Last news in Fakti

23 Декември, 2022 20:41 1 665 35

Йорданова: ГЕРБ, ДПС и БСП премахнаха машинното гласуване

  • надежда йорданова-
  • герб-
  • дпс-
  • бсп-
  • машинно гласуване

Броенето на бюлетините на ръка ще доведе до много грешки

Йорданова: ГЕРБ, ДПС и БСП премахнаха машинното гласуване - 1

С промените в Изборния кодекс бяха допуснати редица нарушения в Конституцията на Република България. Във ветото си президентът ясно бе посочил въпросите, по които има конфликт с Конституцията. Това заяви в студиото на "Лице в лице" по bTV народният представител от "Демократична България" (ДБ) Надежда Йорданова.

По думите ѝ не е допустимо да има такъв процес, при който един законопроект се разглежда на първо четене, и съвсем различен закон излиза от Народното събрание, защото "между първо и второ четене има сериозни промени".

Това, което прие Народното събрание, е избор между хартиена бюлетина от печатница, или хартиена бюлетина, отпечатана от машина в секцията. Тук няма избор между гласуване с хартия и машина, а каква хартия ще избереш, обясни Йорданова.

Депутатът от ДБ отчете също така, че броенето на бюлетините на ръка ще доведе до много грешки и отново очаква да бъдем свидетели на сгрешени протоколи и недействителни бюлетини.

Крайният резултат беше едно политическо лицемерие от страна на ГЕРБ, ДПС и БСП, защото на практика те премахнаха машините, макар че в началото твърдяха, че машините ще останат. Те окончателно взривиха доверието в изборния процес, допълни Надежда Йорданова.

Тя припомни и едно от последните социологически проучвания, според което над 50% от българските граждани считат, че машинният вот е една от гаранциите за честни избори.

На въпрос дали е възможно да се реализира редовен кабинет с втория мандат, Йорданова посочи, че от ДБ ще направят всичко възможно, защото "го дължим на обществото".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нерез

    36 4 Отговор
    Тази кака става за джиги—джиги ,ама трябва много ракия
  • 2 Последния Софиянецъ

    35 6 Отговор
    Ех Наде,Наде!Не се научи че властта идва от народа а не от Козяк.
  • 3 ЛИЛИ

    35 5 Отговор
    КОЗЯШКА К,У,Р,В,А
  • 4 12340

    34 6 Отговор
    баба ти все с машини е гласувала !
    ,,дб,,---партия на адвокати мрънльовци.

    Коментиран от #5

  • 5 ЛИЛИ

    28 6 Отговор

    До коментар #4 от "12340":

    ПАРТИЯ НА ОХРАНЕНИТЕ КОЗЯЦИ
  • 6 пешо

    12 21 Отговор
    Нинова е боклук
  • 7 ха сега де!

    8 16 Отговор
    Кой от ГЕРБ, ДПС и БСП е нова формация и не е от статуквото? А после някои нямало за кого да гласуват...
  • 8 Аз пък

    29 0 Отговор
    Чудя се,защо загубиха толкова парламентарно време,като от самото начало беше ясно,че ще направят промените.Принципът беше--напук приеха машините,напук ще ги махнем.Каквото повикало,това се обадило.Диалог няма,няма и да има.Може би такава им е играта.
  • 9 Надежда не остави

    24 3 Отговор
    несдъвкана наденица, вурст или бахур в НС. Апетитът и е феноменален, глътката като на донски казак.
  • 10 ха ха

    25 5 Отговор
    Тази май е единствената надежда на ДСБ да пробутат мадуровките и да минат 4%. Българинът може да не е особено интелигентен, но има инстинкт са самосъхранение. Вижте какво става в Бразилия с машинките - на ръба на военен преврат и/или гражданска война. Байдън, Лула и всякакви мумии се избират с тези машинки. Или хората съвсем са издухали и ходят да пускат бюлетините без да мислят или ни мислят за идиоти. По-скоро е второто.

    Коментиран от #13

  • 11 Българи

    6 4 Отговор
    Браво Мира, с право заслужи Черешката на тортата. Генчо се опита, да я вземе, но уви. Шеф Манчев заслужено я даде на Родопчанката, което му благодарим.
  • 12 Анонимен

    5 6 Отговор
    Браво Мира, с право заслужи Черешката на тортата. Генчо се опита, да я вземе, но уви. Шеф Манчев заслужено я даде на Родопчанката, за което му благодарим.
  • 13 Айде бе...

    10 7 Отговор

    До коментар #10 от "ха ха":

    И защо тогава 33 години маршируваме на място, а резултата от изборите всеки го знае още преди да са насрочени?

    Коментиран от #18

  • 14 Ха,ха

    25 3 Отговор
    Дори и да е вярно (макар ,че не е ) това , че 50 % искат машинно гласуване защо забравяш другите 50 %,които пък искат хартиената бюлетина. По конституция всеки български гражданин, трябва да има правото на избор.
  • 15 оня с коня

    5 17 Отговор
    Бат Бойко каза че НИЕ Феновете му сме прости,а лично аз съм от най-простите.Затове и МНОГО МРАЗЯ някой да се прави на по-прост от мене,като в случая Особата на снимката!Та СЕ ИЗЦЕПВА НА МЕГДАНА Госпожата че всъщност Гласуването било Процес на Избор на Гласоподавателя каква "Хартия" ще избере- дали такава от Машината,или пък такава от Печатницата...Та ще НАЛЪЛТАМ Аз с Огън и Плам в сърцето и душата за да гласувам за Партията НА БАТ БОЙКО ако трябва с 3 вида бюлетини- една машинна ,една с Печатарска ,и една В ДЖОБА МИ,докатопотенциалните избиратели на Йорданова се колебаят с какъв вид хартия да гласуват,по какво се различава единия вид Хартия от другия,ама дали "Е мека" и става за тоалетни нужди и т.н.,пък накрая си тръгнат щото всичко е "Нагласено" и напразно си губят времето.Е КАК се печелят с таива Фалове Избори бе Къзъм?А после - "ГЕРБ фалшифицираха изборите"...
  • 16 ТРАКИЕЦ🇧🇬🇦🇹🇯🇵🇺🇦🇮🇷🇩🇪🇮🇹🇮🇹

    22 2 Отговор
    Така е ——————- а вие премахнахте гласуването за минималната заплата и доходите на младите майки и семейства !!!!!!!!! Въобще за социалната политика като обрекох те над 600 хиляди млади души на ГЛАД МИЗЕРИЯ И ГЕНОЦИД
  • 17 Ко каиш

    0 24 Отговор
    Естествено, това са партиите с най неграмотен и прост електорат! Няма логика аз да гласувам наравно с примати!
  • 18 ха ха

    22 4 Отговор

    До коментар #13 от "Айде бе...":

    Ми, щото не можете да си изградите присъствие в малките населени места. Там нема грантове... Щото се пишете десни, ама сет по-леви и от руската Корнелия.
    1. Къде бяхте по отношение на Истанбулската конфекция? Залягахте, нали? Готови да отворите портата на НПО-тата да командорят страната.
    2. Къде бяхте, когато правата на индивида бяха грубо нарушавани от държавата при ваксинациите? Пак залягахте. Колективизма ви е в кръвчицата.
    3. Къде сте сега, когато цял свят знае, че в Щатите и Бразилия става нещо нередно с машинките? Първи на амбразурата да ги пазите.
    4. С Корнелия правехте компромис за помощта за Украйна, нали?
    5. За онзи, канадския гражданин, се ослушвахте?... Пък и за мадридския...

    Е, как да ви вярват хората?
    ;)
  • 19 Протестиращ

    22 1 Отговор
    Сега остава да премахнат и ляволиберални глуповато усмихващи се секретарки.
  • 20 Ясно

    4 26 Отговор
    Статуквото ГЕРБ, ДПС и БСП си искат по старому измамите и манипулациите на изборите!
  • 21 Да си призная...!

    4 22 Отговор
    Изобщо не симпатизирам на никой от тия-ГЕРБ, ДПС,БСП ...и т.н...!
    Но много симпатизирам на ...Надето Йорданова ...!Много е слънчева,усмихната,позитивна,привлекателна....

    Коментиран от #35

  • 22 Анонимен

    11 0 Отговор
    От 60те години на миналия век сме демократи, тъй като имаме роднини в Гърция и България и знаехме много неща, а и ни идваше отвътре. Едни и същи сте подмазвачи, при Тодор Живков и след падането му. Антикоминистите мълчат и тъжат тайно от вас. Костов да не би да е друг.
  • 23 Тая патица

    20 1 Отговор
    Ла-ла-ла...ла

    Коментиран от #24

  • 24 А бе ,,патица"...

    4 10 Отговор

    До коментар #23 от "Тая патица":

    ... ,ама убавка...!

    Коментиран от #26

  • 25 ПКП-то

    16 0 Отговор
    си има голяма конкуренция в козяшките партийни фирми и НПО-та
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Мнение

    15 1 Отговор
    Де да можеха да махнат и тази Безнадежната да не ни дразни...ех,мечти.
    Обаче наистина навсякъде където са тези машинки са пред гражданска война.Не ги искаме и никакви войни не желаем.
  • 28 ГЕРБ

    18 3 Отговор
    А сега да видиме как ще мамите без флашки .ШАРЛАТАНИ

    Коментиран от #30

  • 29 Хъъъм

    21 2 Отговор
    Всичко сочеше, че ПП ще са под 10% , а ДБ под чертата. Но с машинките и кодовете в Кирчо и двете партии имат двойно повече. Всички останали ги взехте за бaлъци... Ясно ви пари под краката на двете партии от нови избори напролет ...
  • 30 Ама то щот...!

    6 10 Отговор

    До коментар #28 от "ГЕРБ":

    С Вашите прословути чували,с хартийките и последващото им бабешко броене ,с наплюнчени пръсти,не стават шашми...!!!
  • 31 нарушения в Конституцията

    7 0 Отговор
    Конституцията не е променяна наскоро, йорданова. Как преди да довлечете, изхвърлените от Филипините машини, гласуването с хартиени бюлетини не беше в нарушение? А това че "над 50% от българските граждани считат, че машинният вот е една от гаранциите за честни избори" се опровергава от ниската избирателна активност. Не повече от 20% гласуваха, а с машините ги добутахте до 40%.
  • 32 Чочо

    4 0 Отговор
    Тази руса дама заедно с Христо и Атанасов не трябва да бъдат допускани в следващ парламент иначе пак няма да има правителство заради горепосочените Прокопиевци.Бариерата трябва да стане10%за влизане в Парламента за да има сигурност,и такива като горепосочените да не могат да влизат в НС.
  • 33 Ана

    4 0 Отговор
    ДСБ са проамерикански протежета , финансирани от Сорос с милиони - предатели! Тази щеше да премахне Гешев - лъжа! Вълнения за бюлетините ,нима Герб и ДПС не купуваха изборите и с машинното гласуване ?
  • 34 ганю

    3 0 Отговор
    хакнатите машини са за маймуни и баламурници
  • 35 Памела Тодорова

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да си призная...!":

    Избърши си лигите момче!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове