Last news in Fakti

8 Януари, 2023 06:55 2 647 48

Рамадан Аталай: ДПС очаква третия мандат

  • дпс-
  • рамадан аталай-
  • правителство

Ако президентът се притеснява, че ДПС ще състави правителство, да не ни го дава

Рамадан Аталай: ДПС очаква третия мандат - 1
Снимка: БГНЕС

"33 години е сериозна и зряла възраст и сме си задавали въпроса дали партията ще продължи да съществува след смяната на лидерите преди години, но за момента ДПС върви разумно и балансирано и днес на политическата арена няма друга политическа формация, която да прави всичко от душа".

Това заяви пред радио К2 народният представител от ДПС Рамадан Аталай, цитиран от агенция Фокус.

“Г-н Доган явно е предвидил години напред, че една партия и едно малцинство, трябва да тръгне да се самоорганизира, да участва в управлението на местно ръководство, а когато сме участвали в управлението на държавата - от гледна точка на вашето послание за “икономиката, глупако" - икономиката на България беше с растеж от 8 %" коментира той.

През последните години изборите се печелят от Месии и Герои-Спасители, които убеждават как ще махнат "лошите“ и с това ще се решат проблемите на хората, като преди това са създали образа на лошия в лицето на политическия си опонент. Решението е просто – трябва да сме откровени с хората и да спрем с лъжите. Време е за отговорност! Една пошла българска дума стана основно послание на всеки месия, който печели избори и идвайки на власт иска да заличи и историята да започне от него. Ако политиците не намерим общия език и не направим онази стратегия, която е необходима, всяка политическа сила да поеме отговорност, за да излезем от тази криза - състоянието на държавата няма да е добре" заяви Аталай.

“От 2003 г. започнахме да търсим месията и дано най-после осъзнаем, че с политика трябва да се занимават тези, които имат дългосрочна визия, имат поглед за приоритетите на развитие на държавата, а и могат да приложат визията и да застанат начело" подчерта Аталай. Той сподели, че Аз-ът на политиците вече е надминал този на всевишния и смятат, че те могат всичко, но нямат покритие, което се вижда през последните години на управление на страната. “Откакто г-н Доган излезе от политиката и загубихме политици като Петър Дертлиев и всички, които са врели и кипели в такива среди, изтърпели са тежестите на прехода и са ерудирани. Залата в парламента се приемаше като светиня, на трибуната не можеше да излезеш и да разнасяш кошчета за боклук, както моят приятел онзи ден си позволи - Искрен Митев от ПП. Аз го уважавам. Той е упорит млад човек със стремеж да покаже знанията си и това, което може. Иска да блесне, но да не възприемаш трибуната като свято място, откъдето би трябвало да кажеш нещо, с което да си полезен. Това липсва в политиците" коментира Аталай.

Аталай подчерта, че ДПС прави всичко възможно да обучава младите, минават през йерархията на партийната структура, събират експерти, които се занимават с различни сектори, ДПС има във всяка парламентарна комисия хора, които са в определената сфера.

Борисов се е уплашил, че ГЕРБ няма да се справят или ще си навлекат толкова негативи, че на следващите избори ще са на загуба, а всъщност, първият мандат е бил най-добре осъществим - програмно правителство да управлява, за да се сложат здрави основи и развитие на икономиката, смята депутатът.

“Г-н Борисов си позволи да представи проф. Габровски, който е ерудиран и сериозен човек, един екип с познание и след като това не се случи ПП много искаха да управляват, но нямат опит" каза Аталай. По отношение декларацията за обединение на ПП той заяви, че това е съчинение, което учителката дава в клас и Иванчо пръв написва посланията.

Аталай заяви, че ДПС очакват да получат мандата и ако президентът Радев се притеснява от това, че ДПС ще състави правителство, то нека не го дава на ДПС.

“Очакваме подкрепа от всички - и от ГЕРБ, и ПП. ГЕРБ са получавали достатъчно подкрепа от нас. Тяхната визия е, че са за просперитета на държавата и са готови да се включат в управлението" каза Аталай. Той подчерта, че третият мандат трябва да се даде на най-приемливата от всички политическа формация, за да се създаде едно преходно правителство.

"Имам достатъчно познати във Възраждане, там са взели една патриотична националистическа ниша и рядко се опитват да бъдат крайно националистически, но българският избирател е достатъчно разумен, че да знае колко процента може да им даде. Ако някои от тях не могат да подкрепят едно програмно управление, за да излезе България от тази ситуация, да си наведат главите и да си замълчат" призова Аталай.

По отношение затварянето на въглищните централи Аталай подчерта, че трябва да се предоговорят 40-те % поет ангажимент за въглеродните емисии, за да продължи етапът на преход към зелена енергетика. От гледна точка на интереса на Асен Василев и другите, които внесоха темата за батериите - трябва да се предоговори. “Нашето виждане е - половината пари да отидат за батерии, но 50 % грант и 50 % самоучастие, а останалата част - 600 млн - незабавно да се дадат за развитието на електроенергийния системен оператор и мрежата" подчерта Аталай. Беновска отбеляза, че това ще са обединяващите теми, ако президентът Радев даде мандат на ДПС.

“Нека да направим така, че да си понесем отговорността за излизане от кризата. Време е за отговорност. Субектите за отговорност се знаят кои са и ако не поемат отговорността, ще останат виновни в историята" призова Рамадан Аталай.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агент

    21 7 Отговор
    Вергил и той чакал мандат ?!

    Коментиран от #15, #18

  • 2 Аман

    16 4 Отговор
    ОТ ТИЯ МАНДАТИ !
  • 3 ЧОЧО

    24 4 Отговор
    Тоя е вечният депутат.Като говори врели некипели, мисли,че някой му вярва.Народа знае за какво сте там за парата.
  • 4 А бе,

    17 5 Отговор
    той и Ментата чака на пусия !
  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 15 Отговор
    ЗАДКУЛИСИЕТО е ПП дпс
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 11 Отговор
    дпс е мафия заедно с ПП ГЕРБ

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    15 8 Отговор
    Ако тези наистина очакват третия мандат, значи никак не са наред с главите си...

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ЛЮБОПИТЕН

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH":

    АГЕНТ 007 е от ТЯХ

    Коментиран от #42

  • 11 пешо

    7 3 Отговор
    и тоя е прекалил с дрогата

    Коментиран от #13

  • 12 Ком

    8 5 Отговор
    На кого натовският генерал ще даде мандата ще стане ясно по какъв сценарий ще тръгне държавата. Косовски, Украйнски, Анадолски, Грузински?
  • 13 СЕРЬОЖА СОФИЯ

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "пешо":

    като АГЕНТ също
  • 14 ДъПъСъ

    5 3 Отговор
    ДА ЖИВЕЙ ДС на БКП !!!
  • 15 хахаха

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Агент":

    Нали уж е етническа партия ДПС, сега казвате, че е партия от ДС агенти (които между другото бяха много лоялни към БКП). Значи ДПС не е турска партия,а е най- българската партия

    Коментиран от #16, #20

  • 16 Умник

    9 5 Отговор

    До коментар #15 от "хахаха":

    дпс я създаде бкп/бсп, за да се докопа до властта помниш ли оня стани.шеф кога се целуваше с феса на един мост в София?? Или още не си бил роден? И какви да са освен дс агентура като майка им бкп.............
  • 17 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    ЗАДКУЛИСИЕ мафия 33 ГОДИНИ е вече ФАКТ
  • 18 Бил е агент

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Агент":

    ама не чужда агенция, а на българска... за разлика от други...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хашим Асан

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "хахаха":

    Много ясно че е бил агент на българската ДС а не на турската МИТ. Аталай е за медал.

    Коментиран от #23

  • 21 Кабамилионеров

    12 6 Отговор
    Ма..ф...и..я..та от Д.П.С очаква третият ман..дат,...за да продължат го.ла.та сеч на българс.ката гора,която не е спирала....и такива кра.дл...иви кме...таве като мен да продължат да си пълнят гу...шите.Ашкол..сун.ЕНИ...ЧАР...СКА работа.
  • 22 АЛИЛ МУСТАФОВ

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "007 /агент/":

    ПРОВЕРЕТЕ си НАПИСАНОТО текста а и ВИЕ не сте всички ХОРА пишете и ОТГОВАРЯТЕ само за ВАС в ЕДИНСТВЕНО а не в МНОЖЕСТВЕНО число

    Коментиран от #24

  • 23 АЛИЛ МУСТАФОВ

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Хашим Асан":

    МНОГО точно ОПИСАНО
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 АЛИЛ МУСТАФОВ

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Кабамилионеров":

    ГОЛИ се РАЖДАМЕ и ГОЛИ умираме нищо И никой не е ВЕЧЕН

    Коментиран от #29, #48

  • 27 турчин

    8 12 Отговор
    ДПС са единствените, които мислят за всички етноси в България. ДПС са единствените, които никога не са разделяли гражданите на България на турци, цигани, българи.... Да са живи и здрави и да продължат политиката на най - умния човек в България,а именно Ахмед Доган

    Коментиран от #28

  • 28 АЛИЛ МУСТАФОВ

    7 9 Отговор

    До коментар #27 от "турчин":

    НЕ бъркай обикновените БЪЛГАРО МОХАМЕДАНИ с ПОЛИТИКАТА те са АПОЛИТИЧНИ и много ТРУДОЛЮБИВИ А ДПС а ГАРА БУНОВО питам МОЛЯ дори НАГЛО дпс функсионер построичешма в памет на терористите

    Коментиран от #31

  • 29 Кабамилионеров

    7 3 Отговор

    До коментар #26 от "АЛИЛ МУСТАФОВ":

    Така е,защо тогава Д.П.С трупат богат..ства,все едно шай..ката на върха на Д.П.С ще живеят вечно.
  • 30 АМОН

    7 3 Отговор
    Преди да поискате мандат от Президента , помисли каква подкрепа вие от ДПС сте му дали!
  • 31 турчин

    4 9 Отговор

    До коментар #28 от "АЛИЛ МУСТАФОВ":

    Явно ти бъркаш българомохамеданите в България с турците в България,но както казах ДПС е отворена за всички български граждани без значение от религия и етнос. Доколкото до гара Буново, тези, които са направили атентата са били осъдени. ДПС е партията обичана от всички етноси и етносите са обичани от партията ДПС. Заповядай в ДПС Алил Мустафа

    Коментиран от #33, #37, #38

  • 32 Очаква се се отговор от Доган

    6 3 Отговор
    Доган дължи на обществото отговор, зако получи 1.8 млн от държавата, за хидромелиорационна експертиза, която уж е дал преди години, като "голям експерт по хидромелиорация"?
  • 33 случаен

    9 4 Отговор

    До коментар #31 от "турчин":

    според конституцията тази партия не трябва да съществува,от нейното учредяване досега,в българия всички закони гласувани с тях са незаконни

    Коментиран от #39

  • 34 Ицо

    7 2 Отговор
    И кой луд ще даде мандата на турци
  • 35 лай лай

    7 2 Отговор
    говедо гнусно....
  • 36 Капитан Петко войвода

    9 3 Отговор
    А една сопа не очаква ли?
  • 37 Бедстващи

    9 3 Отговор

    До коментар #31 от "турчин":

    Имаш много здраве от хората от Карловските села,пострадали от обр.ъ.чите от фирми на шай.ката на върха на Д.П.С.....гола сеч за Българската гора.....кажи нещо по въпроса....
  • 38 Прав си

    5 4 Отговор

    До коментар #31 от "турчин":

    Отивай в Ана.дола,да си върти.те дала.вери.те ....само,че номерата ви няма да минат там....Най-много Реджеп Таиб Е.....н да ви приравни към кю.рдите и теро ...ристите...
  • 39 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "случаен":

    Всички партии в парламента влизат след избори,след като ДПС е в парламента, значи е там с гласа на стотици хиляди избиратели. Да се забрани ДПС, значи да се забранят стотици хилядите й избиратели......Някои явно все още си живеете в тоталитарна България

    Коментиран от #40

  • 40 Да па съ

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Не е партия
  • 41 Българка

    5 2 Отговор
    ДПС са противоконституционна етническа партия. Но всъщност те са една престъпна бизнес- шайка, чиято върхушка чрез престъпления е престъпно богата, докато работливият й заблуден електорат става все по-беден и зависим/ крепостен на местните феодали, които дерибействат. И няма как Радев да даде трети мандат на шайката, станала чрез Пеевски емблема за корупция, а чрез Доган доказателство как мутрите от ДС превзеха държавата ни

    Коментиран от #43

  • 42 007 /агент/

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "ЛЮБОПИТЕН":

    Като си "ЛЮБОПИТЕН", разбра ли вчера къде беше "половинката ти" ?
    Мога да ти помогна - ВПРЕГНИ ФАНТАЗИЯТА си и тя ще те отведе.
    ЧЕСТИТО !

    Коментиран от #47

  • 43 БОЦ - ко

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Българка":

    По магистралите ме аплодират,
    А в почивката - "сърфирам"
  • 44 антиконституционна партия

    1 2 Отговор
    а българите в българия очакват да станете история грозна и срамна история но очакваме с нетърпение този така жадуван и щаслиф факт за българския народ !!!
  • 45 Дори само думите на

    4 2 Отговор
    Карадайътъ пред Ердоганя, че родината му е Турция са достатъчни да не се дава мандат на ДПС ! А това, че е антиконституционна и е в НС е престъпление извършвано от всички депутати в продължение на 33 години ! За каква национална отговорност да говорим за българските политици, те са едни престъпни антидържавници !

    Коментиран от #46

  • 46 Анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Дори само думите на":

    Щото Кирчо дето каза, че чувства България за своя родина в сърцето си какви ги свърши за страната и народа. ДПС поне са умни и предсказуеми.
  • 47 ЛЮБОПИТЕН

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "007 /агент/":

    ВСИЧКО се ВРЪЩА защото БОГ бавя НО никога не ЗАБРАВЯ ЗАЩОТО ти мразиш ХОРАТА И СИ психо САДИСТ
  • 48 Любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "АЛИЛ МУСТАФОВ":

    А някой са умрели наполовина, доста преди да отърват света от себе си! ФАКТ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове