Last news in Fakti

7 Декември, 2022 19:08 1 372 23

Габровски е поканил всички партии в НС на срещи в търсене на подкрепа. Ето датите и часовете

  • никола габровски-
  • партии-
  • парламент-
  • срещи-
  • подкрепа

На срещите той ще представи визията си за съставяне на кабинет

Габровски е поканил всички партии в НС на срещи в търсене на подкрепа. Ето датите и часовете  - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за премиер от ГЕРБ Николай Габровски е изпратил днес покани за срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно събрание, съобщиха от партията. По време на срещите от формацията уточняват, че той ще представи визията си за съставяне на кабинет с първия мандат и ще търси подкрепа, поясняват от Нова телевизия.

Редът за срещи:
На 8.12.2022 г.:

С ПГ „Демократична България“ – от 10:30 часа, зала „Изток“

С ПГ „БСП за България“ – от 11:30 часа, зала „Изток“

С ПГ „Български възход“ – от 17:30 часа, зала „Запад“

На 9.12.2022 г.:

С ПГ „Продължаваме Промяната“ – от 9:00 часа, зала „Изток“

С ПГ „Движение за права и свободи“ – oт 10:30 часа, зала „Изток“

С ПГ „Възраждане“ – от 11:30, зала „Изток“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че проф. Габровски има всички права да търси експерти и да си организира срещи с партиите. „Ние сме обещали, че в рамките на първия мандат ще се направи експертно, програмно правителство”, уточни той.
По-рано от „Демократична България” обявиха, че ще се срещнат с проф. Николай Габровски. „Още когато го номинираха, ние заявихме че ще направим среща с него, за да му обясним защо не можем да го подкрепим”, коментира Атанас Атанасов. Като причина той изтъкна корупционните практики на правителствата на Бойко Борисов.
От БСП също уточниха, че ще отидат на среща с номинирания за премиер. „Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, включително и в медиите, че БСП и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем утре, за да му кажем: уважаваме Ви като професор и лекар, но не Ви подкрепяме нито Вас, нито правителство, предложено от Вас, защото зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов”, заяви Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    20 4 Отговор
    Поредният бушон на българоубиецът от Банкя.
    Айде няма нужда.
  • 2 Проверка

    18 3 Отговор
    Тоя има 30 апартамента, но всичките са на името на родителите му
  • 3 Иво.

    15 4 Отговор
    Така, сега да кажа...Въпросния господин оправи Пирогов, сега ще оправя България! Ако така ще оправи и държавата, не мерси!Все по абсурдни ми се струват някой предложения за Мин. председател. Докторе гледай си пациентите и гешефтите и не се занимавай с несвойствени неща. България се един достоен човек е създала, но това не си ти!
  • 4 ЕИРЕ

    13 2 Отговор
    Защо се губи празнично време?
    То се знае няма Шенген има нови избори!

    Коментиран от #20

  • 5 зевзек

    11 0 Отговор
    поканил ги е на безплатен преглед при него, господин хирурга, ще им пише епикризите
  • 6 Бамбука

    6 0 Отговор
    Нека да има срещи, да видим какво, номинирания от Герб кандидат за премиер ще предложи, като програма на правителство. Това "експертно" е рибата в морето. Всички знаем, че има, но не знаем каква. Конкретна програма и после се търсят експерти по съответните ресори. Да видим и поканените партии какво ще му отговорят. НЕКА, ТОВА ВСИЧКО ДА СТАНЕ НА ЖИВО ПО ЦЕНТРАЛНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ. После да няма оправдания и откровени лъжи, нещо на което сме свикнали.
  • 7 Помак

    11 1 Отговор
    ...на седянка ги кани ...и слави и боико се изкопаеми вадят...шнорхела, плевнята,тос...извода -мафиата иска пак да краде мелиарди
  • 8 мунчо

    12 3 Отговор
    Бандата Голи глави се увелими с още един разбойник.
  • 9 ГОРСКИ

    18 1 Отговор
    Миналия път Буда употреби лектор сега ще доктор а той чиста паница, просто герб си заминава бавно но славно!!!!!!
  • 10 МИУИ ВАНИУИ

    7 0 Отговор
    ПРОФЕСОРЧЕТО ЗА КОЛКО МАНГИЗИ СЕ НАВИ ДА СТАНЕШ ТА.ШАК НА ОРАТА БА
  • 11 !!!?

    3 0 Отговор
    С ПГ "въZраждане" - зала "Североизток" !!!?
  • 12 Да, бе

    11 0 Отговор
    Да ви споделя моята истина за "специалиста" Великия. Преди няколко години баба ми / тъщата/, която беше страхотен човек с диагноза тумор в главата. Връзки, това-онова, габровския в пирогов.Три бона за избор на екип, премахване на тумора и поставяне на имплант. След 6 месеца няма имплант-на скенер.Химиотерапия-20 бона за лешоядите от здравната система и след 6 месеца мъчителна смърт. Не само за болният. И тоя ще оправя България. Професионалиста ми той, милият. Селският касапин е по-човечен и истински професионалист.
  • 13 Да, бе

    8 0 Отговор
    Продължение:Който го подкрепя, това касапче, му пожелавам да го лекува... Знам, че не трябва, но това е.
  • 14 1300

    7 1 Отговор
    Аз не мога да се на чудя как професор ще слуша началника простак боко тиквата знечи не е никакъв ПЛЮФЕСОЛ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ВЪЗРАЖДАНЕ НЯМА ДА ИДЕ

    2 1 Отговор
    ТЕ МЪЖКО НЕ ОБИЧАТ !
  • 17 трезвен

    1 1 Отговор
    Да не стане като с президента. НИкой освен Герб не подкрепи професора, сега всички вкупом проклинат себеси ,че избраха Радев.
  • 18 Гого

    7 0 Отговор
    Някой да попита колегите от Пирогов, какво мислят за Габровски, пък тогава да го гласят за премиер.За пациентите да не говорим! Но кой го пита народа?
  • 19 милен

    1 2 Отговор
    как излагаха този умен човек да иде в тази герп това светило в невро хирургиата
  • 20 пич

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ЕИРЕ":

    и аз това питам
  • 21 Перо

    3 1 Отговор
    Прави му чест,че действа в делови порядък и бързо ще разбере бремето на тиквата! Да се чуди човек,защо не си гледа докторската практика!
  • 22 костов

    0 0 Отговор
    ДА ВНИМАВА С ХОРАТА НА СОКОЛА КОЛКО ВЛАСТ ЩЕ ПОИКАТ
  • 23 СЪС ЗЕЛЕНСКИ И БРЕНДО КОГА Е СРЕЩАТА

    1 0 Отговор
    ......................................................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол