21 Декември, 2022 22:30 1 098 2

Важните новини във ФАКТИ на 21.12.2022 г.

  • бебета-
  • илияна йотова-
  • ббр-
  • делян добрев-
  • полиция-
  • жена-
  • газпром-
  • магистрали-
  • цена на природен газ

Проверка установява, че гривните на ръцете на бебетата и майките били с различни номера още при изписването

Важните новини във ФАКТИ на 21.12.2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Като в сериал: Две бебета са били разменени в столична АГ, доказват го резултатите от ДНК тест

Столична болница е разменила две бебета. Това доказват резултатите от ДНК тест, научи bTV.

Илияна Йотова: Акад. Денков дава надежда за съставяне на програмен кабинет

Успокояващо е това, което чуваме от акад. Денков. Готви се програмна декларация, около която да се сформира кабинет. Ще започнат разговори поотделно с политически партии. След като президента каза, че първите дни на новата година ще връчи мандат се надявам да има правителство. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Шефът на ББР: Кирил Петков не е търсел връщането на пари по кредит от над 150 млн. лева

В интервю за "Лице в лице" председателят на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР) Росен Карадимов заяви, че по времето на Кирил Петков и назначеното от него ръководство на Банката не са били извършени действия по проверка за събиране на вземанията по един от най-големите отпуснати кредити в размер на над 150 милиона лева.

Делян Добрев: Няма да подкрепим втория мандат за кабинет

Не виждам как ще ги подкрепим, защото те са партия, която говори едно, а прави точно обратното. Първо да докажат, че не работят за руски олигарси и за режима на Путин, защото през последната година правят точно това - по телевизията говорят едно, а правят друго. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по повод опитите на "Продължаваме промяната" да състави правителство с втория мандат.

Разпознаха тялото, изплувало в езеро край Бургас

Жената на единия изчезнал преди 24 дни рибар е разпознала тялото, което изплува днес от бургаското езеро Мандра. То е на Петър Петров.

Жена почина при пожар в София

Жена на около 80-годишна възраст почина, а други двама са пострадали при пожар в жилищен блок в София, съобщиха от МВР.

Експерт: "Газпром" и "Лукойл" ни ограбваха жестоко, а ние финансираме Русия, идиоти ли сме

Правилните неща са Турция и Гърция, като не трябва да се изключва и Русия. Рано, или късно тази война ще свърши. Това каза пред Радио "Фокус" енергийният експерт Красимир Манов в отговор на въпрос да очакваме ли мегасделка с Турция за природен газ.

Диверсификация и гледане на българския национален интерес. Турция е истинският хъб на Балканите, каза експертът, като припомни, че за това се говори от преди 10 години, но някои хора у нас гледат да обслужат интересите на Кремъл и Русия. Реалните цени на газа трябва да са от 1.20 надолу, каза още Манов и добави, че досега народът е бил жестоко ограбван от "Газпром" и "Лукойл".

"Финансираме Русия и защо го правим, идиоти ли сме", каза още Манов, според който преди всичко трябва да се защитава българския национален интерес.

Според него, въпросът за това, че имаме и български природен газ трябва непрекъснато да се повдига като тема. Има доказани запаси от природен газ у нас, които количества не са в Добруджа, но за съжаление за това нищо не се прави. "Тази война обърна всичко. И някои хора започнаха да си отварят очите.

Арх. Шишков: Изградени са половината магистрали, трябват 20 млрд. лева за останалата част

Малко преди празниците пуснаха движението в двете тръби на тунел "Витиня" на АМ "Хемус". Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков заяви в студиото на Bulgaria ON AIR, че е държал този ремонт да бъде завършен преди празниците, за да може хората да пътуват нормално и да няма тапи.

Деница Златева: Цената за януари на природния газ ще е по-висока с 35%, не с 40%

Цените са доста динамични. Със сигурност ще има поскъпване и то винаги е нормално в началото на отоплителния сезон, когато и търсенето на природен газ е по-голямо. Очакваме цената на газа за януари да е под 200 лв., това е под 35% скок. Това заяви пред bTV изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И още...

    2 0 Отговор
    Един в с. Драгичево( Перник) посегнал животозастрашаващо на домашния любимец (куче) и съпругата си. Кучето е с опосност за живота! И..." Днеска куче, утре внуче!" казва народната мъдрост, така че дано насилникът получи подобаващо наказание. В случая женицата се е спасила и е успяла да поддаде сигнал, но утре, или в ...ичево( на другия край на страната)?!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Един БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "И още...":

    Как ще ги разменят като едното е ромче(чаве) и се вижда от самолет...............
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол