Last news in Fakti

17 Декември, 2022 11:41 2 104 70

Ивайло Мирчев: БСП е в тежко съревнование с "Възраждане" за едни хипотетични техни избиратели.

  • ивайло мирчев-
  • бсп-
  • възраждане-
  • съревнование-
  • избиратели

С ПП обсъждаме декларацията за управленски приоритети, която ще предложим на НС, коментира депутатът от ДБ

Ивайло Мирчев: БСП е в тежко съревнование с "Възраждане" за едни хипотетични техни избиратели. - 1
Снимка: БНТ

Ако има нови предсрочни избори през март, България ще загуби окончателно възможността да влезе в еврозоната на първи януари 2024. Това предупреди в "Денят започва с Георги Любенов" Ивайло Мирчев от "Демократична България". Причината - няма да има физическо време да се приемат всички необходими законопроекти за приемането на еврото.

"Ако го сравним с филм - кастингът е лош, обаче от лошия кастинг имаме опция за по-лош кастинг. Можем директно да отидем в Боливуд, където кастингите са още по-лоши и от тук. Ако стигнем дотам, да направим за 23 месеца пет пъти избори, не е ясно с какви аргументи какво ще се промени. Защото, да - вторият мандат е лош вариант, третият мандат е още по-лош вариант, обаче нови избори са най-лошият вариант, който е възможен да ни се случи. Защото едни нови избори през март означава да не влезем в еврозоната през 2024, а почти сигурно и да не влезем в Шенген. Аз се притеснявам много да не изпуснем този шанс сега и затова искам да се концентрираме много върху този втори мандат и да го изпълним", посочи той.

"Демократична България" и "Продължаваме промяната" обсъждат съдържанието на декларацията за управленски приоритети на 48-ото Народно събрание, която ДБ предложиха вчера на срещата с акад. Денков.

Според Ивайло Мирчев основната разлика между номинациите на проф. Николай Габровски и акад. Николай Денков за премиер е политическата отговорност.

"Претенцията за чисто експертно правителство без да е ясно кой носи отговорността, е голям проблем за нас. Това си пролича на срещата при г-н Габровски, където той каза: "Аз съм вашият гарант да мине съдебната реформа, промените с главния прокурор, контролът", което значи, че той не е разбрал същността на проблема. Не може премиерът да е гарант. Гарант е този, който носи политическата отговорност, който в случая се казваше Бойко Борисов при цялото ми уважение към Габровски. Случаят на Денков не е такъв - там има ясна политическа отговорност, той е част от политическото ръководство на "Продължаваме промяната", каза Мирчев.

"Демократична България" и ГЕРБ продължават да имат различия по темата за съдебната реформа и антикорупционното законодателства, посочи Мирчев и призова за гаранции от страна на ГЕРБ, че ще подкрепят стъпки в тази посока.

"Протегнатата ръка на ГЕРБ (за съдебната реформа) е плод на колективна халюцинация - чуваме я по медиите, но не я виждаме. Когато трябва да гласуваме антикорупционно законодателство, не ги виждаме. Механизмът за контрол на главния прокурор мина през всички европейски организации, значи Европа каза "да", но на това Народно събрание му е много трудно да го гласува", изтъкна той.

Според Мирчев именно проблемите с върховенството на закона са причината да останем извън Шенген. Този критерий отсъства от техническите изисквания, защото според Мирчев никой не си е представял, че една държава може да е член на ЕС и да има проблем с върховенството на закона.

"Три страни трябваше да влязат в Шенген - Хърватия, Румъния и България. Но какво се случва - Хърватия премиерът си го осъди по две обвинения, предстои, може би, по още четири, които са в съда. Румъния има две правителства в затвора и над 400 кмета. В България няма нито един осъден министър. И тук сме или в хипотезата, че България е най-некорумпираната държава в Европа, или сме в хипотезата, че някой тук прави така, че да не могат да бъдат осъдени тези, които са на високо и обслужват определени кръгове. Еми второто е! Кой е този, който го прави това - това е прокуратурата, която разпъва чадъри. И ние затова искаме отчетност на главния прокурор. Нека г-н Гешев се замисли дали изпълнява работата си на главен прокурор или обслужва интересите на други, които не съвпадат с тези на България", каза Мирчев.

Ивайло Мирчев отговори на критиките на Асоциацията на прокурорите, според която той използва език на омразата и внушения срещу главния прокурор.

"Аз съм готов с поне 10 знакови случаи, при които прокуратурата е бездействала. Странно е, че асоциацията реагира на думите, а не на делата - какво стана по случая с 8-те джуджета, КТБ, където прокуратурата дори не разпита Бойко Борисов и Делян Пеевски, въпреки че Пеевски е споменаван на много места. Дори бездействието по тази паравоенна организация, за която всички медии писаха вчера - ами Надежда Йорданова беше сезирала отдавна прокуратурата за това, тя нищо не направи", посочи той.

Мирчев отговори и на твърденията на "БСП за България", споразумението за предоставяне на военна помощ за Украйна е противоконституционно, защото дава свобода на правителството да подписва анекси.
"БСП е в тежко съревнование с "Възраждане" за едни хипотетични техни избиратели. Споразумението за предоставяне на оръжие е абсолютно конституционно. Това поставя България на страната на цивилизоваността. БСП взеха остър завой по начина, по който се държат. Защо това е важно правителството да взима самостоятелни решения, ами може следващите месеци да няма Народно събрание, може да има преговори по получаване на заместваща военна техника и правителството трябва да е гъвкаво и да може да реагира", каза той.

С ГЕРБ продължаваме да имаме различия по антикорупционното законодателство и при борбата с корупция да не сме на една страница. Тази седмица те гласуваха против един законопроект по тази тема, с което оставиха блокирани стотици милиони в ПВУ.

За втория мандат това ще е тема - искаме гаранции за борбата с корупцията, които не ги получаваме към момента от ГЕРБ.

С ултиматумите трябва да спрем. Вчера и Денков се съгласи на предложението за обща декларация по законопроекти, които трябва да приеме НС - еврозоната, Шенген, икономическите политики и модернизацията на армията. Около тези теми има мнозинство от депутати и това е успокояващото в тази ситуация.

ГЕРБ и съдебната реформа -

Асоциацията на прокурорите - ако Гешев вдигне дело, И тук да се върнем за Шенген - Рюте казва така - изпълнили сте техните критерии, но нямате върховенство на правото. Никой не си е представял, че страна от ЕС има проблем с върховенството на правото.

Три страни трябваше да влязат в Шенген - Хърватия, Румъния и България. Но какво се случва - Хърватия премиерът си го осъди по две обвинения, предстои може би по още четири, които са в съда. Румъния има две правителства в затвора и над 400 кмета. В България няма нито един осъден министър. И тук сме или в хипотезата, че България е най-некорумпираната държава в Европа, или сме в хипотезата, че някой тук прави така, че да не могат да бъдат осъдени тези, които са на високо и обслужват определени кръгове. Еми второто е. Кой е тодзи, койтого го прави това - това е прокуратурата, която разпъва чадъри. И ние затова искаме отчетност на главмния прокурор. Нека г-н Гешев се замисли дали изпълнява робята си на главен прокурор или обслужва интересите на други, които не съвпадат с тези на България.

При президента за хартиената бюлетина е на светлата страна. Възмущава ме това, че на 10-ия месец от войната предоставихме военна помощ за Украйна. .

Надяваме се вторият мандат да успее и това зависи в голяма степен от разговорите, които ПП води с останалите политически сили. Важното е да направим такова МС, което да не взриви всичко преди на направим самото правителство.

Отидем ли март на избори, няма да влезем в еврозоната на 1 януари.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    81 5 Отговор
    На следващите избори,вие ще имате избиратели,колкото е парламентарната ви група,така,че не плачи на чужди гробове.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Възмездие

    72 12 Отговор
    Само “Възраждане”имат историческата възможност да направят един процес или “Народен съд v2” и да наредят на подсъдимата пейка всички ,които са ранотили против интересите на Българския народ (не казвам държава)през последните 33 год.

    Коментиран от #25

  • 5 развеселен

    74 5 Отговор
    Винаги много са ме развеселявали паляците от ДБ ! Много се кефя ,как се правят на важни ,на значими и на "незаобиколим" фактор . На всички ни е ясно ,че при нови избори (и без вълшебни машинки) те ще се наредят след Майчето Кюстендилска по електорална подкрепа ,ама ... сега дуят бузи . Г-н Омчо и джуджето Дългоноско ,д-то да си съдерат - в НС ,повече няма да ги видим (и да им слушаме брътвежите) , а па те - да си мечтаят ,колкото им душа иска.
  • 6 фбр

    50 6 Отговор
    От представители на сектата на Иван Костов - ДБ плюс това и обратен , акъл не щем !!!
  • 7 Само питам

    56 5 Отговор
    Този текезесар Мирчев сега нарочно ли ни го давате да се отвратим съботно ли?

    Коментиран от #68

  • 8 жълтопаветен розовоперукник

    45 4 Отговор
    Бе, мислех си, че ние с флексабилните китки сме повече, ама май не сме. След като някои от нас влезнаха в Парламента, не остана кой да "протестира" и да участва в парада ни. Помагайте, хора!!! Обръщайте резбата, щото напролет и един процент няма да можем да прерипнем и Ици и Джуджи ще останат без субсидийка!!!
  • 9 Глиги от отвъдното

    41 4 Отговор
    Без мадуровските компютри и софтуер ще потънем по-бързо от БСП!
  • 10 Гошо

    58 5 Отговор
    Противен, нагъл и много простоват цървул, ама те всичките евроатлантически подлоги са такива!
  • 11 Ей такива нагли потомственчервени шопари

    49 8 Отговор
    Ще ме накарат да гласувам анти на козяшките проекти - на пролет с отвращение един глас за Костя!

    Коментиран от #56

  • 12 Голем смех

    31 9 Отговор
    Яко Нинова и Костя си разменят местата, едва ли ще има разлика в поведението на двете партии. Ментарджии.
  • 13 Дааааааа

    48 7 Отговор
    : БСП е в тежко съревнование с "Възраждане" а Ивайло Мирчев (ДБ) и ПП са в съревнование с ГЕРБ кой по долна продажна подлога е. Даааа ! И вредна !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Така е

    35 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хихи":

    За щастие не съм ми на акъла на потомственото пребоядисано селско комунде, което няма акъл за пукнат цент!
  • 16 Нискочел умнико,

    42 3 Отговор
    Дори и с измамите с машините пак представляваш една шепа хора, а ти дават да се изказваш тъпи по пет пъти на ден! Сега, без машините, няма дори да влезете в патламента!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дааааааа

    36 3 Отговор
    няма нито един осъден министър, щото все атлантически недоразумения са !!!!. А САЩ си пази инвестициите.
  • 19 Смотан,

    29 1 Отговор
    Аз пак да питам, ти Росенец освободи ли го? Хубаво ли го освободи ?
  • 20 Букайо не Сака

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "пламен":

    Пъци станал си рано да изкакаш това ли? Да беше се наспал
  • 21 Смотан,

    17 1 Отговор
    """"няма нито един осъден министър""""..... Ти кой предлагаш да е? Дай идея !

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Изплаши ме много, не дей повече !

    23 4 Отговор
    ""Отидем ли март на избори, няма да влезем в еврозоната на 1 януари.""""
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Сввинайло Свирчев

    20 1 Отговор
    хахахаха
  • 27 Тити

    7 20 Отговор
    БZП потъва като Титаник бавно но сигурно
  • 28 Абе, бивали да сте

    30 1 Отговор
    Толкова прости в ДБ-то ?
  • 29 EфремоваMастио пак ме изтрий

    30 1 Отговор
    Cвинятa с два пръста чело да си гледа циганската каруца с соросфюрерЦона и общо 20 соросоидиота! Догодина ще гледат парламент само по телевизеията.
  • 30 А ДБ

    17 1 Отговор
    даже нямат и такива
  • 31 голяма мука тези от дб

    25 2 Отговор
    хахах на другите избори няма да има сорос за България хаха направиха една акция на Доган на плажа и хората им повярваха ,я кажете какво стана /?с Росенец вие от сорос за България на малкия пръст на Възраждане не можете да се мерете хвайщай ицо нпо да си купите по още един апартамент в брюксел от 200 квадрата
  • 32 Избори хора, и не е нужно до дупка !

    21 1 Отговор
    ....има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......Ще бъдат редуцирани партийните ядра !!!! Масовост ще има и представителност. Броя на безсмислените партии ще бъде намален, особенно ако се увеличи прага за влизане в парламента. И парламента ще е кардинално различен !!!

    Коментиран от #46

  • 33 Сина на селския партиен секлецар Мирчeff

    24 1 Отговор
    Абе другарю "демократ", какво стана с отворения код на софтуера на мадуровките и прозрачните избори? Нещо не ви отърва и я забвихте вече тая мантра, откакто монтирахте дирницитe начело на остатъците от държавата.
  • 34 академик cвиневъд

    22 2 Отговор
    тая коледа ще е последна в парламента за някои заслабнали прасенца
  • 35 Мимч

    27 4 Отговор
    На народа не му трябва еврозона.Оправяйте се.На народа му трябват пари,а не да дарявате на зеления.Русия я подкрепяме щото от нея имаме полза,доката от укрия файда никака...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Чест и почитания на Асен и Кирил!

    4 21 Отговор
    Всички компрометирани лица като Борисов трябва да се изметат веднъж завинаги от българската политика! Трябват нови лица и политици, добре образовани и неоцапани от Прехода!

    Коментиран от #38, #66

  • 38 за курю - дрънголника

    18 1 Отговор

    До коментар #37 от "Чест и почитания на Асен и Кирил!":

    а за асеница и парапетка - pyк!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Все тая дали

    19 2 Отговор
    Възраждане или БСП, важното е атлантическата сган да сгънем .....
  • 41 Поета с тоягата

    14 3 Отговор
    Комунистите родината изграждат,
    Атлантиците на ред рушат.
    Атлантици, Евролиберасти!
    "Славен" път ви чака и народен съд.

    Припев:
    Комунисти, комсомолци, пионери
    сме в.......

    Коментиран от #42

  • 42 Хихи

    4 5 Отговор

    До коментар #41 от "Поета с тоягата":

    Поета с петолъчка отдире.

    Коментиран от #44

  • 43 Стига с тази

    15 0 Отговор
    ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ

    Щом някой иска да управлява и не се получава добре и има щети за държавата и населението той трябва да носи

    НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ
  • 44 отдире, отмире

    8 0 Отговор

    До коментар #42 от "Хихи":

    Ние сме на всеки километър!.....
  • 45 неутрален

    15 0 Отговор
    Ивайло Мирчев: БСП е в тежко съревнование с "Възраждане" за едни хипотетични техни избиратели.

    А вие от ДБ / Дебилни бокл-ци/ с кой ще се съревновавате ?! Най-вероятно с царя и после на скамейката на историята ! Вие сте може би най-вредните във всяко отношение подлоги....дано не видите Парламент никога повече !
  • 46 Имам по-добро предложение

    6 3 Отговор

    До коментар #32 от "Избори хора, и не е нужно до дупка !":

    Да се гласува само с машини и след всяко гласуване да се разбъркват местата на партиите
    Партиите да не се изписват съкратено а целите им
    имена
    Така ще гласуват само хора които знаят за какво става въпрос макар и да са малко поне ще са грамотни които наистина могат да избират

    Коментиран от #49, #50, #51, #55

  • 47 чичо стамат шумков

    9 0 Отговор
    Защото, да - вторият мандат е лош вариант, третият мандат е още по-лош вариант, обаче нови избори са най-лошият вариант, който е възможен да ни се случи.========================================================================================= По думите му излиза, че първият мандат е бил добър вариант,щом вторият е лош ,а третият още по лош.Браво МИРЧЕВ .
  • 48 Смотан,

    12 0 Отговор
    съдебната реформа и антикорупционното законодателство хората не ги интересуват а доходите и цените. съдебната реформа и антикорупционното законодателство Ги интересува само корумпета като теб, дето са във властта.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Чидааа.......

    12 0 Отговор

    До коментар #46 от "Имам по-добро предложение":

    Ценз за избиратели задължително, но за побъркани депутати НЕ ! А за ДБ категорично НЕ, щото няма да останат депутати след като ги приберат в Карлуково. С Танас Ристю и тоя Смотания.....
  • 51 Браво !

    9 0 Отговор

    До коментар #46 от "Имам по-добро предложение":

    Умен и красив, прекрасен ! Аре моля да се понапънеш още малко ако може !

    Коментиран от #57

  • 52 чичо стамат шумков

    10 1 Отговор
    С ултиматумите трябва да спрем. Вчера и Денков се съгласи на предложението за обща декларация по законопроекти, които трябва да приеме НС - еврозоната, Шенген, икономическите политики и модернизацията на армията. Около тези теми има мнозинство от депутати и това е успокояващото в тази ситуация.======================================================================================= АМИ ТОЙ И ГАБРОВСКИ ПРЕДЛАГАШЕ СЪЩОТО.ЩОМ БУТАТЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО КИРЧО И КОКОРЧО МИСЛЯ , ЧЕ НЯМАТЕ ШАНС...БЪЛГАРИТЕ ПАК ЩЕ ГРИЗНЕМ ДЪРВОТО С ТАКИВА ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ. МИРЧЕВ МНОГО ОТСЛАБНА БЕ МОЙТО МОМЧЕ.ИЛИ СИ ИМАШ ЛЮБОВНИЦА ,ИЛИ НЕ ТИ ХАРЕСВАТ ДЕПУТАТСКИТЕ КЮФТЕТА.
  • 53 Единствено

    10 4 Отговор
    Възраждане и БСП имат потенциал за растеж при следващи избори. ДПС запазват позиции а всичко друго е леш......
  • 54 Тоя да не ръси мозък

    12 0 Отговор
    Той не разполага с такова нещо.

    Да разкаже как е злоупотребил със служебно положение, за да уреди децата си в общинска детска градина и как е подписал декларация с невярно съдържание.
  • 55 Няма да повярваш

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Имам по-добро предложение":

    Няма да повярваш, но точно това си го мисля от много време. И така няма да има "гласувайте с номер... за партия"
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Имам по-добро предложение

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Браво !":

    Мога да се понапъна още малко и това е да се въведе
    МЕРИТОКРАЦИЯТА
    Дълго е за обяснение затова който иска може сам да провери бих се опитал накратко да го опиша но само ако пожелае някой
  • 58 А,вие

    5 0 Отговор
    сте някъде в дъното!Изобщо не е важна вашата позиция!
  • 59 БСП няма бъдеще с ПП

    6 0 Отговор
    Нека да сме коректни, ПП откровена гласове от БСП, както и социалната им програма.
  • 60 е егати

    4 2 Отговор
    /Поглед.инфо/ „Наблюдаваме сериозна промяна в поведение на ДПС и Мустафа Карадайъ като лидер. Виждаме вече колко по-самоуверен и агресивен е той. Позволява си да си изпуска нервите. Знаем колко навътре е ДПС в българската икономика, енергетика и каква сериозна част от местната власт се владее от партията. И на този фон са връзките на партията с Ердоган. Никога досега ДПС не си е позволявала да се държи като чужда на България партия“. Това каза за Поглед ТВ, пред Валентин Кардамски, политологът проф. Мария Пиргова.

    Коментиран от #65

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Човек от народа

    2 2 Отговор
    Дано не влезем!
    От твойте уста в бжиите уши!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "е егати":

    И кой го оставя да се държи така?Да не би марсианцит?
  • 66 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Чест и почитания на Асен и Кирил!":

    А на Костов ще му се размине ли?А на Филап Димитров?Ами на Юпитйта,по крадливи и от Боко?
  • 67 Генчо,Пенчо,Атанас и АЗ

    0 0 Отговор
    Донякъде са правилни прогнозите за отпадане на БСП и президентката такава на Ст.Янев.Рф смени куклите си с друг свой комерсиално-политически проект нарекъл се"Възраждане"Възродителенпроект за погазване на авторитета на Републиката и гибелта и.Това всичко се вижда,но се премълчава от наследеното ни от турското робство РОБОЛЕПИЕ.Унижавани и подтискани сме от турци,гърци,руснаци и всякаква нашенска циганска чорбаджийска ПАПЛАЧ.Право седим и право мислим!
  • 68 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    ЗАщо така ,погледни какъв интелект излъчва тази физиономия и най важното ,разбира от всичко,то било газ ,било война ,международни отношения -всичко му е ясно.
  • 69 Иванов

    2 0 Отговор
    Ивайло Мирчев е поредното разочарование от уж Демократична България!
  • 70 Калин

    1 0 Отговор
    Цялото ДБ, начело с Иванов и Атанасов, е една измислица на Прокопиев и олигарсите около него.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол