Last news in Fakti

18 Декември, 2022 22:30 3 232 22

Важните новини във ФАКТИ на 18.12.2022 г.

  • иво инджев-
  • илияна йотова-
  • румен радев-
  • драгомир заков-
  • кирил петков-
  • рамадан аталай-
  • росен плевнелиев-
  • преговори-
  • осман октай-
  • мартин захариев-
  • харчове-
  • венеция ангова-
  • въглища-
  • георги господинов-
  • мустафа карадайъ-
  • михаил константинов-
  • алфа рисърч-
  • софия-
  • кристиан вигенин-
  • ицо хазарта-
  • трудова книжка

"БСП загубиха невероятния си шанс да подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС и с това да ги държат с кадифена ръкавичка през цялото време. Можеха да поставят всякакви условия", каза Нидал Алгафари

Важните новини във ФАКТИ на 18.12.2022 г. - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

Иво Инджев: Най-вероятно вървим към предсрочни избори. БСП търсят изход от задънената улица, в която са се вкарали

Бойко Борисов и президентът Румен Радев тотално смениха отношенията си. Вече те намират общи допирни точки с оглед общия си враг – „Продължаваме промяната“.

Йотова: От изявлението на акад. Денков през последните дни виждам, че няма особен ентусиазъм и амбиции

Не виждам желание за успешно реализиране на втория мандат, по-реална картина за съставянето на правителство с третия – ще имам след като видя предложенията на „Продължаваме промяната“. Това каза в предаването „120 минути“ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Радев връчва втория мандат след Нова година

Президентът Румен Радев заяви, че ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме промяната" след Нова година.

Драгомир Заков: Няма да се изненадам, ако получа покана от ПП за участие в проектокабинета "Денков"

Между политиците и хората има бездна, за която съм оптимист, че може да се затвори. Ще може да се сложи мост, по който политиците да достигат до хората и обратно. Това заяви бившият министър на отбраната Драгомир Заков в ефира на bTV.

Кирил Петков: Последното нещо, което е акад. Денков, е послушен човек на някакви политически лидери

В този момент единственото име (б.р. за проектокабинета), което е абсолютно ясно, е акад. Денков. Това, което се опитахме да направим като визия и политика, е да кажем: Трябва да намерим експертите, които са най-добри във всяка от тези области, но ако може приоритетът да са политически лица. Това заяви в студиото на „120 минути“ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Рамадан Аталай: С първия мандат ГЕРБ изпуснаха възможността да чуят какво искат хората

С първия мандат ГЕРБ изпуснаха възможността да чуят какво обществото иска, за да могат да предложат правителство, което да бъде гласувано от четири формации. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в предаването "120 минути".

Плевнелиев: ПП имат ляво популистко говорене, държат като заложници избирателите на ДБ и искат избори

"Имахме желание с контактната група да помогнем за редовно правителство, но се сблъскахме с популистите. Играе се много елементарна схема - искаме избори, но вината да не бъде наша. Направи се всичко възможно да се блокира най-голямата партия. Не присъствах на гласуването на проф. Николай Габровски, защото не исках да си причинявам това и да ме боли. Нямаше нито една причина да не бъде прието", заяви президентът Росен Плевнелиев в студиото на "Опорни хора".

Преговорите за доставка, транзит и купуване на газ с Турция напредват изключително бързо

Преговорите за доставка, транзит и закупуване на газ с Турция напредват изключително бързо. Това стана ясно от срещата на министъра на енергетиката Росен Христов с ръководството на турската държавна енергийна компания Боташ, която се проведе в събота. Предишния ден министър Христов разговаря с турския си колега Фатих Дьонмез, по чиято покана бе единственият чуждестранен енергиен министър на откриването на най-голямото газохранилище в Европа, намиращо се край Истанбул. Другата седмица се очаква да се финализират основните параметри по дългосрочен договор за капацитет на терминали в Турция и такъв в преносната мрежа на Боташ. По инициатива на турската страна, срещата се проведе в Ritz Carlton, където в знак на уважение бе издигнат българският флаг.

Осман Октай: Промяната в поведението на Радев е видна. Той иска да управлява със служебно правителство

През последните 30 години ни владее задкулисието, заяви пред БНР Осман Октай, който е сред основателите на ДПС.

Мартин Захариев: Кабинетът "Габровски" има шанс при следващото НС. И не само от името на ГЕРБ

„Ние влязохме в този мач с ясното съзнание, че няма да стане веднага. Ние сме в първото полувреме, готвим се за дълъг мач“. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ Мартин Захариев по повод гласуването на проектокабинета „Габровски“ с мандата на ГЕРБ.

Харчовете по празниците: 70% няма да се лишават от нищо, 40% ще отделят от 200 до 400 лв. за подаръци

В един от най-големите търговски центрове в столицата тече трескаво пазаруване броени дни преди коледните празници. Въпреки по-високите цени и нарастващата инфлация 70% от българите не биха се лишили нито от богатата трапеза, нито от коледните подаръци, информират от Bulgaria ON AIR.

Венеция Ангова, ПП: За кабинет с втория мандат разчитаме на ДБ, а на останалите партии - по отделни политики

Служебното правителство поставя бюджета като заложник за формирането на управляващо мнозинство. Това заяви Венеция Ангова от "Продължаваме промяната" по "Бизнес.БГ".

ТЕЦ „Бобов дол“ се презапасява с въглища

500 000 тона въглища на склад достави ТЕЦ "Бобов дол" - презапасяването е заради неяснотата на въгледобива в страната и ситуацията с войната в Украйна, каза за БНР изпълнителният директор на енергийното дружество инж. Любомир Спасов. Същевременно напредват процедурите по издаване на разрешителното централата да ползва и синьо гориво .

Георги Господинов: Думата на тази година е Коалиция... невъзможна

"Инвазията на Русия в Украйна е събитието на 2022 година". Тази констатация фокусира анализа на 2022-ра за България, който направиха в Годишния обзор на БНР журналистката Светла Петрова, писателят Георги Господинов и социологът и политически анализатор Първан Симеонов.

Карадайъ:Действията на ДПС се бойкотират и отричат от организирана и добре надъхана група политически опоненти

"Ние от ДПС подкрепяме активно и с конкретни действия и законодателни решения нашите евроатлантически партньори и Съвета на Европа", това написа лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в профила си в социалната мрежа.

Проф. Михаил Константинов: Лъжа е , че има много невалидни бюлетини при хартиеното гласуване

Депутатите ще свалят президентското вето за промените в Изборния кодекс. Това мнение изрази в студиото на „Добро утро, Европа“ проф. Михаил Константинов – математик и бивш председател на УС на „Информационно обслужване“.

"Алфа Рисърч": ГЕРБ остава първа сила, рекордно неодобрение за Радев

Рекордно затваряне на ножицата между доверие и недоверие спрямо президента Румен Радев и повсеместна ерозия на доверието към водещите политически фигури у нас, показва най-новото проучване на социологическа агенция „Алфа Рисърч“, публикувано днес и цитирано от Еuronews Bulgaria.

В София от догодина: Нови карти и билети изместват хартиения билет. Той ще се ползва до 1 март.

Нови карти и билети влизат в сила в градския транспорт в София от 2023. Подробности разясни в "Денят започва с Георги Любенов" директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

Вигенин: Поздравявам ПП за усилията, но не виждам шанс за правителство с втория мандат

„Не мога да си представя, ако не се договорим по определена програма, как ще функционира едно правителство на малцинството. Поздравявам „Продължаваме промяната“ за усилията, но не виждам шанс за правителство с втория мандат. Приемането на декларация с приоритети, също не е особена новост, БСП имаше цяла управленска програма, когато при предишния парламент получи третия мандат. Не съм оптимист, че с втория мандат ще има резултат“.

Плевнелиев: Ако ПП се бяха коалирали с ГЕРБ, можеха да имат свой премиер

"Продължаваме промяната" можеха да имат всичко, за което се борят, ако, заедно с "Демократична България", се бяха коалирали с ГЕРБ в рамките на първия мандат и усилията на контактната група, оглавявана от Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Това заяви Плевнелиев, цитиран от БНТ.

Ицо Хазарта за политиката: Отново бих взел същото решение

100 пъти да имах възможност да върна времето назад, 100 пъти щях да взема същото решение. Това заяви Христо Петров - Ицо Хазарта за влизането си в политиката като част от “Продължаваме Промяната”, цитиран от Нова телевизия. ”Тогава и аз, като всеки един от тази група, съм имал известни описания. Сега съм по-уверен от всякога, че това е моето място и това са моите хора”, каза още той.

Предлагат промени, касаещи трудовата книжка

Трудовата книжка да стане електронен регистър на заетостта. Това предвиждат промени в Кодекса на труда, внесени в парламента. Така работещите ще имат постоянен достъп до собствените си данни. А работодателят няма да гледа колко сте получавали на предишната работа.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хммм

    17 3 Отговор
    Тази мумия на снимката ли е "важната новина"??

    Коментиран от #3

  • 3 ДА СИ ИМАМЕ

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "хммм":

    да си имаме уважението....
    тая мумия се оказа на възраст колкото мен.
    бе не съм като него ДРЪТ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Късоглед

    13 3 Отговор
    Щом го видя този ми става ясно за компетентният анализ във “факти” …. ;)
  • 6 Уве Зелер

    20 3 Отговор
    Иво Инджев е мазен блюдолизец и жалък отродник. Последният човек, когото искаме да виждаме и чуваме. Мястото му е в ТВО и никъде другаде!

    Коментиран от #8

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 12 Отговор
    Млатене до дупка на пияните вати и продажните колаборанти където и да са, нямат работа в независима Украина‼️
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Последния Софиянец

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Но дай Боже да е била пълна с буряти и подобни агресори, няма иначе кой да си хаби ракетите напразно! Само ушанките пияни стрелят на слука където им дойде с безаналоговите ракети от 60те! Герой.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Абе ,

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Що като написах":

    Пиши - Кар за Карчо
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ха Ха

    0 0 Отговор
    Истина е ........тоя дето викаше ....мутри вън....сега ги търси да го спасяват ! НО вече е в канала с тах !
  • 20 ЕТО ЕДИН ПРЕДАТЕЛ

    1 0 Отговор
    .......... ДРЪЖТЕ ГОООООООООО !
  • 21 КРИМ И ОЩЕ 4 РЕПУБЛИКИ СА РУСКИ

    0 0 Отговор
    УКРАЙНА ТОЖЕ !
  • 22 Кирил Петков

    0 0 Отговор
    Малката ми дъщеря Ани иска цигулка за Коледа ! ДА СЪБИРАМЕ КАПАЧКИ ЧЕ ДА И КУПИМ ЦИГУЛКА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол