Last news in Fakti

18 Януари, 2023 09:55 1 065 20

Стефан Янев за третия мандат: 12 депутати трудно щяха да бъдат чути от другите в парламента

  • стефан янев-
  • мандат-
  • правителство

„Сега е необходимо да участваме в диалог и да търсим решение“, посочи той и отказа да коментира дали Румен Радев е бил повлиян от скандала с „Нексо“

Стефан Янев за третия мандат: 12 депутати трудно щяха да бъдат чути от другите в парламента - 1

„Всеки ход, който е направен, и всяко решение, което вече е взето, са правилни. Не е полезно да се връщаме назад и да разсъждаваме“. Това заяви пред bTV председателят на „Български възход“ Стефан Янев относно връчения от президента трети мандат, който отиде при БСП.

„Сега е необходимо да участваме в диалог и да търсим решение“, посочи той и отказа да коментира дали Румен Радев е бил повлиян от скандала с „Нексо“.

„Това, че „Български възход“ е създал среда за диалог, не означава, че сме били вторачени в третия мандат. Реалността е такава, че една парламентарна група с 12 депутати трудно би могла да говори по определени политики и те да бъдат чути от другите партии. Разбира се, го правим, но вариантите за този мандат бяха няколко“, коментира Янев.

„През последните месеци се промени публичното говорене. Диалогът и лидерските срещи са тема, която съм поставил още в началото на 48-ото Народно събрание, но виждаме, че сега е избран вариантът да се говори през медиите, а това носи усещането, че нещо се е променило“, каза още той.

Според него лидерската среща няма за цел да реши всички въпроси, а да определи основните насоки на бъдещия разговор и да провери какви са нагласите и доколко може да се разчита на сформиране на мнозинство.

Лидерът на „Български възход“ посочи, че и този път е важно да има коалиционно споразумение и уточни, че все още партията му няма покана за среща.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скоро

    18 0 Отговор
    И парламента няма да видите предатели
  • 2 Последния Софиянец

    21 0 Отговор
    Този го напуснаха 70 процента от избирателите му.
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    17 0 Отговор
    Чао продажнико!
  • 4 десвсе

    14 0 Отговор
    Които е гласувал за Стефчо, трябва много да се срамува. Добре е че ще има нови избори и тази мас няма да го гледаме повече. Жалка картина а за негов голям срам и пагони е носил и се е клел да пази България. Първата му работа на предателя беше да дава оръжия на фашистите в осрайна, а после и да целува краката на мустафата.
  • 5 ТаУмВзе

    7 1 Отговор
    На генералчето Кенеди му диктува.
  • 6 Ти си АУТ, пич!

    14 0 Отговор
    Продаден, използван, унижен, захвърлен. Народът ще пусне водата в тоалетната на следващите избори и отиваш при Волен и останалите еднодневни мушици. Срам, ПОЗОР. Поне народът се учи от такива като теб и Волен...
  • 7 МАРКСИСТ

    3 0 Отговор
    Правителство 100 на България, или 20 то след НРБ, новата конституция. Това, което Севрюкова казва, е дословно: „Два пъти по толкова правителства /и сочи пръстите на двете си ръце/ ще се сменят, преди да дойде доброто за българския народ”. Скоро Турция ще нахлуе в Гърция, България и Сърбия.. Март месец след изборите няма да има правителство, и 100 тното, 20то правителство ще продължи до октомври, и влезе в затворите цялата мафия ДПС-БКП червената буржоазия сменила Москва с Вашингтон. .............................................................. Баба Ванга казва, че неолибералната червена буржоазия - горбачов-елцин-путин кпсс олигархия ще бъде съборена след 2025г. до 2030 г. и тогава ще спре войната на съветските републики, в САЩ и ЕС ще е пепел. Няма да спре войната докато лявото не победи паричните олигархии в Украйна и Русия. Баба Ванга казва, че 2072 г. ще има безкласово общество в цял свят, и ще почне пак от Русия.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЯневСмешник

    9 0 Отговор
    Гроздето е кисело, нали? До вчера щяхте да се справите с третия мандат, днес не могат да ви чуят. КозакЧорапНещастен.
  • 10 Минева

    6 0 Отговор
    Защо сте 12?
  • 11 егати

    8 0 Отговор
    Стефчо,вземай гегата и в балкана със стадото,може и колегата да вземеш че и той се взе много на сериозно.За друго и без това не ставаш.И вземи или смени името на партийката или направо я затваряй.От такъв чорап за България няма да има възход а здраво падение.
  • 12 СЕРИОЗНО

    1 5 Отговор
    Ясно е, че ДБ ще има 15% на изборите, ПП ще имат 6% или под 4%, Янев ще има 14%, 23% ще има ГЕРБ. И ето го новото евроатлантическо сорско-нато-цру правителство. Бе тея машини са сладко нещо за Пентагонът и НАТО-Сорос.. ИТН не сътрудничеше и ги отрязаха, сега ще отрежат и ПП.

    Коментиран от #17

  • 13 реформи

    3 0 Отговор
    Г-н Янев, имам усещането, че някой насила ви накара да оглавите политическа партия! Не е време за диалог! Време е за реформи и промяна на политическия модел! Защото които и партии да се разберат да управляват, те пак ще крадат обществените средства както до сега! Народът не желае да търпи повече това безобразие! Затова сме най-бедната страна, най-корумпираната, с не работещи правосъдна и правоохранителни системи, лоша здравна система, раздути държавна и общински администрации, в които работят партийни калинки!
  • 14 А бе

    5 0 Отговор
    тебе не ща и да те коментирам.
  • 15 12340

    0 0 Отговор
    ".... но виждаме, че сега е избран вариантът да се говори през медиите, а това носи усещането, че нещо се е променило“, каза още той...."....
    ... Нищо не се е променило
    Лаят през,, фб,,!
  • 16 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Няма за какво да се чувате Янев. Парламента е изчерпан! Всички Партии отивате на нови избори.Там какво сабя покаже.
  • 17 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "СЕРИОЗНО":

    Най вероятно на изборите ПП да е 1-ва политическа сила. 400 легиона пенсионери ще гласуват за тях. Те не забравят, че от 31 години насам, само Правителството на ПП вдигна чувствително пенсиите на хората. Другите преди тях само обещаваха и празни приказки приказваха. Това не се забравя.
  • 18 Калоян

    0 0 Отговор
    ,,Глад гони добитъка"
    PS:Всяка прилика или асоциация между нашите политици и ,,добитъка" е съвсем случайна.
    (или не съвсем).
  • 19 Красимир Петров

    2 0 Отговор
    Този мазник следващото Народно Събрание през крив макарон
  • 20 До генерал Янев

    1 0 Отговор
    Възможно е да си гледал филма "Бяг" за бялата гвардия, на режисора Алов. В него будещ респект бял генерал дава присъдите си над войниците в един вагон на влака. Един моряк започва силно протестиращо и накрая е спихва. Генералът го гледа проницателно и казва: "Започна добре, но завърши зле. ДА СЕ ОБЕСИ!".

    Та това е аналогията с тебе, генерал Янев. Това те чака. Тук народът ще бъде съдник.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове