Last news in Fakti

26 Януари, 2023 13:12 1 123 19

Посолството на САЩ в София: Сътрудничеството между нациите ни раздава справедливост

  • посолство-
  • сащ-
  • нслс-
  • следовател-
  • педофил-
  • присъда

Американските дипломати приветстваха новината, че член на престъпна група, разпространяваща детска порнография, е заловен и осъден с помощта на български следовател

Посолството на САЩ в София: Сътрудничеството между нациите ни раздава справедливост - 1

"Приветстваме новината, че в резултат на сътрудничество при разследването между Митническата и гранична служба на САЩ към Посолството ни в София, Департамента по вътрешна сигурност на САЩ към Посолството на САЩ в Атина и Националната следствена служба на България, член на престъпна група, която е създавала и разпространявала изображения и видеоклипове, съдържащи сексуална експлоатация на малки деца, е арестуван и осъден".

Това заявиха от посолството на САЩ в София, след като стана ясно, че следовател от НСлС е взел участвал по наказателно дело в САЩ срещу престъпна група за разпространението на порнографски материали с участието на деца, по което е признат за виновен български гражданин.

"Това е един от многото примери за сътрудничество между нашите нации, който води до раздаване на справедливост", заявяват американските дипломати.

Както ФАКТИ вече писа, на 23 януари т.г. в щата Флорида, САЩ, 12-членно федерално жури призна български гражданин за виновен по дело за участие в престъпна група за създаване, популяризиране и разпространение на снимки и видеоклипове с порнографско съдържание, в които са използвани деца. Предстои през м. април т.г. съдия от Федералния окръжен съд да се произнесе за размера на наказанието, което според местните закони е от 15 до 50 години лишаване от свобода.

49-годишният П.В. бе задържан през м. ноември 2021 г. в България в хода на международна операция срещу разпространението на детска порнография с участието на Министерство на правосъдието на САЩ, Департамента по вътрешна сигурност на САЩ, Националната следствена служба (НСлС) и Върховна касационна прокуратура (ВКП). По искане на американските власти българинът бе екстрадиран в САЩ, където е разследван за извършените престъпления заедно с още пет лица.

В хода на наказателния процес (на 19 януари 2023 г). във връзка с процесуалните действия, извършени на територията на Република България, и оказаната правна помощ е изслушан следователят от НСлС Чавдар Ангелов. От българска страна в разследването участва и Светослав Василев, ръководител на отдел „Киберпрестъпления“ в НСлС.

В съобщение на Министерството на правосъдието на САЩ се изтъква доброто сътрудничество и приноса на следователите от НСлС и прокурорите от ВКП, както и на властите в Нидерландия, за успешното разкриване на мрежата за разпространение на порнографско съдържание с деца в интернет и изправянето пред правосъдието на участниците в престъпната група.

Българският гражданин П.В. е признат за виновен по две обвинения – за участие в престъпна група за рекламиране на визуални изображения на непълнолетни, показващи явно сексуално поведение, както и за тяхното разпространение. Според доказателствата, представени в процеса, П.В. е бил администратор на интернет сайт, генериращ порнографско съдържание, с участието на малолетни и непълнолетни лица. Членовете на базирания в САЩ интернет бизнес примамвали момчета и момичета под 18-годишна възраст, включително и малолетни, за да ги използват като „детски модели“.

На сайта били качени над 4,6 млн. изображения, снимки и видеоклипове с деца, някои на видима възраст между 6 и 10 години, заснети в сексуални и провокативни пози. Жертвите били предимно от Украйна, Молдова и други държави от Източна Европа.

Абонати и потребители на уебсайтовете са били граждани от над 100 държави, включително и България. Част от съдържанието било общодостъпно, но се предлагал и платен абонамент. В резултат били генерирани приходи от близо 9,5 млн. долара, като по банкови сметки на П.В. са преведени 434 000 долара. За легализирането на финансовите средства участниците в престъпната група са регистрирали фиктивна компания за търговия с бижута.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    36 0 Отговор
    Като получите справедливост, ще ви се реве...
  • 2 Пешо

    34 0 Отговор
    Какео стана с момчето, изчезнало след влизане в подолстеото на САЩ
  • 3 еирдер

    36 4 Отговор
    Вас мръсни крадливи и долни кравари кога ли ще ви гоним от България. Интриганти с интриганти. Накупихте си продажници и медии и вече 33 г. ни въртите в интригите си, ама ще ви дойде и вашия ред да се махате. Слугите ви няма да могат да спрат промяната.
  • 4 само да попитам

    37 0 Отговор
    защо тая справедливост не си я занесете в сащ и да се изметете оттука
  • 5 ха ха

    27 1 Отговор
    явно са спуснали нова формула на крадливите евро атлантици , сега ще ни убеждават колко е справедливо да ни ограбват от името на рогатия
  • 6 Боруна Лом

    32 2 Отговор
    НИЕ СМЕ СТРАДАЩА КОЛОНИЯ! УНИЩОЖЕНИ КАТО ИНДИАНЦИТЕ
  • 7 Сандо

    16 2 Отговор
    Посолството раздава заповеди,банани и шамари съвсем справедливо!Всекиму заслуженото!
  • 8 Пази боже от вашата справедливост

    30 1 Отговор
    С "приятел" като вас, враг не ни трябва!
  • 9 ДЪНДИ

    28 3 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ НЕ ОБИЧАТ КРАВАРИТЕ
  • 10 Учуден

    24 0 Отговор
    Какво стана с онзи англичанин арестуван в България за същата дейност преди няколко месеца? А с шведа ритнал българска камериерка в главата? А с австралиеца наръгал български младеж и предложен за мъж на годината.
  • 11 пешо

    22 1 Отговор
    сащ са най големия агресор нямат работа на балканите
  • 12 Чудно ще си живеем

    15 1 Отговор
    Ирак и Либия им се реве от справедливост.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Васал БГ

    7 0 Отговор
    Предплащаме 2 000 000 000
    За скала от каньона като може и да я недоставяте,, достатъчно скали си имаме,,,,
  • 15 Ненормални пропаднали кравари

    11 1 Отговор
    Разкарайте се прости крадливи фашаги
  • 16 дядото

    6 1 Отговор
    особено.а колко ли персонал обитава това посолство в голяма и важна българия.
  • 17 Гост

    7 0 Отговор
    Целият свят е пропищял от вашата справедливост, но продължавате да я налагате под булото на демокрацията.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 4545

    4 0 Отговор
    да кажат отдолу колко е голямо за какво го разшириха под цял лозенец колко време копаха и колко пръст изнесоха каква е целта кой им разреши
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове