Last news in Fakti

21 Януари, 2023 06:58 2 036 58

Ангел Джамбазки: Цялата политическа върхушка в Македония е антибългарска

  • ангел джамбазки-
  • охрид-
  • северна македония-
  • инцидент-
  • побой

Побоят в Охрид е резултат от безгръбначна политика в България, смята евродепутатът

Ангел Джамбазки: Цялата политическа върхушка в Македония е антибългарска - 1
Снимка: БГНЕС

„Българската политическа класа се съобрази по недопустим начин с натиска от Западна Европа. От хора, които не разбират македонския въпрос, не го знаят, не им е важен. Те просто искаха да ни натиснат, за да си решат някакъв техен проблем. По тази причина беше гласувана промяна в нашата позиция, което развърза ръката на македонистите, които са вдъхновени от Белград и от Москва да развиват яростна антибългарска кампания. Това е резултата от мекушавата, безгръбначна политика в България.“

Така евродепутатът от ЕКР и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира в студиото на Euronews Bulgaria нападението над секретаря на българския клуб в Охрид.

Според него, категорично трябва да върнем ветото. Трябва да си върнем твърдата позиция към Македония, смята евродепутатът.

В събота от 12.00 ч. правим неполитически, надпартиен протест пред Европейската комисия. Позволете ми да поканя всеки един разумно мислещ български гражданин да дойде на „Раковска“, за да покажем ясно, че няма да оставим българите да бъдат мачкани, защото се определят като българи.
„Цялата политическа върхушка в Македония е антибългарска. Те родово, по произход, по убеждения, са налепени антибългарски – те не могат да бъдат други. Ако са други, те просто няма да бъдат допуснати до тяхната политическа сцена“, така Джамбазки си обяснява пасивността на властите в Скопие спрямо заплахите към граждани с българско самосъзнание.

Вижте изявленията на външния министър Османи, вижте поведението на Ковачевски, вижте поведението на Пендаровски – те насъскваха антибългарска истерия. Това са президента, министър-председателя и външния министър. Те провокираха антибългарска истерия, те подтикваха това да се случи.
„Когато започнаха нападенията над клуба в Битоля, ние казахме: трябва ли ние да чакаме да бъде убит някой българин? За съжаление, почти бяхме прави“, припомни евродепутатът.

На това трябва да бъде сложен край, убеден е той.

Християн, майка му и двама негови приятели вече са в София. Това е благодарение на българската организация, на служебното правителство. Но хайде да не сме хора, които просто ще евакуират своите граждани от Македония. Македония наистина е българска, Република Северна Македония не нещо друго. Но Македония е българска – исторически, политически, културно, ценностно и всякак. Ние не можем просто да стоим, да евакуираме наши нападнати българи оттам. Защото той даже не е български гражданин, майка му не е българска гражданка – това са просто българи по произход.

Евроатлантизмът минава през защита на българите в Македония, категоричен е Джамбазки.

Не мога да се съглася никога с хората, които представляват лявата част на българската политика – ДБ, ПП и т.н., които казват, че ние трябва винаги да клякаме, да се съгласяваме, защото така било евроатлантическо. Не, нищо подобно – съгласяването с тези не е евроатлантическо, а просръбско, прокремълско, проруско.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП активист

    9 15 Отговор
    А пък аз си мислех, че от "нашите" червеноармейци по калпави, няма.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чакайте малко

    17 34 Отговор
    Обаче май не са го били щото е българин! Преди месеци от бития са иззети кокаин и е заведено дело срещу него! Нека се поразтършуват журналистите! Май са го били за наркотици! Всички в спора заедно с нашия са от нарко-контингента според скопиянците!

    Коментиран от #6, #30

  • 4 Хихихи..

    28 3 Отговор
    Ми тя и в България "върхушката" е антибългарска,кво се прайш на "учуден" бе,каун? Шмъркаш си,пийваш си,прибираш си евраците,че и от "патриотизъм" осребряваш,кой като тебе?
  • 5 Хитрото

    22 4 Отговор
    Докато аз воювам , шефа - Шкембе вайвода отиде да прави луканки в Балкана .
  • 6 Кофтито

    15 12 Отговор

    До коментар #3 от "Чакайте малко":

    Обгледай се отзад да не те причака някой патриот с голям .....да ти обясни политиката.
  • 7 Разлог

    22 6 Отговор
    Ти си Антибългарин тръгнал си за макетата да говориш Кажи как излъга за ДПС мошеник
  • 8 дядото

    21 1 Отговор
    като гледам то и македонската и българската политическа върхушка често творят анти български политики.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Станкович

    20 1 Отговор
    Г-н Джамбазки, проблема не е политически. Проблема е на бедния човек. Когато България развие икономиката си и когато българинът започне да живее достойно, Северна Македония , сама ще се присъедини към нас. А иначе политически е много удобно да се насъскват хората един срещу друг, да се карат , да се бият , да има конфликти. Това е начин на оцеляване на политическите партии. Защото те нищо не направиха за нарастване на благосъстоянието на обикновения Човек. И от двете страни на границата.

    Коментиран от #17, #29, #33

  • 11 щерев

    9 3 Отговор
    Коя партия е българска и коя не е....ДПС прокара закон с който две годишната служба в казармата става редовен стаж за пенсиониране, тия от вемереото не им пука за нищо освен за техните джобове....та коя партия беше българска...

    Коментиран от #12

  • 12 коментар

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "щерев":

    Тия две години си важат открай време за пенсиониране, но не и за класове

    Коментиран от #14

  • 13 Ванче Михайлов

    9 5 Отговор
    ТИ СЕГА ЛИ РАЗБРА БЕ??????
    СИТЕ СА СРЪБСКИ МЕКЕРЕТА!!!!!
    АМА ПО-ГОЛЕМИ ОТ ВАС НЕМА БРЕ !!!!!!
    КЕ ДОДА И КЕ ТЕПАМ НАРЕД !!!!

    Коментиран от #15, #25

  • 14 Пламен

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "коментар":

    В грешка си. Важаха за пенсионна възраст. Не важаха за действителен трудов стаж. Законопроекта на ДПС ги направи действителен трудов стаж.
  • 15 Доди ми Ванче

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ванче Михайлов":

    Доди ми,па ми седни на гьостерицата,как си малечок,ке порасташ,кат се огледаш,свет ке видаш..Из фолклора...
  • 16 умийте руzzoфилите

    5 5 Отговор
    и македотиzма ще иzчеzне

    Коментиран от #22

  • 17 Джоко

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Станкович":

    Правилно. От българска страна ВМРО , раздели народите ,както ДПС непрекъснато подклажда етническа омраза в България. Ако ги няма тези партии в България ще се живее по-свободно и хомогенно. Преди ДПС БЪЛГАРИ, говорещи турски и обикновените хора живееха без проблеми и във взаимопомощ. ДПС задължително въведоха двойно гражданство за всички турско говорящи българи. Държа да кажа че в България има много етнически особености но всички сме БЪЛГАРИ.
  • 18 Право е

    6 0 Отговор
    гайчето ,така е!
  • 19 То пък защото

    6 4 Отговор
    Нашата не е антимакединска...
  • 20 Аноним

    8 4 Отговор
    Ти разпали омразата иди там и дрънкай твойте смешки да ти литнат очилата джендър
  • 21 ха ха

    11 2 Отговор
    то и политическата шайка в българия е антибългарска , ама те търпиме ги , ама до кога ?
  • 22 позеленял

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "умийте руzzoфилите":

    е като останете само идиократи до къде ще стигнете ?
  • 23 Кочо

    5 13 Отговор
    Нищо не можете да направите на македонците! Албанците ще ви размажат! И след като считате македонците за българи, защо не надигате такъв вой, когато българин от Пловдив примерно, пребие българин от Полски Тръмбеш!? Там са доста предубедени и невежи, но още по невежи и предубедени сте Вие - прабългарите! Ако един от вас ми говори, че македонизма се е пръкнал в Коминтерна, който отдавна го няма /ликвидиран от Сталин/, значи този тип или е откровен невежа, или лъжец и демагог! Не щат да са българи заедно с такива като вас - това е главното!
  • 24 Аугусто Пиночет с Трабанта

    7 4 Отговор
    На кой му пука за л@йняната Македония,на никой...тез шовинисти да се разкарат
  • 25 така ли

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ванче Михайлов":

    ванчо бандита ...
  • 26 Ангеле

    5 1 Отговор
    Сигурно си прав за българската политика но не си ти политика в който българинът да вярва.Единственото ти качество е да се изказваш по македонския въпрос.Гледай си партията маркуча и не се показвай
  • 27 Перо

    13 2 Отговор
    Българският политически боклук се ограничава до интервюта в българската преса, във Фейсбук и други социални медии и никакво действие към дипломатическия корпус, ЕС и правозащитните организации! Вместо Радев да си пише във Фейсбук и да отчита дейност, можеше да се обади на президента Макрон. австрийския президент, скандинавските премиери и др., а случайника-посланик в Скопие, да се събуди и разговаря с Посланика на ЕС в РСМ за случаите на апартейд от властите на РСМ! Българските евродепутати да поставят въпроса на всякакво ниво и БГ да върне ветото към измислената държава и нация!

    Коментиран от #32

  • 28 Боровец работи...

    4 2 Отговор
    Смешник такъв !
  • 29 Перо

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Станкович":

    Да бе, трябва да станем американци за да се държат унтерменшите от Вардар нормално! Просто трябваше да се отнесем към тях като гърците за 27 г.: да не ги признаваме и да нямат достъп до НАТО, ЕС и всички други организации, до изпълнение на българските искания!

    Коментиран от #45

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ти разбираш от фалшивия македонски ???

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "Перо":

    Възбужда ли те тая дървена тема или лапкаш кървави газови копейки ?
  • 33 Дроджера

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Станкович":

    Тоя мантра е от 30 години.Ако,България беше силна,икономически и военно,нямаше да проси нито за ЕС,нито за НАТО.Тия щяха да ни се молят.За мен е важно да има Балкански съюз,една мечта убита от Запада.

    Коментиран от #37

  • 34 Каун

    5 0 Отговор
    Като им давахте паспорти бяхте братя нали
  • 35 Джамбазлер

    6 7 Отговор
    " Македония наистина е българска, Република Северна Македония не нещо друго. Но Македония е българска – исторически, политически, културно, ценностно и всякак." Джамбазлер, ти ли ще си българаския Путлер? Говориш за суверенна държава, която не само, че политически, ценностно и "всякак" НЕ Е българска вече ПОНЕ от 50 години, ами и самата дръжава не иска да се самоопредели като "българска". Или и ти ще "предлагаш" да отидем да "асвабадим" северномакедонците, по примера на руския ти господар?
  • 36 Ами да

    6 4 Отговор
    Прав е, колкото и неудобен да е на някои !
  • 37 Историк

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Дроджера":

    "За мен е важно да има Балкански съюз,една мечта убита от Запада." В сключеното между Австро-Унгария и Русия споразумение през 1877 г двете империи се договарят да не допускат създаването на голяма славянска държава на Балканския полуостров с т.нар. Райхщадско споразумение. По късно, политиката на Русия на Балканите ВИНАГИ е била да насъсква една срещу друга нововъзникалите държави, а в отделни случаи и да създава такива като ги откъсва от културно-историческите им корени.

    Коментиран от #53

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 тоя откри топлата вода

    4 0 Отговор
    че защо мислиш в украйна се трепят ? нали и там иправляват анти-руски кравари от доста години вече та и с македонията е същата работа само дето нашите са дупедавци и никога няма да нападнат някоя държава колкото и да е значимо

    Коментиран от #42

  • 40 българска поговорка

    3 2 Отговор
    всичко що е маке все е …..!!!
  • 41 Аспарух

    9 0 Отговор
    Стига с тая чужда и сърбиназирана Македония.Заради тях и простата политика на тогавашните политици и Фердинант, България изгуби супер стратегически територий, след победата над Османската империя и преди Между съюзническата война.
    Погледнете линията Мидия-Енос и какво сме изгубили заради едни чукари и криви мАкета.

    Коментиран от #43

  • 42 Историк

    5 5 Отговор

    До коментар #39 от "тоя откри топлата вода":

    "само дето нашите са дупедавци и никога няма да нападнат някоя държава колкото и да е значимо" Фашизма е станал част от мисленето ти. Досега само си правил какво руските ти господари са ти нареждали, а сега вече си готов и за собствен фашистки режим.

    Коментиран от #50

  • 43 Историк

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "Аспарух":

    То това е била ЦЕЛТА на цялото упражнение. Да откъснат насилствено Македония, и след това да я размахват под носа на България като морков, за да правим все повече исторически грешки, след които следват все повече катастрофални неща за България. СЪЩОТО НЕЩО, но в малко по-мек вариант прави Джамбазки с провокативните си изказвания за това, че "Македония си била българска". РСМ ОТДАВНА се е самоопределила и още по-отдавна българското не доминира там. Не сме 1900 година, нещата се променят, и факта, че Джамбазки се държи все едно сме 1900 е ПОКАЗАТЕЛЕН, че нарочно използва тази реторика със същите вредни за България "идеи".
  • 44 Ивам

    7 2 Отговор
    Каква, Македония, какви пет лева, тя в България политическата върхушка е антибългарска, какво да говорим за Македония????
  • 45 Българските турци

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Перо":

    Гърците отдавна станаха Америка ! Сега са на път да стават щат на USA и българите с България ! Не е ли логично да си зададем въпроса -"Дали да се правят избори в зимен сезон не е манипулация от страна на заинтересовани от това ?!..." В България има рекордно ниска изборна активност ! Когато към това се добавят и дискомфортните условия на климатичите условия на февруари и март , предизборната кампания няма никакъв шанс да предизвика ефикасно влияние над без туй апатичния български избирател !!! Същото важи и за самите избори които при лошите природни препятствия(студ,кал, пътна обстановка и т.н.) ще затруднят работата на изборните комисии и дежурството над урните и бюлетините !!! С една дума безкрайното изборно пререкание умори и обиди българите !?...След изборите през март никой да не се учуди ако види като първа партия ДПС и като втора Възраждане и как България се въвлича подобно на Косово в една много опасна етническа ескалация !!!...На къде ни насочва логиката ?!...Не забравяйте !... Щом американският ботуш е стъпил на Балканите не очаквайте блага и богатства !!!... Не Ви ли мирише повече на барут и човешка трагедия ??!...

    Коментиран от #49, #55

  • 46 Що не кажеш, че е и просръбска и

    2 1 Отговор
    проруска ? И ти служиш на азиатския дявол ! Една майка ви е раждала с македонистите - рублата !
  • 47 Това се вижда с просто око,

    5 0 Отговор
    Титовисти и техни наследници, политическата им класа са отявлени антиБГ, продължават с югоидеологията, това вече разбра ли се от ЕС
  • 48 !!!?

    7 4 Отговор
    От този по-злобно мекере няма. Цялата му политическа кариера е основана на омраза и злоба към македонци, турци, роми. А ако си направи генетичен тест може да се окаже разменено ромско бебе от времето на соца !!!?
  • 49 кюмюря от Драгалевци

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Българските турци":

    При нас по време на избори или е студено или сме за гъби или си намираме повод да не гласуваме заради стар български обичай - ами то от мен нищо не зависи . А с увеличаването на фашистките депутати в парламента не е ли също толкова опасно , ти как мислиш ?!Аз мисля че етническия конфликт е по малко вероятен от социалния и политически такъв .

    Коментиран от #52

  • 50 Г образен соросоид

    1 4 Отговор

    До коментар #42 от "Историк":

    ХАХА ХА фашагата от фашистките партии говори за фашизъм . Верно съвсем изтрещяхте !
  • 51 Тя и в България

    1 2 Отговор
    Също. По това си приличат
  • 52 Българските турци

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "кюмюря от Драгалевци":

    Ако се съди по ника ти , знаеш кой конфликт може да се разпалва по лесно !
  • 53 Дроджера

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Историк":

    Не съществуват вече нито Австро-унгария,нито Руската Империя ! Разпада и омразата дойдоха след края на соца ! Най-голямата база на САЩ е в Косово !
  • 54 СТЕФАН

    1 0 Отговор
    Не чух храбрият Джамбазки да споменава дори едно име на български политик...
  • 55 Оооо Роме!

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Българските турци":

    И простотията тръгна по земята!
  • 56 Айде поредния

    3 0 Отговор
    Който търси политическа изгода. Нито РСМ е българска нито там са българи. Да са каквито искат но да спазват историческите факти и да се държат цивилизовано. Това е което се иска. Другото са алабала за наивници
  • 57 БгТопИдиот

    1 0 Отговор
    Ангел Джамбазки: Цялата политическа върхушка в Македония е антибългарска.

    БгТопИдиот: Цялата политическа върхушка в БЪЛГАРИЯ е антибългарска.
  • 58 Радо

    0 0 Отговор
    Браво Джамбо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове