Last news in Fakti

9 Януари, 2023 22:30 2 740 29

Важните новини във ФАКТИ на 09.01.2023 г.

  • слави трифонов-
  • георги георгиев-
  • румен радев-
  • републиканци за българия-
  • местни избори-
  • дсб-
  • кс-
  • туризъм-
  • бойко борисов-
  • светослав бенчев-
  • учители-
  • пп

Ние се занимаваме с политическа сатира от 30 години, припомни лидерът на ИТН

Важните новини във ФАКТИ на 09.01.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов: Някои хора много ги боли от политическата сатира ВИДЕО

Голям проблем за една песничка. Всъщност това е политическа сатира, от която някои хора много ги боли, защото явно се чувстват недосегаеми.

Шефът на СОС: Ремонтът на жълтите павета е безобразен, няма да платим

Едва ли е толкова сложно в 21 век да бъде извършен качествен ремонт. Водещи строителни фирми правят ремонта на жълтите павета в София. Вече тече проверка и всеки, отговорен за некачествения ремонт, ще си понесе отговорността. Нито един лев от парите на столичани не е платен до момента на изпълнителите. Вече има санкция за удара по павето от работник, това струва 100 000 лева. Това бе удар по сърцето на София. Ще назначаваме още един служител, който да бъде като отговорник на дейностите на място. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Президентът няма да даде третия мандат на Стефан Янев

Президентът Румен Радев няма да връчи третия мандат на партията на бившия служебен премиер Стефан Янев "Български възход", а ще избира между парламентарните групи на БСП и "Демократична България", научи "Офнюз" от източници в президентството.

Цветан Цветанов поиска дясно обединение, което да е различно от „привидно десните“ ГЕРБ

В рамките на последните два дни парламентарно представените партии привидно демонстрираха желание за диалог по наболелите проблеми на обществото и бизнеса.

Боряна Димитрова: Местните избори могат да преначертаят политическа карта на България

"Нищожна е вероятността за кабинет с третия мандат - около 10% е. Още преди да бъде връчен първият мандат, всички коментари бяха какво ще стане с третия мандат, като че ли първият и вторият изглеждаха обречени. Минимални са шансовете това Народно събрание да излъчи кабинет, което е за жалост, защото в ситуация на толкова безпрецедентни кризи България толкова време да бъде без редовно правителство, говори за доста сериозна криза на политическата система".

Членове на ДСБ поискаха оставката на Атанас Атанасов

Петима членове на ДСБ искат оставката на лидера на партията Атанас Атанасов. Според тях той системно нарушава устава на ДСБ и затова трябва да бъде изключен от редиците ѝ. Ако вътрешнопартийните органи не се съобразят с искането им, те са готови да отправят въпроса и към съда, съобщи БНР.

Конституционният съд образува дело за военната помощ за Украйна

Конституционният съд образува дело за военната помощ за Украйна, става ясно от съобщение на сайта на КС.

"Днес, 09.01.2023 г., Конституционният съд образува конституционно дело № 1/2023 г. по искане на 50 народни представители за обявяване на противоконституционност на Решение за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна и укрепване на отбранителните способности на България, прието от Народното събрание на 03.11.2022 г., обн., ДВ, бр.89/2022 г., и на Решение за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна, прието от Народното събрание на 09.12.2022 г., обн., ДВ, бр.99/2022 г.", съобщиха от Конституционен съд на Република България.

Докладчик по делото е съдия Янаки Стоилов, съобщават от съда.

Делото бе образувано, след като необходимият брой подписи бе събран от депутати от БСП и "Възраждане".

"Необходимият брой подписи за сезиране на Конституционния съд за обявяване на решението за оказване на военна и военно-техническа помощ за Украйна е събран. Под искането са се подписали 50 народни представители - 26 от "Възраждане" и 24 от БСП. Документът вече е внесен в деловодството на съда", съобщиха от пресцентъра на "Възраждане" в края на миналата година.

В "Държавен вестник" бе публикуван Указът за оказване на военна помощ на Украйна, подписан от Румен Радев.

Час по-късно лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънреден брифинг в парламента съобщи, че ще сезират КС, но засега не им достигат подписи и затова са изпратили писмо-покана до "Възраждане" да се включат в нея. “Ако това не се случи ще сезираме омбудсмана”, каза тя и добави, че БСП ще използват всички начини по закон и ще положат всичко по силите си, за да спрат този договор.

Не закъсня и отговорът на президента Румен Радев, който коментира отказа си да наложи вето на Указа за военна помощ за Украйна и намеренията на БСП да сезират КС с думите "Съгласно нормативната уредба налагането на вето не може да променя текстове по сключен вече международен договор. Тоест, ветото е абсолютно безпредметно. Сезирането на КС след ратификация на международен договор, е невъзможно".

Експерт за туристическия бранш: Евтините ни хотели вече не са евтини, а добрите - не са популярни

Иван Грошев е председател на Асоциацията на инкаминг агенциите у нас, туроператор, който работи на немския пазар.

Борисов отговори на Петков: Рано или късно ще трябва да спре само да "говори", а да започне и да "отговаря"

"Рано или късно Кирил Петков ще трябва да спре само да “говори”, а да започне и да “отговаря”. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук в отговор на съпредседателя на ПП Кирил Петков.

Експерт: Цените на горивата вървят надолу

Цените на горивата вървят надолу, това каза Светослав Бенчев от Българска петролна газова асоциация в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Скок на заплатите на учителите с 30%, поискаха от Съюза на работодателите

През 2023 г. трябва да има увеличение на заплатите на работещите в системата на средното образование с 30% – както за учители, така за работещите в Министерството на образованието и науката, и в Регионалните управления на образованието. За това настояват от Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

ПП върнаха на Радев неизпълнен втория мандат. Акад. Денков: Усилието си струваше

Продължаваме Промяната" върнаха на президента Румен Радев неизпълнен втория мандат за съставяне на правителство.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Петко

    22 4 Отговор
    Трифката се занимава 31 години със слугинаж.
  • 2 3.14К

    20 4 Отговор
    Самата снимка на холограмата е политическа сатира. Без да пише и да говори, само тя казва достатъчно.
  • 3 мдда

    19 5 Отговор
    Със какво е толкова важен този на снимката?? Или ви плаща добре?
  • 4 Казуар

    18 6 Отговор
    В България няма по голям калтак от Слави Трифонов.

    Коментиран от #9

  • 5 Един

    20 5 Отговор
    Много хора ти повярваха включително и аз. Ти се оказа дребен селски търгаш подобен на един друг селски тарикат от Банкя.

    Коментиран от #18

  • 6 Приземен

    19 4 Отговор
    Безпринципен продажник си беше, безпринципен продажник си остана! А на всичкото отгоре се оказа и много голям простак.

    Коментиран от #19

  • 7 маркуча

    16 4 Отговор
    Селски келеш...
  • 8 Хитрата сврака

    14 4 Отговор
    Селски хитрец който ще свърши не по най добрия начин

    Коментиран от #15, #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 От кога МАСКАРЕНЕТО на

    13 3 Отговор
    персони е сатира бе Чалгарю ? Толкова ли си тъп, че не можа да разбереш как изпадна в помията и сега редовно започна да "киснеш" из медиите "ХА ДАНО СИ ВЪРНЕШ ЧАСТ ОТ МАЛОУМИЕТО КОЕТО ИЗМАМИ" ? Ония твойте хамави депутати които пренебрегнаха институцията НС и влезнаха без уважение към нея през вратата със съдрани дънки и изрисувани фланелки още ли ги "ХРАНИШ" за тази отвратителна наглост, дай им малко повече пари за по един костюм бе смешник и вместо да се занимаваш с медии иди ръмжи на някой стадион и мятай там гьобеци колкото си искаш с малоумниците които ще измамиш пак с чалга !

    Коментиран от #21

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 селянин

    16 5 Отговор
    Славчо нищо не става от тебе, дадохме ти власта в ръцете, а ти ни даде за премиер (малкия Мук) министър от сакс Кобурготски, видехме те че си менте и естествено спряхме да гласуваме за теб. И после всички други ти станаха неудобни то не бега ПП,ДБ,БСБ,ГЕРБ и тн и тн.... (абе на калпава ракета, крив и космоса).

    Коментиран от #22

  • 14 Стига

    10 4 Отговор
    Че с тази песен се принизи до такава степен че стана жалък.Мислех те за мъжкар но излезна друго.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Драскачите на лъжи

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "Един":

    на лъжеца кирил петков, не вярват на достойни хора като Слави, а по детсйят интелект на лъжите, пък ще има още някоя година да почакат за избори. :)))
  • 19 Кога

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "Приземен":

    Каза ли лъжеца кирил петков или го яд колко е жалък пред Слави, като е дребен лъжец, без грам достойнство? :)))
  • 20 Кочо

    7 4 Отговор
    Прав е орунгела от снимката, че се занимава с политическа сатира. И най-вече в последние 2 години - простак с мания за политик, докопал се временно до залата Народното събрание.
  • 21 Костюма

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "От кога МАСКАРЕНЕТО на":

    не описва скъсаната демокрация, която сценаристите показаха с облеклото си! И браво, че успяват да осмиват, цялата пародия, лъжа, измама, мафия, зад ПП и ДБ, но евтините пропаднали деца, драскащи лъжите на лъжеца кирил петков, нямат интелект, за да разберат.
  • 22 Той

    6 6 Отговор

    До коментар #13 от "селянин":

    прокопиев ти даде един жалък лъжлив отпадък като кирил петков, ама теб не ти прави впечатление, че лъже и краде родителите ти, докато ти драскаш лъжите му за някое лукче.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Анонимен

    1 0 Отговор
    Слави, ще го премести. Казва ви го в очите, а не като някои други зад гърба. Младите една крачка назад следва. Губите времето на много българи, вас ви изучи Сорос, но хора без връзки се завърнаха в Бг, а на запад завършиха, чакат ви или Лорер и другите имтрябват още недвижимости
  • 27 Анонимен

    2 0 Отговор
    Явно в България се краде по лесно. Виждаме че сте с голямо его. Идете на запад. Там умните хора имат по голяма възможност за реализация, фирми. Попътен вятър пп
  • 28 станой

    1 0 Отговор
    славуно моме твоето не е политическа сатира а е долнопробна учиндолска простотия
  • 29 Пази боже

    1 0 Отговор
    простият да се помисли за умен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол