Last news in Fakti

22 Януари, 2023 15:38 2 985 68

Татяна Дончева: Готвеното обединение на ПП и ДБ е мелез на маймуна с кашалот

  • татяна дончева-
  • обединение-
  • пп-
  • дб-
  • маймуна-
  • кашалот-
  • мелез

ГЕРБ, БСП и ДПС се бяха разбрали да направят правителство, но когато БСП получи мандата, Бойко Борисов реши, че ще му бъде от по-голям интерес да отиде на избори, отколкото да се връзва в правителство с кратък хоризонт, смята лидерът на "Движение 21"

Татяна Дончева: Готвеното обединение на ПП и ДБ е мелез на маймуна с кашалот - 1
Снимка: БГНЕС

Социалистите не са крепостници на БСП. Това заяви пред БНР лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

„Искаме да имаме знакови хора на БСП в листите на новото ляво движение. И не е възможно, и не е прилично да участваме в процеса по реформиране на Столетницата. Това е работа на хората от партията. Не може действията ни да са свързани с катализиране на процеси в нея“.

Новото ляво обединение ще бъде евроатлантическо, а Румен Радев няма нищо общо с него, посочи още Дончева в предаването „Политически НЕкоректно“.

„Президентът може да си има проект, но ние няма да стоим да го чакаме, нито ще се обявяваме за негови пажове“.

Имаме амбицията да обединим части от лявото и това може да стане във времето, обясни тя.

„Очакваме този политически субект да се развива по подобие на гръцките модели и да обхване една значителна част от лявото. Той ще се покаже, че политиката може да се прави по друг начин“.
Създаването на такъв субект трябва да изпълни две задачи, отбеляза Дончева.

„Да се види, че сериозни хора се занимават с това и може да им се има доверие, както и че те могат да поставят икономическа и социална програма на ниво“.

В рамките на голямото политическо пространство трябва да започне обединяване на политически субекти, за да се върне то към нормалното отпреди 2000 -та година, смята Татяна Дончева.

Отиваме на предсрочни избори, защото политическите сили не са в състояние да излъчат управление, обясни лидерът на Движение 21.

„Поради предразсъдъци, лична немощ и липса на визия за развитие на страната“.

В България има сериозни фактори, които влияят върху медийната среда-върху достъпа и начина на използването ѝ, отбеляза Дончева.

„Има хора, бизнес кръгове и политически сили, които разполагат с множество медии. Прави се подготовка на масовото съзнание в продължение на много дълго време. Хората губят ориентация кой за какво им говори и за какво се бори.

Има медии, които се контролират от ГЕРБ. Те бяха повече, когато партията беше на власт. Всичко, което е свързано с Кирил Домусчиев, е посветено на ГЕРБ. Има медии на Пеевски, които също е известно с кого са свързани. Има и на групата „Капитал“. Те са свързани с ДБ и ПП“.
Оставането в БСП е личен избор, отбеляза Татяна Дончева.

„Крум Зарков и Петър Витанов ще вземат лично решение. Кирил Добрев обяви, че ще си остане в БСП и няма да бъде част от този проект“

Тя обаче е убедена, че бъдещето е в единен субект, а не в коалиция.

Лидерът на Движение 21 смята, че ПП не могат да бъдат определени като ляв политически субект.

„Не са леви, освен, че са дечица на активните борци“.

ГЕРБ, БСП и ДПС се бяха разбрали да направят правителство, но когато БСП получи мандата, Бойко Борисов реши, че ще му бъде от по-голям интерес да отиде на избори, отколкото да се връзва в правителство с кратък хоризонт, смята Дончева.

„Борисов се надява след няколко месеца той лично да направи кабинет“.

Дончева определи готвеното обединение на ПП и ДБ като „мелез на маймуна с кашалот“

„Не може едните да твърдят, че са леви, а другите - десни и че правят коалиция на добрите. Това е лошо решение. Задкулисните играчи имат влияние върху партията на Христо Иванов“.

Случаят с Nexo не е безобиден, посочи още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    66 9 Отговор
    А какъв ли мелез се е получил от нейното обединение с Мая и АБВ.

    Коментиран от #35, #58

  • 2 Просто човек

    58 18 Отговор
    Путинска бабичка, жадна за власт

    Коментиран от #37

  • 3 Ефектът

    50 8 Отговор
    Безкрайна Н..А..Г..Л..О..С..Т.........

    Коментиран от #36

  • 4 Татянче ти не си ли

    34 13 Отговор
    ЗОЯ КОСМОмадянская ? Ти летиш на ЗАПАЗ бе гарго опърпана а ЗОРАТА е на ИЗТОК !
  • 5 Българка

    42 20 Отговор
    Уважавах Дончева до днес и до изявленията й срещу ПП и ДБ. Нима на новото лява основния противник са реформаторски партии? Поне до това изявление Дончева се легитимираше като бирец срещу модела на Борисов. До днес

    Коментиран от #38, #43

  • 6 12340

    34 15 Отговор
    ".... Новото ляво обединение ще бъде евроатлантическо,..."
    ..... с някои стари другари!?
    ..... Това за маймуната и кашалота обаче е яко :)! И вярно :))!

    Коментиран от #13

  • 7 Сусо

    24 31 Отговор
    Лелката е права като че ли...
  • 8 Титяна зи Дончава

    34 7 Отговор
    Мен Ванко 1 ма такова у Трявна и са съм ногу кумпитентна пу фсички въпроси

    Коментиран от #27

  • 9 тиква растяща на топола

    30 5 Отговор
    тая дургарка е 4ела трудовете на дургаря Ми4урин
  • 10 Като са направили хартиената коалиция

    27 5 Отговор
    По предложение на Курнела. И същата иска да управлява с ГЕРБ и ДПС. То това е предателство и изплюване в лицето на българите социалисти. С тайни съюзи и подмолни конспирации в личен интерес ли трябва да се занимава БСП за сметка на гласувалите по убеждение.
  • 11 Автоголове

    19 20 Отговор
    След головете които си вкараха и едните и другите, Народа разбра, а и усеща вече на кой да бие дузпата. Едните имаха някаква подкрепа и то само в София. След "реформата" в градския транспорт обаче да се готвят за дузпа. Та след "реформите", далаверите с тока и газа, оръжието за Украйна явно и неявно изнесено, както и NEXO, трябва да се обединят защото 4-те % по отделно я ги минат, я не !!! Надявам се да получат точно това което заслужават !!! :))

    Коментиран от #26

  • 12 Сакън

    24 7 Отговор
    На тез ако им проверим даренията да не излезе че са с титуляри към руското посолство
  • 13 гост

    12 8 Отговор

    До коментар #6 от "12340":

    Майвуна с кашалот,готино.Ама по ми прилича на маймунка капуцин с трицона, щото може да се тълкува като горила и кашалот,две силни и огромни животни ...

    Коментиран от #49

  • 14 Когато

    20 5 Отговор
    Когато в джунглата няма тигър, маймуната става цар.
    Опичайте си акъла като гласувате. Напълнихме се с маймуни бре !!!
  • 15 текила

    32 3 Отговор
    Всички политици сте мелез на престъпник с некадърник, лелко!
  • 16 Скайнет

    25 5 Отговор
    Стари чанти с нови дръжки и мелези с панделки... Най-добре е всички, които вече са били в парламента повече да не бъдат, а не отново да се избират такива, които не могат да свормират правителство(!) и да ни казват, че отиват на избори. КАКВИ ИЗБОРИ?!
  • 17 Приятел

    29 6 Отговор
    Вижте снимката и ще разберете що е това мелез между маймуна и кашалот
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Така е

    28 2 Отговор
    И тази кремълска комунистка не се пенсионира.
  • 20 Кашалотката

    19 0 Отговор
    Дончева е чела ,,Наследникът от Калкута,,

    Коментиран от #56

  • 21 Сега

    20 3 Отговор
    Ти предлага ли 500 к на онова мекотело радостин василев? Ама как толкова паднали душици се сбрахте в политиката, а стадото глупаво блее радостно докато го лъжете!
  • 22 Браво Татянче

    9 17 Отговор
    За точните думи, за точните сравнения ти свалям шапка. Само се чудя как се подведе по ума на оня Веселин, бояджията, който до изборите може пак да се боядиса. Обича това мекотело, тази плазмодия да го дават по медиите и ще продаде и майка си дори. Такива хора като теб са неоходими, не се подвеждай и по ума на изританите от БСП.
  • 23 Баба Цоцолана е ката Осман Октай

    13 4 Отговор
    С първичен РЕФЛЕКС - коментира онова което вижда ! А да предскаже ПЪТ към спасението - вътък ЙОК ! И двамата ги носи Западният МОДЕЛ на КАПИТАЛИЗМА а модела е МЪРТАВ ! А в ШИКАЛКИТЕ им за Нов МОДЕЛ на държавно Управление и Развитие - НИШАН ЙОК ! Иначе казано , жал ми става като ги гледам че си вярват.

    Коментиран от #46

  • 24 Читател

    7 3 Отговор
    Не съм богат но никога не съм си купувал дрехи 2 употреба.
  • 25 Ветеран от Протеста

    20 1 Отговор
    Нормалното преди 2000 та година са Мутри,Хиперинфлация 1997 ма,разграбване на банки и предприятия,ограбени спестяванията на Целия Български Народ Управляват БСП с РуменГечев - вицепремиер,Румен Овчаров вече осъден - министър на Енергетиката,Бойко Рашков - началник на НСлС ,Татяна Дончева - юрист консулт на Мултигруп...Все отбор Престъпници,Русофили от АБВ - братска партия на Путиновата Нова Русия,Мая Манолова - институт за комунистически кадри в Масква,Георги Първанов - агент Гоце на ДС и КГБ.....Спешна Лустрация на комисиите в България!!!!!Ама много спешна!!!
  • 26 Крум Зарков

    24 2 Отговор

    До коментар #11 от "Автоголове":

    Прост народ, слаба държава, загрижили се за NEXO и за САЩ, че то NEXO правят далавери в САЩ, а не България. Това е работо на щатските прокурори, а не на Каскета(бай Ганьо). Гешев в какво ще ги обвини, като даже от 10 години не са стъпвали в България. Гешев да вземе да каже какво става с най-голямата бг кражба, за делото КТБ питам? По което Гешев беше гравен разследващ прокурор. За Цветан Василев и Иван Искъров питам, да каже защо вече 8 години няма обвинения?
  • 27 555

    22 0 Отговор

    До коментар #8 от "Титяна зи Дончава":

    Тая специалистка да не коментира за маймуната и кашалота,а да се погледне с кой се съюзява-тишината от спалнята,старите комунистически боклуци.На времето с разрешението на Русия ни вкараха в НАТО и ЕС да сме троянския кон,сега всички комунистически брахми се съюзяват да ни изкарат от там.Така ще е след като нямаше лустрация на времето,то нямаше как да стане в държава в която всички са другари.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ИСТИНАТА днес е такава !

    7 1 Отговор
    НАРОДА е Свален от " ТРАМВАЯ " а му се втълпява че той е и тяхна придобивка ! А народа все още вярва и се надява че го допуснат да се качи в него ! Цалата Полит какафония у нас ЗВУЧИ ВУЛГАРНО тъй : " Лукуващите за Хисаря и баните , преминете на другият Перон " . И те така и те така - АМА лошо ще стане ! Мечката ще заиграе пак в ЕВРОПА !
  • 30 един

    25 1 Отговор
    Татянчето все по-ярко взе да и лъсва червения з....ник!Не че не го знаехме,но преди го играеше малко опозиционно,и тако и вако!

    Коментиран от #42

  • 31 Макс

    17 2 Отговор
    Не си струва да коментирам старите моми .
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 " За Хисаря и Баните " преминети

    7 0 Отговор
    На следващият Перон ! Сиреч пак щурашки ИЗБОРИ ! Да избираме Кой да ПАЗИ или кой да ГРАБИ народ и държава ! За Хисаря и Баните " преминети на челен коловоз ! До кога народа ще е ОВЧА МАСА ?
  • 34 КАКВО ЧУДНО

    3 10 Отговор
    Целта е с машините 4 партии да имат около 10 процента, в това число ВЪЗРАЖДАААНЕ 11%, БСП 8%, ДПС 9%, ИТН 6%, ДБ-ПП - 7 ПРОЦЕНТА. И ГЕРБ 23 процента, Янев 13%, Цветанов 7%, НДСВ 12%. Последните да имат коалиране за правителство.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Минева

    13 1 Отговор
    Госпожата е такъв мелез
  • 40 БОКо

    2 2 Отговор
    ЦИТАТ: "Татяна Дончева: Готвеното обединение на ПП и ДБ е мелез на маймуна с кашалот"
    БКП-ГЕРБ: Готвеното обединение на ПП и ДБ ни е МЕЗЕ от мелез на маймуна с кашалот! КЪРКАЧКАТА ще си набавим от ДС-МВРовската полулегалба спиртоварна СИС-Идустрис - основен усвоител на парите от ДС-МВРовския приватизиационен фонд "Мизия, Тракия, Македония" (Добруджа я оствиха на власите от Русе)!
  • 41 Зевзек

    15 0 Отговор
    Защо ми изтрийте коментара, че формацията Дончева + Мановала е мелез между отровна гърмяща змия и медуза мекотело? Или обратното беше Манлова е отровна гърмяща змия, а дончева е медуза мекотело? Аз не съм написал нищо по рамлечно от казаното от дОНЧЕВА.
  • 42 Есграона

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "един":

    Вярно пишеш,нищо че е братовчедка със Томислав Дончев!
  • 43 СЛАВА РОСИИ

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Как е зеленски ,умря ли от рак?Как е времето в киеф,летят ли руските ракети на победата
  • 44 НЯКОЙ

    7 0 Отговор
    Добрият политик показва добрите си страни, а лошите тушира, не обижда с долнопробни изрази противниците си, както правят ББ, РР, и други, говори умерено и подкрепя с факти важни твърдения ! Дали г-жа Дончева е такъв политик и може ли да и се има доверие ??? А също и на новите и партньори - комунистически капиталисти или капиталистически комунисти ??? Маркс и Енгелс сериозно биха се затруднили в случая !!!
  • 45 Миндилката

    10 0 Отговор
    Молко ли лапа и ти покрай мафията маймуно толко години
  • 46 Роня

    4 6 Отговор

    До коментар #23 от "Баба Цоцолана е ката Осман Октай":

    Моделът на "капитализъма" не е мъртъв, ТОЙ е...и винаги е бил в Италия! Татяна Дончева е права, както във всичките си изказвания.
  • 47 СЕРИОЗНО

    1 8 Отговор
    Целта е с машините 4 партии да имат около 10 процента, в това число ВЪЗРАЖДАААНЕ 11%, БСП 8%, ДПС 9%, ИТН 6%, ДБ-ПП - 7 ПРОЦЕНТА. И ГЕРБ 23 процента, Янев 13%, ВМРО-Цветанов 7%, НДСВ 12%. Последните да имат коалиране за правителство.
  • 48 Осман Октай много обича да разказва

    3 1 Отговор
    Вкуснотии от " КУХНАТА " на прехода - НО НИКОГА НЕ КАЗА " Възродителният " процес кой ни го НАБУТА ! Ние хората у нас и хабер за такъм ДЖУМБИШ нямахме ! Осман знае че тоз ТЮРЛЮ ГЮВЕЧ беше дело на Комшиите и на наши правоверни " АКТИВИСТИ " ! Осман бяга от ТЕМАТА ! ИСТИНАТА е такава ПРАВОСЛАВНИТЕ наши граждани никога не сме заставали среще нашите ПРАВОВЕРНИ ! Огъня в тази долна КУХНЯ бе запален сотвън с цел РАЗГРОМ на соца у нас.
  • 49 карамфила

    2 8 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Това е кембриджка(просто киро) маймуна с (лоререр) еврейски кашалот.
  • 50 Интелектуалец

    6 1 Отговор
    ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ГОВОРЯТ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ В ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ПРОЕКТ , А НИКОЙ НЕ МИСЛИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ ОКОЛО БЪЛГАРОМОРСКИ ПРОЕКТ , ПРОЕКТ ЗА ЗАЩИТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. ОБРЕЧЕНИ СМЕ . НЕКА БОГ ДА НИ ПАЗИ.

    Коментиран от #51

  • 51 карамфила

    3 2 Отговор

    До коментар #50 от "Интелектуалец":

    Бог отдавна е напуснал България.
  • 52 Отива се на

    2 2 Отговор
    Избори защото политиците едно говорите а друго вършите и то срещу желанията на избирателите!! Справка износа на оръжия,спирането на газта...
  • 53 Роня

    1 2 Отговор
    Бог ни пази! Като се раздруса сега ЕС и се завърнат българите тук, ще ги е яд, че стандарта на който са свикнали в България наполовина не е достигнат за 33 години!
  • 54 да не повярваш

    3 0 Отговор
    Останах силно учуден, че Дончева се обединява с Р.Петков, човек който по грозен начин я обиди за това, че е "сингъл" с "тишината в спалнята". Това нейно обединение какво е? Пикаещият по Фонтани и тихата спалня? Безпринципно и тотално поставящо под съмнение достойнството й, а имах друго мнение за нея...Както една трибуквена герберска госпожа подлага лигаво главицата си, на този, който постави прякора й...Изобщо когато гледаш сламка в очите на други, виж гредата в своите.
  • 55 Ами да

    2 2 Отговор
    Браво Танче най после каза нещо умно . Винаги съм смятал адвокатите за много умни и КРАДЛИВИ
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 КРОКОДИЛА

    5 0 Отговор
    ТИ ЛИ СИ МАЙМУНАТА .............ИЛИ СИ КАШАЛОДА ......................................................................
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 АнтиКомунист

    7 0 Отговор
    дъртата мафиотка неможе да преживее, че пак е на сухо !!!
  • 60 Гост

    4 0 Отговор
    Хем скача, хем плува, хем убива, хем краде, има огромна уста и е ненаситно.
  • 61 Желко

    4 0 Отговор
    Стар, изтъркан шлифер нейде в мрака се промъква ...
  • 62 ДЯДУ РОГЛЮ

    1 0 Отговор
    АЗ ВИКАМ ДА НЕЕ МЕЛЕЗ МЕЖДУ СВИНЯ И МОНАХ
  • 63 Васил

    3 0 Отговор
    Дончева гроздето е кисело че ти биха шута нали?
  • 64 Лили

    3 0 Отговор
    Дончева,ти отново си непоследователна.Какво направи като беше ортак с Мая Манолова.????Нищо!!!.Промяната не са лява партия за твое сведение.Не ги включвай като кон в твойта каруца.!!!Ти си била адвокат на мафиоти ,а сега парадираш,че се бориш срещу корупцията.По- скоро ти си кашалот и сама ще си признаеш на кого.
  • 65 Конте

    3 1 Отговор
    Куха лейка Плаче за тлъстата баница.Забрави кога носеше 500 к.Но хората помнят.Адвокатите- кръвопийци на прехода.
  • 66 Стига

    2 1 Отговор
    Дава квалификации за ПП и ДБ.Гледай вашето ново ляво ,че и евроатлантическо сДС стари муцуни като Гоце и ташска на Митрофанова ли ще го правите направо ГОЛЯМ СМЯХ.То на чужди партии акъл не давай .Помня от първи ред като до вдигнеше химикалката в НС и това беше сигнала комунистите да гласуват единодушно.Дтста чанти нали нямаше да се занимаваш с политика повече?
  • 67 Стига

    2 1 Отговор
    Дава квалификации за ПП и ДБ.Гледай вашето ново ляво ,че и евроатлантическо сДС стари муцуни като Гоце и ташска на Митрофанова ли ще го правите направо ГОЛЯМ СМЯХ.То на чужди партии акъл не давай .Помня от първи ред като до вдигнеше химикалката в НС и това беше сигнала комунистите да гласуват единодушно.Стара чанто. Нали нямаше да се занимаваш с политика повече?
  • 68 Стига

    2 1 Отговор
    Дава квалификации за ПП и ДБ.Гледай вашето ново ляво ,че и евроатлантическо сДС стари муцуни като Гоце и ташска на Митрофанова ли ще го правите направо ГОЛЯМ СМЯХ.То на чужди партии акъл не давай .Помня от първи ред като до вдигнеше химикалката в НС и това беше сигнала комунистите да гласуват единодушно.Стара чанто. Нали нямаше да се занимаваш с политика повече?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол