Last news in Fakti

24 Януари, 2023 14:08 4 343 42

Костадин Костадинов: На Северна Македония трябва да бъде наложено вето за влизане в ЕС

  • северна македония-
  • костадин костадинов-
  • възраждане-
  • вето

Трябва да тропнем по масата, иска лидерът на "Възраждане"

Костадин Костадинов: На Северна Македония трябва да бъде наложено вето за влизане в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

На Република Северна Македония трябва да бъде наложено вето за влизане в ЕС. Така лидерът на “Възраждане" Костадин Костадинов коментира пред журналисти в парламента последните събития в западната ни съседка, съобщи репортер на Агенция "Фокус“.

Предупреждавахме, че ако бъде свалено, ще имаме сериозни проблеми. Пендаровски е излъчен от партия, която в момента е основен двигател на антибългарските процеси в Северна Македония."

Той обяви, че имат информация, че това, което се е случило в Охрид е пряко или косвено инспирирано от Мицовски. “Македония винаги в показвала, че когато тръгне в една линия на противопоставяне с България, е готова да стигне до край. Големият въпрос е докъде ще стигне страната ни", каза още той.

На въпрос дали партията му ще отиде на честването на рождението на Гоце Делчев, Костадинов заяви: “Винаги, когато сме имали време сме ходили, но сега чакаме разпускане на парламента. Ако имаме време ще отидем. Ние никога не планираме нашите мероприятия в Македония в зависимост от чужди фактори. Ние никога не ги правим, за да ядосаме някого или да се харесаме.

Той допълни, че всяка година само “Възраждане" ходи на 4 май на ловното място на Гоце Делчев. “И там е имало случаи, в които гръцките власти са задържали хора, когато са полагали венци - и там не е безконфликтно", посочи още той.

Костадинов бе категоричен, че ако ние не защитаваме нашите интереси, няма кой друг да го направи.

Лидерът на Възраждане поздрави министър Милков, че е поставил въпроса на Съвета на външните министри, но според него нищо не е произтекло след това.

“Важно е какво прави нашето правителство, трябва да поискаме свикване на заседание на Съвета на външните министри от НАТО. Трябва да тропнем по масата", каза още Костадинов и продължи, че това се неприятелски действия. По думите му някой се опитва да вкара България и Македония в руско-украинския сценарий.

По темата за предстоящите предсрочни избори, лидерът на “Възраждане" заяви, е в момента парламентът приема вредни решения само под чужд натиск.

“Колкото по-скоро се разпусне Народното събрание, толкова по-добре."Костадинов недоумява защо президентът Радев бави тази процедура.

По въпроса за начина на провеждане на изборния процес, Костадинов смятам, че след като бе прието смесеното гласуване, то така трябва да бъде приложено.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    47 9 Отговор
    Слугите на Козяк пуснаха Македония в ЕС.
  • 2 Кокорчо

    35 10 Отговор
    Как да тропна по масата с тия меки китки!?
  • 3 ТОЯ ОЩЕ

    10 33 Отговор
    НЕ МОГА ДА ГО РАЗБЕРА КЪДЕ ИСКА ДА СМЕ...ХЕМ ЗА РУСИЯ ХЕМ ЗА ЕС...САМО ДА ЛАПА Е НАУЧЕН...

    Коментиран от #5

  • 4 Сандо

    11 2 Отговор
    МВнР от Козяк е взело вече решение.Никой не може да го промени.
  • 5 Костадин Костадинов

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "ТОЯ ОЩЕ":

    България на три морета!
  • 6 Миии

    15 2 Отговор
    първо трябва да се ходи на закуска в Козяк
  • 7 Истината лъсва. Руснаците взривяват

    6 19 Отговор
    отношенията ни с РСМ. Български евродепутат е планирал посещение в Скопие, заедно с голяма група хора от България на 4 февруари, когато ще се отбележат 151 години от рождението на Гоце Делчев.
    Тази делегация от България била подкрепена логистично и финансово от структури, които са активирани след приемането на преговорната рамка през юли за членство в ЕС, според анализите на службите за сигурност в Северна Македония. Президентът уточни, че част от тези активирани структури в България са свързани с руската разузнавателна служба.

    Коментиран от #10

  • 8 ДЯДУ РОГЛЮ

    9 8 Отговор
    КОСКА ХУБАВО ГОВОРИШ АМА АМЕРИКАНЦИТЕ И ЕВРО СЪЮЗА ЩЕ ТИ ИЗВИЯТ РЪЦЕТЕ И ТИ ГО ЗНАЕШ ЧЕ Е ТАКА НЕ БАЛАМОСВАИ ХОРАТА ЧЕ САМ МОЖЕШ ДА РЕШАВАШ
  • 9 Прав е

    4 17 Отговор
    обаче все още е много npoтuвeн, подъл и продажен.
  • 10 Става дума за президента на РСМ

    3 9 Отговор

    До коментар #7 от "Истината лъсва. Руснаците взривяват":

    Стево Пендаровски. Той е предложил на правителството агенти на руските служби водещи се като българи да не бъдат допускани в Македония.
  • 11 Мдааа...

    7 16 Отговор
    Костя тука съм напълно съгласен с тебе.На македонците трябва да се наложи вето, а на тебе осмирителна риза.

    Коментиран от #40

  • 12 Пак за теб ще гласувам

    10 6 Отговор
    родолюбецо, душа си не крива!
  • 13 Вълканов

    15 4 Отговор
    Няма да отидеш никъде. Македония забравява влизането на БЪЛГАРИ = Много сте неадекватен, господин Костадинов. Македония вече не иска да е в Евросъюза. Тук трябва жесток отговор. Адекватно забрана на влизането на Македонци в България. Изграждане та телевизионни центрове с емисия на "македонски" облъчваща Македония и с перфектни историци, оорваща всяка изопячаваша историята. Дори може да се построят "черни телевизионни станции, настроени на честотите на Македонските по историческия пример на Станке Димитров през2 световнаа война. Те трябва да бъзат идейно ошашавени.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Спас

    6 12 Отговор
    Руските хора в Бг искат омраза на балканите и излизане от ЕС.Има и други скрити и явни .Един почина б.д. от ДС.уж професор.Имат си и медии-телевизии,канали и пр.Някой здраво плаща.А за лупавите и зли народи идва глад и мизерия.

    Коментиран от #22

  • 16 Опа опа опа

    6 19 Отговор
    Копейкин, дай да се разбереме?! Ти нали хулиш лошия ЕС и гадното НАТО и ще правиш референдум за излизане на Б-ия от тях?! А сега правиш услуга на македонците като призоваваш да им се наложи ВЕТО за присъединяване към лошия ЕС?! Вие, патриотарите от ДС-МВРо (ти нали им беше зам.шеф заедно с Джамбазето и ДС-Кремена Дрангова и още си в управата на черната им касичка Фондация в частна полза (но с обществени активи и македонски имоти в патримониума) "ВМРО" (ЕИК 112602581) : h t t p : / / b i t . l y / 2JwZ4Uj , преврънахте на европрисъединяването от ЕУ-"МОРКОВ" в БГ-"ТОЯГА" за македонците?! По Заповед из Центра?! Тъпо копейкин, тъпо дори за комунистически пропагандист-агитатор в патриотарски колхпоз!!

    Коментиран от #19

  • 17 Коста,ти първо върни

    5 17 Отговор
    Субсидията.Тая работа с Македонията не е за тебе.Нали сте двайсетина депутати(ваксинираните-антиваксри)
  • 18 !!!?

    12 3 Отговор
    А вето за влизане на България в Шенген - танто за кукуригу !!!?

    Коментиран от #36

  • 19 Този вече не знае кви ги плещи

    7 12 Отговор

    До коментар #16 от "Опа опа опа":

    Заучил 10 фрази и независимо за какво иде реч, ги повтаря като папагал.
    Бялата Златка знаеше 40.
  • 20 Уфф

    7 4 Отговор
    "ловното място на Гоце Делчев" - Маро, Марооо, тъпоъо си е тъпо.

    Коментиран от #28

  • 21 Тоя па кой

    5 9 Отговор
    Го пита?Един паразит върху наивноста и страховете на баламурниците.
  • 22 В тоя ред на мисли

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Спас":

    Кой издържа телевизията на Белата Златка?!
  • 23 !!!?

    11 12 Отговор
    Кремъл: Вето за влизане на Македония в ЕС !!!?

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кога ще щурмуваш,Коцане?

    3 7 Отговор
    Или смелостта ти е да хвърляте снежни топки на Шипка по Киро?Бялата Златка щеше поне да се напие и изрепчи на някое непълнолетно македонец на Витошкс
  • 26 Хасковски каунь

    6 3 Отговор
    Стига сте се пъчили сички политици. Не чухте ли македонската Херо Мустафа, че сичко върви по плана за присъединяването на макетата в ЕС.
    Нищо не зависи от вас ! Даже не може една псувня да ударите ез да питате САЩ
  • 27 Диамантената ръка

    5 3 Отговор
    РСМ ще влязат в ЕС след Турция...
  • 28 Ами

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Уфф":

    фактът, че на коментар 20 има минуси, значи, че сте от един и същи клас с Мара-тъпото.
  • 29 Анонимен

    13 6 Отговор
    Това е най-адекватният български политик в момента! Няма въпрос, по който да си е сменил мнението! Каквото обещание от партията му дават, правят всичко възможно да го изпълнят. Неглижирани от медиите, харесвани от народа!

    Коментиран от #30

  • 30 Обещаха да върнат

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "Анонимен":

    Субсидията.зНямаше да си слагат експериметалабтечност.
    Ко кайш?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Стево коминтерна

    2 0 Отговор
    Не иска българи и български книги да влизат в СМ, а местните ще ги бият до убиване да се знае, че българи мяма, има македонизъм, който може да съществува само чрез антиБГ, има ли българи-няма мекедонизъм, затова вземат мерки
  • 33 Всяко палене, чупене, заплахи

    0 0 Отговор
    Вербални, побоища остават без писледствия, насърчавани от стево-коминтерна, ковачевски и цялата партинна титовистка котерия
  • 34 Поискайте от СМ политици

    1 0 Отговор
    Да отворят досиетата АСНОМ, КОС, УДБА, да лъсне истината
  • 35 Сега ще забранят

    1 0 Отговор
    На българи да ходят на гроба на Г Делчев, приватизират си го, титовизъм в действие в 21 век, с него ще влизат в ЕС, нормално ли е за ЕС, обърнете се към тях, формално да напишат че има българи в конституцията, а в дейдтвителност все едно ги няма, това искат
  • 36 Именно

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "!!!?":

    Те го слагат ветото и ние отговаряме с вето.И дори трябва с няколко поредни- докато им светне на евродерибеите.
  • 37 ¿??????????

    1 0 Отговор
    Кой ще наложи вето? Кой? Облизвате раирания задокеански чичо, той си трие оцапания с вас, свиркате му на дудукито, щели да налагат вето? Не ви броят за слива!
  • 38 Хахах

    0 0 Отговор
    на ловното място на Гоце Делчев - е това ме разсмя:-)
  • 39 Иван

    1 0 Отговор
    Този идиот сега говори за ЕС и какви санкции да се наложат, на другият ден говори за излизане от ЕС и НАТО. Само такива кретени ни управляват.
  • 40 Александра Македонска

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мдааа...":

    Усмирителна
  • 41 Иванова

    0 0 Отговор
    Пишете с много грешки. "Ловно " и " лобно" означават различни неща. В имената също има грешки.
  • 42 северномакедонците ще изчезнат като

    0 0 Отговор
    общност, албанците ще ги претопят ......... ПОСЛЕ И НИЕ СМЕ НА РЕД !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове