5 Януари, 2023 07:48 4 519 43

Две пилотни коли придружавали буса с нелегални мигранти, шофиран от жандармерист

  • жандармерист-
  • трафик на бежанци-
  • трафик на мигранти-
  • ам тракия

Униформеният беше задържан вчера на магистрала „Тракия”

Две пилотни коли придружавали буса с нелегални мигранти, шофиран от жандармерист - 1
Снимка: БГНЕС

Две пилотни коли са придружавали буса с нелегални мигранти, шофиран от жандармерист. Това обясни пред NOVA Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив.

Случаят е от сряда. Полицай от специализираните сили в СДВР беше задържан заради каналджийство. 23-годишният мъж е хванат зад волана на микробус с 31 мигранти в него.

23-годишният Денислав Борисов, който е служител в сектор „Специализирани полицейски сили” към СДВР, е спрян около 8.30 часа сутринта на магистралата край Пловдив. Бил е облечен в полицейска униформа. Попитан от колегите си - полицаи какво превозва, той не е дал смислени обяснения, но се е легитимирал със служебна карта, вероятно, разчитайки, че по този начин ще отклони проверката.

След като е задържан, Борисов е обяснил пред разследващите, че станал каналджия, защото има кредит. Задържаният е признал, че и друг път е участвал в трафик на чужденци. Борисов е задържан за 72 часа.

„Вчера на полицая е повдигнато обвинение за това, че подпомага преминаването на чужденци. Той е признал вината си. Изразил е съжаление. Задържан е до 72 часа. Предстои внасяне на искане до съда за вземане на постоянна мярка задържане под стража”, заяви Чавдар Грошев.

Той обясни, че са установени 2 пилотни коли, които са придружавали буса. Днес ще бъдат разпитани лицата, които са управлявали тези автомобили. Двамата са от Перник, единият е барман, другият - готвач.

Пред разследващите те са признали, че и друг път са превозвали бежанци.

Мигрантите пък са обяснили, че са платили в Турция.

За момента разследващите не могат да установят каква точно сума са плащали мигрантите, нито колко точно е трябвало да получи българският полицай.

Седем часа преди да хванат буса, управляван от полицая, в същия район е задържан друг микробус с 25 мигранти от Афганистан. Шофьорът е на 35-години от Харманли. Обяснил, че преди два дни е бил нает от двама турски граждани. Въпреки че разследващите не могат да докажат още връзка между двата случая, общото е, че и двата микробуса с мигранти тръгват от едно и също бургаско село и че крайна цел е една и съща - границата със Сърбия.

„По това дело може да се каже, че на 90% разследването е приключило. Той направи пълни самопризнания, говори, с кои лица как са се договаряли. Става въпрос за двама турски граждани, които са му платили 4800 лева, за да превози бежанците от бургаско село до района на град Сливница”, заяви Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    37 2 Отговор
    Жандармерист а не полицай.
    Жандармеристите са нито риба нито рак.

    Коментиран от #8, #15, #23

  • 2 ТаУмВзе

    42 3 Отговор
    Ушев отдавна държи канала! Така е на територията.

    Коментиран от #33

  • 3 Пижая

    53 1 Отговор
    Абе пускайте ге да ходят на запад, иначе остават тук за наша сметка, те са безброй като скакалците!!!! Или да се направи стабилна ограда и край.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Перо

    50 3 Отговор
    Не може да има престъпление на ОПГ, без участие на държавни служители! Къде е “разследващия” журналист Грозев?

    Коментиран от #43

  • 5 Стабилна ограда обаче със Сърбия

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пижая":

    Така ще минават през вардарско, и обърканите там ще влязат в Европа заедно с потока мигранти! А по пътя бития бит-....................!
  • 6 ТИРбушон

    35 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пижая":

    Трябва да им отворим специален коридор към Австрия 😆😆😆
  • 7 Балтов

    48 2 Отговор
    Да се закрие цялото министерство. Уволнение на всички от горе до долу. После назначаване със строг подбор по професионални и МОРАЛНИ критерии, завишаване на служебните изисквания и периодични проверки за пригодността. Трикратно по-високи санкции за нарушителите и за неизпълняващите задълженията си.
  • 8 РЕАЛИСТ

    31 10 Отговор

    До коментар #1 от "Сменям си ник-а":

    В училище ни учеха, че жандармериста не в човек. Убива деца, пали къщи и се снима с отрязани партизански глави. След 9-ти им е била потърсена сметка за извършените зверства. И днес , като чуя "жандармерист" настръхвам.
  • 9 Абсурдистан

    52 1 Отговор
    Пак ще се повторя. Политиците превърнаха МВР в бардак пълен с отпадъци! Срам и позор!
  • 10 адаша

    24 0 Отговор
    Едно време имаше само чантаджии, сега се пръкнаха мигрантаджии и грантаджии...
  • 11 Макак

    35 0 Отговор
    Във всяка банда има и полицай, поне един. Превърнато е това мвр в прест ъпна организация.
  • 12 Отец Дионисий

    28 0 Отговор
    Важното е, че се е покаял. Повече няма да превозва или ескортира араби. Оставете си го да прави дринк анд драйв на дрогирани мутри с панамери по околовръстното

    Коментиран от #17

  • 13 Перо

    20 0 Отговор
    Участието на полицай е “голяма” селска хитрина!
  • 14 Типично

    16 3 Отговор
    по милиционерски с крадените коли от Западна Европа с участието на Банкянския !

    Коментиран от #19

  • 15 Пешо

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сменям си ник-а":

    Длъжностно лице от силите на реда е. За хора от системата наказанията трябва да са двойни!

    Коментиран от #36

  • 16 Знам

    23 0 Отговор
    Това момче е подведени о по виши полицай,за това деяние а именно полицията стой за каналджийскте схеми,
  • 17 Следващият

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Отец Дионисий":

    път пак ще се поканя и почва на чисто ! И пак , и пак !
  • 18 Каун

    20 0 Отговор
    И в Хасково е пълно с такива полицаи - трафиканти на хора и нелегални стоки от Турция
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Няма такава държава !

    24 0 Отговор
    И на такива индивиди им плащаме да ни пазят !
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор
    СРАМ ПОЗОР
  • 22 Цензура

    21 1 Отговор
    Това е все едно да отключиш вратите на крепостта пред агресорите - като меpзкият жид, отключил тайно вратите на Търново пред отоманските завоеватели. Той бил наказан със смъpт и то от самите османлии, а ние търпим тия, които вкарват талибанци в страната ни? Това е държавна измяна и трябва да се наказва безмилостно !!! Още повече пък полицаи !!!
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сменям си ник-а":

    МНОГО сте ТОЧЕН господине
  • 24 хихи

    15 0 Отговор
    Накрая всичко завършва с осъдителна присъда за България!
    За бавно правосъдие, за нарушени права на задържания, за неправилно задържане.
  • 25 Ганьо

    17 1 Отговор
    Извинявай, Марк Рюте и оня австриеца, корумпираната кочина БГ няма място в Шенген. Прави сте.
  • 26 Това е

    15 0 Отговор
    положението в МВР ! Рушветчии и боключи!
  • 27 5577

    13 0 Отговор
    И кво? Шефовете им не са занаели че патрулките ескортират ли? Тия шефове са назначени от министъра. Веднага оставка от горе на долу и пряко нарушилите закона арест. Какво толкова му умувате. Ма тук само бушони гърмят със самопризнания за да има задоволство пред обществото. Смешни сте. Питайте бе журналисти защо се срамувате. Трябва прокуратурата да повдигне обвинение и тогава значи е произнесена присъда. Учете ги тия учебници, нали на училище ходихте.

    Коментиран от #32

  • 28 Пламен

    14 1 Отговор
    Шенген, през крив макарон....колкото и пари да се налеят в огради и камери, щом се охранява от българи е безполезно. Даваш 50 евро и минаваш.
  • 29 Опааа

    12 0 Отговор
    90% от милиционерите в БГ са престъпници!
  • 30 мадъфакър

    13 0 Отговор
    какво става в тази държава , нима се завръщат мутренските години . Полицай с кредит , не му стига заплатата и помага на бандити Ами какво да кажем ние обикновенните хорица
  • 31 мнение

    8 3 Отговор
    Аз мисля, че трафикантите вършат добра работа и вместо да се възмущавате, си мълчете. Какво предпочитате - тази паплач да остане в България и да я изхранваме, обгрижваме, а те да ни бият, крадат и изнасирват? България не е канила тук никого. Меркел ги покани и те са се запътили натам, чувстват се поканени, значи е редно който ги е канил да им бере грижата. Европа е пламнала от безобразията на мигрантите и се ислямизира с бързи темпове, безпомощна да се справи с ордите. Някой финансира този поток, няма как тези хора да имат няколко хиляди евро, за да плащат на трафикантите. Предполагам, че ги финансират няколко НПО, които подпомагат дейността на едно определено правителство, имащо интерес от краха на Европа и нейната икономика и сигурност. Мислете малко, бе! Момчето е направило добро за българите, вие го плюете.
  • 32 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "5577":

    "Шефовете им не са занаели че патрулките ескортират ли?"
    И къде точно прочете, че патрулки са го ескортирали?!

    Коментиран от #40

  • 33 Кози

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Какъв канал държи ушевия? Те нямат много акъл в главата. Виж го че тоя за 5 бона тръгнал 30 мигранти да превозва, турци го наели. А иначе на мигрант под 1000 еврака не им пада тарифата. Турчина прибира парите, а нашия умник обира пешкира.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 боко

    6 1 Отговор
    Жандармеристите повечето шефове са с военно образование и са корумпирани като шефа на 2рпу Първанов,но такива назначаваха герберите га---
  • 36 Сменям си ник-а

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Пешо":

    А защо тръбата полицай та полицай.
    Да кажат служител в МВР.
  • 37 Орби

    7 0 Отговор
    Две пилотни коли на НСО придружавали буса с нелегални мигранти, шофиран от жандармерист.
    Службите ни са съставени изцяло от бандити!
  • 38 Фактъ

    8 2 Отговор
    В основата на тази схема е банкянският . Той се договаряше с Ердоган , ходеше му на крак там .
  • 39 дааа

    5 2 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тоя полицай! От 2 дена медиите реват, сякаш тоя е единственият трафикант. Нито смърт има, нито кой знае какво. Закачиха се за него, сякаш това е най- важното на света.

    Що не разследват на кого се е отчитал? 100% е имал някой над него, а тръгнали баба му да разпитват. Махленска изтория. Вървете и учителката му от 7. клас разпитвайте!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ОСМАНАГИЧ⭐🌙

    1 0 Отговор
    😆Джандармерист, шофьор на бус с мигранти + 2 пилотни коли?
    Аматьори! Къде е кортежът с коли и мотоциклети? 😲
  • 42 попич

    2 0 Отговор
    И 2 пожарникари с бял бус ситроен Р3644 правят същото щото трябва да изплаща шкодата каза
  • 43 бокоБРАВО КИРО

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Перо":

    РАЗВЕДЧИКА ГРОЗЕВ ТРЯБВА ДА Е В ГРОБИЩАТА ...НА ПРЕДАТЕЛИТЕ СА ТАМ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове