Last news in Fakti

8 Декември, 2022 07:10 1 811 27

ГЕРБ - СДС предлага санкции при отказ за кръвен тест при водачи на МПС

  • герб-
  • санкции-
  • отказ-
  • кръвен тест-
  • алкохол

Време е да действаме! Заради децата на България. Незабавно! Заедно!, посочва Атанасова

ГЕРБ - СДС предлага санкции при отказ за кръвен тест при водачи на МПС - 1

ПГ на ГЕРБ - СДС внесе предложение за промяна в НК за санкции при отказ за кръвен тест при управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във фейсбук."Нужна е и актуализирана стратегия за борба с наркотиците - не само документ, а цялостна, действаща, всеобхватна и ангажираща обществото ни концепция", допълва тя.

По думите ѝ са необходими нови възможности за лечение на наркозависимите, психотерапевтични програми и превантивни центрове със специален фокус към непълнолетни и малолетни лица.

Атанасова акцентира върху безплатни програми и психологична подкрепа за семействата на употребяващи наркотици или наркозависими непълнолетни и малолетни.

"Нужно е преодоляване на стигмата и откровен разговор за проблема.

Време е да действаме! Заради децата на България. Незабавно! Заедно!", посочва Атанасова.

Прокуратурата и МВР заслужават подкрепа в усилията им срещу разпространението на наркотици. Когато институциите си партнират срещу толкова общественоопасна дейност е задължително да получат и необходимите законови инструменти за реализиране на целите си", категорична е Атанасова.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ратата

    25 1 Отговор
    Има санкции 2 години без книжка и 2000 лв глоба
  • 2 Прокуратурата и МВР

    32 2 Отговор
    Участват заедно в разпространението на наркотици.
  • 3 Абе

    44 4 Отговор
    Бяхте на власт 12 години, сега ли се сетихте ?!?!

    Коментиран от #6

  • 4 Перо

    8 13 Отговор
    Правилно предложение,което трябваше да го има в досегашното законодателство!
  • 5 СЗО

    34 3 Отговор
    Когато герб имаха правителство 12 години ги проспаха и нищо не свършиха, а сега когато трябва да се избира правителство, решиха да работят.....по други въпроси. Това предложение (не че не е важно), подадено в този момент, е просто затапване на парламента, за да не може да се правят наистина важните за този момент закони.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    ТОВА е ДВУЛИЧНО лицемерие господин ник АБЕ
  • 7 Боже мили ,

    23 2 Отговор
    какъв "морал" се криел в тия ? След повече от десетилетие ли го "изявиха" ? Абе яяяя марш , излишни напъни !
  • 8 Шаран БГ

    16 0 Отговор
    Българските законотворци понякога се забравят и опозоряват със своите решения, закони, санкции.
    Още древните римляне ся казали, че за ЕДНО престъпление, трябва да има ЕДНО наказание !! Ама на българина едно му е малко. И "мъдрите" прависти в партийното събрание измислят по две, че и по три наказания !? Освен това , процедира се така, че обикновения гражданин да бъде превърнат в престъпник, в страшен вагабинтин и с незнанието му на членовете и алинеите от някой закон да му се"съдере кожата". Да бъде опозорен, вместо да бъде информиран своевремено !?
    И следва друга древна мъдрост, която сткриктно се спазва, също като член 71 от Конституцията – " Строг закон – НО ЗАКОН !!
  • 9 Механик

    32 0 Отговор
    А задължителен тест за алкохол и наркотици, при влизане и излизане от Народното Събрание ще има ли?
    Щото отдавна се съмнявам, че там обитават едни пияни дрожери.

    Коментиран от #13

  • 10 Оффффф

    21 0 Отговор
    А тест за политиците..кога???
  • 11 Падението

    19 1 Отговор
    на една държава , шайка от крадци и лъжци за поне 1 000 години затвор , да ѝ твори законите ! За шкафове препълнени с лилави пачки и кюлчета - закони няма !
  • 12 Добро

    18 2 Отговор
    предложение но не е приложимо. Няма денонощни мед. лаборатории в страната за вземане и обработка на пробите. Има и правна пречка: Не може без съгласие на лицето да се извършват инвалидни /проникващи в тялото/ процедури. Накратко- не може да те бъдат и да ти вземат кръв без изрично писмено съгласие. Това са норми по международни закони.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    НАЛИ имаше подобно ПРЕДЛОЖЕНИЕ остана просто ВЯТЪР нищо ПОВЕЧЕ ник МЕХАНИК
  • 14 след 3 по 100

    10 0 Отговор
    Няма страшно , Веждито вече го возят .
  • 15 Край

    14 2 Отговор
    много е забавно някой да ПРЕДЛАГА нещо след като 12г. е имал всички възможности да го направи. Десислава Умната на 12тата година го измислила.
  • 16 мечo

    3 4 Отговор
    ас немисля че са необходими кравни текстове това е тормос над гражданите

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Гого

    12 2 Отговор
    А нормални тестове за наркотици кога? Вече като се разболеем сме само на липов чай.
  • 18 Мецана

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "мечo":

    Така е м,ечо, регистрираш се по лаптопа и готово!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Няма такава държава !

    5 0 Отговор
    От проста селянка,прости думи.Няма да има наркозависими,ако няма дрога и пласьори.Тия с един райски газ не могат да се управят.Във всяко населено място се знае,кой доставя,продава и предлага наркотици.Закона е калпав.Дават им условна или 2 до 5 г.които никога ,така или иначе не лежат до край.
  • 21 Именит

    3 2 Отговор
    Сетиха се след 12г бездействие, през които години се отгледа поколението СЕМЕРДЖИЕВ, Който УБИ двете момичета, НО наказанието няма да го застигне или ще е символично!
    Това е поколението на ГЕРБ, дрога, алкохол, чалга, ky...pВu и по някое убийство

    Коментиран от #23

  • 22 Гандалф

    4 0 Отговор
    Прави са...при нас се вземат проби за алкохол и наркотици
    ..най вече отказват проба за наркотици...по простата причина, че адвоката просто ги измъква...казват, че е изпушил една цигара с марихуана, и се разминава с глоба и отнемането на книжката за месец..а ако се вземе проба...номера с цигарата няма да мине..

    Коментиран от #24

  • 23 Гандалф

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Именит":

    Прав си...но това не е само от 12 години...целия досегашен преход ги създаде...и всички политици управлявали до сега, съдебна система и прочие..
  • 24 Лудия касапин

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гандалф":

    Както някой по-горе каза вече има наказания за отказ. Няма нужда да променят закона,ами да се сменят дрегерите,че и вие полицаите бая изгърмяхте(верно повечето сте болни на хапчета и за това ви отчита).

    Коментиран от #25

  • 25 Гандалф

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Лудия касапин":

    Да...има наказание за отказ на кръвна проба за алкохол...но за наркотици...задържат ги за една нощ в полицията...и после с адвокатски факти се измъкват...тези които са над 1.7 промила ги водят за проба и за задържане...явно за наркотиците няма такава разпоредба за отнемането на книжката за 2 години и глоба 2 хил. Лева... за отказ за алкохол да...масово отказват проба за наркотици...
  • 26 Павел пенев

    2 1 Отговор
    Ако обаче кръвния тест е отрицателен, МВР да плащат за него.

    Коментиран от #27

  • 27 твърдо за

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Павел пенев":

    Не се дертосвай Първо надуваш дрегера който ще покаже и от там прангите и в болницата за кръвен тест да определи с какво си се кавардисал
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове