Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Декември, 2022 21:30 2 541 121

Тръгва военната помощ от България за Украйна

  • оръжие-
  • въоръжение-
  • българия-
  • украйна-
  • руска агресия

Критики от държавния глава и партии в НС

Тръгва военната помощ от България за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Стартира логистичната операция за предоставяне на военна и военнотехническа помощ на Украйна, обявиха от Министерството на отбраната. Тя е планирана съвместно с военните органи на НАТО и не е ясно колко време ще продължи, уточнява БНТ. Президентът Румен Радев, който беше призован от БСП да наложи вето на Закона за ратификация на споразумението с Киев, заяви, че вето върху вече сключен международен договор е безпредметно. БСП и "Възраждане" ще атакуват решението на парламента пред Конституционния съд.

Операцията е в ход. Колко време ще продължи и какво даваме - остава тайна. МО предлага обаче промяна в текста на договора с Украйна, така че всяка бъдеща помощ за тази страна да минава през решение на НС.

Още новини от Украйна

Логистичната операция започва на практика, след като тази сутрин Държавен вестник обнародва Указа на президента Румен Радев за Закона за ратификация на договора между София и Киев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че като не е наложил вето, президентът е поел риск от въвличане на България във войната и е предал левите хора. А той ѝ отговори, че МО е свършило нейната работа - предлагайки всяка помощ за Киев да минава през решение на парламента.

Подготвяната логистична операция за транспортиране на оръжията, техниката и боеприпаси от България към Украйна стартира.

"Тече операцията. Тая операция сме я планирали с военните органи на НАТО. Утвърдена е от министъра на отбраната. Какво е важното? Важното е да се подготви това, което е предвидено, да се палетизира, да се транспортира до местата, откъдето трябва да бъде извозено с фокус върху безопасност, сигурност", заяви адмирал Емил Ефтимов, началник на отбраната.

Решението какво да дадем на Киев е взето след анализ на развитието на бойните действия в Украйна и ред други фактори, обясни началникът на отбраната.

"Отчетоха се изводите от хода на бойните действия в Украйна. И този отчет не е само на база на използваните тактики и техники, а също така и на системата за логистична поддръжка, системите на състоянието и възможностите на отбранителната промишленост както в страната, така и в съюзниците ни от НАТО и ЕС", допълни адмирал Емил Ефтимов.

За да няма страхове, че Народното събрание ще остане изолирано от механизма за предоставяне на последваща военна помощ на Украйна, Министерството предлага допълнително споразумение към вече сключеното, така че депутатите да одобряват всяка евентуална нова помощ.

"Всички последващи действия във връзка с изпълнение на решението на НС за предоставяне на военна и военно-техническа помощ ще бъдат предоставяни на вниманието на НС, за да може то да вземе своето информирано решение", коментира Катерина Граматикова, заместник-министър на отбраната.

Военните отрекоха въоръжение от военната помощ вече да е в Украйна.

"Следващото искане, с което ще сезираме Народното събрание в рамките на това споразумение за предоставяне на помощ за Украйна, са така исканите, така необходими на украинския народ генератори", заяви Катерина Граматикова.

БСП и "Възраждане" повториха, че ще събират подписи за атакуване на решението пред Конституционния съд, като всяка една от политическите сили призова другата за подкрепа, тъй като нямат достатъчно подписи поотделно. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова разкритикува държавния глава, че не е наложил вето и е обнародвал указа за военната помощ.

"Обръщаме се към президента Радев - дължите обяснение на обществото. Защо поехте риска да въвлечете България във войната? Предадохте левите хора, предадохте социалистите, които са за мир и които в две кампании ви издигат и полагат всички усилия да бъдете избрани - вие за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент", коментира Корнелия Нинова, лидер на БСП.

"Ето ги подписите на "Възраждане". Трябват ни още 21. БСП имат тези подписи. Остава единствено и само да ги положат под това искане. Тъй като президентът има срок до 29 декември да внесе вето, тъй като той може да направи това нещо или той самият може да сезира Конституционния съд, но всички ние знаем, че той няма да го направи това", заяви Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане".

Президентът Румен Радев отговори, че ще е безпредметно да наложи вето върху вече сключен международен договор.

"Войнолюбците в НС взеха решение за военна помощ за Украйна с огромно мнозинство и задължиха служебното правителство да сключи договор с Украйна за такава помощ.

Съгласно нормативната уредба налагането на вето не може да променя текстове по сключен вече международен договор, тоест ветото е абсолютно безпредметно. Сезирането на Конституционния съд, знаете в какви срокове работи Конституционният съд, след ратификация на международен договор - е невъзможно. Тоест Конституционният съд категорично няма за какво да се произнесе", заяви Румен Радев, президент на Република България.

Радев допълни, че докато Корнелия Нинова умува, МО е свършило нейната работа, ревизирайки споразумението с Украйна, от което ще отпадне възможността правителството без санкцията на парламента да взема решения за нова военна помощ за Украйна.

"В новата ревизия на договора тази алинея няма да я има и това е съгласувано с украинската страна. И това ще бъде внесено като вариант и готов проектодоговор веднага в НС след Нова година. Така че, надявам се, г-жа Нинова да не предава социалистите и да гласува промяната в договора, според която промяна никое правителство няма да може само да взема решения за военна помощ за Украйна, това ще става само и единствено със санкциите на парламента", заяви Румен Радев, президент на Република България.

България няма да даде на украинската страна самолети, ПВО системи и танкове, обясни Радев. И призова НС да разгледа спешно внесената от МО инвестиционна план-програма с приоритетни проекти за модернизация на армията. Защото предлаганата заместваща техника е дори по-стара от нашата.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЗОВ+ ДЕСЕН СЕКТОР

    24 96 Отговор
    СМЪ-РТ ЗА РАШИСТАН И СЛАВА УКРАИНИ !! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #26, #33, #40, #51

  • 2 Закс

    71 10 Отговор
    Тъпи та чак прости ! Ще помним !
  • 3 Пор Чвор

    88 17 Отговор
    тръгва и нашата клета държавица към последната си катастрофа. Но това и заслужаваме, народ от овце и гъбари

    Коментиран от #54

  • 4 Някойси

    90 14 Отговор
    Тези които гласуваха за изпращане на оръжие да отиват с него.ТУК СЪБИРАМЕ ПАРИ ЗА БОЛНИ ХОРА.А те даряват 460 млн.,за водене на война.
    НАРОДЕН СЪД ЗА ИЗМЕННИЦИТЕ!!!!

    Коментиран от #22, #43

  • 5 Българин🇧🇬

    68 12 Отговор
    Козяшките подлоги пращат оръжие на фашиститеа оръжието подарък СССР на НРБ за защита на населението и границите на България
  • 6 Браво олигфрени

    67 10 Отговор
    Само така , кой го интересува народа !!!! Колкото е по-беден по-добре , не ги интересува инфлация, цени на ток у газ , станахме васална бедна държавица с изчезващ народ !!!
  • 7 Голем

    11 57 Отговор
    Най-после и с нашето джепане да намалим броя на путлеровия башубозук.
  • 8 Исторически парк

    18 50 Отговор
    Копейката гласува против вдигането на минималната работна заплата и пенсиите в България,а иначе ще си счупи краката да защитава руските интереси в България
  • 9 Реалист

    50 9 Отговор
    Радевите партии ПП-ДБ, БГ Възход и крадливите партии ГЕРБ - СДС - ДПС пращат оръжие ьа доказани терористи които обстрелват цивилни и АЕЦи
  • 10 Професора

    63 10 Отговор
    Пращат оръжие на фашистите които 2015 обстрелваха бесрабски българи, поругаваха бг паметници и изгориха бг знамето пред очите ма Росен Пленелиев.

    Коментиран от #23, #62

  • 11 Готино

    13 55 Отговор
    Оружието за братска Украйна, а за рушляците десетина тира с черни чували. От ония с циповете. Да си прибират мобици, чмобици и бивши затворници.
  • 12 военолюбци

    6 39 Отговор
    Путлерастията да спи спокойно путлер унищожава всичко щом стигне до границата. Нашенските копейки може.да.сложат GPS по-лесно да ги открият.
  • 13 Славай Орком

    13 43 Отговор
    Пращай яко оръжие.. м0р за раша и рус0р0бите

    Коментиран от #19, #34

  • 14 Хисторик

    51 7 Отговор
    Пращат оръжие на неофашистите които изхориха живи 42 души в Одеса

    Коментиран от #61

  • 15 Последния Софиянец

    49 7 Отговор
    Войнолюбците не са ходили в казарма дори.

    Коментиран от #29, #32

  • 16 Лафонтен

    10 31 Отговор
    А ниновица кво я сърби гъ..а, ако се нада на Путин няма да я огрее.
  • 17 Шерлок

    51 8 Отговор
    Пращат оръжие на фашистите които за 8 години избиха 18 000 цивилни в ДНР и ЛНР от които 1000 деца със снайпериски и артилерийски огън.
  • 18 Парламентът

    15 35 Отговор
    Вече може да се разпусне. Поне тая работа свършиха като хората. Евала.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 12340

    32 10 Отговор
    "...Операцията е в ход. Колко време ще продължи и какво даваме - остава тайна...."
    ....ква тайна !?
    Дъ.то си даваме на САЩ ,
    както през последните 30 години .
    Слава Баiдану !
  • 21 Някой

    36 7 Отговор
    После да няма въпроси от рода на: "А нам за что"?
  • 22 ШЕФЕ,

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Някойси":

    Ми чи при ТИЯ адвокатски.... експертнизи и прочее ще потрошиш повече пари,бе🐭
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ХайлХимарс

    14 33 Отговор
    Блага вест. Сега червените бг. Шушляци вият като линейки.
  • 25 Нострадамус

    15 38 Отговор
    Млъкнете и проумейте. Разпадането на Руската федерация е от огромен национален интерес за България и българите. Обичайте си руските братя, но това няма нищо общо с Империята на Злото на Путин.

    Коментиран от #72

  • 26 Някой

    34 9 Отговор

    До коментар #1 от "АЗОВ+ ДЕСЕН СЕКТОР":

    За поддръжниците на фашистите ще има специален трибунал. Един вид нов народен съд.
  • 27 Госあ

    5 5 Отговор
    “ Държавен вестник обнародва Указа на президента Румен Радев”

    Коментиран от #37, #45

  • 28 Даа

    9 28 Отговор
    Добре, че свърши това безгръбначно поведение. Винаги се помага на жертвата на чужд, кръвожаден агресор.

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Госあ

    9 10 Отговор
    бездарната щерка на фатмака у холивуд ли ще я редат или в дорсел ? Се чудя.

    Коментиран от #36, #114

  • 31 Госあ

    10 9 Отговор

    До коментар #28 от "Даа":

    Кой помогна на руснаците от руските земи срещу киевската хунта ? М ?

    Коментиран от #77

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Голем смех

    12 26 Отговор
    Тая нощ родните ушанки няма да могат да заспят. Само като си представят, че Ванка и Серьожка ще отидат при Кобзон с продупчени униформи. От куршуми родно производство. Ще вият от мъка...
  • 36 12340

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Госあ":

    у ,,филип морис,,
    добре турли тютюн
  • 37 Боклук

    12 5 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    Зелен Фюрер и зелен чорап през девет баира се надушват.
  • 38 ГАДОВЕ

    17 5 Отговор
    РУСИЯ. КЕ. ПОБЕДИ!

    Коментиран от #71

  • 39 Жълто джудже

    18 6 Отговор
    От гледна точка на голяма част от българите това е погрешно решение, което потиска душата и наранява сърцето.

    Коментиран от #52

  • 40 Македонец

    2 15 Отговор

    До коментар #1 от "АЗОВ+ ДЕСЕН СЕКТОР":

    Българете сте фашисти,така ви наричат в Македония за сведение на мода.

    Коментиран от #48, #49, #108

  • 41 Ще,ще,ще

    2 1 Отговор
    И след Нова година = ще, ще,ще.......
  • 42 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 9 Отговор
    СРАМ ПОЗОР
    трябва

    НЕУТРАЛИТЕТ

    Коментиран от #53

  • 43 Лудия касапин

    7 21 Отговор

    До коментар #4 от "Някойси":

    Събираме пари заради слугите на Кремъл,защото тея пари за тези деца са окрадени и пращани в Москва...и така 30 год. заради тези лизачи сме на този хал, като държава.

    Коментиран от #81, #112

  • 44 Мнение

    12 5 Отговор
    Как така чак сега?Миналата седмица по телевизията показаха как товарят самолетите,а укрите се похвалиха...

    Коментиран от #50

  • 45 Боклук

    3 7 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    Като Гуглиш “Зелен чорап” излиза името на Румен.И в Уикипедия е същото.
  • 46 Кикот

    5 13 Отговор
    Последната ми надежда е в Костя Копейкин. Като Раймонда Диен да легне на Дунав мост и да попречи на военния транспорт да извърши това кобно дело. Давай Костя! Мислено сме с теб!
  • 47 ДАНО ТИЯ ОРЪЖИЯ ТРЕСНАТ ЗЕЛЕНЧУКА !

    16 6 Отговор
    ............................................
  • 48 Жълто джудже

    9 6 Отговор

    До коментар #40 от "Македонец":

    Не, руснаците не мислят така. Българите сме честни, дружелюбни и благородни по природа хора. Москва прекрасно разбира душевните терзания на българите и не възнамерява да предприема несъразмерни ответни стъпки.
  • 49 Македонец в космоса

    16 1 Отговор

    До коментар #40 от "Македонец":

    Лексиката ти бяга яко.. моли се да не усетиш фашизма, че тогава твоята дребничка страна ще гори цялата.
  • 50 Доказано

    15 5 Отговор

    До коментар #44 от "Мнение":

    Руснаците още миналата седмица съобщиха за два свалени самолета докарани от БГ.Есин СУ 25 и един Миг 29.
    Сега сме натоварили С300 за да прикриват Патриотите в 404
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Аууу

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Жълто джудже":

    Направо ма разплака, разбийш ли...
  • 53 оня с коня

    14 16 Отговор

    До коментар #42 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не можеш да искаш "Неутралитет" докато членуваш в НАТО и чрез НАЦИОНАЛЕН ДОГОВОР имаш задължения към Пакта.Така че първо изкарай БГ от НАТО/ако можеш/,чак тогава искай Неутралитет,какъвто НИКОЯ Европ. Държава освен Швейцария няма!

    Коментиран от #56, #63

  • 54 Голем смях

    7 22 Отговор

    До коментар #3 от "Пор Чвор":

    Споко вата..който е със САЩ винаги е печелил.Не случайно СССР беше със САЩ и Англия през ВСВ .САЩ ги спаси от Хитлер.Сега САЩ ще ни спасят от Путин.Значи СССР може със САЩ,а България не може.Споко вата..Ние сме в НАТО ,а НАТО ..бие лошо.

    Коментиран от #57, #85

  • 55 Да ама не

    6 4 Отговор
    След като има обжалване от една и повече партии от един или повече данъкоплатци към Конституционният съд . къде отива и как се разпределя данъците и това правилно ли е ???

    Коментиран от #78

  • 56 Хари Потен

    14 12 Отговор

    До коментар #53 от "оня с коня":

    НАТО не участва в тази война бе мухлю

    Коментиран от #58

  • 57 Сод Омит

    17 5 Отговор

    До коментар #54 от "Голем смях":

    така печелиш, че след 30 години със сащ семката ти е пред затриване. Казали са ти го - невежеството е блаженство. Свиркай си по пътя към кланицата
  • 58 оня с коня

    3 12 Отговор

    До коментар #56 от "Хари Потен":

    Е как НАТО не участва в тази война,след като такива като тебе се СКЪСАХТЕ да се възмущавате че на практика в Украйна воювали Русия и НАТО бе Запотен посред Зима?А ми бяха казали,но не повярвах че на Лудите никога не им е студено...ама вече вярвам:)

    Коментиран от #60

  • 59 Оня броеше на площада

    7 14 Отговор
    Раз, два, три. Огън!...... по рашистките примитиви!
  • 60 Друс Лий

    7 3 Отговор

    До коментар #58 от "оня с коня":

    ако нато участваше официално, сега щеше да търкаш клечки в пещерата, зоофил

    Коментиран от #74

  • 61 Лафонтен

    7 16 Отговор

    До коментар #14 от "Хисторик":

    Абе оли...ен.Ако може да по помислиш с горните полукълба ще ти светне,че фашизма се възроди от диктатори като Путин и неговите за кумири ,Х на Хитлер ,Сталин.Искам да ти напомня на безгръбначното ти мозъче как хитлер започна втората световна война със окупацията на Чехословакия за защита на студентските немци.И понеже си безгръчен чети повече книжки.Белкем влезе се нещо в атрофирали те горни полукълба.

    Коментиран от #64

  • 62 Феликс Дж

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "Професора":

    ГОсподин Професоре, росен п за българин ли го смяташ?
  • 63 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 4 Отговор

    До коментар #53 от "оня с коня":

    НЯКОЙ пита ли обикновените ХОРА и друго ВИЕ да не би да СИ мислите защото има ЧЕСТНИ СВЕСТНИ ПОЛИТИЦИ а и всяка ВЛАСТ е БОРЧ лихва КОЯТО се ВРЪЩА НИЩО и НИКОЙ не е ВЕЧЕН или ВЕЧНО кажи тост ПИШИ ако желаеш как СТЕ живял преди 1989 ГОДИНА и какъв е РЕАЛНИЯ ЖИВОТ сега ДОРИ нямаме НЕЗАВИСИМА ПРОКУРАТУРА МВР ПРОКУРОР МИНИСТЪР ПОЛИТИК а ДОГАН и КОВАЧКИ слагат всеки с ВЛАСТ в МАЛКИЯ си ДЖОБ защо КОВАЧКИ постояно ДВИЖИ с охрана нискочели мутри в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ мафията СИ има ДЪРЖАВА
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Дядо Иван

    19 6 Отговор
    Лоша новина. Груба грешка. Задокеанските демони ни вкараха във война.

    Коментиран от #68, #90

  • 66 Турчин

    7 5 Отговор
    Ганьо кой си ти да те питат
  • 67 Балък

    19 6 Отговор
    Утре Нато и ЕС няма да съществуват, но Русия ще си бъде тук, Турция също! Не съм русофил, но това българско оръжие ще убива потомците на руските войници, които ни освободиха. Това е голяма грешка!

    Коментиран от #70, #73

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Станков

    22 7 Отговор
    Ако знаете колко ви мрази народът, мръсни продажници на американците!

    Коментиран от #121

  • 70 2828

    6 16 Отговор

    До коментар #67 от "Балък":

    Верно ли бе? Така ли ти каза путлера да пишеш, а дали няма да няма рф утре, а селски?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 напротив

    13 5 Отговор

    До коментар #25 от "Нострадамус":

    разпадането на щатските вилаети ще донесе малко въздух за целия свят !
  • 73 Русофоб Антисемит

    7 15 Отговор

    До коментар #67 от "Балък":

    Вица на деня!!!! 😆😆😆😆😆 Значи, казваш ЕС и НАТО няма да ги има?! Жалкa малка руска мaймунa. НЕ ПОЗНА!!!!!

    Коментиран от #107

  • 74 оня с коня

    7 3 Отговор

    До коментар #60 от "Друс Лий":

    "И ти ли Бруте,сине мой" се правиш на "Целия народ" драскайки с различни никове?И осъзнай Реалността ТИ и Другите от "Твоята черга":Можете да протестирате против Геополит. Насоченост на БГ на Запад КАТА ДЕН,може и да си почивате в Събота и Неделя,но това не променя Факта че ще си останете Недоволни от всичко ЛУМПЕНИ за цял живот!"Орисия" му казват Умните хора...
  • 75 Бой по рушлямистите

    6 14 Отговор
    Само така, бой по рушляшките кухи тикви, до посиняване на пулера!
  • 76 Айде добитъка

    12 3 Отговор
    пак гласувайте за националните предатели и фашаги от герб, дб, пп, дпс, бсп. След следващата национална катастрофа пак гласувайте за тях, ей така, по инерция и навик.

    Коментиран от #79

  • 77 Русофоб Антисемит

    4 12 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Жалко. Мислех те за умен човек. 70% от Харков са руснаци........ Опаааааааааа. Бяха!!!!!! Сега ще воюват докато избият дивите руски орди докрай. Дотам я докара пропагандата на блатния фюрер. Колкто до финансирането на сепаратистите от днр и лнр от руското "правителство" не е нужно да бъде дори споменавано. Ще ми е кеф ердоган да дойде да "защитава" оравата на турците в крджалито и делиормана. Малко с логиката си зле. Нищо лично. Факти....

    Коментиран от #88

  • 78 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    1 5 Отговор

    До коментар #55 от "Да ама не":

    За да се обжалва решение на НС пред КС трябва да има подписка от 68 нар.представители ако не греша. БСП и ВЪЗРАЖДАНЕ не могат да съберат тази бройка,а и се карат кой да си присвои заслугата за препращането на казуса към КС.Пак евтини трикове за привличане на вниманието на избирателите им защото и двете партии около 80% от хората които ги поддържат са русофили,в което няма нищо лошо според мен. Старите хора казват,,СВЯТ КАТО ЦВЯТ,,.

    Коментиран от #116

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Нострадамус от Злокучене

    7 4 Отговор
    Много интересна ситуация,която е поредният театър разиграван от комунетата.Радев е "против",но всъщност не си дава зор да направи нещо по въпроса,освен някакви отнесени изказвания.Кака Корнела също е "против",но с нейният подпис за Украйна заминаха 5000 тона въоръжение и боеприпаси,включително танкове и самолети,които сега "няма да пращаме".Ако някой до сега не е разбрал,цялата какафония е за пред безмозъчният русофилски електорат,но всъщност "левите" нямат абсолютно нищо против пращането на оръжие за Украйна,стига от това да пада "келепирец".Комунетата много обичат комисионните.

    Коментиран от #89

  • 81 Феликс Дж

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Лудия касапин":

    Потърси помощ, свърши се с доктор Ханибал Лектор.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ЛиБеРаст

    6 3 Отговор
    Подкрепяме зомбираното американско прокси да продължи да воюва с Русия. Нашето правителство реално подкрепя Америка във войната срещу Русия. Не е за първи път, случвало се е и преди.
  • 84 НАРОДА ГО БРЪСНАТ БЕЗ САПУН И БЕЗ ВОДА

    8 5 Отговор
    ГОЛЯМА ГРЕШКА ПРАВИМ ........ ТРЯБВАШЕ ДА СМЕ ..........ПАС....... ПЕЧЕЛИМ ОЩЕ ЕДИН .. ВРАГ...... ГОЛЯМ ВРАГ .....

    Коментиран от #102

  • 85 Феликс Дж

    4 2 Отговор

    До коментар #54 от "Голем смях":

    В сравнение с тебе Жириновски е симпатяга.
  • 86 Русофоб Антисемит

    6 7 Отговор
    Този сайт е проруски. Забранете руските айпита.

    Коментиран от #91

  • 87 Русофоб Антисемит

    6 10 Отговор
    Този сайт е проруски. Забранете руските айпита.

    Коментиран от #92

  • 88 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #77 от "Русофоб Антисемит":

    Сравненията с Турция не са легитимни. Всъщност, Европа и България има да си връща земи от Турция. Генетично, популацията на Константинопол се различава от анадолците. Дори самите те казват, че са завладяни от анадолците. Иначе, когато бяхме с Русия изселвахме анадолци…без да кажат нищо от там…е днес вече може и да влязат и разтурят остатъците от България, както се бият с Гърция в Средиземно море. Не натото, а гръцката армия ги парира.

    Коментиран от #93

  • 89 Минго

    1 2 Отговор

    До коментар #80 от "Нострадамус от Злокучене":

    Тъй наречените комунисти(до 60-те години) бяха леви националисти. А сегашните леви са социаллиберали глобалисти. Дано схващаш разликата!

    Коментиран от #94, #95, #97

  • 90 Русофоб Антисемит

    7 5 Отговор

    До коментар #65 от "Дядо Иван":

    Само това ли ти спуснаха от Пасоля?! Много малко бе митрофанец!!!!
  • 91 Госあ

    10 7 Отговор

    До коментар #86 от "Русофоб Антисемит":

    Проруски бил сайта 😂😂😂 при всичката антируска реторика хахаха Не мой човек, българите сме проруски настроени.

    Коментиран от #98, #99

  • 92 Хмм

    7 5 Отговор

    До коментар #87 от "Русофоб Антисемит":

    Проукраински е сайта.Само стаии на Бесарабския фронт има и DW...
    Повечето българи са против даването на оръжия,но онези гласуват,защото после ще вземат комисионни от сделките с нови оръжия,които ние ще плащаме от нашия джоб.Също така рискуват националната ни сигурност.Мошеници!
  • 93 Русофоб Антисемит

    7 5 Отговор

    До коментар #88 от "Госあ":

    Дали ако "накърняваме" правата на неговорещите български няма да е достатъчно основание ердоган да защити турскоговорящите в България?! Ако на руските терористи им се размине Китай ще нападне Тайван със сигурнист. Много други могат да направят същото понеже ще има прецедент. Логиката ти е по скоро неостра.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 све

    7 8 Отговор
    Жив украински фашист да не остане ! Z-а родината !
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 !!!?

    8 5 Отговор
    Вън кремълските варвари от Украйна ! Кат България втора няма !
  • 102 НАРОДА ГО БРЪСНАТ БЕЗ САПУН И БЕЗ ВОДА

    4 2 Отговор

    До коментар #84 от "НАРОДА ГО БРЪСНАТ БЕЗ САПУН И БЕЗ ВОДА":

    ТРЯБВАШЕ ДА ВЪРВИМ ПО ПОЛИТИКАТА НА ЕРДОГАН И ОРБАН ....
  • 103 Нострадамус от Злокучене

    3 7 Отговор
    Мъка налегна русофилското "братство".Украинците вече официално ще трепят "асвабадителите" с българско оръжие.Не,че досега не го правеха,но то беше изпратено за трети страни и от там за Украйна.Но ватенките това много добре го знаят и "благославят" родните русофили,като ги наричат предатели и неблагодалници.

    Коментиран от #111

  • 104 Госあ

    4 3 Отговор

    До коментар #98 от "Русофоб Антисемит":

    Не ми излизай с номерата за евроатлантическите партии, които спечелили при 38% гласували от които 10% турци и още толкова мъртви души. Купения вот е друга тема. А истинска произточна партия няма. Самият аз не вярвам на Коцето. Фенотипно не ми харесва.
  • 105 А50

    5 3 Отговор
    Народът много препати и много търпи, но това никога няма да прости. Предателите си имат имена и те се знаят
  • 106 то хубаво

    4 2 Отговор
    тръгва, ама ще стигне ли за където е тръгнала.
  • 107 Пинко

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "Русофоб Антисемит":

    Всъщност човекът ти е казал истината. Няма да ги има, въпрос на време.
  • 108 СС-Панцеркорпс

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Македонец":

    В това няма нищо нередно. Националсоциализмът е най-великата човешка идеология!
  • 109 СС-Панцеркорпс

    4 7 Отговор
    Да помогнем на украинците да затрият много руснаци!

    Коментиран от #120

  • 110 Една ракета стига

    6 3 Отговор
    Да се премахнат парламентът и партиите. Те НЕ отразяват мнението на Българския народ и са напълно ненужни подлоги на Козяк.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Кремъл ли е виновен ?

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Лудия касапин":

    Че ЕС и Меркел държа 12 г. и още поддържат ГЕРБ и Бойко Борисов. Даже при ареста му Германците веднага скочиха, как може да се арестува техния агент и подставено лице в България. Като не искате да пращате пари в Русия, не ползвайте дизел, бензин – минете на ток, соларни панели ... Държавата е на този хал, защото Българите чакат някой да ги оправи, а всъщност ние всички трябва да направим нещо за да се промени ситуацията.
  • 113 Сух

    5 3 Отговор
    Предатели на България!
  • 114 За дорсел е

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Госあ":

    ЕКСТРА BBC(АМА ТЕ Е ВОЕННО ВЪЗДУШНИ СИЛИ)
  • 115 Дон Курлеоне

    3 3 Отговор
    Тези приятелчета не осъзнават, ме ако гъбарите излязат да гласуват, ситуацията може коренно да се промени и да се стигне до съд за държавна измяна
  • 116 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    ТАКА е господин ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
  • 117 Аре

    1 4 Отговор
    Ни срам, ни чест, ни достойнство. ПОЗОР.
  • 118 ами

    2 0 Отговор
    да сега вече победата на украйна е сигурна
  • 119 Някой

    0 3 Отговор
    Имате пари да пращате помощи в Украйна,но да увеличите минималната заплата нямате.
  • 120 СС-Панцеркорпс

    2 0 Отговор

    До коментар #109 от "СС-Панцеркорпс":

    Какво цъкате минуси, Mъpшa пoдчoвeшka?! Който не е националсоциалист трябва да бъде 3akлaн! А руснаците трябва да се и3бивaT!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове