Last news in Fakti

10 Януари, 2023 05:22 2 625 20

Георги Гергов: Ще търся правата си в съда

  • пловдивски панаир-
  • георги гергов-
  • съд

Ще съдя всеки, който подронва авторитета на дружеството, заяви бизнесменът по повод скандалите за съдбата на Маждународния панаир в Пловдив

Георги Гергов: Ще търся правата си в съда - 1
Снимка: БНТ

Скандали, напрежение и протести донесе вчерашния ден в Пловдив заради съдбата на Международния панаир, предаде БНТ. Заради липса на кворум отново беше провалена сесията на Общинския съвет, на която трябваше да се прегласува решението за апортиране на акциите на община Варна в смесеното дружество „Пълдин Туринвест“, което управлява панаира.

Часове по-късно напрежение имаше и по време на събранието на акционерите, когато протестиращи граждани се опитаха да влязат на заседанието.

Специално за БНТ бизнесменът Георги Гергов определи случващото се като политически пиар и заяви, че ще търси правата си в съда.

От рано сутринта пред Общинския съвет се събраха протестиращи.

Народни представители от "Продължаваме промяната", "БСП за България" и "Демократична България" също пристигнаха в Пловдив.

"Да подкрепим Пловдив и пловдивчани в битката им за оцеляването на Панаира и спирането на възможността да премине изцяло в ръцете на Георги Гергов", каза Никола Минчев от "Продължаваме Промяната".

"Ние настояваме Панаира да остане държавна собственост, той да бъде развиван", каза Кристиян Вигенин от "БСП за България".

"Ние ще използваме всички законови средства да се противопоставим на ликвидацията на панаира, не неговото източване по моделите от 90-те години", каза Христо Иванов от "Демократична България".

В залата протестиращите граждани бяха повече от съветниците, след като групите на ГЕРБ и "Автентична лява БСП" не се появиха. Беше даден час почивка за събиране на кворум.

"Никаква изгода няма от това Община Пловдив да увеличава или да намалява дела си в две дружества, които са водени на загуба от Гергов вече 15 години - "Пълдин Туринвест" е със 105 милиона лв загуба, а Панаирът е с 26 милиона лв загуба", каза Веселина Александрова - общински съветник от "Демократична България".

Кворум нямаше и след почивката и сесията беше закрита.

Според кмета Здравко Димитров интересите на града ще бъдат защитени и ще се изпълни решението от последната редовна сесия. Тогава обаче съветниците гласуваха три противоречиви стъпки – да се задейства блокираща квота срещу увеличаването на капитала, да се одобри приемането на апорта и после да се обжалва в съда.

"Аз ще се съобразя с решението на Общинския съвет, т. 3, и ще обжалваме решението за увеличение на капитала и за вписване в акционерното дружество", каза Здравко Димитров, кмет на Пловдив.

Разгневени граждани опитаха да влязат на общото събрание на "Пълдин туринвест", за да разберат как е гласувал представителя на общината, но бяха спрени от охраната.

"Двете точки си противоречат вие какво гласувахте? Едното е против апорта, другото е да приемете апорта, какво направихте вие? Каквото е решението на общинския съвет. Волеизявление, че ползваме блокиращата квота, второто е гласуваме „за“", каза Ясен Михайлов, представител на общината в "Пълдин туринвест"

"Това, което той каза, е много притеснително, понеже той каза „по първото изказах мнение, а по второто гласувах", каза протестиращият Манол Пейков.

Мажоритарният собственик на "Пълдин туринвест" Георги Гергов, обяви, че ще съди всеки, който пречи на работата на дружеството и подронва авторитета му.

"Какво не е изгодно на община Пловдив, като ѝ се увеличава капиталът? От 12,7 на 20% стават участие в Панаира като те нямаха една акция и постоянно говорят Панаира е на Пловдив. Това е пловдивския панаир и аз съм казал много пъти, че и курник няма да се направи в Панаира, който да нарушава функциите на Панаира. Ако съм искал до сега, а аз съм така или иначе сега мажоритарен собственик, отдавна да съм го застроил. Това няма да се случи, докато аз съм собственик на тези акции", каза Гергов.

Георги Гергов добави, че въпреки загубите Панаирът и смесеното дружество "Пълдин туринвест" нямат кредити.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гешка

    20 1 Отговор
    И прасенца търси там. Да не забравиш
  • 4 дебела кратуна

    30 3 Отговор
    Най-тъжното в цялата история, че даже и да вземат панаира от дебелия свинар и да го направят паметник на културата, сценарият е само един - липса на пари за издръжка и пълна разруха - примери колкото щеш...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЧИК Чирик

    33 1 Отговор
    Нагъл свинар
  • 7 пазете се от свинари!!

    27 1 Отговор
    Свинарят каквото е подкарал, всичко е заср…!
    Във Варна седя Дупката в центъра и накрая извъртя през ББРто далаверка със Слънчев Ден., който му го харизаха по партийна линия.
    От Порт Палас пък хората го изритаха с 200, ама и там извъртя далавера с Дънката.
  • 8 Сесесере

    26 4 Отговор
    Всички демократи протестират против една частна сделка! Има съд, там се решават спорове! Що не разследват от къде има пари и как го е купил?
  • 9 плюс минус

    38 0 Отговор
    Странен социалист е ГГ.
    То и други странни социалисти има в България.
    То и другите партии са странни.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Червена

    38 0 Отговор
    свинщини пред очите на българското общество ! Десетилетия наред !

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 милиционер

    18 0 Отговор
    тлъст юрдек за отстрел....
  • 14 Гост

    22 1 Отговор
    Нагъл комунистическо-гербаджийски крадец.после как България да има просперитет,ще има ама само за крадците
  • 15 Човек

    14 0 Отговор
    Нали знаете, че Гергов е руски агент?
  • 16 Олакула

    13 2 Отговор
    От тази приватизация ,няма никакъв смисъл ,вижда се, че и двете фирми , на Гергов,
    живеят от активите на Държавата и Община Пловдив, а не от собствен спечелен капитал!
    Гергов има в активите си един хотел, "СанктПетербург "!
    Другото е схеми с увеличение на капитала на дружествата без Община Пловдив ,
    да може да умеличи капитала си и вкарване на община Пловдив в престьпно деяние ,на което Цацаров и Прокуратурата" клекнаха "отдавна !
    Това се случи, когато Чомаков беше Кмет,а Премиер Иван Костов!
    Кой какво е дал и взел знае много добре "Чекмеджето" Борисов!
    Няма как този собственик ,с подарени 35 милиона от "Чекмеджето" ,чрез Община Варна,
    да е сам, дефакто собственик, И, Първанов и Борисов са скритите приватизатори
    има и Руски мръсни капитали!
    А въпроса с приватизацията беше, да влезат финансови средства в хазната ,
    тук не само , че не влизат средства, но и се употребяват откраднати такива от Бюджета на държавата!
    Това е олигархичния модел на забогатяване , по схемата на болната държава Русия, начело с Путин!

    Можем да бъдем сигурни, че ог този панар са заровени милиони в офшорки
    и действащи фирми в региона!
  • 17 Марков

    16 1 Отговор
    Къв частник или дружеството да е СОБСТВЕНИК НА ПАНАИРА!!!
    ДА СТАНЕ ТОДОР ЖИВКОВ ЗА 1 МИНУТИ ЩЕ Е ВЕЧЕ ДЪРЖАВЕН!!!
    ПРОДАДОХМЕ ВСИЧКО НАСЛЕДЕНО ОТ СОЦИАЛИЗМА!!!
    Какво е построено всичко е частно и ОТКРАДНАТО!!!
    С ЕДНА ЗАПЛАТА КАК СЕ КУПУВАТ НЕЩА ЗА МИЛИОНИ!!!
    Бразилски модел трябва да се РОДИ и при нас най-скоро!
    Иначе ще си останем НАБЛЮДАТЕЛИ!!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Червена ще стане

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Червена":

    Ако се намери някой да му забие един топор в черепа. Има прецеденти у нас.
  • 20 Не се ли

    3 0 Отговор
    Наяде деляло неморален.Приличаш на бирник,диви капиталист.,крадец на държавна софра?ПОТРЕС,дано скоро те прибере началника,да ти секне алчността,на тебе и на Боко крадеца,ненаситни вампири,добитък.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове