Last news in Fakti

23 Януари, 2023 12:36 3 043 15

Извънредно заседание на парламента утре, вижте какво ще се обсъжда

  • народно събрание-
  • министри-
  • парламентарен контрол

Разпореждането за свикване на заседанието е на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов

Народното събрание ще заседава извънредно на 24 януари 2023 г. от 10.00 часа. Разпореждането за свикване на заседанието е на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов и е на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията на Република България, посочват от пресцентъра на НС, цитирани от БНТ.

В дневния ред на заседанието е включено изслушване на служебния министър на външните работи Николай Милков във връзка с поредния случай на физическо посегателство над българи и български граждани в Република Северна Македония.

Програмата предвижда Народното събрание да проведе и разисквания по питане към служебния министър на околната среда и водите Росица Благова за премахване на 9000 тона незаконни отпадъци в град Плевен и парламентарен контрол.

Преди това депутатите ще обсъдят законопроект за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка и на нейния устав и на Споразумението за организацията и дейността на Международната банка за икономическо сътрудничество и ще разгледат на второ гласуване на промени в Закона за българския жестов език.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 87787

    9 1 Отговор
    В Народното събрание ще бъде изслушан духът на другаря Димитров!
    Всичко под наслов- свобода за маке..нците, денациолизация и дебългаризация на все още недонационализираните докрай шопска, тракийска и добруджанска нация!
    Македонската и пиротската нации ще изнесат специален урок!
  • 2 гост

    7 3 Отговор
    Аман от ПАТРИОТАРИ! В Края на 19 и началото на 20 век българите в Македония начело с Гоце Делчев и ВМОРО се борят за автономия, а не за присъединяване към България виждайки, че т.н. МАКЕДОНСКИ ВЪПРОС е архи сложен и апетити към Македония имат Турция, Гърция, Сърбия, България, Австро-Унгария, дори Румъния. Но със своята КЕЛЕПЕРДЖИЙСКА политика Фердинанд и върхушката около негопо време на Горноджумайското и илинденско-преображенско въстание в Балканската и най-вече Междусъюзническата война загробват българите в Македония. А после и БКП окончателно прецакват работите.
  • 3 наблюдател

    16 2 Отговор
    Страшна програма! Какво има да слушат външния министър? Какво толкоз ще им каже? Работата е ясна, никакво пускане на макетата в ЕС и толкоз.
    Не разбрах защо трябва да е извънредно заседанието им, тия не са ли по принцип на работа всеки ден? Вторник е утре, не събота.
    И защо не разгледат закона за главния прокурор, като е ясно, че не им остава много. Сега е и доста спешен закона, след като Гешев рязко настъпа мотиката с поръчковото резследване срещу Nexo.

    Коментиран от #9

  • 4 гост

    6 1 Отговор
    На кой му пука за севрните македонци?
  • 5 Галина Колева,

    5 2 Отговор
    Този път трябва да продухаме ушите на ЕК за геноцида дад българите в СМ. Не може повече да се гледа отстрани какво правят с тях. Може би искат да направят прочистване, но българите сами да си тръгнат...
  • 6 БЪЛГАРКА

    8 2 Отговор
    КЪДЕ Е РЕЗИДЕНТА И ЗАЩО НЕ РАЗПУСКА ТАЗИ СБИРЩИНА ОТ СЪБРАНИЕТО ДЕТО ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЗЛИНИ ЩЕ ДОНЕСАТ ,ВЪН И ДА НЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ ДЕТО НИ ЗАГРОБВАТ,
  • 7 Боже пази България

    9 3 Отговор
    Това ли е най-важното в момента за България, къде е закона за съдебната реформа,от който зависят милиарди за развитие на икономиката ? Колко велики били герб,че го подкрепили в правна комисия.Нали планът е ясен,няма мърдане от статуквото, а той е да стигне до никъде,като не влезе за обсъждане в Парламента, шефа на който е тяхното недоразумение.Мафията владее държавата,безизходицата е пълна.
  • 8 пенко

    0 0 Отговор
    " ПЛЯМПАМ МЕНТЯ --- ПЛЯМПАМ МЕНТЯ - ПЛЯМПАМ МЕНТЯ - УАУУ ИЕЕ " !!!!!!!!!!
  • 9 Да ти кажа

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "наблюдател":

    Първо--ти явно си един от малкото,който още не е разбрал,че НЕ МОЖЕ току така да се махне главният прокурор,има си процедури.Много процедури.Нищо,че на някои хора,много им се иска да" разчистят терена".И добре че има разделение на властите,закони и т.н,иначе ще настъпи анархия.Второ--за Нексо --от САЩса започнали нещата и нашите съдействат за изясняване.На мен лично,агресивното говорене на един от собствениците на платформата, към главния прокурор на България хич,ама хич не ми хареса

    Коментиран от #14

  • 10 ТИР

    4 0 Отговор
    България трябва да заяви че гаранция Франция отпадна ,,,,
    Синволично трябва да се изпрати Крив Макарон на РСМ,,
  • 11 Красимир Петров

    1 0 Отговор
    Закривай!
  • 12 Хъхъ

    3 0 Отговор
    Интересно защо ще денонсират банката. Звучи като да подготвят отново ограбване на народа както беше през 97ма
  • 13 овчи мозъци

    3 1 Отговор
    Вижте тия неграмотници с какви глупости се занимават Нито един от народа не се интересува от тоя дневен ред на парламента .Вместо да разкарат гешката вместо да приемат корупционите закони срещу ОПГ вместо да приемат законите за възстановяване и устойчивост ,те се занимават с въпроси и отговори на служебния кабинет и ред глупости
  • 14 наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Да ти кажа":

    Не може да не може. От някъде трябва да се почне, то вече всъщност се започна, но няма да им дадат шанс на Крум Зарков и предишната правосъдна министърка.
    Когато главният ти прокурор е некадърен и се е самозабравил, трябва да се направи нещо. Няма незаменими.
    Като осъдят държавата за пореден път и трябва ние да плащаме неустойките, ще се замислиш дали не трябва да се направи всичко възможно Гешев поне да бъде разкаран. Да не говорим, че трябва да е принуден той лично да плаща, ако по негова вина губим делата. Аз, като данъкоплатец, нямам нито вина, нито желание да плащам за нечия некадърност.
  • 15 Анализатор

    3 0 Отговор
    Чудят се с какво да си запълват времето. Загубена работа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове