Last news in Fakti

5 Януари, 2023 08:54 4 337 43

Димо Гяуров: Омерта властва в МВР

  • димо гяуров-
  • граница-
  • трафик на мигранти-
  • трафик на бежанци-
  • трафик на хора

Имаме система, която се съпротивлява на всякаква промяна

Димо Гяуров: Омерта властва в МВР - 1
Снимка: бТВ

Откакто се сблъсквахме с мигрантския проблем, обсъждаме, че няма как да се случи минаването на границата без служители на МВР. Това показва липсата на всякаква реформа в министерството. Това заяви бивш Димо Гяуров, шеф на Разузнаването в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

Нормативна грешка е незаетите щатове да седят така с години. И средствата за тях да бъдат разпределяни между останалите. Това насърчава невземането на щатовете. Изключително голям е проблемът с подготовката. В момента полицай се става след курс от три месеца. Това е материалът, но защо имаме високи очаквания. Някой трябва да започне радикална промяна. Трябва да има национално кампания, зад която да застанат всички политици, посочи Гяуров.

На България и излезе лошо име. Има сайтове, които показват как да се премине нелегално в България. Това трябваше да бъде забелязано преди 2-3 години. Ние направихме достатъчно усилия, за да предотвратим минаването на границата чрез електронизация. Как сега ще обясняваме как пазим границата си, каза още той.

Според бившият главен секретар на МВР Николай Радулов мигрантската криза е породена от „калпавото управление на МВР“ през последните 15 години.

Имаме система, която се съпротивлява на всякаква промяна. Освен, че имаме трафик на мигранти, имаме констатацията, че България продължава да е една от водещите страни в света по трафик на хора, изтъкна бившият секретар на МВР.

По думите му свободните щатове трябва да се закрият, защото те започват да се усвояват.

Относно отказа на България да стане част от Шенген, Радулов заяви: Това възмущение, че може да се мине за 50 евро ми прилича на подбиване на цената. Ние твърдим, че сме изпълнили технологическите изисквания за Шенген. Но хората ги интересува какво наистина става. Докато не покажем реално възпиране на самата граница трудно ще бъде да влезем в Шенген.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионер

    31 1 Отговор
    По мое време ги проучваха една година за да почнат работа в МВР,а сега е трагедия.Ниско интелигентни,татуирани/някога беше немислимо/,корумпирани,пияники,това е матеряла за съжаление
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гбуйхъ

    20 13 Отговор
    Гяуро, по какво точно си експетр бре некадърник? Освен че си шпионин на цирей ю, и за това те направиха от ефрейтор, генерал, други качества какви имаш че даваш интервюта и мнения? Некадърник с некадърник.
  • 4 ТаУмВзе

    22 2 Отговор
    Да се Закрие ОПГ ме ве ре!
  • 5 Фен"

    22 3 Отговор
    Гяуров е прав и освен това да се знае защо разпада е пълен в МВР още при последното" ЦАРУВАНЕ "на ГЕРБ повече от 5000 полицая напуснаха работа. И защо Гяуров да каже, като е толкова компетентен?

    Коментиран от #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    20 4 Отговор
    Радулов, проблема на МВР не е от последните 15 години, той си е от началото на промените 89 година, и постоянно се задълбочава...
    А другия туфлек Гяуров даже няма и да коментирам....

    Коментиран от #21

  • 9 Момчил

    13 4 Отговор
    Гяуров или не разбира ,че това е политическо решение ,или се прави,че не разбира и хвърля вината върху нас вместо върху Холандия и Австрия. Стига с тоя национален нихилизъм ,а да осъдим всичко холандско и австрийско. Ама били най -големите инвеститори в България. Дайте сега да им лижем д-то и да им се кланяме на тия педи извратеняци като е така. Румънците ги направиха на 5 стотинки,ние мълчим и си правим харакири.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тошко

    21 1 Отговор
    Аз вече очаквам скоро самия министър
    Демерджиев да бъде заловен да превозва срещу пари емигранти! До там сме я докарали.
  • 12 Българка

    25 5 Отговор
    ГЕРБ-ДПС направиха през последните 10-20 години невъзможното да деморализират, разградят всички силови и правосъдни структури, да инсталират в тях явни престъпници и слуги на мафията. В момента прокуратура, ДАНС, МВР, съд по-скоро са престъпни организации, отколкото структури за борба с корупцията и престъпността. И това не е случайно. Само така можеха и още могат мутрите безнаказано да си крадат милиони/ милиарди
  • 13 МУНЧО

    25 0 Отговор
    АКО ГОВОРИМ ЗА СЕГАШНОТО МВР,КАТО ЦЯЛО,МОГА ДА КАЖА СЛЕДНОТО: СИТЕМАТА Е МНОГО КОРУМПИРАНА.ЗА ДА ВЛЕЗЕШ В ТАЗИ СИТЕМА,НЕ СЕ ИСКА ДА СИ МНОГО ГРАМОТЕН ПРОСТО ТРЯБВА ДА ИМАШ ИЛИ ГОЛЕМИ ВРЪЗКИ ИЛИ ПРОСТО СИ ПЛАЩАШ ЗА ДА ВЛЕЗЕШ.ТОВА Е ФАКТ. ПОВЕЧЕТО ПОЛИЦАЙ ОТИВАТ В СИСТЕМАТА НЕ ЗАЩОТО ИМАТ КАЧЕСТВА ,ТЕ ОТИВАТ ЗА СИГУРНАТА ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТКА ,ЗА ТОВА ЧЕ ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ ПО РАНО И ЩЕ ПОЛУЧАТ 16-ЕТ ЗАПЛАТИ НА КУП. И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ЗА ПРИВИЛЕГИЙТЕ КОЙТО ПОЛУЧАВАТ БЛОГОДАРЕНИЕ НА УНИФОРМАТА.ТОВА СЪЩО Е ФАКТ.
  • 14 Бай Митко

    21 2 Отговор
    Генерал Димчо от всичко разбира, и така трябва да бъде, че инак как се става от ефрейтор - генерал! То се знае как е станал, но все пак със заслуги. Постарал се и ето ти голямата звезда. Знае на коя врата да чука яко!
    Пък колкото до състава на мъвъръто, около 70% е в крак с новото време - неграмотни алкохолици, дрогирани рушветджии, брадясали, татуирани от глава до пети и джунести отврати! Да се чудиш хора на реда ли са или представители на подземния свят? Чадъри, дъждобрани и палатки заради златната корупция, а вече и каналджийство!

    Коментиран от #29

  • 15 Комуновирус

    5 19 Отговор
    Господин Радулов,калпавото управление на МВР е от две години след като служебни и ПП правителства подмениха ръководството на МВР. При Бойко Борисов нямаше такъв мигрантски поток. Той беше овладян с и без оградното съоръжение. При Рашков беше подменено цялото ръководство на ГП и бяха поставени корумпирани такива.

    Коментиран от #26

  • 16 Го4о

    21 0 Отговор
    За да станеш полицай е нужно да си родственик на такъв. Всички там са роднина на някой. Това е от време ОНО! Не случайно има и филмова реплика: "Роднина, милиционер, роднина, милиционер и т.н." Ха ха ха....
  • 17 Само, че

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Фен"":

    нищо не може да каже начесаният алаброс, щото го няма написано! Тоя е компетентен генерал, колкото баба ми е космонавт! Некадърен некадърник!
  • 18 Коментар

    10 2 Отговор
    Важното е,че след случая Семерджиев се видя,че има проблем и започнаха чистките.Има някакъв напредък..да се надяваме,че ще успеят да премахнат корумпираните и ще върнат добрия имидж на МВР.
  • 19 макдоналдс тръмп

    11 4 Отговор
    ТОЗИ "СПЕЦИАЛИСТ" Е ПЪЛЕН ЧИК-ЧИРИК ОТ НИЩО НЕ РАЗБИРА НО ВИНАГИ ИМА ГОТОВНОСТ ДА СЕ ПОКАЖЕ ПО ТАЛАВИЗОРА - КЛАСИЧЕСКА ШМАТКА

    Коментиран от #28

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор
    ВЯРНО е който не мълчи умира мафията го ткрива
  • 21 Бинго

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Точен коментар! Както всичко в държавата се срина след 89 год., така и меверето замина. Всички други обяснения са лъжи и измислици, подплатени с дебели пачки по стотачки.
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    ДОБРИТЕ ЧЕНГЕТА отиват на НЕБЕТО при БОГ а ЛОШИТЕ си ходят НААВСЯКЪДЕ
  • 23 Калъчев

    14 3 Отговор
    МВР е разгромено отдавна. То няма как иначе в една разнебитена от файкинистан, васална страна!!? И защо трябва да се учудваме? Само ми е крайно неприязънно тоя на снимката да прави "анализ" на случилото се, след като лично тоя американскки агент капитуилра НРС в края на 90-те години. Лично тоя мръсник струва на държавата 200 милиона долара нанесени щети от загубения либийски дълг към НРБ, в съучастие с Надето, в процеса на затопяването на българската държавност и финансов банкрут. Тоя боклук не трябва да му дават и дума да каже, освен в Гл.СлУ и в СЦЗ доживот!
  • 24 Пак върнете

    4 9 Отговор
    оня Рошко Рошков за шеф на милиционерите, и направо ще премахнете границите....За престъпността убийствата да не говорим.. Оня плешивия пингвин дето е виновен за това къде се скри???? Да не е в Кремъл при шефа си??
  • 25 Сега ли го разбраха тия бе

    15 0 Отговор
    Това за МВР беше ясно още от началото на прехода, като гато всяка къща на човек в провинцията при първото му отсъствие от дома, беше задължително разбивана и всичко в къщата ограбвано.....а сега понеже в рая мизерия вече няма кво да крадат от къщите, почнаха да избиват възрастни хора за по 20 лева или шише ракия....МВР е банда гнусни престъпници, срещу които трябва да се воюва като срещу коза ностра
  • 26 Само, че

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "Комуновирус":

    при Боко мигрантската вълна беше най голяма, но той не и обръщаше внимание заради %!
  • 27 МАФИЯ

    5 1 Отговор
    някога така убиха КАПИТАН РОСЕН ЦЕПЕНИШЕВ от ЗЕЛЕНИТЕ БАРЕТЕ беше и МАЙОР КАПИТАН в РПУ КЪРДЖАЛИ и после РПУ КОЗЛОДУЙ просто го самоубиха
  • 28 Чоко

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "макдоналдс тръмп":

    Пълна шамандура е!
  • 29 МАФИЯ

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Митко":

    КОЙТО не МЪЛЧИ умира БАЙ МИТКО

    Коментиран от #31

  • 30 Перо

    10 1 Отговор
    Нужна е тотална промяна на структура, организация, методи на работа, образование и възпитание, кадрова обезпеченост, нова система за прием и кариерно израстване, кандидатстване на сегашните полицаи,които отговарят на кадровите изисквания на общо основание, заедно с новите кандидати! Ако такава промяна е невъзможна, да въведат системата за назначаване от преди 1989 г., без идеологическия и политически елемент!

    Коментиран от #35

  • 31 Бай Митко

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "МАФИЯ":

    Така е! Прав си! Млъквам!

    Коментиран от #33

  • 32 Ами тя българската

    8 1 Отговор
    полиция е под управлението на мафията, какво толкова има за разбиране, я да видим какви министри са я управлявали и управляват, като се започне от оня ГЕРБЕРАСТ шофьор на мафиот, след това ония татуираните здравеняци без мозък от ИПОН които пребиваха младежи зад колоните и минаха на уж само с мъмрене...все пак ние сме идиотите защото за да е така изборът им е наш !
  • 33 МАФИЯ

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "Бай Митко":

    МОЛЯ ви СЕ не е към ВАС написаното МОЛЯ ВИ БАЙ МИТКО ПРЕКРАСЕН ДЕН БАЙ МИТКО ДОВИЖДАНЕ
  • 34 Роки

    9 0 Отговор
    Две пилотни полицейски коли са придружавали буса с 31нелегални мигранти, шофиран от жандармериста. Какъв Шенген, каква Гранична полиция, какво МВР? И реват, стачкуват всяка година за вдигане на заплатите. И в армията е същото. Системите са гангренясали - трябва да се РЕЖЕ, вкарват в затвора по 10-на години, конфискува имот, банкови сметки на родата до 3-то коляно. Иначе няма страх, а безгранична наглост и алчност. Хората очакват МВР да ги защитава, но МВР е заето да осигурява комфортен и безопасен транзит на мигранти, контрабандисти и терористи. ПОЗОР, ГЪЛЪБЕ, ПОЗОР, РАДЕВ!
  • 35 За тотална промяна

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Перо":

    не може и да се помисли, нали ПП я започнаха, какво стана, ревнаха всички комунисти /ГЕРБ БСП ДПС /, че било РЕВАНШИЗЪМ, че и в социалните мрежи се нададе същият вой от редовите малоумни червени мекеRета които за жалост се оказват мнозинство в кошарата и какво се получи накрая тези които най-много искаха демокрация от екрана - ИТНЫ свалиха редовното демократично правителство, за да се даде ход на продължаващото омаскаряване с болшевизъм на България !
  • 36 Махмуд

    0 7 Отговор
    И Гяуров и Радулов са пълни гъпаци.
    МВР е много по- голяма истема от някакви си граничари и митничари.

    Коментиран от #37

  • 37 Ти знаеш ли

    5 0 Отговор

    До коментар #36 от "Махмуд":

    какво означава МВР бе бушмен ? Какво означава тази абривиатура ?
  • 38 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    10 0 Отговор
    В силовите структури само чистачките не са първа категория. Канцелариите са наблъскани с "полицаи". За каква реформа говорим и кой го допусна това положение?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Тома

    6 3 Отговор
    МВР се създаде от хора на тиквата от рекитьори и бандити на сик и вис законно да крадат
  • 41 Фую

    4 0 Отговор
    Каквато ни е държавата и футбола,такава ни е и милицията ха ха
  • 42 гяура

    1 0 Отговор
    с пръчката ще гони михаля....
  • 43 Ухо кажи

    1 0 Отговор
    за тикви,гробари и мисирките-и Чувалите?!...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове