Last news in Fakti

16 Януари, 2023 22:31 1 749 21

Председателят на СОС: Борис Бонев има фиксация да бъде кмет на всяка цена

  • георги георгиев-
  • спаси софия-
  • борис бонев

От "Спаси София" винаги са се държали като партия с очевидна политическа амбиция. Това е легитимният начин да се носи отговорност. Поздравявам колегите за проявеното мъжество - не просто да показват проблемите и да ги обличаме в колажи и снимки, а да търсят решения

Председателят на СОС: Борис Бонев има фиксация да бъде кмет на всяка цена - 1

"От "Спаси София" винаги са се държали като партия с очевидна политическа амбиция. Това е легитимният начин да се носи отговорност. Поздравявам колегите за проявеното мъжество - не просто да показват проблемите и да ги обличаме в колажи и снимки, а да търсят решения. Всеки съмишленик или който иска да помогне на софиянци, е добре дошъл", заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

Той изрази надежда личната вражда на Борис Бонев към него да приключи. И уточни, че тя не е от полза за софиянци, за които е важно СОС да осигурява нужното финансиране за проекти.

"Тази фиксация на Бонев е функция от друга - да бъде кмет на всяка цена. Не мога да приема личната вражда като кауза в политиката. Да се замеряме с общи приказки по студиата е лесно, но какво следва след като си тръгнем от съответното студио. Каза, че подготвя на софиянци шокова терапия, аз държа да получим отговори каква шокова терапия да очакваме, достатъчно кризи преживяхме. Другото са лични амбиции, подскачане на две петлета, аз не желая да участвам в това", заяви Георгиев.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на СОС обясни и промените в начина на таксуване на пътниците в градския транспорт. Новите тарифи, според него, са справедливи, а е грешка на ЦГМ това, че промените хванаха софиянци неподготвени.

"Вдигнах жълт картон на ръководството на ЦГМ. Те имаха половин година за разяснителна кампания, за да знаем наизуст сега как валидацията се прави. Отговорната позиция е да не затрудняваме гражданите, две малки камъчета са напът да обърнат колата, което няма да го позволя. 36 000 софиянци не са съгласни с преценката на СОС за закриването на едномесечните карти, затова първи реагирах", заяви Георгиев.

Председателят на местния парламент посочи, че за първите 10 дни на годината са закупени 350 000 билета за пътуване за време за 30 и 60 минути. А през 2022 г. с електронни билети са платени 7,5 млн. пътувания.

Гостът не се притеснява от проверката на жълтите павета и на "Графа", които служебният министър на регионалното министерство възложи.

"СОС не се занимава с ремонти, 57 са проверките на "Графа", 58-ата няма да е най-полезната, но няма да навреди. Всяка проверка е добре дошла, но е важно да не се използва за отмъщения. Нека да гледаме какво се върши, а не да слушаме какво се говори", призова Георгиев.

И посочи, че ремонтът на паветата струва 2 400 000 лв., като до момента не са пратени никакви суми по договора.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 17 Отговор
    Борко има само шепа хора.Нали съм му водил хора срещу Фандъкова че не може да събере.Аз ще взема повече гласове от него ако се кандидатирам.
  • 2 хххх

    24 9 Отговор
    Какъвто той , такъв и гербаджията. Две страни на една и съща монета.
  • 3 ...

    26 8 Отговор
    бонбонев си е на ниво колажи/лозунги, никаква полза + война срещу автомобилите.
  • 4 мнение от кръстова вада

    16 9 Отговор
    подгответе се за времето на янчула - оставил София без вода и софийски - за него по добре да замълча
  • 5 Мда

    11 11 Отговор
    Тук се оформя гербераст парти. Няма лошо, 1-2 ст. за трол...

    Коментиран от #17

  • 6 дгдхш

    20 21 Отговор
    Дори и така е, важното е ГЕРБ да бъда изхвърлени от София. Цената.нма значение
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 без имена

    24 4 Отговор
    поредният клонинг да пп. тотал щета.
  • 9 Присмял се хърбел на щърбел

    15 4 Отговор
    И двамата са търчи-лъжи. Смешници мрснци
  • 10 Боклук

    21 3 Отговор
    Поредният еко—фашист Грантаджия .
  • 11 Българин сланина оригинал

    10 12 Отговор
    ПП и ДБ са крипто измамници, затова подкрепям новата промяна - "Спаси София".
  • 12 Столично ергенче

    10 5 Отговор
    И ти си кандидат за мястото на Фъндъкова мале
    🤣🤣🤣🤣🤣
  • 13 Джордж Куни

    11 0 Отговор
    Само това остава
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 И Председателя на, СОС и Борис Бонев

    9 0 Отговор
    са Пополисти и Въздух под Налягане!!
  • 16 оня с коня

    4 1 Отговор
    Некои хора така и отказват да разберат че БОРИСОВ РАЗДАВА Парчетата от Баницата и никога,ама НИКОГА няма да остави Сф в ръцете на Самозвани Палета!
  • 17 Чичо

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мда":

    В този форум обикновено е така. Трол до трола…
  • 18 Мария Мисиркина

    1 0 Отговор
    И посочи, че ремонтът на паветата струва 240 00 лв., като до момента не са пратени никакви суми по договора.
    Ако наистина са го правили за двадесет и четири хиляди, то резултата е предсказуем.
    Ако обаче сумата е била 240 000 лв. то тогава някой пак не чете какво публикува.
  • 19 Тея и двамата са за Затвора! И Кметицата

    3 2 Отговор
    и Председателя на СОС Г Георгиев!! За пренареждане то на Жълтите павета само Окрадоха 20мил лева!! Да отидат в Нидерландия, в което и да е Село, улиците са павирани с такива Жълти и други цветове павета, редени преди 50-60 год и Няма, нито разместени, нито дупки между тях! Има и трафик по тях!! Да отидат, и да докарат няколко майстори от там, с нашите" Боневци" не се получава!! А цената на тази работа е 10 пъти по ниска, отколкото плаща Общината на Нашата фирма!! Далавера, поредната!! Тези Майстори, които редят павета и Обличовки в Европа,много от тях са Завършили техникума с Кунино Врачанско!! Познавам в Германия такива, Грамотни български майстори, отидете и си докарайте от Европа от Българите майстори учили в Кунино!!
  • 20 Буквоядец

    2 4 Отговор
    Няма едно хубаво нещо направено от ГЕРБ и сателитите му от СОС,по времето на даскалицата -кмет. Това е изводът.
  • 21 Селянин

    1 1 Отговор
    Който и да е кмет няма голямо значение, защото маТрялът е кофти и трябва поколения да минат, че да се промени нещо. Джефри Сакс го описа много добре.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове