Тема: Украйна

20 Декември, 2022 07:42 1 901 26

Доц. Искрен Иванов: Русия ще продължи да се придържа към тактиката на руската зима

  • русия-
  • украйна-
  • руска агресия

Москва ще реагира много по-остро и по-решително, ако Украйна реши да атакува Крим

Доц. Искрен Иванов: Русия ще продължи да се придържа към тактиката на руската зима - 1
Снимка: Архив

"Оттук нататък за мен се очертават 3 сценария за развитието на този конфликт. Първият сценарий е да станем свидетели на нова ескалация, като това е възможно най-вероятният сценарий, защото аз очаквам Русия да смени стратегията си. В каква посока и под каква форма е още рано да се каже." Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" доц. Искрен Иванов – политолог, международен анализатор, експерт по международна сигурност и управление на конфликти.

"Москва на няколко пъти подчерта своята решимост да не прекъсва военните действия по време на коледните и новогодишните празници. Само по себе си това бе едно послание, което загатва, че нова ескалация ще има. Но знаете ли, аз все пак мисля, че Русия ще продължи да се придържа към тактиката на руската зима, тъй като на този етап тя дава не просто някакви конкретни военни резултати, а по-скоро психологически резултати", каза доц. Иванов.

Според него Русия иска останалата част от света да види Украйна без ток и по този начин да срази бойния дух на украинците.

"Вторият възможен сценарий това е да станем свидетели на преговори. Този сценарий е така да кажа съвсем невероятен, защото и двете страни отхвърлят преговорите. На този етап няма решимост и от Москва, и от Киев да има такива преговори. Турция се опитва да посредничи неуспешно", заяви той.

"Третият вариант, който е най-плашещ и до който аз се надявам да не се стигне, това е войната да излезе извън границите, в които е в момента, и по някаква форма да се разпространи извън зоната на конфликта. Това може да се случи, ако боевете продължат към полуостров Крим. Защото за мен лично Москва ще реагира много по-остро и по-решително, ако Украйна реши да атакува Крим", каза в заключение доц. Искрен Иванов.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихи

    26 3 Отговор
    Най изпадналата територия на планетата, е бъкана с експерти на междугалактическо ниво. Това ако не е парадокс ...

    Коментиран от #16, #21

  • 2 Искрен Иванов! Поредния Идиот Политолог

    24 3 Отговор
    Колко хилади имаме такива в Държавата, Празнодумци???
  • 3 адаша

    20 3 Отговор
    Направо се чудя как Джордж Лукас не е открил тоя "експерт"?! Готов е да напише около 20 сценария за "Междузвездни войни"...
  • 4 Жълто джудже

    18 7 Отговор
    През следващите няколко седмици ще станем свидетели на масирана руска офанзива с тежки последици за Украйна.
  • 5 Софиянец

    14 2 Отговор
    Смехотворни човечета си мислят че мислят
  • 6 пламен

    15 3 Отговор
    Същия тоя олиго.рен предвиждаше войната да продължи 3 дена
  • 7 ХАХАХА

    11 1 Отговор
    Всички,доценти ,експерти ,професори и так далее обичат да откриват топлата вода.
  • 8 Храна за мурZилkи

    13 17 Отговор
    Заплахите на Руската терористична федерация очевидно вече не притесняват никого.
    „Безаналоговата“ армия на Владимир Путин, която трябваше да превземе Киев за 3 дни,
    вече 300 дни не може да стигне до столицата.
    Унижението за кремълския режим е още по-голямо, защото Путин анексира незаконно украински територии,
    от които войниците му избягаха панически само дни по-късно.
    По данни на Въоръжените сили на Украйна от началото на пълномащабната война на 24 февруари
    над 96 000 руски войници са били демилитаризирани на украинска земя.

    Наближава краят не само на Путлер,
    но и на насилственото образувание РФ!
    Какъвто беше краят и на насилственото образувание СССР!
  • 9 Санта Клаус

    10 12 Отговор
    Не е ясно само с какво ще им помогне зимата на тази гладна опърпана космическа и безаналогова армия
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Лизач русовил

    10 12 Отговор
    Те руснаците ако си мислят че зимата нещо ще им помогне, наистина живеят в 1943 година... Само дето Сталинград е много по на север, а и зимите не са такива каквито бяха. Да не говорим за отличната екипировка на украинската армия. По скоро на пролет ще има прясно замразени русначета по землянките в изобилие
  • 12 Фашистка Русия

    10 15 Отговор
    Отново се превърна в империята на злото и като такава трябва да бъде унищожена. Руснаците обзети от агресия и претенции за особена мисия в света
    са заплаха за цялото човечество и трябва да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят. За това ще са необходими между 15 и 20 години!
  • 13 да да

    8 4 Отговор
    Приключиха с анализи от бесарабския фронт и дойче зеле...сега поредния доцент да се изкаже..Как ги избирате..чоп ли теглят..
  • 14 За съжаление, нещата вървят към

    11 6 Отговор
    третият вариант. А още по жалко е, че България се направи на жаба и си вдигна крака да я подковат. Наближават страшни времена, САЩ е виноен за тази бъркотия.
  • 15 Лост

    4 0 Отговор
    Тази статия не беше ли за след Нова година?Коледа и Нова година още не са минали.
  • 16 Дън Бай

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хихи":

    "... и управление на конфликти".
    Този "доцент" е направо Кисинджър!
  • 17 оня с коня

    7 5 Отговор
    Няма проблем думите на И.Иванов да бъдат казани и от мен защото са си самата Реалност на Събитията в Украйна от където следват и съответните Прогнози за последващи действия на Русия,но ДРУГО СИ Е това да го каже Доцент,Политолог и т.н.Естествено че Крим ще бъде атакуван от Украинците,а Москва ще тръгне да "наказва" с Ракети Хора и Инфраструктора,затова и Америка КОМАНДИРОВА Противовъздушната система "Патриот",с която шега не бива.Дразнят вече с Простотията си Опорките на Русофилите тука,че с 20 Хаймарса,Джавелини и в добавка "Патриот" няма как да се спечели война срещу Безаналогова Русия- изолирано погледнато е така,но всичко това ПРИБАВЕНО към Мощния поток Оръжия влизащи в Украйна от Всички Натовски държави и Милиардите Долари и Евро с които Украинците освен да се издържат могат да купуват и каквито си искат Оръжия от Целия свят а също и сами да произвеждат такива,вече поставя нещата на съвсем друга основа.Затова и Русия яростно недоволства,защото чувства че гу,би Войната.Което пък ще доведе до решително разместване на Политическите Пластове в Государството им!

    Коментиран от #20, #22

  • 18 следващия

    4 3 Отговор
    4к копейкаджия
  • 19 Ха ха ха

    6 1 Отговор
    Поредния лаладжия , съшил празни приказки от десетина чужди статийки , да му писне на човек от псевдоексперти по всичко и нищо .....
  • 20 Коняр, в общи линии си прав, но

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    едно не предвиждаш, че така както САЩ нажежават обстановката, в същото време и Русия ще извади други оръжия, а това вече значи ТСВ, тогава и конюшнята ти ще я няма вече. Сега Украйна гърми по новите републики, но ударят ли по Крим, това вече е нападение по Русия, и тогава ще стане страшно, и се чудя защо се радват нашите краварски подлоги, мислят си, че на тях ще им се размине!? Краварите са далеч и не усещат мириса на барута, но и на тях няма да се размине когато стане напечено.
  • 21 Българио , майко на "експерти" !

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хихи":

    Експерти с "експертиза" , а не с компетентност.
  • 22 конья с онья

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    отдавна не беше цвилил
  • 23 Снежка пияната

    2 3 Отговор
    Последна надежда на Джуджко дедо му Мароз да победи
  • 24 Сибирският бръснар

    2 1 Отговор
    Тоя специализант нищо не разбира. И не е искрен. Най-силният ход на ВСР ще е най-накрая (което трябваше да направи най-напред след 24 февруари) да удари през западната граница на Украйна и да запуши всички пътища за военни доставки и всякакви комуникации изток-запад. Няма да мине и месец и ще се стигне до Киев капут.
  • 25 Павел пенев

    3 1 Отговор
    За Москва няма никакво значение дали е лято или зима,защото може да смачка Украйна като домат. Но Москва иска западните идиоти да бъркат в джобовете си и да дават милиарди,което те никак не обичат да правят. НАТО участва в конфликти по поръчка на ЕС за да рушат и грабят. Сега ще трябва само да плащат, без да могат да плячкосват. Това е логиката, но ти си все още доцент и не ти е ясна играта. Трябва да те върнат при асистентите.
  • 26 123

    0 1 Отговор
    Поредния бг боклук и разбирач
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове