Last news in Fakti

17 Януари, 2023 09:32 1 057 31

Лорер: На Радев му е удобно да властва, едва ли ще подкрепим третия мандат

  • даниел лорер-
  • мандат-
  • бсп

Макар и да управлявахме заедно с БСП успешно 6 месеца, после излязоха сериозни разделителни линии. Вероятността да бъдем част от кабинет на БСП е доста малка

Лорер: На Радев му е удобно да властва, едва ли ще подкрепим третия мандат - 1

От „Продължаваме промяната” обявиха, че ще отидат на среща с БСП, но подкрепа за правителство с третия мандат е малко вероятна.

„Радваме се, че важността на лидерските срещи започва да става ясна. Настоявахме за това от самото начало. За съжаление, самата Корнелия Нинова не уважи нашата среща в парламента, когато мандатът беше при нас. Изпрати заместници. В нашето разбиране откритите срещи в парламента между лидерите са правилният формат, в който да се обсъждат приоритетите”, заяви Даниел Лорер в студиото на „Здравей, България”.

„Макар и да управлявахме заедно с БСП успешно 6 месеца, после излязоха сериозни разделителни линии. Вероятността да бъдем част от кабинет на БСП е доста малка. И ГЕРБ и ДБ бързо ще заявят своята отрицателна позиция”, поясни той.

На въпрос какво смята за спрягания за служебен премиер Атанас Пеканов, Лорер каза следното: „Чух версии, в които той е лансиран като важен участник в бъдещи политически проекти. Изглежда, че в БСП предстоят сериозни трусове”.

„Трудно ми е да врачувам по намеренията на Президентството. Президентът се чувства много комфортно да властва като суверен. Това ще е поне до април”, допълни още депутатът от ПП.

За случая Nexo: „Забележете кога този скандал изскочи в общественото пространство. Тези разследвания в щатите се водят от месеци. Прокуратурата избра един абсолютно специфичен момент – когато имаше вероятност мандатът да се даде на „Демократична България”. Те имаха най-голям шанс да съберат някаква подкрепа. Точно в парламента достигнахме до важния закон за контрол над главния прокурор, който е сърцето на правосъдната реформа. Прокуратурата е безконтролна. Тя не се отчита пред никой. Когато стигнахме до момента, в който парламентът разисква закона за разследване на главния прокурор, се появи Nexo. За мен тези съвпадения са необясними”, коментира Лорер.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    21 4 Отговор
    6 месеца успешно само за тебе май къдрицио не и за народа
  • 2 На Калпава Ракета ..

    17 3 Отговор
    ...- Космоса и крив...!
    Та и вашата работа...!Властта ви бе в ръчичките...!По една,или друга причина я изтървахте,че сега Президента ви виновен...
  • 3 Български човек

    23 3 Отговор
    Този защо не отиде да " съветва" евреите в Израел, Ами се е впил като кърлеж в България?
  • 4 далавераджии

    20 2 Отговор
    Г-н Лорер, вие имате ли взаимоотношения с Нексо?
  • 5 Тъщата

    12 2 Отговор
    Ей Лорелито, вие му давате на президента да управлява. И не властва а върши вашата работа.
  • 6 Пак

    16 2 Отговор
    всички лъжци и слуги на мафията сте на амбразурата!
  • 7 Мухаа,хаа!

    17 2 Отговор
    Лорерчо беснее,че му мина лиса път.Да ти отнемат ей така,от ръцете мега министерство,през което да се завъртят десетки милиарди ,не ще беснееш,а ще точиш и лиги от бяс.Тскива- от този модел- лорерчрта,пекановчета, бориславки не трвбва да да им се дава дори нулев шанс.Иначе ще мажат човката здраво,а на хелекторато ще му продадат и долните гащи.
  • 8 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    Едно време, двамата мустакати не са разбрали ей!

    Коментиран от #27

  • 9 Одит

    10 3 Отговор
    Не Радев властува а некадърните, завидливи партии и политици не искат да има правителство!
  • 10 Механик

    16 3 Отговор
    Абе, от де изпълзяха толкова много евреи и арменци бе?
    То не бяха бабикяни, то не бяха лорери, то беха халваджани и хампърцомяни... Аман вече!
  • 11 семантика

    12 3 Отговор
    Знаете ли , че коренът на думата (прилагателно) МОШЕНИК е собственото (малко) име Моше ?
  • 12 Българка

    4 10 Отговор
    "За случая Nexo: . Прокуратурата е безконтролна. Тя не се отчита пред никой. Когато стигнахме до момента, в който парламентът разисква закона за разследване на главния прокурор, се появи Nexo. За мен тези съвпадения са необясними”, коментира Лорер."
    В предното събрание, когато се внесе Закон за отчетност на Главния прокурор и прокуратурата" ,малкото ДПС и патерица на ГЕРБ -ИТН разтури редовния кабинет. Мафията ГЕРБ-ДПС ,подкрепени от отрочетата си ИТН и Възраждане събориха редовно правителство и стопираха съдебната реформа. Сега се развява Нексо. Да се знае, че от САЩ 8 щата разследват административни престъпления, а не криминални срещу Нексо- т.е. извършвани банкови операции без лиценз. А криптофирмата не е работила в България. На фона на това питам защо с такава саммотверженост каскетите не повдигнаха обвинения на санкционираните пак от САЩ мутри по закона Магнитески? Защо не отговарят на искането на сенатор от САЩ в края на миналата година за разследване на Гешев и твърденията от САЩ, че е свързан с престъпници? Само питам. Има повече от 100 "ЗАЩО? КОГА? ПИТАМ?" по знакови за България престъпления, по които е пълно мълчание на Каскетурата

    Коментиран от #23

  • 13 хах

    16 1 Отговор
    Кажи що назначи жена си в министерството като калинка
  • 14 първо трябва да бъдете въдворени

    7 1 Отговор
    За пръв и последен път съм съгласен с вас юдейче , правителство от тази скраб не трябва да се съставя .
  • 15 Проектът ПП

    12 1 Отговор
    драпа съз зъби и нокти за власт и управление. В противен случай купонът свършва.
  • 16 тони

    3 1 Отговор
    пак имаш връзка с космоса
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Немо

    11 4 Отговор
    Колкото и да се опитват да се изплъзнат от всички кражби , золуми и скандали ,които натвориха ПП/ДБ - файда няма ! Видяхме ги и какви са , и колко струват . По големи разбойници от тях - няма (и не е имало) ! А самият Лорер е за СЦЗ (да дава интервюта на съкилийници) , а не за Нова ТВ (да дава интервюта на удобни журналисти).
  • 19 левашката

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Соня":

    Арестуваха бе Сонче , за парлама , по неправилния начин , колкото зо проплакване на очите и за препиране на индивида Буци , на надрусана чутура го арестуваха .
  • 20 1222

    0 1 Отговор
    Връщате властта на президента като се отказвате от последната възможност за правителство.
  • 21 Кръпката

    10 1 Отговор
    Този,заедно със жена му, дойде отнякъде, според евроатлантическия план, и веднага на позиция на финансовата река от ЕС. Услади им се и искат още. Е, трудно ще ви е, с този имидж. Жалко, че подлъгахте вашето поколение. Между другото, в България има много образовани родолюбци от това поколение, които биха се справили чудесно с въпросите на управлението на страната и няма нужда да ни натрапват някакви псевдо харвардци. Видяхме ги за половин година колко струват.
  • 22 Новини

    5 1 Отговор
    Шеф на АЕЦ Козлудуй и представител на РР и ББ е Людмил Стойков. Официалното ръководство е проформа. Гаргамел отговаря за продажбите на електроенергията.
  • 23 има ГУГЪЛ

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Разследването е за криминални престъпления включващи незаконни финансови операции , измама на инвеститори , пране на пари и данъчни измами. Разбирам , че ви плащат за да защитавате едни определени политически субекти , но като го правите , поне не лъжете като тях /непрекъснато и за всичко/.

    Коментиран от #28

  • 24 стил та дрънка

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Соня":

    Така се прави в стил треторазрядна мутра , без разклоненията се обслужва евроатлантическата ориентация , с изграждането на тръбопровода се връща откраднатото от руснаците , че лошо иначе . Всички доволни , народа пре..бан .
  • 25 ЛОРЕР ОСВЕН, ЧЕ РАБОТИШ ЗА Шалом и

    4 3 Отговор
    И за Себеси, нищо добро няма да направиш за България и Българите!! Този ни го Натресоха, не за Добро!!
  • 26 колю

    2 4 Отговор
    Ако не беше президента... Те никога нямаше на станеш телевизионна анимационна звезда... Но вашето филмче приключи
  • 27 Адолф

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    Не забравяй че единия мустак е бил издигнат и лансиран от евреите, а другия мустак е чистел евреите.Няма как да се разберат за съжаление.Ако се бяха разбрали сега тоя мазник от снимката нямаше да го има.
  • 28 Българка

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "има ГУГЪЛ":

    Първо не клевети и набеждавай! Никой не ми плаща да имам гражданска позиция! Второ няма защо да защитавам невинни хора и политици! Срещу набедените, окаляни с лъжи и внушения от ПП и ДБ НЯМА НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ СА ЗАМЕСЕНИ В КАКВОТО И ДА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Да не забрабяме фиаското за гордостта на Гешев мегадело КТБ! Та това срещу Нексо е сравнено от каскетите по значимост и техен "професионализъм" с делото КТБ, т.е. политическа поръчка. Чакаме доказателствата на каскетите

    Коментиран от #31

  • 29 Минева

    1 2 Отговор
    Спасихте крушевата като я направихте вицепремиер, а тя ви нарече аматьори и ви натресе хартиената бюлетина. Ние, които гласуваме за вас не искаме да подкрепяте мандат на БСП.
  • 30 питащ

    1 0 Отговор
    Този ев...реин не може ли да разбере, че президента не управлява. Той си изпълнява задълженията си по Конституция да назначи служебно правителство за да управлява страната при липса на парламент. А за да няма парламент който да избере правителство сте виновни всички вие продажни политици, които не мислите за народа , а само за личните си интереси и изгоди.
  • 31 има ГУГЪЛ

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Престъпленията са извършвани в САЩ и Великобритания ,така че отправи призива си към прокуратурите на тези държави ... или ... цял свят се е съюзил да омаскари ... "честните" момчета от НЕКСО и политическите им кукли на конци , как мислиш ? ПП. Написах ,че лъжеш ,защото наистина лъжеш . Няма административно производство срещу НЕКСО в САЩ , има КРИМИНАЛНО до-съдебно производство /criminal pre-trial proceeding/ в осем щата на САЩ срещу тях.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове