24 Януари, 2023 23:21 939 6

Румен Гечев: Няма да има чиста форма на коалиция

  • румен гечев-
  • бсп-
  • коалиция-
  • избори

"Няма как да слезем под 25 депутати, тъй като през последните месеци БСП в парламента показа диалогичност, конкретни решения, защитихме националния интерес", каза депутатът

Румен Гечев: Няма да има чиста форма на коалиция - 1

"Вината е у всички, но не е най-важно на кого ще се лепне етикетът за вината, тъй като в парламента бяха направени няколко опита. И първата партия, и втората не можа да състави правителство. Имаше надежди, че ще надделее здравият разум", заяви депутатът от левицата Румен Гечев студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че за коалиции преди избори не се говори, а от БСП не знаят кой с каква парламентарна мощ ще разполага след изборите и това ще зависи от предизборните програми на партиите. Според него БСП е най-демократичната, тъй като и ръководството на партията се избира чрез преки избори. Нинова е отбелязала, че на този етап не стои въпросът за отпадане на забраната за коалиция с ГЕРБ.

"Едва ли ще има някаква чиста форма на коалиция независимо от резултатите на изборите. Най-вероятно ще бъде отново на дневен ред темата за програмно правителство. Всяка партия трябва да е готова да понесе някакви политически загуби, ако те си струват и са от полза на България. Ние и сега се опитахме, направихме крачка назад, седнахме на една маса с основния си политически опонент ГЕРБ", подчерта Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Гостът подчерта, че БСП ще направи всичко възможно да се представи по-добре на предстоящите избори, защото не е доволна от резултата си на предходните. Гечев е на мнение, че няма как да се сформира какъвто и да е програмен кабинет без БСП.

"Няма как да слезем под 25 депутати, тъй като през последните месеци БСП в парламента показа диалогичност, конкретни решения, защитихме националния интерес", каза депутатът от БСП.

Гечев коментира и темата за енергетиката, като уточни, че БСП никога не е подкрепяла намалението на емисиите с 40% и добави, че е груба грешка износът на оръжия за Украйна, защото България от това търпи огромни икономически загуби и е най-слабо развитата страна в ЕС.

"България е малка страна, зависима от процесите в Европа и извън нея, въпросът е ще продължим ли да слугуваме на големите в ЕС и извън него, или ще участваме в интеграцията достойно и ще си защитаваме националния интерес", посочи Гечев.

"Десницата внесе в парламента да сме гласували за някакъв геноцид, някакъв Гладомор в Украйна през 1932-1933 г. Това нормално ли е? Ние чакаме милиарди от ЕС за усъвършенстване на технологиите и за устойчиво развитие на България и вместо да приемаме тези закони, които уж всички твърдят, че са належащи, изведнъж ние се занимаваме да слугуваме на началниците във Вашингтон и Брюксел", изтъкна гостът.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    5 4 Отговор
    Явно годеж има. Чакат да минат изборите да покажат чаршафа.
  • 2 Хъхъ

    5 5 Отговор
    Старото БКП се събра ГЕРБ-ДПС-БСП-Възраждане !
    Какво повече да иска човек …
  • 3 Мима

    0 0 Отговор
    Ако не се спре корупцията и откровените кражби в държавата, не се правят реформи, не очаквайте стабилно правителство и любов от народа. Трябва да има съд и затвор за продажници и корумпирани. Ако искаме да сме просперираща европейска държава. Всичко останало е била, бла. Бившата номенклатура да се махне и да даде път на младите.
  • 4 шлосер

    0 1 Отговор
    В продължение на 45 години, ръководството на БКП превърна България в страната, прославила се с това, че най непоколебимо изпълняваше волята на Москва във всичко, което в крайна сметка ни доведе до национална катастрофа, в края на 1989 година! Сега обаче, след като страната ни успя да наложи капиталистическите производствени отношения и да стъпи на краката си, подпомагана именно от Вашингтон и Брюксел, БСП започва да търси реванш, и да ни говори за "здрав разум"! Но няма по здрав разум от това, да се изолира тази партия от управлението на страната, докато не ни е навлякла други беди!
  • 5 пенко

    0 0 Отговор
    ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЧИНАР ГЕЧЕВ - ЖИВЕЕ ОТ 2000 ДО 2 500 ГОДИНИ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Прав е уважаваният г-н Р.В Гечев с 8 /осем/ мандати в Партийното събрание !! Не може да има нещо ЧИСТО сред толкова мръсотия !
    И "найлонови" бюлетини да има на следващите избори, ако избирателната активност надхвърли 30 %....ЩЕ БЪДЕ ЧУДО !
    А избирателите на БСП измират бавно , като динозаврите, другарю Економов !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове