Last news in Fakti

20 Януари, 2023 09:50 1 766 36

Джамбазки за пребития българин в Македония: Жесток опит за убийство

  • ангел джамбазки-
  • охрид-
  • бит-
  • българин

Съучастниците на това престъпление са скопските политичари и историчари

Джамбазки за пребития българин в Македония: Жесток опит за убийство - 1
Снимка: БГНЕС

Жесток опит за убийство! Гнусно и подмолно нападение над секретаря на Българския клуб в Охрид! Това е да си българин в Македония, написа във Фейсбук евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Ако случайно си буден българин, с ясно съзнание, трябва да се страхуваш за живота си, за да не би случайно да попаднеш на човекоподобните извършители на този пореден акт на омраза.

Съучастниците на това престъпление са скопските политичари и историчари, проповядващи години наред антибългаризъм, чрез лъжи и фалшификации.

Очаквам незабавни реакции от страна на властите и от двете страни! Още сутринта ще сигнализирам европейските институции, които също са част от виновниците за случилото се тази вечер, правейки се на слепи за чудовищните актове на омраза срещу българите в Македония, пише още Джамбазки.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йоцо

    15 21 Отговор
    Все още няма отговор на следните въпроси: Защо дружеството е наречено на името на цар Борис Трети? Каква е идеята? Да провокираме еничарите от Скопие ли?

    С какво точно се занимава нашият т. нар. посланик в Скопие? Щото преди да регистрират дружеството със сигурност са питали... Или и той е "експерт"? Вероятно по виното и ракията...

    Коментиран от #25

  • 2 Хахаха

    23 9 Отговор
    Защо на сезираш Русия която е виновна че има македонци изобщо?

    Коментиран от #26

  • 3 оФчара

    23 8 Отговор
    В СеверДжистан,само Албанците ще оправят нещата,А стях по можем да се разберем.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КПСС-УКРАЙНА

    20 6 Отговор
    Брат срещу брат... Лош материал.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Смех 😆🤡🤣

    9 18 Отговор
    Джамбазка пак се изказа

    Коментиран от #28

  • 8 87666

    35 8 Отговор
    Най–голямото и най-страшното престъпление в териториите от бивша Югославия- да заявиш, че си българин!
    Срам за България, че допуска и насърчава антибългаризма.
    Срам ме е, че съм българин, какво остава за българите от бивша Югославия.

    Коментиран от #27

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ето ви ценности и чудо ама бабани има

    16 6 Отговор
    това ако се бе случило когато имахме държава какви последствия щеше да има този прогнил вече български район ???
  • 16 гошо тарабата

    13 5 Отговор
    СЪРБАЙТЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПОПАРА.
  • 17 Разлог

    11 7 Отговор
    Тоя е пълен АРТИСТ само думи и нищо на мегдана ще проверя проверя и само проверява бяха с кмета на Сандански Стоянов искахме помощ спрямо Дпс скри се като мишка
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Извършителите на деянието

    9 2 Отговор
    Са само безмозъчната ръка зад която стои някой извратен мозък,който години,десетилетия насам извършва геноцид над всичко Българско!Фалшифицира историята,руши надгробните паметници на мъртвите само защото са изписани на Български и починалите са Българи по народност,преследва хората с Българско самосъзнание,бие ги,лишава ги от работа и човешко достойнство!Време е ясно,точно безкомпромисно да се назове този виновник.И не само от нас,обикновените хора,но и от Българската държава.И той е дълголетния Сръбски шовинизъм,който с помощта на Москва се стреми да заличи националното съзнание на хората в Македония и да им пришие друга,различна от Българската самоличност!Напразно - Никой и Никога не може да заличи един народ!Отворете досиетата на УДБА и КОС,разследвайте си политиците,разровете се в миналото им и истината за Македония ще лъсне!Отърсете се от дългогодишната Сръбска пропаганда и вижте какви са били Прадедите Ви!Вие сте чиста проба Българи!

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 !!!?

    13 6 Отговор
    Копейкин и Джамбазки - псевдопатриоти, които насъскват българите срещу всичко което не е Русия !!!?
  • 23 Перо

    7 1 Отговор
    А какво правят нашите депутати в ЕС и не започнат да квичат като Зеленски или ционистките медии и джендърия няма да ги чуят!
  • 24 Перо

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Извършителите на деянието":

    За това управниците в РСМ трябва да имат топки, но за тях парите от шовинистите са по-важни!
  • 25 Каменчо

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Йоцо":

    Во Охрид постоеше над 10г.клуб за блгарско-македонско пријателство,имаа просторија во населбата "Охридати" имаа и службена кола,и не се сеќавам да имало некаков најмал инцидент,како ли физички да нападнат некого.
  • 26 Не е Русия

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Процесът на дебългаризацията е започнал преди това.

    Коментиран от #32

  • 27 Имало е и други "страшни престъпления"

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "87666":

    Властите на новата Титова Югославия с еднаква настървеност преследват тогава всякакви националности-унгарци,германци,националисти-хървати,албанци,българи,че и самите сръбски кралски привърженици.
  • 28 Кат няма друг кой?

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Смех 😆🤡🤣":

    Оня бившият министър,пълният где го сега?
  • 29 Гого

    3 0 Отговор
    Къде е външното министерство ?????? Или щом не се отнася за хора като Грозев, не съществуваме ?????????

    Коментиран от #30

  • 30 Гого

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Гого":

    Българските посолства в чужбина са СРАМ за България и българите !!!!!!!!!
  • 31 Роза

    3 1 Отговор
    И след сто години няма да затихнат етническите конфликти на Балканите-това вечно гнездо на оси!Дали пък няма известна истина в думите "диви балкански субекти"???
  • 32 Стършел

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Не е Русия":

    Русия е, процеса започва след Руско-турската война.

    Коментиран от #33

  • 33 Да,така може

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Стършел":

    Всъщност на Ялта Джугашвили поискал и Великовритания и САЩ отвръщат,че БГ няма да се дели и дава на части на СФРЮ и Гърция,т.е.границите остават такива,каквито са определени на Ньой.Джугашвили продължава с натиск за дебългаризация на Петрички окръг(Благоевградски).И се започва.После кат се обърна палачинката,друга песен се запява.Пример:в Сандански и Петричко някои българи,приели подкуп от югославските власти-10 кг сапун,кат нови дрехи,1-2чифта обувки,цървули и т.н.ентусиазирано се пишат македонци,приемат македонски буквари за учене на езика и т.н.Когато Тито се измята и югославските власти стават "титофашисти",българските власти изискват от тия,поддали се на македонска пропаганда и родоотстъпничество да бъдат съдени-идеята на пом.министър на вътр.работи Христозов.Минали с партиен другарски съд.По-тежко е положението на бежанци от гръцка част на Македония,товарени на камиони и карани в сегашна Сев.Македония.

    Коментиран от #34

  • 34 И нещо от мене,кат читател на тия случки

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Да,така може":

    В книгата си "Две смърти,без една не може" Стефан Богданов изтъква като голям активист по дебългаризацията Кръстю Тричков.Тук Богданов греши(може би от естеството на работата си с имена на безброй хора).Не може на бъде Кр.Тричков поради младите си години по онова време,а и ниския си чин в йерархията тогава.Лицето дебългаризатир се казва Кръстю Стойчев,на високи позиции в комунистическата партия,улегнал на години комунист и партизанин.Има и други с него пак партизани,пак на по-високи позиции и т.н.,но едва ли толкова интересни,че чак и имената да им се упоменават.Предния пост го има в нета като едно предаване/филм за дебългаризацията на целия окръг.

    Коментиран от #35

  • 35 А възможно е и

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "И нещо от мене,кат читател на тия случки":

    когато са му печатали книгата на Богданов,да са сгрешили името,кат са погледнали " кръстю" и са му залепили фамилията на по-късен известен.
  • 36 Рошко

    0 0 Отговор
    Трябва да се обединят агитката на ФК Левски, симпатизантите на ВМРО и Възраждане и да отидем да ги научим на обноски.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове