Last news in Fakti

6 Януари, 2023 17:24 7 634 39

Съседка на родилката: Размененото бебе от Шейново изчезна

  • бебе-
  • шейново-
  • разменени бебета

При нея се установи, че номера на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката

Съседка на родилката: Размененото бебе от Шейново изчезна - 1
Снимка: БГНЕС

"Размененото бебе изчезна! Не сме виждали майка му да се разхожда с него или да излизат дори от къщата си да отидат до магазина, както правеха преди."

Това разказаха пред "България Днес" съседи на Севда Михайлова, майка на едно от децата, чиято съдба шокира България през декември м.г. Младата родилка живее в столичния квартал "Орландовци".

Случаят с подменените деца в болница "Шейново" в София разтърси обществото у нас преди Нова година.

Заради съмнение, че детето, което отглежда, не е нейно, два месеца след раждането родилка иска направата на ДНК тест. Резултатът от изследването потвърждава, че пеленачето, с което жената се е прибрала от болницата, всъщност не е това, което е родила. Жената сигнализира в "Шейново" и лечебното заведение започва вътрешна проверка.

При нея се установи, че номера на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката. В заключение се разбира, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааааа

    168 2 Отговор
    И какво стана сега? Институциите си заровиха главите в пясъка, болницата мрънка, а още тогава патладжанката каза че няма да върне детето, и сега се е покрила, ходете я търсете. А какво да прави другата майка? НЯма таква държава.

    Коментиран от #5, #14

  • 2 Потрес

    154 0 Отговор
    Пита се отново, защо изобщо се позволи децата да останат при тези които не са им родители!? Ако това е вярно и циганката е изчезнала с детето, как сега държавата, ще обясни на другата майка??? Не й стига стреса, който и причиниха, ами ги и измъчват!?
    Децата трябваше да са при социалните и майките да си ги виждат редовно и грешката да се уреди максимално бързо!

    Коментиран от #13, #26, #39

  • 3 Зззз

    73 11 Отговор
    Аз пък се питам цигането дали го гледат българите или и то е неглижирано? Как си представяте гледането на чуждо дете и то с такъв произход и не говоря за осиновено.

    Коментиран от #8

  • 4 Орисия БГ

    85 3 Отговор
    На никой не му дреме, cороcоидните джендъpи се бият с комунистическите мyтpи за влас и никой не го интересуват някакви си две деца!
  • 5 Така е

    107 3 Отговор

    До коментар #1 от "аааааа":

    появиха се едни адвокати, замириса им на голям хонорар осъждайки болницата и казаха,че случаят е сложен и т.н. адвокатски приказки. Едната майка е ромка,т.е. ще намесят права на малцинства и предполагам тайно са я посъветвали какво да прави. Докато едната гледа мургавото си бебе тази ще каже, че е избягала от страх другата да не ѝ го вземе. Ще изкарат по-светлата майка крадла на бебета.
  • 6 Най-вероятно са

    65 5 Отговор
    подменени за пари!Такива грешки са невъзможни.

    Коментиран от #7

  • 7 Белото

    67 0 Отговор

    До коментар #6 от "Най-вероятно са":

    струва 3 пъти повече.
  • 8 Циганизация БГ

    98 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зззз":

    Ами гледат го, както всички българи от години гледат и издържат този етнос с данъците и търпението си го не е по различно!

    Коментиран от #12, #16

  • 9 Вече

    65 2 Отговор
    Синганелата вече го е продала.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 кукувицата

    55 0 Отговор

    До коментар #8 от "Циганизация БГ":

    Не само данъци, отглеждат ги в детски градини, училища и като приемни семейства.
  • 13 Мислителят

    65 0 Отговор

    До коментар #2 от "Потрес":

    Точно така трябваше да стане и точно така казаха веднага , когато стана ясна ситуацията . Но както всичко в нашата държава , едно се говори - друго се прави . Нищо не направиха от казаното . Не напразно е поговорката ,, Кучетата си лаят , керванът си върви " . Накрая пак няма да има виновни .
  • 14 еммм

    40 0 Отговор

    До коментар #1 от "аааааа":

    Отива и го мята в.някой дом, както правят черните кукувици.
  • 15 без име

    65 2 Отговор
    Случи се, преди няколко дни в град, населен предимно с орки, Тръгвам с автомобила си от паркинга на супермаркет. Коли, хора и т.н. Карам бавно и в същия момент инстинктивно поглеждам и виждам, че на сантиметри от предната броня на колата преминава малко дете, което едва стърчи над предния капак. Успях да спра и в този момент видях и майката - орка, която явно стоеше от страни и изчакваше удобен момент да повика детето да пресече ...... Извадих късмет, че колата е ниска и реагирах на време. Последствията всеки може да си ги представи.

    Коментиран от #20, #27

  • 16 Зззз

    25 3 Отговор

    До коментар #8 от "Циганизация БГ":

    Ааа,не не представи си как го гледа като знае какво е ,едно е да ги издържаме анонимно друго е да ни го натресат в къщи без да си го искал. Невярвам изобщо да го поглежда ,а може и да го е дала в дом. Майчинския истинкт е дал фира в този случай.
  • 17 Хайде, стига

    3 57 Отговор
    Стига сте създавали грешни акценти. Не е това важното в момента. Има по-важни неща от две разменени бебета, които вече са си при майките. Стига раздувки и отклоняване на вниманието.
  • 18 Мнение

    20 3 Отговор
    След време родителите като гледат какво правят порасналите им деца , ще си казват само: " Къде сбъркахме ?!".
  • 19 Перо

    46 1 Отговор
    А защо директора на Шейново не е прибран в полицията и предаден на прокуратурата? Може да бъде обвинен по 5 члена от НК!
  • 20 Перо

    56 0 Отговор

    До коментар #15 от "без име":

    Това е стар цигански номер за пари!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 идва видовден

    31 0 Отговор
    Отдавна трябваше правосъдието да се вземе "държавата" и хората да започнат правораздаване не само към престъпниците, но и към тези, които закрилят пестъпника извършил престъпление.
    Сега бащата на това дете да вземе и да изпълни присъдите над всички участници в това престъпление, като започне от тези, които оставиха детето в тази престъпна "майка" ОТКРАДНАЛА чуждото дете!
    Защото това дете не е разменено СЛУЧАЙНО, а е платено за тази Услуга!
    Като се види кой е бил на смяна тогава, и се извика на разпит, или бащата го направи по правилния начин, всичко ще си каже.
    А избягалата да бъде обявена за национално издирване, и ако не даде резултат, да бъде обявена награда за главата и, но все пак да бъде достатъчно жива, за да продължи отмъщението както подобава за този изверг.
  • 23 А пък има петиция лева

    3 8 Отговор
    За събиране 10 000 помощ за Бялата Златка
  • 24 търсете ги в явките на иzzpaждане

    8 9 Отговор
    партията на команчите
  • 25 би било добре

    20 2 Отговор
    Децата да са под грижата на държавата, докато въпросът се разреши. Малко е страшничко, като си помисли човек, че детето му е при друга майка, която е гневна на целия свят. Какви ли мисли могат да и минат през главата. Но правосъдието си знае работата. Предполагам, че са взели мерки.
  • 26 Боруна Лом

    27 1 Отговор

    До коментар #2 от "Потрес":

    А СЕГА БЕЛО ЧАВЕ, МНОГО ПАРИ У ГРЪЦКО
  • 27 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 1 Отговор

    До коментар #15 от "без име":

    Да като минавате през махала на команчи да знаете за такива изненади!нй добре е да не минавате,но ако ви се наложи.....много внимавайте!
  • 28 Тази,

    22 4 Отговор
    по-светлата майка така и не се показа по медиите, нито тя нито мургавото бебе. Трябваше още в началото да се съберат двете майки и двете бебета за кръстосан ДНК тест. Сега щеше да се знае истината, а сега бялото бебенце ще е сменено за друго такова което няма общо ДНК и с двете майки и иди го търси.

    Коментиран от #31

  • 29 Зрител

    10 8 Отговор
    По новините казаха,че бебетата ще бъдат разменени.А на мургавата вече 100% са й казали да седи мирна и са й изчели наказателния кодекс,съмнявам се да открадне детето.Тя и затова може да не го извежда- да няма тън- мън после.

    Коментиран от #35

  • 30 Хъхъ

    23 0 Отговор
    В Шейново от дълги години е известно че има търговия на бебета. Най вероятно мургавелката е спазарила чуждото дете и е получила парички за това а на Българката са и дали чернилката …. Както се казва win-win ситуация за мургавелката
  • 31 Христо

    32 0 Отговор

    До коментар #28 от "Тази,":

    Тестовете и на двете деца, и на майките вече са направени.

    Само че Агенцията за закрила на детето не си свърши работата - да поеме закрила над децата, има толкова специални места, където да ги вземат под професионална грижа докато ненормалните български съдилища придвижат делото. Толкова експерти го предлагаха.

    Какво изобщо върши тази Агенция?!
  • 32 Холивуд

    11 0 Отговор
    Готови сме да направим трилър
  • 33 Майка

    18 0 Отговор
    Не мога даже да си представя как се чувстват родителите на изчезналото бебе!!!! Пълен ужас!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 До тези тъпи

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Зрител":

    разсъждения ли ти достигна птичия мозък ? Не става въпрос за кражба бе, а за умисъл или немарливо отношение към работа свързана с детски съдби ! Става и въпрос за ДНК и за съдебна система която е е невъзможност да работи без пари под масата, въпреки, че съдбата на едни бебета зависят от нея ? Ами ако ромката реши да продаде това българче или недай Боже да го умори, КОЙ ЩЕ НОСИ ВИНА - съдът когото няма кой да обвини ?
  • 36 Пндшнешенеб

    3 2 Отговор
    Така е защото пребират децата отделно а не стоят при майките тази комунистическа практика още е в сила😎
  • 37 Дани

    4 0 Отговор
    И кво, комшийката да върши работата на полицията, социалните, съда?! леле, колко сме мизерни като държава, а медиите колко прости
  • 38 Мазелтов

    2 1 Отговор
    Честито на гръцкото бездетно семейство-чисто ново бебоче и минус 10 к еврака честно разделени между махгустопитека и убийците в бели халати...
  • 39 Кърмачета са още, а документната измама

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Потрес":

    Как да ги вземат социалните,естествено не пишат,че са още кърмачета...Другата жена трябва да кърми циганчето и а тази която е изчезнала може да я изнудва за пари като при отвличанията...Тя нали се показваше по медиите...Цялата работа е ненормална и не е случайна, а документната измама с актовете за раждане? Затвор и за която парадираше из медиите,а после чезне с чуждото кърмаче...Цигания в циганска страна
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове