Last news in Fakti

24 Януари, 2023 22:17 2 167 32

Джамбазки: Не мислех да ходя в РСМ, но как да откажа такава покана

  • ангел джамбазки-
  • стево пендаровски-
  • рсм

Ако някъде трябва да се търси сръбска, руска, коминтерновска връзка – тя е в Скопие, не в България

Джамбазки: Не мислех да ходя в РСМ, но как да откажа такава покана - 1

„Българите в РСМ заслужават и трябва да бъдат защитавани, трябва да направим всичко възможно това да се случи”. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред NOVA.

Той коментира дипломатическите искри между София и Скопие. Снощи след Съвет по сигурността президентът на РСМ Стево Пендаровски обяви, че ще предложи на правителството да въведе забрана за влизане в страната на един евродепутат от България и още няколко български политици заради действията, които предприемат срещу Скопие. Поводът са честванията на Гоце Делчев на 4 февруари в македонската столица.

Пендаровски не назова име на българския евродепутат, но македонските медии написаха, че той вероятно визира евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки.

„Не мислех да ходя в РСМ, но как да откажа такава покана – със сигурност ще отида”, каза Джамбазки.

„Ако някъде трябва да се търси сръбска, руска, коминтерновска връзка – тя е в Скопие, не в България”, каза още Джамбазки. „Македонизмът като политическа доктрина, като оръжие срещу България, винаги е провокиран от Белград и Москва, никога от България”, смята още Джамбазки.

„В Скопие се чува ехото от задачите, поставени им от Белград и Москва, които гледат да разделят българското общество, да настройват обществото в Македония срещу България”, продължи евродепутатът.

„В Скопие се развихря антибългарска кампания. Преследват се българи заради тяхното самоопределение. Има етническо прочистване. В РСМ се нападат българи, защото са българи. Ако има европейска ценност тя е правото на самоопределение, а в момента правото на самоопределение на българите в Македония се отрича. Това не може да бъде държава-член на ЕС. Може да е член на някакъв друг съюз, не на европейския”, каза Джамбазки.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 7 Отговор
    Като ходи в Македония да си вземе маркуча и бомбичките.
  • 2 Чичо дядко

    40 10 Отговор
    По принцип е прав , макър да не го харесвам тоя изгореляк
  • 3 Раданч Татлъту

    24 4 Отговор
    Забери с теб и великият българин Настимир,само тека ша страхувате източно албанците(наричани за по-кратко македонци)!😁😁😁🥳🤡👍
  • 4 ШЕФЕ,

    19 8 Отговор
    ....ПО ДОБРЕ НЕ ХОДИ ЧЕ.....
    „ФАЛКОНА .”..ЛЕТИ ЕДИН ПЪТ В МЕСЕЦА...

    Коментиран от #15

  • 5 Отиди и...

    13 4 Отговор
    пусни една вода и за нас!
  • 6 Да бе

    27 11 Отговор
    Винаги невинен, макар да хвърляше бомбички когато беше герб подлога при протестите. Нагъл, по-нагъл и най-нагъл. Само да е под прожекторите...
  • 7 Галина Колева,

    35 12 Отговор
    Г-н Джамбазки, сезирайте всички европейски институции. Абсолютно подкрепям думите Ви. Борете се за правата на останалите там българи. Това си е чист геноцид. А говорим за европейски ценности.
  • 8 Анонимен

    18 10 Отговор
    Кой хвърляше пиратки и поливаше с маркуч протестиращите? Размина му се! А кой редовно шофира с алкохол в кръвта? Ама идват избори и трябва да се правим на патриоти!
  • 9 Коцето,нема ли отиде и той?

    14 5 Отговор
    Или по традиция ще гледа от телевизора и ще брои субсидията?
  • 10 Факт

    15 9 Отговор
    Този с лявата резба ще предизвиква умишлено международен скандал.
  • 11 Историк

    16 6 Отговор
    Двете ВМРОта - това в България, и това в РСМ, играят една много елементарна игра: постоянно правят националистически провокации в родината си, и след това "съседското" ВМРО ги използва, за да настройва България и РСМ една срещу друга. Играта е "измислена" от руснаците още със самото създаване на РСМ в рамките на бившата Югославия и има за цел напълно да изличи всякакви български културни и социо-икономически влияния на България в РСМ. И двете ВМРОта са подчинени косвено на Кремъл.
  • 12 Коментар

    10 6 Отговор
    Преди Кирчо да отиде там не ни викаха фашисти,не палеха нищо и не пребиваха ей така хора.Разберете,че името на клуба е провокация.Онзи Ванче Михайлов е хитлерист,а някакви по интернет разпалват там омраза.Трябва да блокират групите в социалните мрежи и е възможно да не са нито македонци,нито българи.
    И на този лявото око е различно...защо напоследък има толкова много с различни очи и бълнуват болшевики като нямат роднинска връзка.Да не е някаква болест това?

    Коментиран от #13

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Коментар":

    Дано се ОПРАВИ ЧОВЕКА
  • 14 Реалист1

    9 7 Отговор
    Българските и македонски руски проксита са активирани да поддържат лоши отношения между БГ и РСМ за да не може Македония да влезе в ЕС и да изолира Сърбия.
    Този е една от руските подлоги. От макетата е Христоски.
    Откриват взаимно клубове с провокативни имена за да дразнят.
  • 15 Aвиоотряд 28

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ШЕФЕ,":

    Cпоко бе летим. Днеc нaпример бяхме до Рим. Поздрaви - BGF.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ледено носле

    6 7 Отговор
    Докога етот пидира$ ще си разиграва циркчетата. Да не свършиха ли улуците в Брусел ве тапигьо?
  • 18 Фактъ

    17 3 Отговор
    В рсм живеят не повече от 500 000 макета , другите са я напуснали . Останалите са албанци . Жалка , измислена държава .

    Коментиран от #20

  • 19 Перо

    14 4 Отговор
    Никой в РСМ не може да заема и низова ръководна длъжност, без да е доказан македонист! Това наслагване е от десетилетия и тази титова номенклатурна върхушка си брани положението със зъби и нокти. Те знаят, че ако по някакъв начин настъпи промяна в мисленето и анти-българската политика с тях е свършено! За това имат изградена и добре смазана машина против българизма и хората с българско самосъзнание! Идеологията и доктрината на македонизма е анти-българизма! Не виждам друг начин за промяна и нов начин на мислене, освен силово налагане и масова информация за зомбираното население за историчедката истина и 27-годишно, пълно ембарго!
  • 20 Перо

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Фактъ":

    И само 10% от този половин милион са номенклатурни, титови македонисти, които си бранят положението със зъби и нокти!
  • 21 !!!?

    7 11 Отговор
    Този ромски джамбазин що депутатски години изкара в Брюксел с псевдопатриотарството си срещу роми, турци и македонци. Явно си търси нещо с провокациите си !!!?
  • 22 Томе

    4 5 Отговор
    Абе ти иди като те канят на гости во македонията, но внимавай там албанците да не те обидят.
  • 23 Върви бе

    4 2 Отговор
    Върви им натрий носовете на тамошните родоотстъпници !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Грогу

    3 0 Отговор
    Пишшете ги бЕгали правата на българите в С Македония в близките 50г. Или да се снишат и да си гледат живота , докато в България не се състави БЪЛГАРСКО правителство , което ще начука канчетата на македонистите в Скопие или да хващат пътя към Европа ,имзт си паспорти . Не си заслужава да стават мъченици и да си опропастяват живота , заради българските продажници , които ще напишат за терора , на който са подложени , една мижава протесна декларациия , на която никой няма да обърне внимание . ....изявлението на американската посланничка в Скопие вчера го потвърждава .
  • 26 бай Даньо

    9 0 Отговор
    Еваларка Джамбазки само газ за мънкитата нека да видим дали ще спрат български евродепутат !? Макарона през който гледат ЕС става все по крив.
  • 27 Преминаващ оттук

    4 6 Отговор
    Всички тук коментират за Северна Македония, а знаели някой защо тази наша съседка ни мрази и ненавижда. Защо
    българските войнишки паметници там бяха поругани. Значи всяка крушка си има опашка.
  • 28 Мдаааа..

    2 4 Отговор
    Ще отиде да се отдаде на любовника си. Не е защото е македонист или родолюбец!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Шуми Марица

    2 0 Отговор
    Събирай четата Джамбаз Поне да ги ошамариме за наглоста им
  • 31 хххх

    1 3 Отговор
    Този пияният ли се гласи да е нов фюрер??
  • 32 Ген. Гурко

    2 0 Отговор
    Напълно прав е Джамбазки! И Москва тогава имаше интереси в Македония срещу нас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове