Last news in Fakti

22 Декември, 2022 18:28 1 771 32

Корнелия Нинова: Това е най-античовешкият бюджет

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • минимална заплата

Това е абсурдно, заяви лидерът на БСП

Корнелия Нинова: Това е най-античовешкият бюджет - 1
Снимка: бТВ

Подготвихме сигнал срещу министъра на икономиката за инвестиция във фотоволтаици върху язовир “Огоста“ е опасна и с непредсказуеми последици. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Смущава ни – мин. на икономиката е започнал разговори, подписал документи с германски инвеститор за изграждане на фотоволтаици върху водите. Този язовир е обект от национална сигурност. Предвижда се германският инвеститор да поеме ремонта и след това той да го стопанисва. Отделно са отпуснати пари от Министерство на икономиката. Тоест два ремонта. Той обяви, че това е първата такава инвестиция. Водите на България са национално стопанство и трябва да се носи политическа отговорност. Германският инвеститор поема управлението и стопанисването на язовира, добави лидерът на БСП.

Левите хора са против износа на оръжие. В момента гледаме бюджет за замразяване на доходите и увеличаване на военните разходи. Задължение на служебния кабинет е да внесе бюджет. Замразяваш парите на работници, майки и деца и насочваш тези пари към самолети и превъоръжаване. Дълбок разлом между левите хора и кабинета на Радев, каза още тя.

Оставаме оптимисти, че ще има правителство със следващите мандати, но е време президентът да ги връчи. Доста конституционалисти стават критични и скептични по отношение на мандатите. В последните дни се появиха доста остри спорове за минималната работна заплата. Ние предлагаме 850 лв. минимална работна заплата. Половин милион души работят на 710 лв., което е ужасно. Дебатът в зала беше много неприятен. На първо чете всички ни подкрепиха. Между първо и второ четене стана някакъв разлом. „Продължаваме промяната“ предлагат да отпадне клас прослужено време. ГЕРБ предлагат 850 да е брутна заплата. Това е абсурдно. Това е най-антисоциалния и античовешки бюджет, който предлага кабинета на Радев. Това трябва да се знае, отбеляза Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставка Курнела

    21 10 Отговор
    " левите хора" са социалисти по принцип. Ти като беше министър защо не вдигна заплатите ? Пупулизъм , като няма пари.

    Коментиран от #9, #20

  • 2 Гарабед

    14 6 Отговор
    Като станеш премиер, ще оправиш нещата, може и за по-малко от 800 дни. Верваме ти.
  • 3 скиоер

    17 9 Отговор
    Тая е такава лъжкиня и мазнотия, голям срам. Заради БСП се роди този парламент, дето даде на фашистите 450 милиона лева помощ. Заради БСП. Те подкрепиха Рашидов. Сега го игаят на много загрижени за бедните, а в същност им харесва на гърба на хората да си живеят с по 10 хиляди лева на месец. И субсидия си вземат, добре им е. Трябва да им се изхрачат в муцуните на тези паразити дето за 32 г. милионери станаха само от заплати освен каквото ограбиха.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мадам Курнелка седесарката

    16 12 Отговор
    Първа тайна съюзница на Тулупа и с хартиената бюлетина.
  • 6 Бамбука

    16 12 Отговор
    Какво направи г-жа " хартиен" бюлетина за българския труженик ? Нищо, нинте, зиро. Опс, предложи един набил български полицай за председател на НС. Какво направи като министър на икономиката ? Нищо. Само плямпа и вдига лозунги за да не я изхвърлят от партията. Грижи се само и единствено за собствената си кожа.
  • 7 шопендар

    17 3 Отговор
    никой да не се заблуждава че от тези нечовеци в парламента,могат да се очакват човешки мерки.всички те са на принципа,,ОБЕЩАВАЙ ВСИЧКО-НЕ ДАВАЙ НИЩО
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Простокиреее

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Оставка Курнела":

    А да не би Лорара, Koкорляка или Курталяка дя вдигнаха пенсиите лятоска?! От евроатлантичскатаизмет само кака Кори малко от малко отпуска за народеца по нещо! Копейката ще ви оправи на пролет - ще има пак затрита "интелигенция" от жълтияпаваж на отчет в Козяк!
  • 10 Баба Вуна

    18 2 Отговор
    Къде са Евтините Хляб и дърва на Корнелия Нинова? Още Когато беше министър хляба от 80ст стана 1.50лв.
  • 11 ТаУмВзе

    12 2 Отговор
    СЛИВЕН! Без да се обясняваш.
  • 12 9689

    18 3 Отговор
    Корнела,селски тарикат.Загрижи се за бедните,щото идват избори.Не продавала оръжия на урките.Ако си вярва е за Карлуково.

    Коментиран от #18

  • 13 печена измамница е тая

    9 6 Отговор
    Лелчето Kypни сега ще се пробва да ви метне , че като вдигне минималната ще ви се вдигнат доходите , ама вие сте умни и не и се връзвате .
  • 14 ВЕСО П.

    6 1 Отговор
    НА КУРНЕЛИЯ МАЖО НЕ МОЖЕЛ ДА СПИ , ВСЕ.НЕЩО СЕ ВЪРТЕЛ.ПРИТЕСНЯВАЛ СЕ , И КОРНИ МУ ВИКА , АБЕ ТИ ОТИ НЕ СПИШ БРЕ ; Е ПА Я ИМАМ ДА ВРЪЩАМ НА КОМШИЯТА КИРО ДОБРЕВ ЕДНИ ПАРИ УТРЕ ТА ЗА ТОВА , ТЕ СА ЧЕ ТЕ ОПРАЙМ.РЕКЛА КОРНЕЛА ; КИРЕЕЕЕЕ , КИРО КАЖИ МА ; МАЖО МИ НЕМА ТИ ВЪРНЕ ПАРИТЕ , АРЕ ДА ЛЕГАЙ ДА СПИШ КИРО НЕМА ДА СПИ !!!😁😄😀🤣😂😀😄😁🤣😂👍👍👍.
  • 15 Баба Вуна

    2 7 Отговор
    След приемането на Новия изборен кодекс следва одтегляне на Нинова и коалиция ГЕРБ-БСП подкрепена от ДПС. ДБ ако не направят предизборна коалиция с ПП ще отпаднат от парламента. В следващия парламент ще е от 5 партии. ГЕРБ25%, ПП19%, ДПС13%, БСП7%и Възраждане5%

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 400 МИЛИОНА ЗА ПЕТРОЛНИЯ КАРТЕЛ 2023г

    9 1 Отговор
    А можеше за бедните хорица
  • 18 Хахаха

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "9689":

    А за кого да се загрижи Нинова, за олигарсите около ГЕРБ ли? Естествено, че за хората ще се загрижи, нали е социалдемократична лява партия!
  • 19 ПЕНСИОНЕР ОТ БСП

    8 4 Отговор
    АКО НЕ Е КАКА ИМПЕКСОВА ДА МИСЛИ ЗА НАС, ДА НИ ВДИГА ПЕНСИИТЕ И МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЗАГУБЕНИ СМЕ! АМА ОУ, НАЛИ БЕШЕ С КИРЕТО И ЧАЛГАТА ЗАЕДНО В УПРАВЛЕНИЕТО МА? БЕШЕ МУ ВИЦЕ? ТАЯ ИНФЛАЦИЯ ОТ КЪДЕ ДОЙДЕ? ЗАЩО ОБЕДНЯ НАРОДА?

    Коментиран от #22

  • 20 Мнение

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Оставка Курнела":

    Тя не беше социален министър, а на индустрията, има разлика!

    Коментиран от #25

  • 21 Корнелия

    7 6 Отговор
    Ти си Най анти.човешкият Възможен Боклук.
    Следват те Рапона, Харвард, Пинокио, 800 Дена, Брадата, Утайката, Цър.ния Костов, и Още една Дузина Неру.котворна Продажба безродна измет.
  • 22 Пффф

    6 6 Отговор

    До коментар #19 от "ПЕНСИОНЕР ОТ БСП":

    Ами чети международните новини, бре пенсио! От ковид кризата и от войната в Украйна, от санкциите срещу Русия и девирсефикацията. Ти какво, да не вярваш на лъжите на мафията около ГЕРБ и ДПС?!
  • 23 ГЕРБ махайте се!

    9 8 Отговор
    ГЕРБ бързат за празнуване и консумиране на някакви неща на Коледното си парти и не им дреме нито за заплатите, нито за пенсиите на народа!!! ПП и БСП исщаха да вдигнат заплатите и пенсиите, но ГЕРБ саботираха събранието и бързат да се забавляват, нали голямата им депутатсща заплата си върви.
  • 24 ПЕНСИОНЕР ОТ БСП

    10 4 Отговор
    КОЛКО МИЛИОНА СПЕЧЕЛИ НИНОВА ОТ КОМИСИОННИ ОТ ОРЪЖИЯ И ПАТРОНИ ЗА УКРАЙНА ЗА 4 МЕСЕЦА? В ИМЕТО НА НАРОДА, ЕСТЕСТВЕНО. ТАКА СЕ ПЪЛНЯТ ЧЕКМЕДЖЕТА - СКОРОСТНО, А НЕ КАТО БАЦЕ - ЗА 12 ГОДИНИ!
  • 25 Вице премиер

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Мнение":

    Беше.
  • 26 Язовир Огоста

    5 3 Отговор
    е толкова опасен, че може да залее Монтана и всичко около нея. Намерили са едно добро инженерно решение, от една страна да се заздрави язовира, от друга - енергийна инвестиция. Обаче Ниновица, като е една тъпа селянка, не може да види ползите. На следващите избори - аут парламента.
  • 27 Ха ха ха

    4 2 Отговор
    Нинче, че тоя бюджет вие го правихте с киретата и дебетата началото на годината!!!!!! Сега като сте извън играта, вече бил античовешки...ха ха ха!!! Иначе и до последно ги подкрепяхте пп-тата!!!! Добре, че Славчо се усети по някое време за парапетите.....
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    САМО ГЕРБ СЪНУВАМ И НЕ МОГА ДА ЖИВЕЯ ОТ КАКТО НИ ПРЕВЗЕ МАФИЯТА ОТ ПРОТЕСТИТЕ.
  • 29 Диамантената ръка

    3 1 Отговор
    Корни, как искаш мин. заплата 850 лв., а гласуваш срещу решението да се иззема част от свръхпечалбата на Лукойл за намаляване цената на горивата с лев, май сте по загрижени за руските заплати, отколкото за българските, или вие оттам си ги получавате с Възраждане ...
  • 30 Тяната

    2 0 Отговор
    Тая монтаска селянка,съсипа,направо унищожи партията,загуби около 800000гласа,най важното е че тиквоча не можа да направи правителство
  • 31 Мнение

    2 0 Отговор
    Г-жа Нинова - образът на БГ политика от прехода. Празни думи, безсмислени дитирамби, фалшиви битки, лицемерие и “непредсказуема” или нулева експертност. Човек може само да съжали горките й избиратели.
  • 32 Момчил

    1 0 Отговор
    Почти ме разплака импексовата ... Всъщност не половин милион работят за 710 лв,а вероятно поне милион ,но импексовата е толкова "състрадателна",че си взима по 10к на месец в парламента.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове