Last news in Fakti

19 Януари, 2023 11:06 836 13

Министър Шишков: Външните връзки към някои камери и рамки на толсистемата се оказаха без разрешителни за строеж

  • иван шишков-
  • рамки-
  • камери-
  • толсистема-
  • разрешително за строеж

Камерите и рамките са законни, но в един момент, когато започнахме да правим проверка, се оказва, че към днешна дата нямаме доказателства, че кабелите, които захранват от ел. мрежата до самите съоръжения - няма данни да имат разрешение за строеж, разясни служебният регионален министър 

Министър Шишков: Външните връзки към някои камери и рамки на толсистемата се оказаха без разрешителни за строеж - 1
Снимка: БНТ

Външните връзки към някои камери и рамки на толсистемата нямат разрешителни за строеж, заяви в "Денят започва" регионалният министър арх. Иван Шишков.

"Камерите и рамките са законни, но в един момент, когато започнахме да правим проверка, се оказва, че към днешна дата нямаме доказателства, че кабелите, които захранват от ел. мрежата до самите съоръжения - няма данни да имат разрешение за строеж. Когато се е внедрявала тази система, тогавашният министър Николай Нанков е питал ДНСК как да бъдат одобрявани кабелите - уведомил е за това АПИ и фирмата, която трябва да го изпълнява и към днешна дата нямаме данни да имат разрешение за строеж", каза министър Шишков.

Проверката по случая се очаква да приключи до седмица.

"Най-вероятно ще излезе, че в голямата си част нямат разрешение за строеж и те ще влязат към другите незаконни ремонти и строежи", коментира той.

Управителният съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" в периода 2018 - 2020 носи юридическа отговорност за незаконните ремонти на пътища и магистрали, заяви още арх. Шишков. Той прогнозира, че рано или късно ще се стигне до търсене на отговорност от компетентните власти.

Преди седмица Министерството на регионалното развитие и благоустройството отчете, че държавата е възложила незаконни ремонти на магистрали, пътища и язовири за над 1 млрд. лв. Затова от министерството предлагат промени в Закона за устройството на територията, с които да се направят проверки на всички незаконно построени инфраструктурни обекти и тези, които отговарят на нормите, да бъдат обявени за търпими.

"Политическото говорене не е решение на проблема. Решението е промени в закона за устройство на територията. Колкото и на мен лично, като архитект, да не ми се иска да предложа такъв текст, който е за обявяване на търпимост, но не и амнистия. Тоест - търпимостта означава, че тези строежи ще бъдат проверени и само тези, които отговарят на нормите, само те ще бъдат обявени за търпими и ние ще сме спокойни, че по тези пътища няма проблем. А тези, по които има проблем, ще накараме строителя да си отстрани всички нередности", каза още той.

Министър Шишков е внесъл предложение в НС глобите за липса на винетки да се ограничат до 3 годишно и очаква то да бъде прието.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корумпето Шишков

    2 1 Отговор
    От Триадица
  • 2 Този е

    5 0 Отговор
    Проектантът на зайчарника
  • 3 Спрете

    4 0 Отговор
    Им тока
  • 4 Минева

    3 0 Отговор
    Не трябват разрешителни. Те може би са "законно търпими", както е според ГЕРБ.
  • 5 Даааааа

    6 1 Отговор
    На Бойко строежите
  • 6 Ясно е

    3 1 Отговор
    Подавай оставка
  • 7 Българка

    9 0 Отговор
    Когато Лилана предупреждаваше за корупционни и престъпни схеми при борисовото управление, удобно за мафията Каскетурата й затвори устата и я ДЪРЖА НЕЗАКОННО БЕЗ ОБВИНИТЕЛЕН АКТ В АРЕСТА. Но питам защо никой не търси наказателна отговорност от всички замесени , не само в тоя престъпен скандал, прокурори. Нима не се разбра, че България ще е по-добро място за живеене, ако се започне с преосноваване и наказателна отговорност първо на всички от правораздавателната, обвинителна и разследваща система. Само ако имаме истинска Правосъдна реформа, то ще има наказателна отговорност за мафиотите, които разкостиха България и попиля българите
  • 8 Шишо

    3 2 Отговор
    Как е новата любовница
  • 9 Служебни министри

    3 4 Отговор
    Тоя е най жалък
  • 10 Българка

    3 5 Отговор
    Шишков трябва да бъде веднага отстранен и разследван за съучастие в искане на подкуп в големи размери от зам.мининистъра в МРРБ Захариев и неговото прикриване/ трудоустрояване в АПИ с тлъста заплата от Шишков и по настояване на Захариев. И въпросите е защо прокуратурата не разследва корупцията там където я има, за престъпления ,по които има доказателства и свидетели, а се занимава с политически поръчки на мафията за опраскване на опонентите им? Тече масирана престъпна акция "Кал и Каскети"в много действия
  • 11 реалист

    3 1 Отговор
    Ех Нанков, ех Петя Аврамова, какви безобразия и безакония сте вършили, за да угодите на началника си Борисов.
    Знаете че без разрешение за строеж не може но не му казвате и да се опълчити с/у него и ако трябва и да си подадете оставките, но Вас ви е страх.
  • 12 Варна

    0 0 Отговор
    Този само търси разрешение за строеж,скоро и за градинска лаппа ще иска.Във Варна по закон първа линия към морето до 10 м.В квартал ВИНС масово се строят 5-6 етажни сгради.По покривите масово растат причудливи перголи,градини,сауни,скоро и басейни,засенчващи не само изгледа към морето,а и слънцето.И никой не реагира.
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Тоя главанак дори и ЗУТа не е прочел;;;;
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол