Last news in Fakti

7 Декември, 2022 14:16 1 616 35

От партията на Янев призоваха да се гласува против Нидерландия в Съвета на ЕС

  • надежда самарджиева-
  • български възход-
  • гласуване-
  • нидерландия

Ако нидерландското правителство е право, защо всички европейски институции ни подкрепят, запита Самарджиева. Тя подчерта, че когато има твърдения, че българската граница може да се премине срещу сумата от 50 евро, то това следва да бъде доказано

От партията на Янев призоваха да се гласува против Нидерландия в Съвета на ЕС - 1

От „Български възход“ вчера внесохме проект на решение, с което ще поискаме Народното събрание да задължи българския министър-председател и министрите в рамките на Съвета на Европейския съюз (ЕС) да гласуват против всички предложения и инициативи на Кралство Нидерландия като реципрочна мярка спрямо необоснованите решения на правителството на Нидерландия за блокиране членството на България в Шенген и политиката, прилагана към нашата страна и сънародниците ни. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на „Български възход“ Надежда Самарджиева, предаде БТА.

Единството на ЕС е поставено на карта, коментира тя. И добави, че двойните стандарти са недопустими.

В сложната геополитическа ситуация днес това решение е успех за всички онези, които искат по-слаб, по-разединен и по-колеблив Европейски съюз, отбеляза Самарджиева.

Тя припомни, че с голямо мнозинство парламентът е подкрепил декларацията относно присъединяването ни към Шенген. Самарджиева посочи също, че от няколко години европейските институции потвърждават, че България е изпълнила критериите.

Ако нидерландското правителство е право, защо всички европейски институции ни подкрепят, запита Самарджиева. Тя подчерта, че когато има твърдения, че българската граница може да се премине срещу сумата от 50 евро, то това следва да бъде доказано.

„Докато българските гранични полицаи пазят с живота си границите на България и на Европейския съюз, хиляди мигранти доста свободно преминават средиземноморските шенгенски граници на съюза и съставляват основната маса от незаконна миграция в Европа“, смята Самарджиева.

Тя обърна внимание, че зад „унизителното решение“ на Нидерландия стоят и български политически грешки. Депутатът отбеляза беззъбата и угодническа позиция на наши политици. Самарджиева запита къде е българското лоби в Европейския парламент и в парламентите на държавите членки. Според нея българският народ не следва да носи колективна отговорност по въпроса с Шенген, а политиците следва да проявят единство в създалата се ситуация.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    27 20 Отговор
    Целта на Янев е да се произведе скандал и да се отдалечим още повече от Европа.Подобна тактика прилагат и сърбокомунистите в Скопие.Командния им център е общ.

    Коментиран от #3, #6, #14, #16

  • 2 Зелени натовски чорапи

    21 7 Отговор
    Осмърдяхте Колонията бе..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ХоландСкаРабота

    14 8 Отговор
    Холандската граница се преминава с/у 0 евро и те сега завиждат, че нашата се преминава с/у 50 - в холандския учебници влиза слогана: "Кога ще ги стигнем българите" ... научхме и ние нещо тези западнали капиталисти...
  • 5 Анев бе,

    23 9 Отговор
    Илянчето, вицето, колко бг паспорти даде на руски шпиони?
  • 6 Токмакти Джун

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Глупости в вашите НПОта ли ви задават опорките с малки изключения всички бг политици се държат като платени труженички пред Брюксел и Фащ такова слагачество и посмазване няма никъде в Европа . Не забравяй думите на Янев България е Нато и Нато е България срам и позор са тия политици в България
  • 7 Бонев

    26 2 Отговор
    На този фурнаджия,"патриот"грам не вярвам.
  • 8 Дреме

    24 1 Отговор
    му на Кралство Нидерландия от другарите !
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 5 Отговор
    Това,което предлага този на снимката е Първосигналното действие на човек с малки умствени възможности!

    Коментиран от #18

  • 10 УРА,, УРА

    12 6 Отговор
    Голяма работа са тия от БВ. Сега ще си играем, като малките деца- "нати си куклите, върни ми камиончето!" Кои сме ние, за да играем "контра" на големите. Тия политици не разбраха ли, че всичките ни проблеми идват от корупцията? Докато се ослушват така ще бъде.
  • 11 Тцтц

    21 3 Отговор
    53 милиона откраднати от Хемус и нито един виновник в ареста. Какъв Шенген искате

    Коментиран от #24

  • 12 Никой

    10 6 Отговор
    Един бивш военослужащ с зелени чорапи и червено сърце.Мисълта му се простира до върха на воените му обувки.Всички институции подкрепяли България за Шенген. Добре ! Те и тук всички институции подкрепят корумпирания Меси или Алф.Това означава ли ,че не е за съд ? Това зеленочорапесто червено сърце ,не може да си зададе въпроса само Нидерландия и Австрия ли не не искат в Шенген. Той добра дума от Германия , Франция ,Италия и др. европейски страни чу ли в Защита на България ? И апропо какъв Щенген с тази пробита българска граница на влизане от Турция и на излизане мигрантите от България. Този зеленочорапест индивид иска България да стои в калта на Европа, може би по препоръка на своя ментор другия зеленочорапест руски тутурник.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Споко

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    За теб знаем, че би продал България за жълти стотинки и любимата ти стойка е наведената.
  • 17 А дали,

    3 1 Отговор
    самият Янев няма вина за тая излагация? Гузен негонен бяга....
  • 18 Три поста наведнъж

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Отлично другарю.
  • 19 Българин

    7 5 Отговор
    Коментарите на българските джендъри евроатлантици са ми най забавни - Урсула им вика скачай, а те питат колко високо, Байдън им вика наведи се, а те колко ниско:) Грам самоуважение не им е останало.

    Коментиран от #23

  • 20 Тома

    11 3 Отговор
    Този още мисли че е в казармата.Само шапкар може да измисли такава идея защото когато са раздавали акъл военните са били под моста на маневри
  • 21 Голем смех

    11 4 Отговор
    А бе, Янев. Ако след месец, Нидерландия предложи да влезем в Шенген, против ли ще бъдеш?
  • 22 Солей

    12 4 Отговор
    Кремъл задейства пионките си за открити саботажи в ЕС. Янев и Радев - борба за кремълските интереси.
  • 23 Проктолог

    13 7 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Русофилите не сте българи, и никога не сте били. А путлерас да говори за навежда е едновременно комично и трагично.

    Коментиран от #25, #26

  • 24 тц тц

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Тцтц":

    Това какво общо има??? Урсула открадна милиарди покрай ваксините, но не само че Германия е в Шенген, ами тя е и лидер на ЕС.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Никола Гешев

    15 4 Отговор
    Зеленият чорап с татуирани сърп и чук под фуражката, и той патрЕот! По добре е да призовете за ЛУСТРАЦИЯ, че заради тия съвеЦки милиционери 33 г. бял ден не видяхме!
  • 28 !!!?

    13 4 Отговор
    "Синджир марка" !!!?

  • 29 Проктолог

    10 5 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Русофилите постоянно говорят за джендъри, еврогейове, третополови, 1ви и 2ри "баща" и т.н. Всъщност хомофобията демонстрирана от тях е прикрит латентен хомосексуализъм. Установена е връзка между хомосексуалност, авторитарно възпитание и хомофобия. Според изследователите индивиди величащи диктатори и авторитарни личност, всъщност са само формално хетеросексуални, а потиснатите им хомосексуални желания ги карат да бъдат яростни хомофоби.
  • 30 Боцман

    2 1 Отговор
    Бих за да те уважават.Само така политиката на отстъпки показва че ни мачкат Унгария и Полша доказаха че с твърдост си постигат националните цели На тези лицемери най големите наркоразпрстранители и трафиканти на хора трябва да им се покаже ясно ,че хапем след като се опитват да ни ритат
  • 31 мани мани

    3 1 Отговор
    с такива пишман генералчета и партийци кат тоя продажен плужек ... накъде? разбира се, че читавите западни държави ще ни спират за каквото и да било ... у нас само корумпирани уроди по върховете - мафиоти!
  • 32 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Те ще се договарят и ще ги внася Белгия. Те пърдят в едно гърне бе, смешници. И баба Станка от Байлово го знае, а те седнали да ни мият очите с кал, че уж щели да имат твърда позиция. Сигурно ние сме пораснали за два дена и не сме по-образовани от тях.
  • 33 Точно така,

    1 0 Отговор
    Блокиране на всичко от ниската земя и въпроси колко мигранти са преминали шенгенска средиземноморска граница, данни статистика
  • 34 Така така..

    1 1 Отговор
    Янев, ти трябва да вземеш 3-ти мандат..
  • 35 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Янев ме спечели за следващите избори, свърших с гласуването за ГЕРБ... От Бойко не очаквам никакви топки по тая ни по друга европейско атлантическа тема ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове