Last news in Fakti

28 Януари, 2023 06:44 1 678 45

Тодор Тагарев: Нямаше да дадем и един патрон на Украйна, ако зависеше от този служебен кабинет

  • тодор тагарев-
  • олъже-
  • украйна

Чудя се, какво прави министър Стоянов на форматите "Рамщайн"

Тодор Тагарев: Нямаше да дадем и един патрон на Украйна, ако зависеше от този служебен кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

"В последните три месеца има застой на фронта. Вече се вижда, че със способностите, с които разполага, Украйна не може да продължи деокупацията и вече са ѝ необходими по-тежки системи въоръжения, за да организира и да изпълни една контранастъпателна операция. Без танковете това няма как да се случи."

Това заяви военният експерт проф. Тодор Тагарев в предаването “ЕвроДикоФ” на телевизия “Евроком”. В отговор на въпрос на Сашо Диков защо е отнело толкова време да се вземе решението за предоставяне на танкове, проф. Тагарев отговори:

"Не може всичко наведнъж. Дадоха им противотанкови комплекси, дадоха им артилерия, дадоха им някои системи за ПВО, сега ще им дадат още ПВО, включително системи "Пейтриът", които могат да служат и за противоракетна отбрана, освен за ПВО. И вече ще помогнат на Украйна да създаде потенциала за контранастъпателна операция. И сега стават най-нужни танковете, до момента те не бяха такъв приоритет."

На въпрос на Сашо Диков как ще коментира статията на "Ди Велт" и последвалите реакции в България, военният експерт заяви:

"Това ни дава възможност да вървим по-изправени. Да не сме така подтиснати и с наведени глави в международни формати. Аз се чудя министър Стоянов, той няколко пъти мисля, че участва в тези формати "Рамщайн", той какво прави там. "Рамщайн" е формат за координиране на военната помощ за Украйна. И ние проформа участваме, а де факто, ако зависеше от този служебен кабинет, ние нямаше да дадем и един патрон наистина."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    57 14 Отговор
    Тагарев, много ми приличаш на Мутафчийски, като акъл, манталитет и като човек подкрепящ грешни решения и действия.
  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    62 11 Отговор
    АМЕРИКАНСКИ ГЕНЕРАЛ ПО ЦИЕНЕН АМЕРИКА
    ПРЕДИ 2 ДНИ
    " УКРАИНЦИТЕ ПОКАЗАХА ВОЛЯ И ЖЕЛАНИЕ
    ДА УМРАТ ЗА ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ И НИЕ ТРЯБВА ДА ПОМОГНЕМ ДА ГО НАПРАВЯТ"
    .....
    ТАГАРЕВ , ПУШКАТА И НА ФРОНТА ... КАТО ИМАШ ВОЛЯ И ЖЕЛАНИЕ ДА УМИРАШ ЗА ЗАПАДНАТА ДЕМОКРАЦИЯ
  • 3 Питам:

    65 11 Отговор
    О, славний героЮ, защо още си тук? В У-крайна те чакат с нетърпение, о, гений на военната наука да им донесеш победата. Ние обещаваме от тук да викаме силно УРРАААА и щете посрещнем с триумфална арка, а не дай боже стане нещо ще смъкнем Александър Втори от коня и ще сложим теб на негово място, а от долу фигурите на шаламанчето, пасито, плевню и прекраснитеНадя и Ленка. Дерзай, ние сме с теб мислено!

    Коментиран от #42

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 дядото

    58 12 Отговор
    а ако зависеше от такива като теб, вече и армията българска да сте пратили срещу руския народ,в угода на господарите ви.
  • 7 Ком

    39 11 Отговор
    Оръжия за страната с национален герой хитлеровия главорез Степан Бандера.
  • 8 ЗАЩИ ИЗОБШО ГО СЛУШАМЕ

    43 12 Отговор
    ТОЗИ ПРОДАЖНИК?!?!
  • 9 Иван

    16 35 Отговор
    Ми като сте кабинет с проруски лекета няма да дадете.
  • 10 Шаран БГ

    31 9 Отговор
    "Умните у нас ги считат за луди !!"
    На малка и нищожна на световната политическа карта България , с едни от ная-корумпираните свои
    политици и бе НЕОБХОДИМ ......НЕУТРАЛИТЕТ !! Пълен и безпрекословен !! Поради много причини.
    Само младите ни "големи" политици, около 40-45 годишни , че и по-млади, които ВОЙНАТА са я виждали само в компютърните игри или са се нагушили със "зелени пари" неистово искат....война . Хубаво искат, но ще страдат не те – те ще се заврът в Маями или Лос Анджелис и .....и ще го отнесе сиромах Ганю. Не един път вече новоизпечените политически дейци дошли оттатък Океана, показаха и станаха за смях, със знанията си по българска история .... Български отговорни политически дейци, които ще "продължават ПОДМЯНАТА" !! До кога , милички.
    Преди време едни искаха да сме поредната съветска реСпублика, сега белким тези ни направят поредният задокеански щат на САЩ, че да прокопсаме.........Ама надали и едва ли ..........Само ще "доят" бедната бананова република РБ ..................без край.....................
  • 11 бай онзи

    38 12 Отговор
    Защо изобщо им се дава трибуна на такива продажни микерета триото Тагарев Ноев Шаламанов
  • 12 ....

    28 9 Отговор
    Те дават а ние ги плащаме ...
  • 13 лъвчо

    38 10 Отговор
    Тези ходели с високо вдигната глава, голяма гордост да си съюзник с нацисти . ! А после се възмущават , че след 1944г. комунистите са ги избили всички , които вкараха България във Втората Световна Война .
  • 14 Сусо

    29 9 Отговор
    За герои ли се вземате ве?! Срещу колко и срещу какво?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Артилерист

    29 12 Отговор
    Атлантиците просто приказват, за да си оправдават наемничеството. Вече за кой път го чета този да твърди, че от три месеца имало застой на фронта. Тоест руснаците нищо не могат да направят и сега като се дадат танковете укронацистите ще обърнат хода на войната. Такива некомпетентни приказки може да говори само кабинетен клавиатурчик, който няма никаква представа от военно противоборство, стратегия, оперативно изкуство, тактика на общовойскови бой. Абе, Тагарев, досега в "застоя" руските войски са унищожили 7 500 танка и други бронирани бойни машини на укронацистите. Какво са 100 танка на 1 000 км. фронт, па били те и по-модерни? Та това е един танк на 10 км! Ако пък ги скупчат в група за пробив, то само от ударите на ракетен дивизион и поне 10 колямокалибрени артилерийски дивизиона на подхода до предния край на отбраната ще стигнат максимум 60, които ще бъдат посрещнати от поне 150 противотанкови средства-ПТУР, ОРЪДИЯ, ВКОПАНИ ТАНКОВЕ, ПРОТИВОТАНКОВИ ГРАНАТОМЕТИ, МИННИ ПОЛЕТА... Да не говорим, че ще се намерят сърцати командири на артилерия от ЗАКРИТИ ОГНЕВИ ПОЗИЦИ, които ще изкомандват:"Дивизион(батарея), от място, ПО ТАНКОВЕТЕ, с комулативни (подкалибрени, бронебойни), от рубежа ... ОГЪН!

    Коментиран от #22, #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 безпартиен

    7 8 Отговор
    Оръжия се произвеждат за да се използват!Дали ще е Ирак,Сирия или сега Украйна-няма значение!След като се използват,трябва да се произведат нови.За да се произведат обаче,трябват пари!А парите са в банките-ЧАСТНИТЕ!Следва взимане на заем от ЧАСТНАТА банка с което държавата/която и да е/ става длъжник на ЧАСТНАТА банка!И така до следващия конфликт с използване на оръжие и нови заеми!Ясно е кой ще ги плаща!А коментара ще бъде изтрит.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ХАРОН

    12 8 Отговор
    Ей, аман от натегачи! И тоз и Шаламанов без да ги питат за мнение в ситуацията бързат да се отбележат пред чужденците. Както са отивали, така и ще отиват патрони и за Украйна, че и за Сирия. Сружебния министър на икономиката даде справка за производството и износа на боеприпаси.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 странно

    4 6 Отговор
    никой до сега от коментиращите не каза нищо за изказването че нищо не зависи от служебния кабинет …?
  • 24 Пръцко

    11 8 Отговор

    До коментар #17 от "Артилерист":

    Пий си редовно апчетата и бегай да се асладисаш с оня miserable Максим Генчев - белким направите политкоректно продължение на "Четиримата танкисти и кучето" :))
  • 25 Магарев

    11 8 Отговор
    Магарев си представя нашмъркания фюрер да събере 200 танка и в танков юмрук начело с украинското знаме в ръце да тръгне победоносно към Москва,попътно минавайки през Крим.И задължително за се издаде марка със събитието.Предварително!
  • 26 Гай Турий

    17 10 Отговор
    Тоя предател с козя миризма додея на българите. Правилно щеше да бъде, да не пратим и един патрон в окаяния бандустан на файкинистан, които предостатъчно и щедро изпращат. Вече се заровили там 100 милиарда долара, а само до това лято са планирани да загробят още 50 милиарда. Докато за киевската хунта те са прекалено щедри (те са щедри кам самите себе си, защото те воюват срещу Русия с укроръце), тия задокеански сатани нас ни скубят прескъпо. Милиарди долари за 8 самолетчета на чертеж. В същото време ние си режем клона от Русия, да не може да си допосторим АЕЦ Белене, откъдето всяка година можеше да печелим по няколко милиарда, особено сега. Гледат да си набутат уестингхаоса, с което ще ликвидират и АЕЦ Козлодуй. Отрязахме си ЮП и 400 милиона евро такси, сега люлеем и Лукойла, който най-накрая принудихме да си плаща данъците у нас. Ползите от РФ са ни в безброй пъти по-големи и належащи от всичките американски потупвания по рамото и нечестни игри изотзад. Но заради такива продажни навуща като тоя, няма да получим нищо. И защо ми отрязаха това мнение по-долу, не ми е ясно!?
  • 27 Щял Тагарев да върви

    15 8 Отговор
    по-изправен.
    Пред кого бе мухъл?
    Пред американците ли?
    Че ти толкова си наведен пред тях че направо пълзиш.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Абе

    5 8 Отговор
    откъде ги вадите тези аналлизатори
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ведсев

    9 7 Отговор
    Ти бе нахалник Тагар, какво си произвел през скапания си живот, освен предателства, с двете си ръце какво си произвел че да подаряваш и да давах на Украйна? Освен прани думи друго какво си произвел че даваш? В затвора трябва да ви вкарват такива провокатори.
  • 32 Съветският

    3 7 Отговор
    Възпитаник - храни куче да те лае...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 бушприт

    4 7 Отговор
    Този разбирач Тагарев определено е фашист.
  • 35 Мимч

    4 6 Отговор
    Ами наистина не трябваше да дадем не само един патрон,а изобщо нищо.На нас кой дава без нищо.
  • 36 тагарев , като отговорни

    2 7 Отговор
    Оставете по някой патрон за изпълнение на присъдите ви .
  • 37 фАНТОМасс

    7 7 Отговор
    Винаги съм се питал - КАК СВЕТА РЕАГИРА на агресията , войната , резрушенията и смъртта , която предизвикаха САЩ във Виетнам например ? Имало ли е ембарго срещу тях от ЦЕЛИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН и МИРОЛЮБИВ свят ? Спирани ли са спортистите им ? Запорирани ли са сметките им ? Порицавани ли са на висок глас ? Да не говорим , че същото се повтори и в Либия , Сирия , Ирак , Афганистан ........

    Коментиран от #38

  • 38 прави любов , не война

    2 7 Отговор

    До коментар #37 от "фАНТОМасс":

    Само да кажа , както Киро казва , имаше хипи движения , имаше протести , имаше отказ за участие , Мохамед Али лежа в затвор за това . Все пак имаше някаква естествена и логична реакция от човешките общества срещу войната , а днес .......не ми се мисли колко сме пропадвали като човешки същества . С тази забележка , че нито Русия , нито Путин е единсвения причинител на войната
  • 39 Ако зависеше

    1 7 Отговор
    От народа също нямаше да дадем и един патрон.но нали вие политиците сте американски подлоги...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ДрБр

    2 6 Отговор
    И правилно!
  • 42 Зрител

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Питам:":

    Проф. Илчев преди време каза:

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове