Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Декември, 2022 07:23 1 036 31

Христо Гаджев: Не предоставяме военна помощ, за да правим мили очи пред други страни

  • христо гаджев-
  • герб-
  • парламент-
  • оръжие-
  • украйна

Украйна ще получи от нас оръжия, които ще защитят от дронове градовете ѝ, заяви председателят на Комисията по отбрана в НС

Христо Гаджев: Не предоставяме военна помощ, за да правим мили очи пред други страни - 1
Снимка: БГНЕС

Предоставяме на Украйна военна помощ, която ще помогне за защитата от дронове на украинските градове.

Това заяви пред NOVA председателят на Комисията по отбрана в НС Христо Гаджев.

Още новини от Украйна

Той коментира и излъчването в социалните медии от депутати от ПГ на БСП на закритото заседание на НС. "Заседанието на НС за военната помощ за Украйна беше закрито, защото приложенията към Проекта за решение към ратификацията са с гриф „класифицирана информация”. В комисия разглеждахме приложенията в детайли. Това беше логиката и на заседанието, но се оказа, че депутатите в зала нямат намерение да обсъждат по същество предложенията, които са на вниманието на парламента и решиха да направят сценка. Затова и впоследствие заседанието беше открито".

„Това беше изключително безотговорно от колегите, които излъчваха закрито заседание, в нарушение на всички правила. имаше от други ПГ депутати, които бяха против подобно нещо, защото искаха да обсъждат по същество приложенията, но не можаха да се изкажат, защото заседанието се излъчваше онлайн”, подчерта той.

Според Гаджев решението да дадем оръжие на Украйна е закъсняло. „Повечето страни от ЕС и страни от НАТО вече предоставят помощ на Украйна, защото тя е жертва на агресия. Терминът, че небето над България остава защитено, след решението да предоставим оръжия на Киев, означава, че не сме дали оръжия, които биха намалили българските способности да защитаваме и териториалната цялост и въздушното пространство над България”, подчерта той.

Депутатът беше категоричен, че не предоставяме военна помощ, за да „правим мили очи пред други страни и това не е начин да се покажем пред нашите съюзници и партньори”. „Правим го, защото трябва да подпомогнем страната на жертвата. Ние предоставяме оръжия, които ще подпомогнат защитата от дронове на украинските градове. Това е нещо от изключителна важност за тях”.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 3 Отговор
    ТРЯБВА НЕУТРАЛИТЕТ
  • 2 Хахаха

    29 2 Отговор
    Не било за да угодим на другите 😂🤣😂🤣😂🤣😂
  • 3 Петьо Петров

    18 2 Отговор
    А на вас кой ще помогне при истинско дясно управление и честно правосъдие?
  • 4 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    15 2 Отговор
    И ОТ МЕН ПОЗДРАВ -ЗАБЛЕЯЛО МИ И АГЪНЦЕ-Б ВАИАЛОВ
  • 5 Христо Гаджев??? Тоя мургавел шеф на

    37 1 Отговор
    Комисията по Отбрана!! Кои сте вие, че Решихте, от Името на цял Народ, че трябва да даваме оръжие на Някой!! Вие сте Временно Чиновници в НС, наречени Депотати!! ДРУГИТЕ БИЛИ ДАЛИ!!! НИЕ СМЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Другите!! Ние сме Народ, не овце а вие сте Идиоти!!
  • 6 Черен

    29 2 Отговор
    вътрешно и външно , а и първокласен лъжец ! Разбира се ,че е за мили очи и свои интереси , но те не пасат трева и никой не ви вярва , нулево доверие !
  • 7 Гюлю

    22 3 Отговор
    Абе, бастун що чиниш в парламента, айде взимай каската и барабар с оръжията отивай да се биеш за "белото" Никой не ти е давал мандат да вкарваш България във войната!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мнение

    17 2 Отговор
    Защо на закрито заседание?За да се скриете от нас обикновените хора ли?!От Господ обаче не можете да се скриете....с какъв акъл гласувахте пращане и на жива сила?!Господ е високо,всичко вижда и ще ви накаже рано или късно!
    Браво на тези,които са излъчвали онлайн и искаха да няма нищо скрито за народа.Хора, не гласувайте после за онези,които искат да крият от нас,за да си вземат после проценти от сделките с оръжия и рискуват така националната сигурност и живота на всички ни.

    Коментиран от #28

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някоя си

    12 1 Отговор
    "Депутатът беше категоричен, че не предоставяме военна помощ, за да „правим мили очи пред други страни"
    Кажи честно....🤣🤣🤣🤣🤣
  • 12 Азь

    8 1 Отговор
    Ристу,не правите мили очи...фю-ю-й првите в началото,после извъртявате пълна програма...
  • 13 Кръпката

    9 1 Отговор
    Не та знам какъв депутат си, но покажете за какво беше кавгата и многото шум. Какво пращате? Това нарушава ли нашата сигурност и доктрина? Откъде е оръжието, което пращате: от складовете или от бойните разчети. Това нарушава ли бойната ни готовност?
    Ето това искаме да знаем за ПОДАРЪКА! И знаем, че половината от него Зеления нарко.ан вече е договорил за продажба. Вижте в Интернет оръжието на САЩ на пазара.
    ПРОДАЖНИЦИ!

    Коментиран от #23

  • 14 Нилолай Гаджев!! Не си ходил и Войник!!

    13 3 Отговор
    В ТП щяха да, те научат нещо да работиш!! ВСУ. не излизат на открити поле, а се крият и стрелят от жил блокове, Училища, Болници,!! Няма да пазиме мирните жители,, защото те са, в подземията и Метрото, а ще пазят нашите ракети войската на Бандеровците в Градовете!! Означава, че сте дали и С - 300 на Нацистите!! За това се крихте и "решавахте" при Заключени врати!! Ще, отговаряте пред Народа на България!! Подлоги и предатели!!
  • 15 До 14 Открито

    1 1 Отговор
    Открито поле
  • 16 Той бил Христо Гсджев

    4 1 Отговор
    Христо Гаджев
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Роко

    2 7 Отговор

    До коментар #13 от "Кръпката":

    Приятелю Арсенал Казанлък набира над 2000 служители заплата от 2500+ за обикновен работник и от 4000+ за специалист схващаш ли за кво иде реч или положението е безнадеждно. Слуховете че Украйна продава оръжие се разпространяват от руската пропаганда с надеждата да спрат доставките за Украйна проблема е че направените проверки доказаха че доказателства няма и оръжието се използва по предназначение а и резултатите го потвърждават скоро убитите рускофашистки агресори ще станат 100 000
  • 24 Питам:

    8 3 Отговор
    Като му гледам годините май не е помирисвал партенка и калашник. Те такива като него, Корчо и Кокорчо са най-големите военолюбци.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 браво бе гаджев

    4 2 Отговор
    предоставя ме оръжие на фашизирани урки с което могат да избиват и наши българи които живеят там и ги пращат в платени неделни училища да учат задължителния украински език каво правите бе гаджев точно мили очички ,че сте покорни слуги на шенгенци дето не ни пускат и искат само да им бъдем изтривалка на фашизитраните две държави дето им бяхме съюзници във втората световна и после ние обрахме калая, направете им по една услуга без ръце белкем ви харесат комунягите го могат най-добре имаха опит с ссср
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ДЪРТ

    3 1 Отговор
    бравос дайте им и по едно дупе на друсания урко президент сигурно не знаете ,че там извършват геноцит върху наши сънародници българи живущи там или ви интересуват само тези в македония избирателно те ще го употребят и срещу нашите щото не говорят на техния украински език позор сте за българия
  • 31 Лафонтен

    0 0 Отговор
    Лелееее,.......,що четирихилядник се изхранват от Лукойл.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове