17 Януари, 2023 09:47 3 053 53

Георгиев, ГЕРБ: Как служителки на Nexo с 40 хил. лева годишна заплата са дарили 20 хил. лева на ДБ?

  • георг георгиев-
  • nexo-
  • дарения

Според израелското разследване през Нексо са минали над 100 транзакции за "Хамас", каза още той

Георгиев, ГЕРБ: Как служителки на Nexo с 40 хил. лева годишна заплата са дарили 20 хил. лева на ДБ? - 1

Не може човек като Настимир Ананиев, който сме виждали на жълтите павета през 5 различни формации, да говори за човек който 12 години е бил премиер. Трудно е моралът да идва от хора, които 5 пъти са си сменяли партията. Това заяви пред БТВ Георг Георгиев, депутат от ГЕРБ-СДС и лидер на МГЕРБ. Той отговори на Ананиев от ПП, който заяви в участие преди него, че Бойко Борисов го е страх да се появи на жълтите павета.

Настимир Ананиев е бил съдружник на един от най-издирваните криптообвиняеми в света. В САЩ разследват криптосхемата на Nexo, в която виждаме и лица от "Продължаваме промяната". Питаме "Промяната" - кой мята "калта"?! Файненшъл Таймс, Ройтерс, британската служба за сигурност, прокурорите на 8 американски щата, включително и на Ню Йорк ли, допълни Георгиев.

Според израелското разследване през Нексо са минали над 100 транзакции за "Хамас", каза още той.

179 000 от 221 000 лв. общи дарения за "свещената крава" на ПП - "Демократична България", са дарени от служители на Нексо. Как служителки с 40 000 лв. годишна заплата са дарили в лично качество по 20 000 лв. за "Демократична България", попита депутатът.

"Продължаваме промяната" са получили над 1 милион лева дарения, но няма и ред обяснение - най-прозрачната и дигиталната партия не се е отчела в сайта си, разкри той.

Цялата тази "Промяна" е облачна и крипто! Те са фабрика за илюзия. Опитаха да ни направят аватари, които да управляват. Всичко, което видяхме от "Промяната" е илюзия - къде е евтиният ток, танкерите с газ, мостовете и тунелите, попита Георг Георгиев.

Относно третия мандат, депутатът от ГЕРБ заяви, че ще проявят уважение към всеки, на който е даден мандата и опита да състави правителство. "Бойко Борисов няма проблем да се срещне с всеки от партийните лидери".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като свински черва

    37 6 Отговор
    сте бе гиоргии
  • 2 дали

    20 9 Отговор
    Кайманите отнеха лиценза (virtual asset license) на Nexo в петък 13 януари, точно докато ги тършуваше и българската прокуратура и ДАНС за крипто измами.

    С този лиценз Nexo упражняваше дейност в САЩ. Излиза, че в петък 13-и Гешев и главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс са действали като един юмрук..............
  • 3 ТаУмВзе

    28 11 Отговор
    Гербераст не знае Врътката ли? Бухахах
  • 4 Останалите 20 хиляди

    15 7 Отговор
    може да дари на някой манастир, да се приюти в него и да се покае.
  • 5 Ах mърльо такъв !

    39 13 Отговор
    А твоят вожд на когото колено-преклонно цаливаш ръка и други неща как ги направИ кюлчетата бе?

    Коментиран от #16

  • 6 Морски

    39 8 Отговор
    И аз бих си дал половината заплата на някой който би ви измел на бунището
  • 7 Голям зор

    8 0 Отговор
    България
  • 8 Много gну seн

    31 4 Отговор
    тоа!
    Ама много!
    Сакън да не падне прашинка върху кума!
  • 9 един

    30 6 Отговор
    На изборите ще видите как са дарили!Продължавайте с арогантност и лъжи да отвращавате хората,тогава и купените гласове няма да ви помогнат!
  • 10 Абе не знам

    37 6 Отговор
    ама човек който целува ръка на сикаджийски бос не може да раздава морални оценки освен ако не е супернагъл и безочлив гербаджия.
  • 11 Анонимен

    32 13 Отговор
    Тоя на 18 г е станал член на герб. И той дали не е намазал нещо, като прием в университет, обаждайки се по телефона от батето. И вие като ония. Без разлика или пресмял се хърбел на щърбел. Ела си вижте, баба ви от герб, богатсвото й. Все пак пп са завършили западни университети, а не купени Български. Предпочитам да ме крадат умните от пп Асен Василен, но не вие от герб ограничени и простите
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българка

    31 8 Отговор
    Целуналият ръката на вожда си Гошко е следващия кандидат да бъде съден за набеждаване. Той удобно спестява фактите, че в САЩ разследват Нексо за упражняване на банкова дейност без лиценз. Но прави внушения, че от ПП и ДБ са съучастници едва ли не в престъпления. Това си е оклеветяване. Като е толкова чист ,дали е попитал Бойко Борисов откъде си е напълнил чекмеджето,? Дали е питал Борисов за пране на милиони за имотите в Барселона, за което в Каскетурата отлежават над 100 страници доказателства ОТ ИСПАНСКИТЕ ВЛАСТИ? Дали е питал Севдето откъде тази цЕлата в бЕло ПР на ГЕРБ извади десетки милиони за луксозен живот, парати, активи? Дали е питал Влади Горанов за рекет близо 70 милиона на Васил Божков? Дали е питал защо Каскетурата не говори от медиите за това, че Божков е осъдил вече в Страсбург България за 329 милиона ЕВРО? И кой ще ги плаща? Гешев, Цацаров, Менда Стоянова, Влади Горанов, Севдето или вожда Борисов?

    Коментиран от #36

  • 14 зевзек

    29 7 Отговор
    сто пъти му се каза на това момче, че е смешен и несъстоятелен, и той продължава да се появява по медиите, да ниже празни и глупави послания и тези, дори една свястна интрига не може да завърти, за разлика от Настимира, учи се от колегата ти, как се правят интриги, вместо да го критикуваш
  • 15 УРА,,УРА

    25 7 Отговор
    А ГЕРБ с какви пари прави предизборна кампания и купува избиратели, при положение, че милионите от държавната субсидия ги държат в банка? Това те не го оспорват,което означава, че използват незаконни средства. Обаче тук се заяждат за дребни и законни пари.
  • 16 Факти

    17 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ах mърльо такъв !":

    И децата разбраха ,че кюлчетата бяха наградени!!!
  • 17 Мъчи ме въпроса

    20 5 Отговор
    С каква цел и къде отидоха картините от КТБ, на Божков артефактите и сега взетите картини от Нексо?
  • 18 Пирамиди, фараони и още нещо...

    13 16 Отговор
    Много ясно, че Nexomir Analiev е в схемата! Още първия ден го видяхме в кулоарите на НС, как едва пискаше с оправдания и закани😂😂😂 Обаче от тук нататък ще видим по-важното-има ли наистина НЕЗАВИСИМА съдебна власт в БГ?! Ще разплете ли кълбото на интелигентните измамници, ще ги осъди ли?! А дано, ама надали,😂😂😂
  • 19 Иванов

    29 8 Отговор
    Така както твоят цар купи къща в Барселона със заплата 5 хиляди лева!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тоз е ашlaдисан като малък

    13 2 Отговор
    От велик прериен вожд.
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 5 Отговор
    това е много смешен и некоректен въпрос!!!!!!!Човек не е само заплатата си в момента ,а и преди нея също е бил човек получавал и изкарвал пари.същия въпрос задават и в банките на хора,които са над 60г????Явно му липсва елементарно мислене и възпитание на този младеж,за да зададе такъв въпрос.по-добре да го зададе на банкянският финансист или на хасковския "ПРЕЦЕНЯЩ",експерт по горивата!
  • 23 ОБЛАСТ ЛОВЕЧ

    21 3 Отговор
    КАКТО ЗАРАДИ ТЕБ ДВАМА ЧОВЕКА СЕ ОДКАЗАХА ОТ ДЕПУТАТСКИТЕ СИ МЕСТА УЖ ПО СОПСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ,А СЪЩНОСТ ПРИНУДЕНИ ЗА ДА МОЖЕ ТИ(КУМЕЦА НА Б.Б) да си в ПАРЛАМЕНТА
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Овратен

    4 11 Отговор
    Най голямата политическа измама в България . Внедрена От Радев , който се осети и се разграничи и заклейми ! Бошоните изгоряха но Радев остава !
  • 26 Интересно му е

    13 3 Отговор
    Щото тоя не знае какво е свобода и че се плаща за нея? Хората са готови да дадат и залъка си за нея. Но той как да го разбере като той и партията му са свикнали само да прибират!
  • 27 Ха че то и вашия лидер си е сменял

    14 1 Отговор
    Партията.
  • 28 Попов

    17 1 Отговор
    Тренчев-баща е известен като агент “Петров” на Второ главно управление на ДС. Работил е в мисията ни в Бон, където е роден синът му Антони Антониев Тренчев. Антони Тренчев – баща е дългогодишен съдружник с Бойко Борисов, ген. Чавдар Чернев и други мрачни фигури на прехода, показа проверка на Биволъ във фирмените регистри.

    Консултант по сигурността на щат в Nexo е друг ортак на Борисов и ДС-офицер – Владимир Петев. Самият Борисов е откривал бутик на майката на Тренчев – Илияна Алипиева.

    По това време бъдещият главен секретар на МВР и премиер на България се занимава с охранителен бизнес и е бил вербуван като агент “Буда” от ЦСБОП заради връзките си с “оперативно интересни лица” от подземния свят.

    По това време бъдещият главен секретар на МВР и премиер на България се занимава с охранителен бизнес и е бил вербуван като агент “Буда” от ЦСБОП заради връзките си с “оперативно интересни лица” от подземния свят.

     
  • 29 Лакомо магаре

    23 2 Отговор
    Как Севда Арнаудова с заплата на ПР на гербаджиите има палат за милиони...Айде да питаме и ние.Има още десетки такива примери свързани с шайката.
  • 30 Георгиев защо не пита

    12 2 Отговор
    Как при вашето управление с годишна пенсия от 3000 лв. изцеляваха възрастни хора?
  • 31 Аззаззз

    17 2 Отговор
    Как, като получаваш заплата в левове, спиш до чекмедже със златни кюлчета и пачки евро? Хайде гербаджии, преди да питате да вземете да отговорите, а?
  • 32 Баба Вуна

    20 1 Отговор
    Цв. Цветанов с 60 000 годишна заплата купи 6 апартамента в София за две години!
  • 33 Как хора

    12 0 Отговор
    С плетени пуловерчета целуват ръка или нещо друго и стават олигарси?
  • 34 Чудя

    15 0 Отговор
    се какво се е разсмърдяло , а то кой мазник бил !
  • 35 Емо

    13 5 Отговор
    За този нискоинтелигентен индивид излиза, че 3100 лв. месечна заплата са малко. То да вземаш 1500-200 лв. за година можеш без проблем да спестиш минимум 5000 , а с 3100 спокойно можеш около 15000 годишно да спестиш.Но не това е важното, а друго - чи всички гербажийски медии - Труд, 24 часа, Трибюн, Блиц и кой ли още не раздухват активно тезата. Това е ясен показател, че е изкуствена темата, с цел компрометиране. ПП си имат сериозни недостатъци, но важното е, че не са ГЕРБ и не са крадци.
  • 36 Някой

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Много сте активна по правилния начин. Отчитаме го!
  • 37 бягай бе

    10 1 Отговор
    Гер-мишок ;май пази чувалите ...
  • 38 Минева

    7 2 Отговор
    Прочети в "Биволъ", и си виж шефа мафиот
  • 39 Мнение

    10 5 Отговор
    Що за въпрос задава този гербопитек? А как така всички до един, които са от шайката на толупа, за нула време станаха мулти милиоери, с къщи, скъпи коли, къщи за тъщи, къщи в Барселона, кюлчета, чекмеджета с евра и т, н, и т, н,? Включително и този, който, ако го изрита Буци, ще се чуди как да се изхранва. Затова е станал чердже, по което минават силните от ГРОБ.

    Коментиран от #40, #43

  • 40 Мунчо

    4 5 Отговор

    До коментар #39 от "Мнение":

    А ти се замисли, как така един който е на държавна служба цял живот има 19 имота... Ако не се сещаш кой, то да те подсетя... Рашков... 😅

    Коментиран от #47

  • 41 айроник

    5 4 Отговор
    Не виждам нищо ненормално в дарението. Има хора, които са готови да дарят половин годишна заплата, за да не ви виждат повече. 😄

    Коментиран от #42

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 абе къде криптомир

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Мнение":

    а тези не станаха за 8 месеца милионери нали ,комисиони за газ какво ли не ,не че предищните са цвете и те крадяха а тези какъв им лозунга мафията вън от парламента е и те същитите
  • 44 Стоян

    3 0 Отговор
    А как едни хора от гр.Червен бряг ,които нямат официално никакви доходи и не са виждали 50 лв нацяло на предишни избори дариха по 5000 лв.
  • 45 Демократ

    4 1 Отговор
    Как Бойко Борисов се оказа сътрудник във фирма на бащата на Антони Тренчев, офицер от ДС, как Хелп Карма и Кредисимо, предвестници на NEXO не бяха разследвани от прокуратурата за огромни кражби преди много години, как NEXO е по схемата на Ружа Игнатова, съратничка и ученичка на Цветелина Бориславова,дъщеря на генерал от ДС, жена до Бойко Борисов? Много доказателства за ДС участието в съдбата на България. Бойко Борисов си е май тяхно активно мероприятие вече 20 г. Не случайно ген.Бриго Аспарухов, ментор на Симеон, го вкара в политиката като гл.секретар на МВР.Не случайно точно сега НДСВ щяло успешно да влезе отново в политиката, защото това си е ДС-КГБ проект. То не си е отивало изобщо, не случайно Симеон си живурка постоянно във Врана и се целува с Митрофанова и руските църковни кагебисти путинци.
    Защо не си ходи изобщо в Испания? Да не би да е персона нон грата? Защо герберите не споменават активното участие на Бойко Борисов за създаването на NEXO?

    Коментиран от #48

  • 46 Хахаха

    4 1 Отговор
    Как вашите кметове ,със заплати от 2-3 хил.купуват имоти за милиони ,и коли за по 200-300хиляди.Как боса ви със заплата 5 бона купи къща за 5 милиона.Ти Георги нямаш 1 ден трудов стаж ,освен да лижеш на бб задните части от 18 год ,но пък имаш имоти,как деса стюардеса, купи топ имот за безпари,как ,как ,как
  • 47 Мунчо

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "Мунчо":

    Моя баща притежава 150декара наследствена земя,от който 50декара гора,има две къщи и ферма,майка има къща и 50 декара наследство, имаме и два апартамента,сега и аз си изплащам апартамент и гараж,жена ми има 3 етажна къща,апартамент и 15 декара земя.Означава ли ,че ако стана някога депутат,и това ми остане наследство ,че съм го издалаверил?Палячо!
  • 48 Точно

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Демократ":

    И как тази сервитьорка Цветелина ,придоби Пампорово АД,и акции във ПИБ по времето на ББ
  • 49 за кой премиер говори тоя боклук ?

    1 0 Отговор
    за мутрата крадец ли ?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Крадци гроб/дпс/итн лъжци

    1 0 Отговор
    Много мазен и гнусно противен лъжец, крадец и слуга ве, целуващ ръце и крака и др. . дгдхт гроб крадците, никога повече няма да управляват .
  • 52 ДОКО

    1 0 Отговор
    А КАК ТОЧНО КАК ПРОСТОТО ГЕНЕРАЛ БОКЕВ ОТ ОБЛАСТТА БАНКЯ СЪБРА ТОЛКОВА МНОГО КИНТИ В ТИЯ ТЕСНИ ЧЕКМЕДЖЕТА...ОТГОВОРЕТЕ ПЪРВО НА ТОЗИ ВЪПРОС И НИЕ ЩЕ ВИ ДАДЕМ ОТГОВОРНА ВАШЕТО ПИТАНЕ..
  • 53 нормален

    0 1 Отговор
    Нагли нещастници нали остана голяма държавна субсидия за партиите тоест от нашите пари им дава за да ни лъжат и това беше за да не им плащат фирмите а сега хем субсидия вземат хем парички от фирми браво бе
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове