенсиониране", поясни Стайков. Той посочи, че средната заплата в дружеството в момента е около 2050 лева, като има и бонусна система за всеки новопостъпил работник в зависимост от неговата квалификация и позиция.

"По тази система всеки нов работник получава между хиляда и две хиляди лева допълнително, платими два пъти – след третия и след шестия месец от назначаването му", обясни Пламен Стайков. Друга социална придобивка е безплатният транспорт, а освен него, служителите от общините Стара Загора, Гурково и Николаево, които работят в заводите в Казанлък и Мъглиж, получават допълнителни 250 лева месечно за отдалеченост. "Годишно всички служители в "Арсенал" получават ваучери за храна на стойност три хиляди лева – по двеста лева месечно, както и по двеста лева по случай Коледа, Великден и празника на дружеството през октомври", коментира още Стайков. Той допълни, че дружеството осигурява и безплатна почивка в хотелски комплекс "Арсенал" в Несебър, от която годишно се възползват около 2600 души. "Предприятието разполага с медицинско обслужване, бърза помощ, пожарна, детска градина, спортен отбор, като всичко е безплатно за служителите", каза още той.

През 2022 година се навършват 145 години от създаването на "Арсенал" АД и 99 години от установяването на предприятието в Казанлък. През последните няколко години направените в дружеството инвестиции надхвърлят 200 милиона лева. Паралелно с обновяването на производствените цехове, изграждането на нови съоръжения и въвеждането на съвременно технологично оборудване, дружеството разширява и социалната си програма, касаеща работещите във фирмите "Арсенал" АД и "Арсенал 2000"


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха Ха

    42 8 Отговор
    Там гърми повече от .......украина бе !
  • 2 Раданч Татлъту

    21 9 Отговор
    Бравос,требе помагаме на браЦка Окраина с оръжие и боеприпаси!🚀🚀🚀🥳🤡👍

    Коментиран от #25

  • 3 Ввв

    31 8 Отговор
    По-добре да отидат в Украйна,по-безпоасно е!!!
  • 4 Чичак

    32 6 Отговор
    "Арсенал" търси 2000 души за работа, ДБейци какво чакате?

    Коментиран от #28

  • 5 тикви американски

    23 5 Отговор
    Добра работа - гърми по всяко време!
  • 6  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    24 14 Отговор
    Никой не иска за Украйна да работи !
  • 7 Факт

    27 7 Отговор
    Нали ревахте за времето когат Бай Тошо изнасяше за Иран и Ирак оръжие.Дето после не го и платиха братските държави.Сега тая година ще направим най големия износ за всички времена.

    Коментиран от #13

  • 8 МУНЧО

    31 7 Отговор
    ЕЕЕЕ КВА СТАНА ТЯ. НАЛИ НЕ ИЗНАСЯХМЕ ОРЪЖИЕ. НАЛИ ЗАВОДИТЕ БЯХА ПРЕДИ ГОДИНИ ПРЕД ФАЛИТ , А СЕГА ВОЙНА И ТРЯБВА ДА ПРАВИМ ОРЪЖИЯ ЗА УКРАЙНА ААА. НЕ ЗНАМ НО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ МИСЛЯТ ТОЗИ НАРОД ЗА ГОЛЯМ БАЛЪК.
  • 9 Боруна Лом

    13 2 Отговор
    ПРЕДНИТЕ ДА НЕ СА ,,,УТИЛИЗИРАНИ,,,,?
  • 10 Гръч

    12 6 Отговор
    Соросоидите се изпокриха
  • 11 Гост

    27 6 Отговор
    Никой не ще да се храни от убийства.

    Коментиран от #20

  • 12 Токсик

    29 12 Отговор
    Краварите терористи финансират производство на оръжие в източна Европа, защото толкова са жалки, че сами не са способни сами да го произведат. Това оръжие искат да използват за убийства на мирни жители и деца от руски произход в Донбас. Всеки който се съгласи да работи в Арсенал трябва да е наясно че работи в услуга на фашистите, които години наред избиват безпричинно мирни хора и става техен съучастник!
  • 13 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Ще направиш.... 33 години се наслушахме какво ЩЕ направите.
  • 14 ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА

    17 0 Отговор
    А заводите били пред фалит.....
  • 15 БЪЛГАРСКО РПГ

    11 8 Отговор
    Трепе руснаци.....
  • 16 НОВИ ОРЪЖИЯ

    6 12 Отговор
    За новите мобилизирани руснаци...пушечното месо няма свършване....
  • 17 НАТОВСКИТЕ ЗАВОДИ

    13 3 Отговор
    Не могат смогна на поръчки.....
  • 18 ГЕРБ=ДПС=БСП

    13 6 Отговор
    Вече няма желаещи да се самовзриват от Казанлък и са отишли да търсят от Стара Загора.

    Колкото и да дават едва ли си заслужава заради риска от взривове.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Само путлер

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    е по тая част ...
  • 21 Дада

    11 0 Отговор
    С тея заплати в Арсенал и ЧИСТАЧКА няма да ви стъпи ! А и на мъртвия не му трябват пари
  • 22 безработен

    7 2 Отговор
    Бацко направи инвестиция за три милиарда на путлер вие ми се хвалите с двеста милиона за няколко години. Искам да работя при баце той е сериозния инвеститор.

    Коментиран от #24, #26

  • 23 Колко руски майки

    8 6 Отговор
    е разплакал завод "Арсенал"! Дали не го чака "калиблиране"?
  • 24 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "безработен":

    Абе смех за 9 мес.2 милиарда.,как ти звучи
  • 25 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    Икономиката трябва да върви бе значение на кой ше продаваме ! Всички продават на всички ние ще се съобразяваме …
  • 26 Направи

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "безработен":

    Това, че България получава по 600 000 лева чиста печалба и инвестицията ще се изплати за 5/пет/ години! Най-изгодната българска инвестиция!
  • 27 Арсенал

    2 1 Отговор
    Арсенал не продава само в Украйна, а в половината свят.Стига популизъм и демагогия. Ако не го прави Арсенал ще го прави друг. А това, че произвеждали оръжия и от морална гледна точка, хората не трябвало да работят там, това са глупости, защото дори и храна да произвеждат, това е потенциално оръжие или отрова. А като цяло никой не е виновен, че произвежда оръжие. Това се прави от векове, за да хранят хората семействата си и защото оръжията не убиват хора - Хората убиват хора.
  • 28 Диьмо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чичак":

    Има много блуждаещи украинци променете обявата със заповед всички Украинци тук на работа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове