Last news in Fakti

15 Декември, 2022 14:02 5 363 57

От 2023 г. София въвежда нискоемисионни зони

  • софия-
  • смог-
  • забранени зони за автомобили

Важна новина за шофьорите в столицата

От 2023 г. София въвежда нискоемисионни зони - 1
Снимка: БГНЕС

Общинските съветници в София приеха доклада за въвеждането на нискоемисионните зони в центъра. Решението бе гласувано с 43 гласа "ЗА", 12 - "ПРОТИВ" и един общински съветник се е въздържал.

С решението се ограничават най-замърсяващите коли от първи и втори екологичен клас. В първа категория попадат автомобили на дизел на 20 години и на бензин над 30 години, уточнява dariknews.bg.

Центърът на София се разделя на две зони в които ограниченията за влизане ще са в сила за зимния сезон:

От 2023 г. София въвежда нискоемисионни зони

Зона „Малък ринг“ –

между булевардите: „Васил Левски“, „Патриарх Евтимий“, „Ген. Скобелев“, „Сливница“ и улица „Опълченска“. От 1-ви декември 2023-а година ще влязат в сила ограниченията за най-замърсяващите автомобили от първа екологична група за тази зона. Година по-късно същите ограничения ще важат и за колите от втора екологична група.

От 2023 г. София въвежда нискоемисионни зони

Зона „Голям ринг“ –

оградена от булевардите „Сливница“, „Данаил Николаев“, „Ситняково“, „П.Яворов“, ул. „Атанас Дуков“, бул. „Х.Ибсен“, бул. „П. Ю. Тодоров“, бул. „И.Е. Гешов“ и бул. „Константин Величков“. Ограничения за тази зона се предвижда да има от 1-ви декември 2025-а година, когато ще бъде забранено влизането на най-замърсяващите автомобили от първа екологична група, а от декември 2027-а година – и за тези от втора екологична група.

Ограниченията не засягат хората, които живеят в конкретните зони. Няма да се отнасят и за хората, които са със специални потребности и увреждания. Контролът ще се осъществява с камери за видеонаблюдение.

Въвежда се и забрана за отопление на твърдо гориво в девет района на София. За нея обаче е предвиден тригодишен гратисен период, в който хората ще могат да подменят своите печки на дърва и въглища. Първоначално забраната ще се въведе в районите, в които има достъп до "Топлофикация" или инфрастуктура за природен газ.

Предложението бе отлагано от вече близо година. В крайна сметка съветниците от ГЕРБ-СДС и ДБ постигнаха консенсус по доклада и така той получи подкрепа.

Марката се прилага от десетилетия във всички европейски столици, а целта е да се осигури по-чист въздух, категорични са вносителите.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не, че нещо

    12 39 Отговор
    но защо няма да забранят и автомобилите на живущите в зоните? според мен за урегулиране на трафика трябваше да се направи целия град някаква зана с платено паркиране и така по естествен път щяха да изчезнат автомобилите с най-ниска еко категория
  • 2 политнекоректен

    84 9 Отговор
    Всичко, което произлиза от "Зелената сделка" е вредна и глупава политика!

    Коментиран от #26

  • 3 Хихихи..

    49 18 Отговор
    Ква София бе,столицата на Колонията е Козяк,докога ще го сричаме?
  • 4 нестинар

    50 11 Отговор
    Софийска община не трябва да се оставя да бъде натискана, така грубо от Зелените терористи от "Градското Ляво" и "Селското Дясно"!
  • 5 ВЪВЕДЕТЕ ЗОНА И В БАНКЯ

    46 6 Отговор
    ТАМ Е НАЙ ЗАМЪРСЕНО ОТ КРАДЦИ С ЖИПКИ !
  • 6 Опосум

    55 6 Отговор
    Ама разбира се, възрастта на автомобила ще ти е фактор, за да го категоризираш. Няма такава крадлива държава. Да се запише някъде и кой е гласувал предложението - ГЕРБ и ДБ.
  • 7 Антон

    13 44 Отговор
    Според мен в центъра на София автомобил, който не е на газова или не е поне Евро 3 не трябва да влиза, даже желателно е Евро 4, а Евро 3 в широк център. Трябва да се поощри градския транспорт и здравето на хората, живеещи в града.
    Също така да не се горят боклуци, вкл. промишлено и да има някакви еко норми, като на Запад.

    Коментиран от #27, #46, #51

  • 8 Гаден

    45 6 Отговор
    Ние,от провинцията ще направим сдружение “Замърси София”.Всички притежатели на автомобили не по—стари от 20 години са добре дошли.За Коледа ще направим едно автошествие по жлътите павета за да опушим и омиришем орталъка.

    Коментиран от #44

  • 9 ЗАБРАНЕТЕ КОЛИТЕ ИМА ТРОТИНЕТКИ

    7 26 Отговор
    БОКЛУЦИИИИИИИИИИИИ !

    Коментиран от #17

  • 10 Среден пръст

    36 6 Отговор
    Свобода и демокрация, а!?! С нетърпение очаквам въвеждането на софийско жителство и задължителна доброволна смяна на пола!

    Коментиран от #47

  • 11 Тома

    26 2 Отговор
    Добре че това не се отнася за нас ромите с каруците

    Коментиран от #24

  • 12 Зелената сделка е смърт

    38 2 Отговор
    за Европа и България! Тя означава деиндустриализация, деенергизация, бедност и зависимост. Поради Зелената сделка Европа не е в състояние да води военни действия, тъй като тя няма достатъчно горива, металургия и химическа промишленост, така нужни за производството на всички видове оръжия и боеприпаси. Основните компоненти за това са внос от Русия, Китай, Индия и Ислямския свят, което практически блокира мъзможността за самостоятелна политика!
  • 13 Ама чак накрая

    18 2 Отговор
    Я камилата я камиларя след кметските избори
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Забелязъл

    18 2 Отговор

    До коментар #9 от "ЗАБРАНЕТЕ КОЛИТЕ ИМА ТРОТИНЕТКИ":

    А за такива като тебе има Страпониииииии.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Черен пушек

    42 0 Отговор
    А мангасарияните, дето горят гуми в София за да се топлят към коя категория ще бъдат причислени?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Дааааааам

    30 4 Отговор
    Трябва да се пресира населението. Евроатлантическа поръчка от "партньорите".
    Ами вдигнете доходите бе еничери мръсни. Кой иска да кара стара кола!? Цялата Мара втасала, че си ...... с9682ресала.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ЦИГАНЕТО ОТ ФАКУЛТЕТО

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Тома":

    ТИХО БРАДЧЕДИ ,.ТИЯ НЕ ДА СЕ СЕТИЛИ НИ СА НИ ПРОВЕРИЛИ КОНЬОВЕТЕ , ЩОТУ АКО МУ РЪКНАТ ИДИН ПИРДОЮЕР ДИПИТО.НА.КПНЯ НИМА ДА ПОКАЖИ И ПОД ЕВРО. ИДНО , ТИ НЕМА ДА ЗОБИШ КОНЯ.С БОБИВИ ЗЪРНА ,.ЩОТ КАТ.ТИ ПРИДНЕ И КОРУЦАТА ЛЕГАШ ПО ГРЪБ ОТ МИРЕЗМАТА ,МОИТО КОН ИМА ВЕЕ ЕВРО 8 , СЛУЖИХ МУ ДВГАТИЛЯ ОТ ФИРАРИТО , АМА БИНЗЖИНА МНОГО ЛОШ ,.ЗА ТУИ ПУШИ МЪГЛА !!!.😁😀🤣😄😃😂😄🤣
  • 25 бай Петко

    42 5 Отговор
    Целта е да забранят на обикновените българи да карат старите си автомобили. Само нагли корумпирани, крадливи политици и "бизнесмени" ще могат да си паркират луксозните коли в центъра. Така както я карат ще забранят и пазаруването в центъра на прошляци, които взимат заплата под 5000 лева, да не им създаваме опашки в магазините. ПОЗОР! УВЕЛИЧЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ ДВОЙНО, МОШЕНИЦИ!
  • 26 За съжаление не е глупава,

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "политнекоректен":

    а много нагла "хитрост", да се лапат пари от нищото.
  • 27 Стига с тази мантра "запад".

    14 4 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Там е само поквара и лицемерие.

    Коментиран от #35

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Кореняк

    13 2 Отговор
    ", а целта е да се осигури по-чист въздух, категорични са вносителите." !? Учудващо неглижиране и пренебрежение към хората от/в кварталите, където ще могат да се движат ограничаваните коли! Защото именно там са домовете на основното градско население, там са именно многобройните блоковете и отколешни къщи на народонаселението, на тружениците, които не смогват да си купят по-нови коли, но ще чувстват все по-осезателно нагнетения им уличен трафик. За разлика от централните части, където държавни учреждения или частни офиси ще си имат чистота и уют, държавниците оше по-редовно ще си възобновяват автопарка в съответствие с наредбата, за сметка на....
  • 30 ПАВКАТА ОТ ОРКЕСТЪРА

    14 6 Отговор
    ТЪПА И ГЛУПАВА ПОСТЪПКА Е ТОВА ЗА ПОРЕДНИЯ ПЪТ , ЕМЕСТО ДА ВИДЯТ СТРОГ КОНТРОЛ НА НЕКАЧЕСТВЕНИТЕ ГОРИВА В СОФИЯ , АИДЕ ДЕГА ДА МИ ОБЯДНИТЕ КАК БОЛНИ ХОРА ЩЕ СЕ ПРИДВИЖАТ ИЛИ ИНВАЛИДИ , ТРАНСПЛАНТИРАНИ , БОЛНИ ЗА ПРЕЛИВАНЕ НА КРЪВ ИЛИ ДРУГИ.УСЛОЖНЕНИЯ ЩЕ ОТИДАТ НА ПРЕГЛЕД ИЛИ ЛЕЧЕНИЕ.ЪМ ??? ТОВА ЗАМИСЛИХТЕ ЛИ СЕ , ХОРА ПЪТУВАТ ОТ ЦЯЛА НЪЛГАРИЯ ДА ДОИДАТ В СОФИЯ НА ДОКТОР ПОРАДИ ЕДИ.СИ КАКВИ ПРИЧИНИ.И.КАК МИСЛИТЕ ЧЕ ЧОВЕКА С ИНВАЛИДНАТА КОЛИЧКА ИЛИ ПРИДРУЖИТЕЛЯ С НЕГО ДА СИ ОСТАВИ КОЛАТА В ПОКРАЙНИТЕ КВАРТАЛИ И ДА СЕ БУТА В ОБЩЕСТВЕНИЯ ПРЕВОЗ.ЗА ДА ОТИДЕ НА ЛЕКАР КАК , ПРАВЯТ СЕ ЕДНИ СМЕТКИ БЕЗ КРЪЧМАР.АКО МОЖЕ НОМЕРА ДА ВИ МИНЕ , ПАК КАЗВАМ СТРОГ КОНТРОЛ НАД ГОРИВАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОНЕСЕ,.НЕ ДА ВИ ВИНОВНИ НИТО ХОРАТА , НИТО АВТОМОБИЛИТЕ ,.ЗА ТОВА СИ ИМА АВТО СЕРВИЗИ ЗА ОПРАВЯНЕ ,.ВИДЯЛА ЖАБАТА ЧЕ КОНЯ ГО ПОДКОВАВАТ ПОДНАСЯ КРАК И ТЯ.СТОЛИЧНА.ОБЩИНА ОБЯСНЕТЕ НИ КАК , ИЛИ ОНЕЗИ ДЕТО ГИ ИЗБИРАМЕ В ПАРЛАМЕНТА , ПРЕЗИДЕНТА ТРЪГНАЛ ДА МИ РЕШАВА ЗА ШЕНГЕН И САМОЛЕТИ НА ХАРТИЯ А НАЙ ВАЖНИТЕ НЕЩА НЕ ВИЖДА КОЙТО ТОЙ ТРЯБВА ДА НАЛОЖИ ВЕТО ИЛИ ДА ВЗЕМЕ НЯКАКВО РЕШЕНИЕ.АКО.ТСКА.ГО.МИДЛИТЕ ЧЕ ШЕ ГО КАРАТЕ И ЗА НАПРЕД ПО НАЙ НАГЛИЯ НАЧИН , НАРОДА ВЕЧЕ ЩЕ УЗБУХНЕ ДО КРАЕН ПРЕДЕЛ ,.МОЙТЕ ИЗВИНЕНИЯ АМА НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН , ЛАНИ БАБА П...ЛА.СЕГА И ЗАМИРИСАЛО ЧАК !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️!!!

    Коментиран от #48

  • 31 Мярката е неприложима и ще бъде отменена

    7 5 Отговор
    Общинските съветници в София първо да видят замърсяването с военните вредни и неекологични емисии и с много по опасните карциногенни фини прахови частици разнасяни с вятъра и идващи от 500 км поради нахлуването на Русия с неекологични военни камиони и огромна част от стара бойна техника в Украйна и от страхотните пожари на дизелово гориво и ракетните бомбардировки , а след това да издават забрани за отопление с твърдо гориво и за колите , че замърсявали въздуха...!!!!

    Коментиран от #38

  • 32 Зззз

    12 0 Отговор
    Айде да ни е честито следенето с камери и ограничението на предвижване!!! Лека -полека следваме Китай...
  • 33 ГЕРБ=ДПС=БСП

    5 2 Отговор
    "Ограниченията не засягат хората, които живеят в конкретните зони. Няма да се отнасят и за хората, които са със специални потребности и увреждания. Контролът ще се осъществява с камери за видеонаблюдение."

    Т.е. на практика няма да има ограничение, защото всеки, който живее в зоната, например в кв. Витоша или е със "специални потребности" няма да спазва тези ограничения. Те ще вжат за хора, които живеят в Перник, Пловдив, Варна ...

    Законите у нас се правя по най-лошия и най-глуп@вия начи затвоа резултатите са такива лоши. Трябва да се подходи другояче, със стимули. Така както подходиха с раздаване на печките на пелети. Трябваше община София да забрани нови регистрации на замърсяващи автомобили и дава примерно по 1000 лева за извеждане от експлоатация на всеки стар замърсяващ автомобил или дори 2000 лева. Така софиянци щяха да имат финансов стимули да си бракуват старите замърсяващи автомобили и да си купят по-нови и по-екологични автомобили.

    Но с този гербаджийско-бесепарки общински съвет в София нищо смислено не ноже да стане. Традиционно се правят далавери и популистки изключение за хора със специални потребности. та човек да си мечтае да е със специални потребности и д ане ислка да обикновен здрав човек.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Антон

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Стига с тази мантра "запад".":

    То на изток е само цветя и рози.
  • 36 Файтонджията

    8 2 Отговор
    Свиквайте... От 1-ви декември 2023-а година, ще влязат в сила ограниченията за най-замърсяващите автомобили и така постепенно до 2030 година за всички автомобили с двигатели за вътрешно горене...!!!

    Коментиран от #39

  • 37 ПАВКАТА ОТ ОРКЕСТЪРА

    4 1 Отговор
    ОСВЕН ТОВА , МАГАЗИНИТЕ СЕ ПЪЛНЯТ ОТ ХОРА И ТО ПОВЕЧЕ ОТ ПО БЕДНИТЕ ХОРА ОСОБЕНО ЗА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ , БОГАТИЯ НЯМА ДА ДОЙДЕ В КАУФЛАНД ИЛИ ЛИДЪЛ ДА СЕ РЕДИ.НА ОПАШКА ЗА МЕСО ИЛИ В МЕТРО ИЛИ ПРАКТИКЕР ИЛИ БИЛА ДА РЕЧЕМ , ДРУГО БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ПАК СА ПОВЕЧЕ ТАКИВА ХОРА КОЙТО ГЛЕДАМ ЗА НУЖДИТЕ СИ ДА ЗАРЕЖДАТ ГОРИВА , КАК МИСЛИТЕ ПОСЛЕ КАТО НЯМА ПОКУПАТЕЛНА СТОЙНОСТ ИСКАТЕ МАГАЗИНИТЕ ДА ВИ СТОЯТ ПРАЗНИ ,.БЕНЗИНОСТАНЦИИ МОЛОВЕ , МАКДОНЪЛДЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ НЕЩА , САМИ СИ ПРАВИТЕ РАЗРУХАТА ОТ ТОВА ЛЕКОМИСЛИЕ , ЗА ДА ВИ ВЪРВИ БИЗНЕСА , ТРЯБВА ДА ИМА ПОКУПАТЕЛНА СТОЙНОСТ И СЕ ПЕЧЕЛИ ОТ ОБОРОТА , ТОЕСТ ОТ НАРОДА ,.САМИ ЩЕ СИ СЛОЖИТЕ ГЛАВИТЕ В ТОРБИТЕ , КАТО СЛУШАТЕ ОНЕЗИ ОТ КОЗЯК.КАКВО.ВИ ПРИКАЗВАТ ,.ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ВИЕ ВЪРВИТЕ НАПУК СРЕЩУ НАРОДА СИ , А ЗАЩО , ИСКАТЕ ДА УГОДИТЕ МА БОГАТАШЧЕТАТА ЛИ ИЛИ ОПРАВДАНИЯ С МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ ,.НЕ НЕ Е ТОВА ТРЯБВА ДА ВИ Е ПРОБЛЕМА , А ВИЖТЕ ДТРОГИЯ КОНТРОЛ КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ НАЛОЖИ ОТ ОЩЕ ПРОИЗХОДА МА ГОРИВАТА , ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ВИДИ И УСТАНОВИ , ОТО АКО НЕ ВСЕЗЕМАТ НЯКЪКВИ СУРОВИ МЕРКИ.ПОВЕЧЕ ДА НЕ ОЧАКВАМЕ НИЩО ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА С ТАКИВА УПРАВЛЯВАЩИ И С ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ , ЩЕ КОПАЕМ ДЪНОТО ВСЕ НА ПО ДЪЛБОКО ОТ ВАЩО.НАГАЖДАЧЕСТВО.НА ГОСПОДАРИТЕ ВИ ???!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️!!!.
  • 38 Знайко

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Мярката е неприложима и ще бъде отменена":

    "много по опасните карциногенни фини прахови частици"

    Евро политиците сътвриха поредаица от еко глупости. Въведоха борса за търговия с СО2, наложиха бензинови ДВГ с директно впръскване уж защото били по-икономични. докато истината е, че са по-неекологични. Защото за разлика от бензиновите двигатели с впръскване на горивото в смукателния колектор, които не отделят фини прахови частици. Двигателите с директно впръскаване са с по-скъпа горивна система и се нуждаят от скъп филтър за ФПЧ. Неща от които не се нъждае бензиновия двигател с впръскване на горивото в колектора.
  • 39 Зевзек

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Файтонджията":

    "Свиквайте... От 1-ви декември 2023-а година..."

    Отдавна съм свикнал, срока забрана на движението на такива автомобили в центъра на София първоначчално беше за всички автомобили от 1 януари 2023 г.. Сега го направиха да е от 31 декември 2023 г. и да не важи за автомобилите на хората със "специални потребности" и за живеещиете в центъра. Догодина ще го направят да е от 1 януари 2025 г. и ще направят още изключения за "по-специални хора". Както казва Оруел, "всички животни са равнаи, ама някои животни са по-равни от другите".
  • 40 Вечно на обратно

    8 2 Отговор
    Първо направете така, че хората да могат да си позволят да карат по нови коли, пък после забранявайте! А не да щавите и мислите за рекет на това бедно население!

    Коментиран от #53

  • 41 Зевзек

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "И сега като се почне":

    "И сега като се почне"

    Полицаи(като полицаите работещи за Семерджиев) и общинари тиквеници, ще взимат такса корупция, за да вкарат регистрационния номер и камерите да не разпознават неекологичен дизеляк бълващ огромни облаци черен дим при тръгване на светофара по номера.
  • 42 ПАВКАТА ОТ ОРКЕСТЪРА

    3 2 Отговор
    ДРУГО , АМИ ХОРАТА КОИТО РАБОТЯТ НА ЕАЗ.ТЪРТЕИТЕ.ДА ЧОВЕЧЕ ОТ ПРОВИНЦИЯТА И ВСЕКИ ДЕН СИ ПЪТУВАТ , ЗА ДА ДОЙДЕ НАВРЕМЕ И НА ТЕБ ДА ТИ РАБОТИ ТОЙ ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ С КОЛАТА СИ НАВРЕМЕ ЗА ДА Е В ТОЧНИЯ ЧАС НА РАБОТНОТО СИ МЯСТО КАК МИСКИТЕ , ЩЕ ГО ОСТАВЯ В ГОРУБЛЯНЕ ИЛИ В ОБЕЛЯ ИЛИ КНЯЖЕВО ДА ВЗИМАТ МЕТРО ИЛИ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ,.МИ ТО НЕ Е ЗА ЕДИН ДЕН , А ЗА 20 РАБОТНИ ДНИ Е ТОВА , ТОЙ АКО МУ Е РАБОТНОТО ВРЕМЕ ОТ 8.00 ЧАСА , ТРЯБВА ДА ТРЪГНЕ В 5.00 ЧАСА ОТ ДОМА СИ ДА ДОЙДЕ ДА ЕИ УГОДИ НА ВАЗ ГОТОВАНЦИТЕ И ТОЙ ДА СИ ИЗКАРВА ПРЕХРАНАТА ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ ,.ПРОСТО СА ЕДНИ СМЕТКИ БЕЗ КРЪЧМАР НАПРАЗНИ , И ПОСЛЕ Е ГО ВИДИТЕ ДАМИ.ЗАЩО И ЩЕ ВИДИТЕ КЪДЕ СТЕ ЗБЪРКАЛИ И ЗГАЗИЛИ ЛУКА!!!.🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️!!!.
  • 43 Особено Съгласен

    5 0 Отговор
    Съгласен съм за Зоната „Малък ринг“, където ще има повече пешеходни зони и на разположение за нуждаещите се Ел,тротинетки, рикши, файтони и велосипеди, но за „Голямия ринг“ е пълна недомислица на Общинските съветници в София...!
  • 44 Мод

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гаден":

    Виж колко плюса имаш,и се вижте колко сте Вие.Аман от гости,дето искат да се държат като на нивата

    Коментиран от #45

  • 45 ПРОФ. КОСТА ТАЗОБЕДРЕВ

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Мод":

    НА ТАКЪВ КАТО ТЕБЕ МУ СЕ КАЗВА НА КРИВ КАРДАН , ВСЕ СКОРОСТИТЕ СА МУ ВИНОВНИ , НЕ ВИЖДА ЧЕ КАРА СЪС СПУКАНИ ФЛАНЦИ И РАЗБИТИ КАРЕТА.ПО ДОБРЕ ДА ЗАМЪЛЧИШ ,.ЩОТО СТАВАШ ПО СМЕШЕН И ОТ ЮОЯ ВЕЧЕН СТУДЕНТ , ЗДРАВКО АХИЛЕСОВ !!!.😀😃😂😄🤣😁😀😃😂😄.
  • 46 Ти си

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    В развитите държави в центъра на столиците им има само банки и офиси на фирми , живее се в покрайнините на чистота , тишина и спокойствие . У нас всеки селтак се натиска да живее на "пъпа" на София за да покаже колко е гражданин софиянец .....

    Коментиран от #56

  • 47 12783

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Среден пръст":

    дай боже. най големия български човешки боклук се совлече в София Готините и интелигентни хора си останаха в провинцията 20 лв на час за паркиране в центъра на София
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ИМАМ ПРАВО ДА ДИШАМ

    2 3 Отговор
    НАЙ ПОСЛЕ ДАНО ДА СТАНЕ ДАЙ БОЖЕ ИСКАМ ВЪЗДУХ
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 2020

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Да не се допускат и ппедалччета с тротОнетки... Ха, ха...
  • 52 Пешеходец

    1 5 Отговор
    Правилно! Най после малко въздух от таралясниците, всекидневно замърсяващи въздуха на столицата. Не може вече да се диша от бензинови изпарения.

    Коментиран от #55

  • 53 Посетител

    1 4 Отговор

    До коментар #40 от "Вечно на обратно":

    Ще ползваш градският транспорт. Той поне е бърз, модерен и удобен.
  • 54 В грешна посока си

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Софиянец":

    Градски шоп, това е едно от най-ефективните средства за индивидуално предвижване. Говоря за тротинетката с батерия. Не е важно кога е произведен автомобила а какво е техническото му състояние. Да минават годишна проверки само автомобили чиито норми за замърсяване отговарят на зададените от производителя. Дизеляк с премахнат ДПФ да се спира от движение и да се налага сериозна глоба. Това е начина - ефикасен контрол и да се наказват екотерористите.
    Трябва общината да създаде вело ленти за ефективно предвижване в цяла София.
  • 55 Кореняк

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Пешеходец":

    Пешеходецо, не се ли сещаш, че при липса на въздухообмен каквато и чистота да има въздухът все не ще ти е достатъчна за дишане!? А такава липса ще става все по-осезателна заради застрояването в самия град, около него и дори на най-неподходящите равнинни и планински терени - "белите дробове". Както се вижда дори над околовръстното шосе вместо такива дробове никнат гета като гъбки.
  • 56 Санчо

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Ти си":

    Ти от кой люлин си софиянецо!
  • 57 Емо

    1 0 Отговор
    Значи от 2025 г. най-масовите автомобили няма да могат , т.е. хората които ги притежават, няма да могат да отидат до южните квартали - Гоце Делчев, Южния парк, Лозенец, Хладилника и т.н. Това е фрапиращо нарушение на конституцията и на човешките права.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове