Last news in Fakti

12 Януари, 2023 20:42 2 530 85

Депутатите решиха: Ще изграждаме нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“

  • ядрена мощност-
  • аец-
  • сащ

Възложено е на Министерски съвет проведе преговори с правителството на САЩ за сключването на Междуправителствено споразумение за изграждане на ядрена мощност с технология AP1000 

Народното събрание прие проект на решение за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“. Вносител на проекторешението е Делян Добрев от ГЕРБ-СДС , съобщи БТА. То бе гласувано със 112 гласа "за", против - 45, 39 - въздържали се. Проектът на решение за възлагане на Министерски съвет за провеждане на преговори с правителството на САЩ относно сключването на Междуправителствено споразумение за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“ с технология AP1000 бе подкрепен от депутатите на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Демократична България", "Български възход" и един независим. "Против" бяха депутатите от "Възраждане" и "БСП за България". Народните представители от "Продължаваме Промяната" гласуваха с "въздържали се".

С решението се задължава Министерският съвет чрез министъра на енергетиката в срок до 1 март 2023 г. да предприеме всички необходими действия за изграждане на енергиен обект - ядрена централа за утвърдената от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) Площадка номер 2 - блок 7 на АЕЦ "Козлодуй".

Освен това, МС трябва да предприеме и всички необходими действия за започване на лицензионна процедура и процедура по ОВОС за изграждане на втори идентичен блок на утвърдената от АЯР площадка (блок 8 на АЕЦ "Козлодуй").

МС трябва вземе и решение за обявяване на енергийния обект - ядрена централа, за "обект с национално значение" по смисъла на Закона за устройство на територията и за "национален обект" по смисъла на Закона за държавната собственост.

В хода на дискусията Радослав Рибарски от "Продължаваме Промяната" заяви, че не може да приеме, че Народното събрание е органът, който трябва да определи вида на реактора и затова предложи редакционна поправка - Министерският съвет да проведе преговори с правителството на САЩ за сключване на споразумение за изграждане на нова ядрена мощност, без да се пояснява точният модел. Неговото предложение бе подложено на гласуване в пленарна зала, но не бе прието.

Румен Гечев заяви, че от "БСП за България" нямат нищо против строителството на реактори в АЕЦ "Козлодуй", но настоя първо да си довършим АЕЦ"Белене" преди да преговаряме за нови реактори. Депутатът уточни, че двата реактора на АЕЦ "Белене" са стрували над 600 млн. Според Гечев в момента собственост на "Уестингхаус" са канадски фирми, а не американски, и затова няма как в проекта на решение да се задължава Министерският съвет да води преговори със САЩ.

Костадин Костадинов, председател на "Възраждане", заяви, че България трябва да развива своята енергийна стратегия в посока на увеличаване на атомните си мощности, само че не по този начин.
Росен Костурков от "Продължаваме Промяната" отбеляза, че цялата зала е съгласна, че България трябва да развива ядрената енергетика. За мен като бивш търговец определянето на типа реактори е щастието за търговеца, а като депутат - това е определението за лобизъм. По думите на депутата с този проект на решение се дава празен чек на продавача на този тип реактор. За мен това противоречи на моето разбиране за правена на бизнес, коментира Костурков.

Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС обясни, че НС взима решение, съгласно изискванията на Закона за енергетиката държавната политика се осъществява от парламента и Министерския съвет. Тя посочи, че до настоящия момент работим само с руската технология и е добре за България да диверсифицираме тези технологии. По тази тема ние работим още от 2012 г. имаме извършен ОВОС, имаме одобрена площадка номер 2 на АЕЦ "Козлодуй", посочи тя. Петкова каза, че не бива да забравяме, че за България е невъзможно да постигне целите за декарбонизация, ако не използваме ядрената енергия - последната една година виждаме, че електроенергията от АЕЦ "Козлодуй" е на най-добри цени. Петкова посочи и богатия опит в областта на ядрената енергетика. Всички предпоставки за това България да изгради нова ядрена мощност са налице, отбеляза тя и апелира за подкрепа за предложения проект на решение. Георги Самандов от "Български възход" констатира, че не е толкова страшно там, където има руски реактори, да има и американски, такива примери имало в Унгария и Полша.

Настимир Ананиев заяви, че от ПП са за развитието на ядрената енергетика, но не и по този лобистки начин.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    56 9 Отговор
    И кой ще я строи? Помаците на Шиши ли?

    Коментиран от #4, #6, #11, #39

  • 2 Ха ха ха

    15 75 Отговор
    Важното е, че няма да е рушка, най накрая нещо качествено ще дойде и у нас....

    Коментиран от #12, #16

  • 3 Орел

    29 8 Отговор
    ... ама друг път!
  • 4 Баба Вуна

    25 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    С парите за пенсии:)
  • 5 Боци пак е напълнил

    34 8 Отговор
    чекмеджетата
  • 6 Госあ

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Йес !
  • 7 Наивници

    30 6 Отговор
    И марсианска технология да е, ще струва милиарди. Няма да е евтина енергията със сигурност...
  • 8 Герги

    19 23 Отговор
    Браво...това трябваше да стане преди 10тина години...много изгубено време...После 8ми...9ти...да няма проблем БГ с енергия...

    Коментиран от #43

  • 9 Бегай !

    45 5 Отговор
    Автомат и трепане наред.Това е решението.Арменците го направиха преди години.Смениха не само корумпираната власт,уволниха всички полицаи.

    Коментиран от #37

  • 10 Въже за

    51 7 Отговор
    предателите соросоиди

    Коментиран от #23, #66

  • 11 Скорпи

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Как кой...Росатом...ти против ли си...като ти знам никнейма...даже и червен килим ще сложиш...
  • 12 Госあ

    44 9 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    уестингхаус беха пред фалит. Хитачи ги извади. Като благодарност за бомбата Фукушима сигурно. Краварите праат фъстъчено масло и дънки.

    Коментиран от #17

  • 13 Нещата идват на мястото си

    36 4 Отговор
    Днес, решение да изграждаме, след предстоящите извънредни избори- решение да е с руска технология и гориво, щото са най-сигурни и евтини, и всичко е тип-топ. Търпение и последователност му е майката!
  • 14 гффг

    35 2 Отговор
    Преди 1 год. пишех тук- Не се отказвайте от тока, оправете Белене и т.н, и ми цъкаха минусите, някои сипеха обидни епитети, други капацитети "пространно" ми обясняваха, че ел. енергията била морално остаряла, други мощности идвали на дневен ред и пр. ала- бал. Токът е настоящето, токът е бъдещето, казано с думи прости.
  • 15 Бонев

    36 3 Отговор
    От цялата работа разбрах че край дунава ще имаме нов музей за атомни реактори. После върви плащай данъци.
  • 16 Хихихи..

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    "Рушняците" ще дойдат за първата копка..А ти КЪДЕ ще си?

    Коментиран от #18

  • 17 Ха ха ха

    4 32 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    Е я кажи ти, какво качествено са направили пък у пРоссия?

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Баба Вуна

    18 15 Отговор
    Япония и Франция също могат да ни построят АЕЦ

    Коментиран от #31, #48, #70

  • 20 Ми да ти кажа..

    30 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ха ха ха":

    От 1944 до 1989 построиха ДВЕ Българии..А от 1878 до 1944 и гроба на Левски не можахте да откриете..

    Коментиран от #25, #30, #52

  • 21 ПУТИНИСТИТЕ СА ШОКИРАНИ

    6 33 Отговор
    Нов шут за Путин.

    Коментиран от #29

  • 22 Е кой

    24 1 Отговор
    ще допусне фотоволтайците на Цветелина Бориславова, Прокопиев и всички останали депутати и крадци да умрат.
  • 23 Пригожин

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Въже за":

    Може и с чук..
  • 24 нннн

    33 1 Отговор
    Всеки ден в повече на този опасен за България парламент трябва да тежи на съвестта на президента. Е, няма да му тежи...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Делянчо

    20 1 Отговор
    късное либе за китка кажи на дебелогъъъъзата счетоводителка. Нали с нея гледахте терени и какви ли не предизборни лакардии с ББ разправяхте там по поляните край АЕЦа. Това са чисти предизборни кьорфишеци за балъми избиратели, ама вие имате хартиена бюлетина и ще спечелите с дпс-то. Така че не мърсете ефира с предизборни кьорфишеци и лъжи.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ттггхх

    34 1 Отговор
    Всички решения на това продажно събрание са свързани с краварски сделки и интереси.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ха ха ха

    4 13 Отговор

    До коментар #20 от "Ми да ти кажа..":

    Какво са създали ве? Пфууу създали въшки и комунисти...продажни....

    Коментиран от #49

  • 31 гффг

    25 1 Отговор

    До коментар #19 от "Баба Вуна":

    Япония и Франция могат да построят АЕЦ, ама САЩ няма да позволят друг да строи.
  • 32 ГОРСКИ

    25 1 Отговор
    По това се познава че вече сте купени от АМЕРИКАНЦИТЕ а нямали други във Европа по на близо!!!!!!!
  • 33 Чети бе

    29 0 Отговор
    Съветът на директорите на Toshiba Corp. одобри решение за банкрута на принадлежащата й компания Westinghouse Electric Co. във връзка със загуби в размер над 6 млрд. долара. През 2006 г. Toshiba купи Westinghouse само заради един проект - реактора AP-1000, който е от поколение „3 плюс“ и с който се очакваше компанията да излезе на ново технологично ниво на ядрения пазар.
    Тогава японците платиха на британската British Nuclear Fuels Limited 5,4 млрд. долара. Бързо след еуфорията от крупната сделка реализацията на реактора АР-1000 показа, че нещата не стоят така розово. Широко рекламираният проект за реактора AP-1000, съществуващ на хартия от 2002 г., досега така и не е въведен в експлоатация. Въпреки че характеристиките и цената, на която се рекламира, предизвикаха голям интерес у потенциалните купувачи, все още никъде в света няма завършена и работеща АЕЦ с този реактор. От тогава до сега нищо не се е променило !!!
  • 34 12340

    23 1 Отговор
    ".... подкрепен от депутатите на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Демократична България", "Български възход" и един независим...."...
    .... на Бацо хюмнетата!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Васил

    20 0 Отговор
    Това е най глупавото да се струпат всичко реакторите на едно място ако стане авария всички отлитат най добре е да се използва Белене.
  • 37 Лост

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бегай !":

    Не бяха ли грузинците?
  • 38 Голем смях

    1 23 Отговор
    Най-после този Парламент да направи нещо смислено и добро.
  • 39 Шофьор

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не приятел, пак с наши пари за чужди облаги.Идва Време Разделно ,знаеме ги всички, да се съберем ,да им покажем,че и в нащо село още лаят кучета,а и хапят.Да си върнем НРБ,и който ни я отне на Народен съд,нема главен,нема Гешев,Народен.Закона е сляп,аз не,вие също знаете за какво става въпрос. Нека създадем НРБ без субсидии, без предизборни кампании, без бивши народни грабители, без осъждани и богати на наш гръб. Да си върнем семейството, да си върнем любовта, доверието, честността, те с пари не се купуват.Не всичко е пари!!!

    Коментиран от #76, #83

  • 40 Хо го

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "Ха ха ха":

    Плюсчето сам ли си го сложи, Айнщайн?

    Коментиран от #42, #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Рафи

    12 0 Отговор
    Няма такава цензура.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 9689

    20 0 Отговор
    Престъпници,що ням атърг?Цената без търг ще бъде в пъти по голяма.Къде ще отива отработеното гориво?
  • 47 ЛиБеРаст

    19 1 Отговор
    Където краварите добиват енергия там народът е НАЙ-БЕДЕН!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хо го

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ха ха ха":

    Пак ли ти дадоха телефона да си играеш, Кирчо?

    Коментиран от #51, #53

  • 50 У факти чета само заглавията и ми е ясно

    19 1 Отговор
    Нека позная - ще строим безплатно нов блок в АЕЦа на измамниците от уестингхаус.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Госあ

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ми да ти кажа..":

    Добре му го каза. Да добавя само, масспектрометрията, с която хорейшио лови престъпници у маямито е руска разработка. Нова давам за пример, че повечето не го знаят. Разбира се, масспектрометрията има много други приложения, включително за установяване на канцерогени у фъстъченото масло.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 🇧🇬🇪🇺💯

    15 0 Отговор
    Така, не ясно какво, “Американското Правителство” според наште башка депутати❓Частните Фирми които изграждат Ядрени Реактори са две❗️, това са GE и Westinghouse Electric Corporation, :) Мириканското Правителство само мое да ви потупа по рамото и да ви насочи към горните две фирми, comprende, compradores❓
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Тракиец🇧🇬🇮🇷🇺🇦🇮🇹🇩🇪🇯🇵🇦🇹

    15 0 Отговор
    И 1000 атомни ел централи да направим все тая защото олигархията на БКП в лицето на Домусчиев от КРИБ и лобитата на ДС от БСК и АИКБ заедно с ДПС Шиши Доган и компания всичко ще продават навън и ще крадат а българина го задължават от еврейския съюз да излезе на СВОБОДНИЯ пазар ЧЕЕЗ либерализация ( разбирай кражба рекет) и пак ще плащаме ПЕТ ПЪТИ ПО СКЪП ТОК АКО НЯМА РЕГУЛАТОР — така че —-:: ФАЙДА никаква , с нашите пари си правят бизнеса и си печелят а главния прокурор и всички държавни структури ги бранят докато си раздават баницата а народа тъне в мизерия и бързи кредити
  • 58 За пореден път

    16 0 Отговор
    Отопляте ли защо националният предател Румен Мустафа ще влачи тоя американски парламент чак до март месец?!
  • 59 Чети бе

    14 1 Отговор
    Два реактора AP-1000 са в процес на изграждане във Vogtle Electric Generating Plant в САЩ. Строителството във Vogtle претърпя многобройни закъснения и сега се очаква блок 3 да бъде завършен през 2022 г., да ама НЕ ! Превишаването на разходите във Vogtle и VC Summer доведе до фалита на Westinghouse през 2017 г. Строителството на двата реактора в ядрената генераторна станция Virgil C. Summer беше отменено през 2017 г. след фалита на Westinghouse.

    Коментиран от #79

  • 60 Аз...

    13 2 Отговор
    Т.Петкова:Тя посочи, че до настоящия момент работим само с руската технология и е добре за България да диверсифицираме тези технологии. По тази тема ние работим още от 2012 г. Край на цитата. Та какво направихте от тогава до сегс ма уооо
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Тия са откачени

    15 1 Отговор
    Цената за изграждане на два реактора AP1000 в САЩ за 2022 г. е достигнала сумата от 30 милиарда долара или 54 милиарда лева. За сравнение – за Белене искаха около 6 милиарда да се построи. Това са изключително скъпи съоръжения, които не са подходящи за нашия регион. Не случайно Турция строи атомна централа с Руски реактори.
  • 63 Блогър от Москва

    12 1 Отговор
    В любимата Ви Америка за 30 г няма нито един завършен реактор.Е така.Ще стане Като с Южен поток.Ще купувате ток от турската руска цетрала.

    Коментиран от #65

  • 64 Хубаво

    12 0 Отговор
    Ама строителите дето могат да леят истински железобетон и заварчиците дето могат да правят истински железни конструкции отдавна строят и заваряват в "джендърска" Юропа.Римляните дето "строяха" за ГЕРБ ли ще правят реактора???
  • 65 В Америката

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "Блогър от Москва":

    Атомните централи са ги правили македонците,мдамммм...
  • 66 Въже не, сизал

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Въже за":

    И закачени на електрическите стълбове докато от слънцето полимера промени структура и сизала се скъса.
    И това така по - честичко трябва да се прави за да се опресняват избраниците на народа.
    Също така и процедура по импийчмънт /обявяване в държавна измяна/ на президента, както и опростена процедура по отзоваване на народен представител.
  • 67 Против здравият разум!

    16 0 Отговор
    Да затвориш напълно изправни атомни реактори 1-4 на АЕЦ-Колодуй...!А сега да даваш луди пари за построяване на нови...!

    Коментиран от #72, #81

  • 68 браво на депутатите , но нека не забравя

    8 0 Отговор
    МЕ , ЧЕ ТЕ СА ПРЕДАТЕЛИ И РАЗБОЙНИЦИ , А НАЙ - ПАЧЕ ЛЪЖЦИ ! ЩЕ НИ НАБУТАТ С НАЙ ДОЛНИТЕ АМЕРИКАНСКИ КОНЦЕСИОНЕРИ ИЛИ НАПРАВО ЩЕ ИМ ПРОДАДАТ КОЗЛОДУЙ ! КАКВОТО И ДА НАПРАВЯТ ТО ЩЕ Е ПРОТИВ НАС !
  • 69 Проф. Лозановски

    8 1 Отговор
    Дано за разлика от самолетите да не купим прости чертежи, а нещо изпипано, нарисувано с талант и цветове
  • 70 И Китайците

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Баба Вуна":

    Щото те имат най - подготвени кадри след руснаците. Колкото и парадоксално да ви звучи.
    Амариканци, Канадци, Японци, е и Французи не са строили нищо ново от доста години.
  • 71 Азиим

    7 0 Отговор
    Да не стане като със самолетите... Какво е това обсебване на нашите политици от САЩ? Жалки и продажни индивиди!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Аец

    7 0 Отговор
    Абе то и аз искам да карам мерцедес,ама мога да си позволя само кола на 15годиби.
    Смятан,че за цена на един реактор от порядъка на 35милиарда долара " такава е себестойност на такъв тип в сащ" е малко неразумно.

    Коментиран от #78

  • 74 Име

    5 0 Отговор
    ГЕРБ-СДС, ДПС , "Демократична България", "Български възход" , интересна комбинацийка ха сега.
    Вносител на проекторешението е Делян Добрев от ГЕРБ-СДС
    А като дадем паретата колко години ще идват реакторите-като ф16 ли?
  • 75 Макар и да не е най - доброто решение

    2 2 Отговор
    Няма да ръкопляскам но няма да го приема и скептично. На БГ и трябва електроенергия. Стабилно електропроизводство без големи пикове. Трябва и ЕВТИНА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ. Не да се изнася и да се правят свръх печалби на гърба на народа а да се потребява от населението и да е магнит за инвестиции.
    След десетилетие поне 70% от автомобилния парк ще е на електрички / независимо от желанията ни/.
    България трябва да е обезпечена до тогава и готова да приеме предизвикателството.
    След следващите избори най - вероятно да се вземе решение за довършване на АЕЦ Белене - път в правилна посока а така също увеличаване дела на соларките.
    И едно много важно условие: АЕЦ какъвто и да е, трябва да е ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.
  • 76 Паразит

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Шофьор":

    Подкрепям безусловно! Прекрасен коментар!
  • 77 СЛОНА

    5 0 Отговор
    ТОВА СЪБРАНИЕ ПРИЗВЕЖДА САМО ЯЛОВИ РЕШЕНИЯ И ЩЕ НАЙ ЯЛОВОТО В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!!
    ЩЕ СЕ УВЕРИТЕ САМИ!!!
  • 78 Мчи що

    0 2 Отговор

    До коментар #73 от "Аец":

    не караш нова лада ??Мерцедеса е льош!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Освен кой ще го строи

    2 0 Отговор
    Освен кой ще го строи ме интересуват и много други параметри. Искам да знам срок на експлоатация, цена на проекта, къде отива отработеното гориво и т.н. Ако ще продаваме ел. енергията за да правят определени "другари" политикански гуши - не благодаря. Не искам България да поема риска от евентуална авари а други да обират каймака.
    Да напомня какво се случи във Фукушима преди 12г.
    Като се обяви за аварията първи се качиха на частните се джетове собствениците на компанията. Има инфо, които иска да се информира.
  • 81 Моряка

    6 0 Отговор

    До коментар #67 от "Против здравият разум!":

    Да,ама пък Меглена Кунева,ликвидаторката на Козлодуй,за отплата все на високи Европейски постове.До дълбоки старини.Или до Новия Народен съд.И пак ще и провърви,сега в 21 век,изпълнението на присъдите ще е далеч по хуманно,безболезнено.

    Коментиран от #85

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Шофьор":

    Подкрепям,гласувам с двете ръце.Така сме ние от транпорта.Шофьорите да докарат едър чакъл пред Парламента,оттам нататък делото е в ръцете на народа.200÷300 чупени глави и ще си върнем Неребето.И АЕЦ Белене,и Южния поток и овациите за Путин на връх Шипка.И новото високосортно кученце,което един разкаял се Прост,от народа,ще му подари.
  • 84 "независимия" депуткат гласувал за

    2 0 Отговор
    ще да е онова лекенце на курнелка демокрадчето дето го отлъчиха за прекалено явна американофилия
  • 85 СЛОНА

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Моряка":

    А ДРУЖКАТА НА КУНЕВА,КЪДЕ Е ЗАБРАВИХТЕ И ТЯ БЕШЕ ТАМ ПРИ ЗАТВАРЯНЕТО ,А СЯ СЕ ВЪРНА НА ЧЕЛО НА СТОЛЕТНИЦАТА И ДОРИ НЕ И ПУКА КАКВИ ГИ Е ВЪРРШИЛА СЕГА МАМАКУРИ НИНАВА????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове