Last news in Fakti

19 Декември, 2022 21:07 1 902 32

Нинова: "Продължаваме Промяната" поставят условия, които не им гарантират мнозинство

  • корнелия нинова-
  • продължаваме промяната-
  • условия-
  • мнозинство

"Смятаме, че до края на тази година трябваше да се връчи и вторият мандат и да става ясно ще има ли или не правителство", коментира лидерът на левицата 

Нинова: "Продължаваме Промяната" поставят условия, които не им гарантират мнозинство - 1
Снимка: Нова телевизия

Твърде много се забави процедурата и с първия, сега и с втория мандат за съставяне на правителство, това е загубено политическо време, каза в Кюстендил лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Смятаме, че до края на тази година трябваше да се връчи и вторият мандат и да става ясно ще има ли или не правителство", коментира Нинова, цитирана от БТА.

Лидерът на БСП посочи още, че лично тя е оптимист за третия мандат. "Това, което виждам, е, че "Продължаваме Промяната" поставят условия, които не им гарантират мнозинство, каза Нинова. Тя отбеляза, че третият мандат е последният възможен, а държавата се нуждае от стабилност и от правителство. "Ако е при нас - ще опитаме всичко възможно. Ще свикаме националния съвет и ще решим с кого да разговаряме", допълни лидерът на социалистите. "Все пак всичко е много динамично, ще видим на кого президентът ще се спре", допълни Нинова.

Тя съобщи, че ако президентът Румен Радев не наложи вето на договора за оръжията за Украйна, БСП ще сигнализира Конституционния съд. "Президентът многократно е правил изявления, че това би могло да ни въведе във война. Сега се оказва, че неговият служебен кабинет, министърът на отбраната, е подписал този договор. Ако президентът не наложи вето, ние ще започнем организация за Конституционен съд, защото това решение е противоконституционно", заяви Корнелия Нинова.

Тя уточни, че в договора, който е подписан, е записано, че Министерският съвет може самостоятелно, на закрито заседание да променя списъка на оръжията, които се предоставят, както и условията по договора. "Международните договори не могат да се променят от Министерския съвет, те трябва да минат през ратификация в Народното събрание, по Конституция. Това е тотално нарушение на Конституцията", посочи още Нинова и допълни: "По-добре да го спрем навреме, защото представете си, че тръгне този договор, а след това, след 2-3 месеца, Конституционният съд се произнесе, че той е противоконституционен. Надявам се Радев да прояви разум, но се съмнявам, че президентът ще реагира", каза Нинова.

Корнелия Нинова коментира и внесеното от БСП предложение за 850 лв. минимална заплата. Служебният кабинет отказа да внесе бюджет за 2023 г., но ще трябва да изпълни това решение на парламента, ако то се приеме на второ четене, каза тя.

Кюстендил е седмата или осмата област, която посещаваме с ръководството на партията и на парламентарната група, посочи Нинова. Тя допълни, че целите на обиколките в страната са разговори с хората по места по горещите политически теми - инфлация, доходи, приемането на бюджета, оръжието за Украйна, превъоръжаването, самолетите, мнението за съставянето на правителство. Искаме да чуем хората какво мислят, приемат ли това, което прави парламентарната ни група, посочи Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕЙК

    26 18 Отговор
    Нинова продължава да стои начело на БСП като загоряло петно в тенджера, колкото и да търкаш няма изтриване до пълното затриване на БСП.

    Коментиран от #6

  • 2 Синчето

    20 12 Отговор
    тук ли ще е кара Коледата или в Щатите?

    Коментиран от #9, #21

  • 3 Майна

    18 16 Отговор
    Не понасям ,,безсрамни,, жени..
  • 4 Кака Кури

    23 7 Отговор
    Си е много добре,да и ядете джанката.
  • 5 към корнелата

    24 2 Отговор
    корнелче, кво ще кажеш за импичмент.
    май само бойко ще е против
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Агата Кристи

    18 17 Отговор
    Колко ти струва чантата, бе госпожа /другарко/ ЛЪЖА ???
    За незнаещите комунисти - ТРИМА души от вас, другари, биха си купили по една кола на старо.
    Да ви е жива и здрава лидерката, та още дълги години да си копува такива чанти и да си "опъва" личицето като на пеленаче, за по хилядарки на месец !
    А вие вървете подир нея и вдигайте плакати за социални неравенства.!
  • 8 Не на това БСП

    18 17 Отговор
    Пак вапцала бузите с руж,като влашка Копанарка...,че и на лъжи и далавери не им отстъпва...
  • 9 На синчето

    13 12 Отговор

    До коментар #2 от "Синчето":

    Ще му прати баница от наародната софра на аванта.
  • 10 СДС..СДС..СДС. Кой не скача е червен.

    18 5 Отговор
    Докато си деляхте парите.
  • 11 куpo кокоро и терелореро

    21 5 Отговор
    Каката е старо костово яре, освен в краденето я бива и в политигрита. Ментехарвардските мошеници ги бива само в краденето.
  • 12 Койчо

    16 16 Отговор
    Хитра е кака Кури и си мисли че ще заблуди хората ама е същият боклук като Бибитко. Всички крадци чакат третият мандат да иде при Янев. По този начин Гроб, ДПС и БСП ще се прегърнат, ще се целунат и ще си спретнат една крадлива коалицийка. Хем ще запазят фасон пред избирателите си, в името на България са подкрепили Янев а не Гроб, хем ще се окопаят във власта и ще прилапат европарите, Тежко ни и горко на нас българите.

    Коментиран от #31

  • 13 maia манолова

    9 10 Отговор
    за да си на власт пак приклекни.....
  • 14 Васил

    15 14 Отговор
    А на вас г-жо Нинова по скоро ще ви липсва парламента защото отивате по пътя на Слави и никакви хартиени бюлетини няма да ви спасят сами се простреляхте.
  • 15 Изтрит

    9 10 Отговор
    Що ме изтри ма пача?Каква неистина написах?Ако не си виждала влашка Копанарка....погледни снимката...
  • 16 Сирене

    11 9 Отговор
    Ай стига лъга вече и подавай оставка... Време е!
  • 17 ...

    9 9 Отговор
    Нинова повече няма да я видим...
    БСП-то, също!!!
  • 18 а оууу

    6 8 Отговор
    Вече ви ядоха попарата.
  • 19 ГЕРБ

    3 10 Отговор
    Няма никакво значение вие и шарлатаните никога няма да сте във власта .

    Коментиран от #22

  • 20 Нинова кажи

    7 3 Отговор
    Кой ти натресе тоя гнусар зарков, кажи знаеш ли за преписките за ненормалните му изпълнения да удря котката на съседа в стената до кръв

    Коментиран от #23, #25

  • 21 Ще отиде

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "Синчето":

    В масква, що да ходи в лошата америка, долу лошия запад, само кремъл за тези
  • 22 Фенка на какаКуp

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "ГЕРБ":

    Вие гюбрeтатa също вкаст бяна да вудуте повече!
  • 23 Нинова съм

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Нинова кажи":

    Казва ви, натовеца със самолетите го натресе, както на мен ми натресоха натовеца навтемето.
  • 24 БСП на Бунището

    7 4 Отговор
    БСП заминават на Бунището на Историята сред вмирисани Идеологически отпадъци,комунистически псевдо- научни Идеологии и разбити на парчета Надежди на поколения Българи.....и без Лустрация!!!
  • 25 Коментар до #20

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Нинова кажи":

    задаваш отговор,
    Крум Костадинов Зарков е роден на 21 ноември 1982 г. в София, Народна република България. Завършва 9-а френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ и специалност „Международно право и право на международните организации“ в Университет Париж-I „Пантеон-Сорбона“. Негова майка е журналистката Анна Заркова, а негов дядо е генерал Леонид Кацамунски – началникът на Главното следствено управление от 1990 до 1992 г. и зам.-директор на Народната милиция от 1981 до 1990 г.

    КАЦАМУНСКИ Е ВРЪЗКАТА

    ОТ УИКИ

    Кармазъ

    Коментиран от #27

  • 26 Крадлата си отива

    2 3 Отговор
    Ниновице да те няма, ходи си с простия Киро парапета, кака Асена и другата управленска смрад!
  • 27 Е, да де

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Коментар до #20":

    Не ми се иска някак си все още да ни управлява ДС, в 21 век
  • 28 Ка Ка Та

    0 2 Отговор
    Не искат хартиена бялетина и КАКА се сърди
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Така е

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Койчо":

    Другарю.ПП и сие си заминавате в трета глуха.И парламента ще го гледате от външната му страна. Защото сте извънредно крадливи и вредни за България.
  • 32 Гневен

    0 0 Отговор
    Ако трябва ,да се дава пример за пошлост, некомпетентност и гьонсуратлък в политиката - те това е Нинова! Да са и честити последните дни в Парламента!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол