28 Декември, 2022 18:06 1 793 34

Политолог: В новогодишното слово Радев може да изиграе лидерски ход, повдигайки въпроса за помирение

  • румен радев-
  • слово-
  • нова година-
  • лидерски ход-
  • помирение

"Бих казал, че в речта си за 2023 година държавният глава ще обърне внимание на състоянието на страната и кризите. Мисля си, че малко ще смени риториката по отношение на това, че трябва да се търси някакъв вид помирение, че трябва да се търси общото, че трябва да си говорим за проблемите на хората", каза Атанас Радев

Политолог: В новогодишното слово Радев може да изиграе лидерски ход, повдигайки въпроса за помирение  - 1
Снимка: БГНЕС

Чрез словото си за 2023 г. президентът може да изиграе лидерски ход, повдигайки въпроса за помирение, с поглед към бъдещето на България. Това каза в интервю за обзора на годината на Радио "Фокус“ политологът Атанас Радев.

"Речта на президента за посрещането на 2022 година беше доста по-различна в сравнение с минали години, когато основно критикуваше ГЕРБ. Бих казал, че в речта си за 2023 година държавният глава ще обърне внимание на състоянието на страната и кризите. Мисля си, че малко ще смени риториката по отношение на това, че трябва да се търси някакъв вид помирение, че трябва да се търси общото, че трябва да си говорим за проблемите на хората", каза той.

"За да бъда точен, това е и ролята на държавния глава – да се занимава с един по-висш вид политика. Когато държавният глава е равно отдалечен от всички политически формации, с авторитета си и начина, по който говори, само тогава може да бъде мост между партиите и да създава среда за диалог", допълни Радев.

"Вероятно тонът на Румен Радев тази година ще бъде по-умерен, а настроението ще бъде малко по-празнично, защото когато премиер беше Бойко Борисов, речите на Радев бяха доста песимистични. Надявам се този път да има някаква по-положителна нотка в словото му. Не бива да се пропуска и фактът, че президентската институция е единствената, която има правомощието по Конституция да упражнява обръщение към нацията. Това дава много здрав лост на президента да осъществява комуникацията с нас, българските граждани, и да дава своето мнение по всякакви въпроси", обясни той.

Не само като млад политолог, но и като млад човек, Атанас Радев би посъветвал в словото си президентът Румен Радев първо да направи оценка на ситуацията в страна към момента и да се обърне към българските граждани, поднасяйки им извинение не само от негово, но и от името на политическия елит у нас, стана ясно от думите му.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    15 14 Отговор
    Трябва да осъди агресора Путин.

    Коментиран от #16

  • 2 честен ционист

    8 5 Отговор
    Най-много и тоя да го изтипосат пред аспенските планини на 31-ви, или пък може би на фона на Елбрус?

    Коментиран от #29

  • 3 Слово ,

    16 2 Отговор
    от клишета , неутрално , предпазливо , нищо лично и не докосващо , ли ?
  • 4 импийчмънт

    19 8 Отговор
    Писна ми да му слушам всяка Нова година заучените, кухи фрази.
  • 5 Москва

    4 7 Отговор
    Ти ярко пак пламтиш...
  • 6 зелен чорап смарангясан

    17 14 Отговор
    Да проумее, че Крим е Украински и да си изяде зелените чорапи.
  • 7 Петьо Петров

    14 6 Отговор
    Няма кризи в България, те се правят изкуствено. По селата хиляди пустеещи къщи, но иначе сме били гладни. Не сме гладни, мързеливи сме.

    Коментиран от #20

  • 8 ДС активист

    13 14 Отговор
    След Германия и Великобритания, България е с най много руски шпиони на глава от добитъка!
  • 9 Професор

    11 6 Отговор
    Тоя излезе ли да говори по телевизора веднага сменям канала. Миналата година седнахме със съседа да посрещаме нова година и аз бях пуснал Планета да гледаме шaвpaнтиите докато се наливаме. Към полунощ нашия вика да съм сменял канала да гледаме новогодишното обръщение на президента. Викам какъв президент е тоя бе? Аз два часа ти говоря за постиженията на ГЕРБ и Генерал Борисов а ти ми искаш шофьора на самолет да го слушам. Айде марш оттук и го изгоних. После продължи да пия сам. На другия ден се събуждам и установявам, че съм се изпуснал по малка нужда.
  • 10 Агата Кристи

    11 7 Отговор
    Чорап зелен с червени нашивки ???
    Помирение ?
    Под чия заповед - краварска, или рушнячка ???
  • 11 Тракторист-комбайнер

    6 1 Отговор
    Татовия, Боко го назначи! Тъй чи нидейти рива.

    Коментиран от #17

  • 12 Коментар

    8 1 Отговор
    За да има помирение трябва да изчете молитва за екзорсизъм...Какво помирение като някои са обладани от зли сили и само гледат как да им е гадно на хората и да ги отчаят?Правиха черна магия с вуду кукли и ковчези над НС,а сега който влезе там излиза не на себе си като се чуди с кой да се скара.
  • 13 Тома

    7 4 Отговор
    Как стана така че радев и боко се помириха и от хора на путин станаха върли евроатлантици.Ще трябва да питаме мата хари
  • 14 ГЕРБ не искат помирение

    8 4 Отговор
    Тиквата иска власт и пари.
  • 15 смях

    15 5 Отговор
    С кого ще се помирява?? Ние искаме да го ритаме, той щял да се помирява..
  • 16 ПОЛИТ КОРЕКТ

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    ГЕРБ и КГБ посегнаха и на новогодишното ни слово.
  • 17 Пиян тракторист

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тракторист-комбайнер":

    Казах ти като препихме : ГЛУПОСТИ НЕ ДЕЙ ПИШИ !
    Не ме послуша...
    Четящи, извинете го... ПИЯН Е НАД КОЗИРКАТА...
  • 18 Фори

    8 2 Отговор
    Бр какво помирение като този шашкънин президента ни измами. А се и демаскира като платен агент на КГБ.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тракиец🇧🇬🇦🇹🇺🇦🇮🇹🇯🇵🇮🇷🇩🇪

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Петьо Петров":

    Ти ако си мързелив гербераст то аз не съм ! Говори от свое име глу-пак
  • 21 Ъпсурт

    10 1 Отговор
    помирение !? Ского бе, с престъпниците и полеците ли?
  • 22 Как

    3 2 Отговор
    Ами да , ще каже че се извинява и помирява с Герб и ДПС .Няма да ги дразни повече.Това ще каже.И че иска да даде мандата на Възраждане.
  • 23 Трак🇩🇪🇦🇹🇯🇵🇮🇹🇧🇬🇺🇦🇮🇷

    7 2 Отговор
    Аз с мутри нямам намерение да се помирявам ! Те си откраднаха милиардите съсипаха 4 ри поколения включително и моето изгониха децата на 80 те и 90 те и сега да сме се помирявали? Ок нека върнат откраднатите десетки милиарди евро и да влезнат в затвора ,след това може да говорим за помирение
  • 24 Разби държавата

    9 5 Отговор
    Крайно време е за импийчмънт
  • 25 Рино рейс

    8 4 Отговор
    В звак на протест всеки да си изклучи тиливизора когато говори този предател
  • 26 Така е

    11 3 Отговор
    Когато Борисов и крадливите му министри се озоват на подсъдимата скамейка всичко ще си дойде на мястото.
  • 27 анонимен

    6 2 Отговор
    ха ха, като че ли някой ще му слуша словото на Радев.
  • 28 Разочарован избирател на Радев

    4 3 Отговор
    АНООО,тъпа си ,като капелата де си нахлюзила на простата си глава...Радев само за импийчмънт плаче.....Излъга 70%от Народа и избирателите си.... Ми
  • 29 Любопитен

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Толкова злоба и простотия, откъде ти извира? Тръшкане ли си ката малък, изтърван ли си, и на лагера на Галата стана!
  • 30 Разочарован избирател на Радев

    5 2 Отговор
    Тоя се оказа по вреден и от магарето на Боко де ни го върза на Дондуков 2.Да не обиждам колегите шофьори на ТИР-ве,но тоя даже и за колега не става....не може да взема самостоятелни решения....Все чака указания от някъде...
  • 31 АЛАБАША Радев е

    5 3 Отговор
    П Р Е Д А Т Е Л. на своя народ и държава !
  • 32 Дано му е последното

    2 2 Отговор
    съскане, и гърчене докато измучи няколко изречения. Шеб..ека рогоносец.....
  • 33 Тъй

    4 3 Отговор
    Няма да му слушам на тоя калпав президент словото по случай Нова година 💨🎇🎆👎🤵👎👸👎
  • 34 Ръководител полети

    1 2 Отговор
    шофьора на самолета да дърпа ръчката на катапулта и изстрелва от Дондуков2,че да не го награбим НИЕ дето го избрахме и ни подведе...със стиснати юмруци...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол