11 Декември, 2022 13:25 3 710 81

Ивайло Мирчев каза защо България не е в Шенген

  • ивайло мирчев-
  • българия-
  • шенген-
  • герб-
  • правителство

ГЕРБ още не са готови да променят позицията си по отношение на върховенство на правото

Ивайло Мирчев каза защо България не е в Шенген - 1

Почти всички партии ясно заявиха, че няма да подкрепят мандат на ГЕРБ. Тук големият въпрос е защо се стига до такава ситуация, в която всички партии не предпочитат ГЕРБ за партньор. Това заяви депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев в предаването „Неделя 150“ по БНР.

Отидохме на среща, тъй като е нормално да има комуникация между политически сили. Отидохме да представим отново нашите приоритети. ГЕРБ още не са готови да променят позицията си по отношение на върховенство на правото. ГЕРБ отказват да говорят за смяна на главния прокурор и промяна в Конституцията. ГЕРБ говорят за съдебна реформа откакто са на власт, но това така и не се случва, каза още депутатът.

По думите му от хартиената бюлетина имат нужда партиите, които са по-обиграни в купуването на гласове.

Относно отстъпката от 25 стотинки, Мирчев коментира, че трябва не само да се запази, а да се надгради поне двойно. Недостиг на горива в страната няма да има. Всички трябва да са спокойни. По отношение на „Лукойл“ ние трябва да защитим националния си интерес, както го направиха Германия и Италия. Ние даваме възможност на правителство, при ситуация на криза с горива, държавата да поема оперативен контрол над стратегически обект.

Искаме да има редовно правителство в този парламент. Има задачи за вършене. Като започнем от Шенген, минем през Еврозоната, през модернизацията на армията, законите за ПВУ. Трябва да има редовно правителство, ясно мнозинство. Ние сме заявили, че ще подкрепим втория мандат, обясни Мирчев.

Според него България не е в Шенген, защото и беше ясно казано, че няма върховенство на правото.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защото

    31 5 Отговор
    ни миришат чорапите !

    Коментиран от #44

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ева Лореда 👸

    36 13 Отговор
    Защото не е приела конвенцията на трансексуалните ,гербери и техните треТОполови подлоги ни дискриминират третират и ни плюват всеки ден ,отказва да ми смени пола в ЖЕНСКИ ,аз съм биологично родена ЖЕНА ,но ще си СМЕНЯ ПОЛА В ЖЕНСКИ някъде зад граница

    Коментиран от #25, #39

  • 4 Всеки Българин

    56 6 Отговор
    е наясно какво се случва, само Мирчев не е разбрал.Егати депутатите
  • 5 ГОРСКИ

    56 11 Отговор
    Не ни приемат защото сте предатели!!!!!!
  • 6 ТКО

    61 9 Отговор
    Мирчо, вие ни плювате пред ЕП и после що се чудиш кой ти ср....а у гащите!!!!!
  • 7 Всички 🐷 - та

    38 6 Отговор
    На мезета !!!!!
  • 8 Докога

    59 5 Отговор
    До кога, най виновните за един провал, ще продължават да ни "обясняват" къде са причините и че те са "ангелчета невинни" !? Всички вкупом излишни станехте бре ! Ни срам ни очи ! Колко голям деб@л трябва да си като те плюят да се правиш че вали дъжд !?
  • 9 Българка

    27 22 Отговор
    Докато престъпници управляват, а не са след съдебни присъди в затворите, докато върховенство на закона, но справедлива няма в България, то не трябва да се очудваме, че не ни искат в Шенген. С това значи Борисов, Пеевски и КО в затвора, а не претенденти за власт
  • 10 Точно казано

    25 23 Отговор
    България не е в Шенген, защото и беше ясно казано, че няма върховенство на правото.
  • 11 Тоя се прави на умен и ,че може да мисли

    59 8 Отговор
    Той е по тъп и от Кирчо !

    Коментиран от #17

  • 12 Емигрант

    20 15 Отговор
    Кой иска мършаво стадо в кошарата си бе, какво има за обяснение, България е срам за ЕС, такава корупция няма и в Сомалия, а българинът вече е беден колкото сомалиеца ! Обяснява се нещо на хора с разум на празни тикви не се обяснява, те нито могат да мислят, нито да реагират, те разбират само от контрол !
  • 13 С.П.

    44 4 Отговор
    Мирчев, да те светна за Нефтохим Бургас. Твоят гуру, идол Иван Костов продаде Нефтохим, както казваш - стратегически обект, на Лукойл.
  • 14 ха ха

    31 6 Отговор
    ами нещата отиват към европейско робство , видяхме деянията на капитала и лицемерието на ; държавниците ; , какво да търсим там ? да си изхвърлят боклука у нас , да ни имат за донори и втора ръка хора , сигурно сте сбъркани мазохисти щом се натискате да ви приемат
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Заради

    31 3 Отговор
    тул.упи като него
  • 17 Анонимен

    8 29 Отговор

    До коментар #11 от "Тоя се прави на умен и ,че може да мисли":

    Той не се прави на умен, показва нормално мислене, а ти си толкова тъп,че дори не умееш и да се направиш на умен !
  • 18 Ей комунисчетата

    24 7 Отговор
    Вие сте виновни, заедно с Радев.
    Не спяхте да плюете и да дрънкате глупости, разбира се само и единствено за лична изгода. Но най виновни са българите които Ви избраха.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Защо лъжете толкова нагло

    30 4 Отговор
    Ясно се разбра, че сме покрили критериите за Шенген и ЕК направи две проверки с които доказа, че това е вярно.

    Защо евроатлантиците сте винаги антибългаристи и гледате да помагате на тези които ни мачкат??
  • 21 Хи хи хи ! Голям майтап !

    30 5 Отговор
    Мирчев я вземи питай оня Джендър евро депутата Радан ....той ще ти каже какъв принос имат със ЙОНЧЕВА от БСП за дето сега сме извън Шенген !!!!!!

    Коментиран от #24

  • 22 Анонимен

    14 2 Отговор
    Е щом Мирчев е казал.. Всичко е точно!
  • 23 Когато

    18 3 Отговор
    Една тъ........па нация сама се прецаква.Да орецакахте се бееее, Радев и ОФ то му Ви прецакаас, а Вие си блейте по форумите.Хърватия ни подмина като пътен знак, не защото нямат корупция, а защото не се плюят и си действат
  • 24 Ми то........

    19 4 Отговор

    До коментар #21 от "Хи хи хи ! Голям майтап !":

    Тия двамата Радан и Йончева се нас.....ха да плюят по България във Брюксел !
  • 25 Ти си биотраверс!

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ева Лореда 👸":

    Мечтаеш за Аржентина ама ще ходиш в Гърция което ясно показва че ще си продължиш да мъчиш в Лом тираджиите на ферибота! И така докато ритнеш камбаната в някоя кабина, под масата щните тласъци на някой 140 -килограмов тираджия с 10 топчета по мъжеството! Амин!

    Коментиран от #48

  • 26 Западняк

    20 5 Отговор
    Защотио такива уттрепки като теб управляват България вече 32 години.Вместо да висиш на някое дърво ти си станал медийна звезда....Абе цървул!Вие не разбрахте ли, че сте в ЕС само на хартия.Ако бяхте пълноправен член,нямаше да ви унищожат 30-тата икономика в света,а конкурентно способните отрасли,да закупят на безценица и да затворят,за да не подбиват цените им за печалба.Ако бяхте пълноправен член на НАТО,щяха ли да унищожат 4-тата армия в Европа и 10-тата в света.Вас не ви броят за живи,защото вие сте само територия за тях,която скоро САЩ ще притежават.Докато народа не се събуди и не елиминира продажните политици,които управляват вече 32 години,българския народ е обречен на изчезване,но преди това ще изживее бедноста униженията и срамът.Тъпия шенген е само показател,че ви третират като папагали,научили се да лаят.
  • 27 Е те така става, нищо не става

    15 5 Отговор
    Когато те е хванала деменцията и избираш пак и пак БКП -то и неговите производни.Децицата и внуците на тия дето фалираха държавата няколко пъти
  • 28 Ивайло Мирчев кво казал

    23 3 Отговор
    Никакво значение няма . Изключително просто същество е!
  • 29 „Демократична България“

    23 4 Отговор
    Са сбирщина от кретени
  • 30 Диоген

    11 4 Отговор
    "Колко недемократично, бе да ни натикат в ЕС и НАТО, без провеждането на референдум по тези важни за нас българите въпроси.

    Сега се опитват да ни принудят да се откажем и от българския лев., лйъжейки българския народ, че ни вършат някаква "услуга".

    "Приемането в Шенген", означава че ние българите трябва да се откажем от българския лев, който се контролира от БНБ и да приемем за работна валута еврото, което не се контролира дори от ЕС.

    Кой ще покрива печатаното евро за Украйна?

    Обявявам се против отказването от българския лев и приемането на еврото."
  • 31 Ивайло Мирчев

    20 2 Отговор
    Да ходи у Дневник да умува Смотаняка Освободителя на Росенец, как и що.....
  • 32 Диоген

    10 5 Отговор
    Коментар на Г.Георгиев
    ---------------------------------

    "До коментар 8 от "Жена":

    Знаете ли, защо Хърватия я приемат в Шенген, а България и Румъния не ?

    Понеже Хърватия "приема" еврото от 1 януари 2023.

    Както "не ни приемаха" в ЕС, преди да ни натикат в НАТО, така и сега влизането в Шенген, ще е свързано с отказването ни от българския лев, понеже и ние, както Полша и Унгария можем да не приемем ЕВРОТО."
  • 33 НЯКОЙ

    11 7 Отговор
    Можеш да се разведеш с нежелан партньор, да смениш жилището си, ако съседите ти са нетърпими, да смениш личния си лекар или работата си, НО НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ОТЪРВЕШ ОТ БОРИСОВ И ГЕШЕВ !!!
  • 34 Диоген

    6 4 Отговор
    Коментар на Г.Георгиев
    ---------------------------------

    "публикация от 12 юли 2022 г.

    Хърватия става част от еврозоната на 1 януари 2023 г.: Съветът приема последните необходими правни актове
    -----------------------------------------
    Днес Съветът прие последните три правни акта, благодарение на които Хърватия ще може да въведе еврото на 1 януари 2023 г. С това завършва процесът в Съвета, вследствие на който Хърватия ще може да стане член на еврозоната и да използва общата валута на ЕС – еврото, от началото на следващата година."
  • 35 Сега

    14 1 Отговор
    На следващите избори трябва да се гласува така че да има убедително мнозинство и да не се занимаваме с разни смешковци еднодневси
  • 36 Безполезен идиот

    21 5 Отговор
    Като всички в ДБ
  • 37 Олд Четърхенд

    19 4 Отговор
    Както винаги празните приказки на Ивайло Мирчев и компания.Трябва това,трябва онова.А откъде и как , оставяме на въобръжението на аудиторията.Партийка на ръба да влезе в парламента,но се държат сякаш имат 200 депутата, а не мижавите 20 .
  • 38 Тъпирчвв

    21 2 Отговор
    Потомък на заклети комунисти
  • 39 АУУУУУ

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ева Лореда 👸":

    Абе айде режи и го хвърли на боклука.....И СПРЕ ДА НИ ЗАНИМАВАШ СЪС СВОИТЕ ГЕНИТАЛИИ 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  • 40 Ивайло Мирчев е

    22 2 Отговор
    смешно неграмотно същество, завършен безполезен олигофрен
  • 41 ДБерастите побъркани

    22 2 Отговор
    Няма да са в следващият парламент 100%
  • 42 Мето

    8 2 Отговор
    Стига с тоя тъп Шенген. Не искаме в Шенген.
    А всъщност нещо за Вергов как е набил тая Диана ли е, каквато е там все тая?
  • 43 мръсна сган хамериканска

    16 1 Отговор
    предател национален
  • 44 За да не избягате през граница

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Защото":

    като почнат да ви мобилизират!
  • 45 Чичак

    21 0 Отговор
    Отидохме да представим отново нашите приоритети. ......Вашите приоритети ги знаем: разруха и пълна разруха в името на Атлантизмъ . Скрий се продажно нищожество долно! Срамно същество изпразнено от мозък и морал, за патриотизъм и дума да не става. Побъркан килеш смотан
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Пуснете нещо от редник Надка,

    13 1 Отговор
    с окопната лопатка бре! Чи да си я напсуваме и тая пача проста като хората. Да се повеселят хората с простотиите и....

    Коментиран от #49

  • 48 Ева Лореда 👸

    1 10 Отговор

    До коментар #25 от "Ти си биотраверс!":

    Злобей си ,твоя воля ,докато ритна камбаната добре ще е някой ден да УМРА ,поне ще се отърва от вас измекяри такива ,аз ще УМРА И ЩЕ СЪМ ЩАСТЛИВА ,докато вие си живейте и се мъчете

    Коментиран от #50

  • 49 Ева Лореда 👸

    2 8 Отговор

    До коментар #47 от "Пуснете нещо от редник Надка,":

    То мъжете сте най зле ,Жената е КЛАСА,НАД един мъж МНОГО НАД НЕГО Е ,МНОГО ПОД НЕЙНОТО НИВО Е

    Коментиран от #54

  • 50 Ще си щастливо

    8 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ева Лореда 👸":

    Среден род единствено число!

    Коментиран от #56, #61

  • 51 Оръжие за Украинъ

    12 0 Отговор
    А що не раздадете на българите че да ви приключат кардинално да питам а?

    Коментиран от #55

  • 52 Нискочелото капацитетче

    13 0 Отговор
    Не си спомням тоя нискочелест Ентелегент да се еизвинявал за скандала който сътвори за F-16 която Нидерландия щяла да ни подари ако си подарим МиГ-овете на Ъкрайна ! За сметка на това обаче продължава да белсти тая звезда с ръсене на мозък който за съжаление няма .
  • 53 Хохо

    6 0 Отговор
    Минах тихичко пред Била и си хвърлих картата и забравям за този магазин

    Коментиран от #58

  • 54 Правилно

    10 0 Отговор

    До коментар #49 от "Ева Лореда 👸":

    И това го казва едно жена в тялото на едно мъж!😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
  • 55 Продължават да дразнят хората верно

    8 0 Отговор

    До коментар #51 от "Оръжие за Украинъ":

    но ще се активира на края някой тих интроверт от сенките и ще ги приключи на куп ми се струва.....такова усещане имам и рев после ще има як...

    Коментиран от #60

  • 56 Ева Лореда 👸

    1 5 Отговор

    До коментар #50 от "Ще си щастливо":

    Женски Род ,ТЯ множествено число две се дели на едно ,и е равно на две отново ,Отвъдното е неизвестно все пак ,Женски род ,неизвестно число

    Коментиран от #62

  • 57 Перо

    5 0 Отговор
    Главни виновници за ветото за Шенген са ръководството на МВР,вкл.на гранична полиция и на ДАНС, неможещи да се справят с нелегалните,икономически имигранти!
  • 58 В Била, най евтината тоалетна хартия

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "Хохо":

    Вече е лев и 28 ст. топчето !!!!!!

    Коментиран от #65

  • 59 123

    9 1 Отговор
    Ох, още два месеца и този ужасен човек повече никога няма да го показват, Слава на Господа Исуса Христа!
  • 60 Като в Армения

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Продължават да дразнят хората верно":

    1991г. май беше.....
  • 61 Ева Лореда 👸

    1 4 Отговор

    До коментар #50 от "Ще си щастливо":

    1х 2 е равно на 2 делено на 1 е пак Две ,ама си тъп и не вдяваш

    Коментиран от #63

  • 62 Шапка ти свалям

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Ева Лореда 👸":

    Страшен "колоездач " си!
  • 63 Какво общо има "обратното"

    5 0 Отговор

    До коментар #61 от "Ева Лореда 👸":

    С нормалното? Ама нали си атрибут от велосипед, не вдяваш!

    Коментиран от #66

  • 64 В ДБераси

    9 1 Отговор
    Верно е че няма един нормален, ама това е и целта! Да оберат вота на лудите.
  • 65 Сельоооо

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "В Била, най евтината тоалетна хартия":

    Каква тоалетна хартия на топчета? В коя била ходиш ве? Вика му се РУЛО тоалетна хартия. Аман
  • 66 Слабо

    1 5 Отговор

    До коментар #63 от "Какво общо има "обратното"":

    Слаб 2 ти пиша за днес айде чао
  • 67 Ммм дааа

    11 2 Отговор
    и тоя капут каза защо България не е в Шенген.
  • 68 Шаран БГ

    7 3 Отговор
    Законът – рекъл шопа – врата у поле !! И така си ходим, така им е хубаво на господата родни политици.Престъпността , която те генерират с най-обикновеното "Купуване" на гласове при избори, без да се упоменава политическата партия "продавач" , е достатъчен пример за мръсотията им.
    И като споменах МРЪСОТИЯ, посочете поне едно селище в Републиката ни, околностите на което не са безобразни сметища. И това покрай главни и второстепенни пътища, долове, пътеки. Като знам как "светят" от чистота Чехия, Унгария – да не споменавам Германия....... И ние , дето има много Общини без пунктове за Вторични суровини – уж има тук-там някакви напъни за разделно събиране на отпадъците, – ще се курдисаме в Шенген - баш европейците и натовците . За евро умират политиците ни безсрамници. Хората "работещи -бедни " с 300 евро и пенсионери с по 240 евро на месец .....- .....Ура..! Всички сме за Шенгаен ...цялата нация
  • 69 А бе

    8 1 Отговор
    Ивчо, мозък неземен, че то Шенген е само 31,42 km² бре, нема место.
  • 70 Парламента се напълни

    10 2 Отговор
    с про с та ци и т ъп ан ари,но тоя екземпляр е от най големите!
  • 71 От каде

    12 1 Отговор
    Толкова евро мърша се появи ДБ бивши комунисти и сега върли атлантици
  • 72 Тоя какво философства?

    11 0 Отговор
    Да каже КАК СИ Е УРЕДИЛ И 2-ТЕ ДЕЦА В ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ както е злоупотреби със свое служебно положение и как е подписал декларация с невярно съдържание.
  • 73 Щото

    12 2 Отговор
    Мисирчо свирчев е синче на партиен секретар от Крушари, ма е сменил господаря и взема пари от краваристан, затуй с те текива няма да влезем никъде
  • 74 Уфа

    15 2 Отговор
    България не е в шенген,заради такива отпадъци,като теб и всички управляващи ни вече 30 години.Ще ви грачи черният гарван зловещо.
  • 75 Крадеца вика, дръжте крадеца

    10 5 Отговор
    Да, така е, трябва да осъдят Кирото и Асенчата за далаверките с газа, а татьов Кики и за двойното гражданство!Ама докато Гешев ги пази, няма да има справедливост!😂😂😂😂
  • 76 ...

    7 2 Отговор
    С Шенген или без Шенген, истината е, че истинска съдебна реформа, която да гарантира правосъдие, няма. Няма и да има докато ГЕРБ, БСП и ДПС имат нещо общо, пряко или косфвено, с изпълнителната власт в България...
  • 77 Абе Мирчев,

    5 0 Отговор
    какво право какви пет лева?! Къде се намираш ти бе човек?!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Електра

    9 0 Отговор
    Защото мерзавци като него бяха на власт...
  • 80 Оффф

    7 0 Отговор
    И тоя пък с неговото право, да заобикаля правилата за детска градина
  • 81 Борис

    1 0 Отговор
    България не е в Шенген и заради аматьори политици като Мирчев и Христо Иванов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове