Last news in Fakti

17 Януари, 2023 13:03 1 402 34

Никола Янков: Ако проруските елементи във властта се увеличат, ще бъдем маргинализирани в ЕС и НАТО

  • еврозона-
  • ес-
  • нато-
  • ковачки

Ако България затвори само тецовете на Ковачки, това са вече над 30% съкращаване на въглеродните емисии, казва бившият икономически зам.- министър

“Това ,което се случва в момента, беше предизвестено още може би седмица след изборите, когато „Демократична България“ заяви, че няма да преговаря с ГЕРБ за съставяне на правителство. Така Никола Янков, управляващ инвестиционна компания и бивш заместник-министър на икономиката и на транспорта в правителството на НДСВ, коментира ситуацията след връчения от президента Радев трети мандат за съставяне на правителство на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„ГЕРБ не са особено мотивирани да направят сделка с Корнелия Нинова, защото те биха спечелили повече от нови избори и най-вероятно това е най-реалистичният сценарий“, смята Янков.

Нови парламентарни избори, според Никола Янков обаче, ще доведат до доста сериозна криза, съобщи БНР.

„Европейската интеграция на страната ще бъде отложена за неопределено време, ще загубим може би шансове да се присъединим към Еврозоната през 2024 година, което ще има негативни икономически последици. Също така най-вероятно няма да можем да се присъединим към Шенген и това в комплект ще постави България в изолация и ще я маргинализира в рамките на ЕС. Ако се допусне засилване на проруските елементи в управлението на страната, най-вероятно ще бъдем маргинализирани и в рамките на НАТО“, прогнозира Никола Янков.

По думите му, тази мрачна перспектива на практика вече се случва:

„Ние сме в ситуация, в която или ще има мандат на БСП( от партията наскоро заявиха категорично в парламента, че те са против влизане на България в Еврозоната), или нови избори. Трудно е да се прецени кой е по-лошият сценарий за интеграционните процеси на България, смята анализаторът.

Никола Янков коментира и възможността България да предоговори поети ангажименти по Плана за възстановяване, свързани с ограничаване на въглеродни емисии:

„Мисля че Радан Кънев направи много добро изказване по тази тема, че ако България реши да приложи стриктно действащото в страната екологично законодателство и затвори тецовете на Ковачки, това са вече над 30% съкращаване на въглеродните емисии. Така че, има начин тези цели да бъдат постигнати без да бъде предоговарян плана и без да бъде затваряна някоя от централите в Маришкия басейн. Но това е въпрос, както знаем, на политическа воля от правителството“.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    58 4 Отговор
    Как може да наложите европейска валута и английски чуждици в езика ни, при всяка медийна изява, а още да са ви виновни руските елементи в държавата?
  • 2 това е много добре

    55 3 Отговор
    продажниците и сега сте си маргинализирани и ви ползват само за изпълнители на мръсни поръчки срещу българския наорд най-добре ще е да ви изхвърлят от сатанинските хазарски съюзи!
  • 3 Баба Вуна

    6 2 Отговор
    Ама Коледа ви са не закачайте другаря Ковачки!
  • 4 Адам Хилтън

    37 1 Отговор
    Про-руските елементи в САЩ са повече отколкото в България, ама тях не ги маргинализират, защо?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БОЦ - ко

    12 6 Отговор
    На връх рождената и дата,
    Подариха и мандата,
    А тя отвърна със "Мерси",
    Ех Корнело, примката виси !
  • 7 Баба Вуна

    17 2 Отговор
    На Ковачки като му затворите ТЕЦ-вете трябва да му се плати обезщетение!

    Коментиран от #11

  • 8 доуточнавящ въпрос

    32 2 Отговор
    В чутурата ти съществува ли опция да съм анти НАТО и ЕС , без да съм проруски . Колкото до игричката " маргинализация " , аз отдавна съм ги маргинализирал тия барабар с ценностите и отбранителните им функции .

    Коментиран от #13

  • 9 Баба Вуна

    8 0 Отговор
    До сега билото на Стара планина трябваше да е покрито с перки!
  • 10 стряскаш ми ерекцията

    6 1 Отговор
    Когато цъфнат теменугите ........... на НАТО-то и ЕС-то , без капка прруско при това .
  • 11 ВУНО,

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Баба Вуна":

    По-добре си чеш Ай вUnaта,
    отколкото пръстите по клавиатурата.. Поне нещо смислено да бе написал/а !!!
  • 12 ха ха

    16 1 Отговор
    ако анализаторите ясладжии се увеличават с това темпо ,ще трябва да ги слагаме във фризера за 30 - 40 години , иначе няма да смогнем да ги изхранваме
  • 13 Интересно

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "доуточнавящ въпрос":

    Съвсем правилно отхвъляш това всъвсем изкуствено, но изкусно изработено разделение. Това е нормалния modus operandi на САЩ. Разделяй и владей. Замисли се преди година колко често си чувал думите "русофил" и "русофоб", извън исторически контекст?

    Коментиран от #14, #15

  • 14 урудите

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Интересно":

    Благодаря колега , ама те се нуждаещите се от обяснението ти.
  • 15 Въпрос

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Интересно":

    А кога думата "плурализъм" "цъфна" в пространството? По същото време с русофили и русофоби.
    След комунистите се отприщи ...
  • 16 нннн

    11 1 Отговор
    Айде и този ЕЛЕМЕНТ ще затваря тецове! Но не едните, а другите... И ни плаши, че натовските елементи, ако не са на върха, сме загубени. Българи ни трябват на нас, БЪЛГАРИ! Филите и фобите да си спорят в кръчмата!
  • 17 yйчев

    5 1 Отговор
    От необявените санкции на " глупостта " съпътстващи обявените и налагани санкции на Русия страдаме ние , не руснаците , за тях всъщност не знам от какво страдат и страдат ли въобще .
  • 18 Краси Марков

    11 0 Отговор
    Имайте предвид, че простотийте на Никола Янков, който и да е той, се слушат не само в България и после някакви хора идват тук и на основата на тези простотии имат претенци към нас.
    Очаквам, също така, Никола Янков да осигури работни места и препитание на работниците от тецовете на Ковачки, които той иска да бъдат затворени.
  • 19 Светлина

    8 0 Отговор
    Не зная защо го бутат този човек напред, вкл прогресивните журналисти. Съдружник на Никито Василев и обслужващ персонал на държавна сигурност, справка Тилев. Нищо демократично и умно няма в логоретините му. Типичен черен лебед

    Коментиран от #20

  • 20 амиии

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Светлина":

    Простичко е защо , защото умее да " служи ".
  • 21 Сирене

    1 0 Отговор
    А няма ли да бъдем маргинализирани че 240 боклука за една баница не могат да се разберат?
  • 22 Демократ

    2 2 Отговор
    НДСВ не е ли Кремълско творение? Ти от кои си и защо си заедно с малкия Мук Никито Василев , когото чалгата Слави предложи, т.е.мафията, за премиер
    Докато такива скрити и не дотам лимони ни дават акъл, няма оправим.Нали товарищ Симеон се целува с Митрофанова и целува ръка на руския кгб епископ ,подгласник на полковника от кгб Кирил патриарх всеруски ,първа дружка на Путин,който благославя убийствата на православни християни в Украйна и разрушаването на православни храмове?
  • 23 дезинтегратор

    3 0 Отговор
    Интеграция...Синергия...абе ей! Оставете народа на мира...и не му пречете. Никаква Еврозона..евро...Шенген/Шарден...и др.дивотии. Ами да се състави делегация...кояНачелото да замине да посреща руските "подводничари" на Камчия. Начело бай Христо Бойкикиев!!! Да припомни своето червено потекло...
  • 24 АРЕС

    5 0 Отговор
    Много грозно и просто това изпражн... от снимката Бе.
  • 25 Констатация

    2 0 Отговор
    Този maloumnik още не е разбрал защо Западна Европа не ни иска?
    Почети малко истинската българска история и ще разбереш!
    Аман от неграмотни политици!
  • 26 Гай Турий

    4 2 Отговор
    Абе шарлатанин, ти още ли не си видял, как за 30 години продажниците проамерикански елементи разсипаха България? Примери безброй. Само един от днес от един компетентен коментатор - от 400 военни самолета и 9 аеродрома на българските ВВС, твоите симпатизанти американски подлоги ги унищожиха и докараха до 14 бройки. Скрий се в някоя дупка и изчезни завинаги, кози глашатай, антибългарин.
  • 27 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Санким сега , като сме НАТО и ЕС-нализирани сме цъфнали и вързали и не сме СТРАНИЧНИ ???
    Ако шепа "соломончовци" се чевстват с чужджземни пари много ВЪТРЕШНИ / а може и ЦЕНТРАЛНИ/ ПСИХОАНТЛАНТИЦИ,......то само ПИТАМ : Какво направи НАТО , че и ЕС, за да почувства българина, че не е СТРАНИЧЕН /някъде в периферията/ на всичко в Европата ?? Чакат нашите корумпирани политици да се самоизядат !? И да видят кой колко може да открадне , пардон - да "усвои" от европейските пари ??
    Че сега и този умник, г-н Янков, ще ме плаши с МАРГИНАЛИЗИРАНЕ !? Кой в Европа живее с 250 евро на месец бе АЛАНКООЛУ ?? Коя е тази страна, която изнасяше селскостопанска продукция и във всеки окръг имаше по два консервни комбината, сега хората и дъвчат само вносни плодове и зеленчуци ?? Копър и магданос, моля Ви се надникнете в "Метро", ....от Израел !?
    ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА КРАДЦИ И ВАГАБОНТИ....АМА НА КУКОВО ЛЯТО !!!
  • 28 Никой

    2 0 Отговор
    Те и заради това бастисаха ПАВЕЦ " Чеира " за да не се закачат Ковачевич и Доганович, видни параджии в държавата.
  • 29 Никой

    1 7 Отговор
    Един ден когато рухне Русия / неменуемо това ще се случи рано или късно / се надявам да бъде потърсена сметка на кръвожадните български русофили,чиято ненавист към различно мислещите от тях ги кара да бъдат жестоки до смърт. Толкова злоба ,ненавист и омраза блика от робските им кремълски сърца ,което е граничещто с психиатрично заболяване. Военолюбците не са в Европа а в Кремълската олигархия и руския народ.
  • 30 Голем смех

    2 1 Отговор
    Какъв проруски елемент, бе? Един чорапест президент и две маргинални партии. Това ако е сила, здраве му кажи...

    Коментиран от #32

  • 31 пенко

    4 0 Отговор
    ОБАЧЕ ,АКО ГЪ ЗО ЛИЗ ЦИТЕ И ПРОДАЖНИЦИТЕ ВЪВ ВЛАСТА СЕ УВЕЛИЧАТ ЩЕ БЪДЕМ " ПРОСПЕРИРАЩА " КОЛОНИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Голем смех":

    Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските агентурни\"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....В българската политика през последните години, освен Бойко, доста други значими фигури са руски резиденти или агенти,.... нека не се заблуждаваме за размера на тази шпионска мрежа, изграждана тук в продължение на 2 (два) ВЕКА, НАРОДЕ????
  • 33 Доко

    0 2 Отговор
    А конституционния съдия запознат ли е че много от запасните преди 1989г. А вероятно и след това бяха призовавани задължително да служат в армията още на 17г. Под шапката на СССР и защо тези непълнолетни тогава граждани не са компенсирани. Ака има съмнения да му изпратя документи?
  • 34 Голем страх

    3 0 Отговор
    Ами народа май е проруски щот в случая това е и пробългарска позиция и сега кво да забраним изборите ли Ко ши каиш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове